Ще се потретя, но този път с констатация: Вторият фронт за освобождаването на България от рашизма вече е открит

Иван Генов, бивш шеф на АЕЦ “Козлодуй”, включен в списъка “Магнитски”, е бил в инициативния комитет, издигнал Румен Радев за втори президентски мандат. 

Направена е вече връзката между ядреното лоби, корупцията и…новодошлия относително скоро на този терен президент Румен Радев, който доста изненадващо побърза да аплодира американския сигнал още преди “разкритието” на известния факт за Иван Генов. А е изненадващо, защото Радев досега винаги е използвал всеки повод да застане на “патриотични” позиции срещу “недоказани обвинения”.

Радвам се да чуя и от Надежда Нейнски в нейно интервю това, което твърдя от години за водещата роля на ядрената мафия в корупцията с руски корени у нас. Нямаше как това да остане “скрито и покрито”. Прекалено много му стърчат краката на слона изпод одеялото, за да не бъде забелязан дори от хиляди километри отвъд океана.

Не само на слонско, видно е дори на микро ниво как работи корупцията, ако взема себе си за един микрон като единица мярка.

 Вчера си говорих с бизнесмен, комуто един много известен министър от времето на вездесъща гербаджийска корупция е подхвърлил сакралната фраза “няма ли нещо и за мен”. Извинявам се, че не споменавам имена, но предпочитам да не помагам на враговете си да ме влачат по съдилищата да доказвам твърдения на принципа “дума срещу дума”.

Попадал съм само веднъж в положението на рекетирания бизнесмен. Първоначално изобщо не разбрах, че съм поканен “на кафе” в една сладкарница (уж по личен въпрос, както ми беше обяснено по телефона от мой познат), за да бъда (под)купен. Просветна ми, когато чух предложението “да си срещнем интересите” и от името на кое лоби говори лицето (нали така безполово се изразяват обвинителите, вероятно с цел да не издадат от какъв пол е лицето). 

  Бях по онова време член на комитета с право на достъп по закон на достъп до медиите в категорията “за” или “против” строителството на АЕЦ “Белене”, насрочен за 27 януари 2013г. По споменатите по-горе причини не мога да напиша името на лицето, което ме изненада с предложението да си “срещнем интересите”.

Изпращачите на лицето си бяха помислили, че след като съм си загубил работата в БТВ ще съм толкова изгладнял, че ще се полакомя за сума,  на каквато не мога да откажа и каквато най-богатото лоби на руското влияние у нас може щедро да си позволи. И други се пробваха да ме купят, но на дребно. Тук играта явно беше на високо ниво.

Така и не разбрах на колко са ме оценили. Ако можех да проиграя днес ситуацията щях поне да полюбопитствам да си науча цената. Не заради личното удовлетворение от комплимента, а като ориентир по колко вървят на пазара корумпетата.

Гледам тези дни как са се разшавали по медиите тарторите на въпросното лоби. Свирна им техният Радев сбор с посланието си да налага вето на европейски санкции на руската ядрена енергетика и те се превъзбудиха.

Няма го, уви, най-квалифицираният им изобличител Георги Котев. Почина в мизерия по време на китайската пандемия. Ядреният физик и мой съавтор на книгата “Ядреналин” смяташе като компютър на ум с големи числа във всякакви операции и комбинации и беше ходеща енциклопедия по въпросите на атомната енергетика. Беше самотен борец на експертното поприще за изобличаване на руската корупция в тази сфера у нас. Щеше да им отговори днес така, както аз не мога, макар и да искам. Нищо, че го обявиха за луд силните на денонощието, поставяйки го в перманентна медийна изолация.

Друго си мисля по този повод и пак ще бъда внимателен с изписването на мислите си.  

Ок, бившият шеф на АЕЦ “Козлодуй” Иван Генов вече е посочен официално от американците в списъка на водещите фигури на българската корупция, оказала се приоритетна мишена на разследването на щатските власти в световен мащаб (веднъж и ние да сме “най” по американските стандарти!). Бил е сред инициаторите за издигането на Румен Радев за президент през 2016 г., но това едва ли е част е от критериите за включване в списъка “Магнитски”.

Темата за това кой кой е сред инициаторите за възцаряване на Радев като натовски генерал с руски уклон на върха на българската държава е по-голяма и сложна. През 2016г. дружинката другари и другарки инициативни комити беше ярко оцветена в червено. Оглавена беше от партийната икона Стефан Данаилов, но веднага след него по значение се нареждаше Васил Василев, днешният благодетел на БСП като домакин на червената телевизия, която предава от студио, разположено на територия, предоставена от него.

Разликата между онзи списък от 2016г. с инициатори и инициаторки, спрямо набъбналия няколко пъти до 189 души списък през 2021г., е не само в бройката на мобилизираните. Дори не ми се пише повече по въпроса, защото сред участниците във втория комитет в подкрепа на Радев има мои съмишленици и дори някои приятели.  

Но има и една не много забележима на пръв поглед прилика между двата списъка. Главно действащо лице и в двата случая, според мен, е отново Василев Василев – дали като спонсор или “само” като организатор, но пак е там с главна роля. Този път е подреден по азбучен ред, а не по тежест спрямо останалите. 

Повтарям,първият инициативен комитет на Радев от 2016 година е далеч по-едноцветен, от втория. Първият беше оглавен от Стефан Данаилов, но дори от подредбата на имената, очевидно по тяхната тежест в комитета, а не поименно, се вижда, че вторият по важност е Васил Василев. Очевидно е основната фигура, изпреварваща по значение Корнелия Нинова и Крум Зарков, космонавта Георги Иванов, днешното лице на новото обединение “Левицата” Костадин Паскалев и Ангел Марин, бившия вицепрезидент на Георги Първанов, останал в историята с откритата си съпротива срещи присъединяването на България към НАТО.

Ако това беше класирането в партийните изборни листи, Васил Василев (на снимката) щеше да е на върха им.

 

 

 

 

С риск да дръпна още повече “лъва за опашката”, ще припомня факта, че В. Василев е в първите редици на частниците, развили след 10 ноември 1989 г. бурна дейност в България (разпространение на западен печат, внос на автомобили от Франция, приватизация на огромно недвижимо имущество, петролен бизнес, вкл. оспорван в рамките на голям международен скандал). Регистрира фирмата си като “Братя Василеви”. Има и едноименна фондация. Но понеже е човек с чувство за хумор, нека отгатна една аналогия.Като “братя Василеви”, са се подписвали Сергей Василев и Георги Василев, режисьорите на може би най-успешния съветски пропаганден филм за всички времена “Чапаев”. 

 

 

 

 

 

Само оперната прима Дарина Такова, под № 51 в списъка от 189 инициатори, напусна тази компания-доколкото направи жеста си публично достояние като протест на 8 август миналата година във връзка с позицията на Радев срещу прекратяването на отношенията на България с Газпром. Може да има и други разочаровани, но не знам да са заявили такава позиция.

Това, което казвам, е че “списъци”, при това явни, има и у нас. Но този филм със съветско-руски герои май започва да се превежда на “американски език”. Всички знаем какво представлява американското кино и че колкото и да го кълнат, то си остава водещото по своето влияние в света. Сигурно има защо.

Ще се потретя: Вторият фронт, без който не можем да се преборим с окупацията на България от рашизма, вече е  открит.


https://www.eventim.bg/bg/bileti/italia-bella-sofiya-bulgaria-hall-kamerna-zala-601255/event.html

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

19 мнения за “Ще се потретя, но този път с констатация: Вторият фронт за освобождаването на България от рашизма вече е открит”

 1. Историята с Оф4 е от 2007 година. Според ГешеФФ срещу него тече някаква работа. Не е ли странно, че 16 години Братиньо, Цацаров и Гешеф влачат нещата. Тогава Оф4 е освободен, заедно с Корни, Делян и няколко други. Днес СРС-тата, довели до освобождаването са разсекретени и на сайта на Парламента.
  https://parliament.bg/pub/cW/20130208055538aaaa.pdf?fbclid=IwAR15NXnT0XqTruSQjD3M5vhmSseunGnP89fghbt7r89q4b9-KQDbMZ6hG2I
  От тях се вижда договорки между Краси, Оф4 и Генов, за да отстранят от търг някой, за да спечели наш.

 2. Сърце на място както редеше в аналогични случаи майка ми. Копирам съблогаря
  Иван Караиванов
  14.02.2023 в 00:32
  Олег Панфилов имаше голям дар да пише кратко и ясно.С удоволствие съм чел негови статии. Ето един пример:
  “Русия е изкуствена страна.
  И е като случайно създадена.
  Скоро ще се разпадне.
  След 10, 20 или 30 години.
  Защото вие нямате идеология.
  Вие не искате да сте толерантни.
  Вие не искате да уважавате чуждите езици и култура.
  А това не е за дълго.
  Даже чукчите (да ме прощавате, чукчи).
  Които вие откъснахте от техния език.
  От възможността да ловят риба и да ловуват.
  От възможността да пазят своята идентификация.
  Не успяхте да превърнете в руснаци.
  Чукчата не стана руснак.
  Той е загубен човек.
  Който рано или късно ще си спомни.
  Или ще напомни.
  И не само чукчата.
  Но и комчадалът.
  Шорецът.
  Алеутът.
  Ненецът.
  Мордвинът.
  Аварецът.
  Черкезинът.

  Вие, а не само онзи белезникав молец Путин.
  Не разбирате.
  Че се опитвате да опазите несъществуваща страна.
  Тя е само територия.
  Ще съществува известно време.
  Вие самите разбирате ли го или не?

  Преди повече от 200 години емигрантите.
  Създадоха идеалната страна.
  Омразните ви САЩ.
  Омразни защото са идеални.
  Защото нея я строяха всички емигранти.
  Защото я обичат.
  Своята страна.
  Покаяха се пред индианците.
  Помириха се англичаните с французите.
  Приеха испаноезичните.
  Китайците.
  Японците.
  Иранците.
  Арменците.
  Руснаците и украинците.
  И си живеят.
  Защото знаят за какво.
  За свободата.
  Което за вас е непонятно.
  И не приказвайте, че само английският език.
  Иранците имат повече от 50 телевизионни канали.
  Испаноезични са Тексас и Флорида.
  За чайнатауните и да не споменавам.
  За Брайтън Бич – също.
  Но – без унижения. Бавно и настойчиво.
  Уважително.
  Без крясъци – „Америка – за американците“.
  Смешно, а?

 3. Г-н Инджев, защо трябва излишно да величием, като “големи” “икспертьи” назначените подлоги и калинки от ядренатата ОБРЪЧьгархия, начело на АЕЦ Козлодуй ???
  Той и Р.Офч е най-много “партиен” секретар , а не експерт! И другите под него са такива , и в Козлодуй!
  Тяхната основна “квалификация ” е да слушкат и да папкат!
  Г-н Котев е експерт, в своята сфера, а те не са!
  Същият наследствен и каскетски аватар на “партийната” върхушка на БКПь е васиелиевичь , фасада на кукловодите му от болшевишката и ченгесарска банда!
  Но все пак американците не посочиха директно проблемите, и наложиха точно сега санкциите , защото не искат да се месят в “вътрешните работи” на задунайския Бандитустань, и по-точно пряко в законодателната власт, когато санкционираните или “партиите” им , не са в парламента, и даже не са в предизборен период!
  И не наложиха санкции на “съдебната” власть, за да посочат проблемите от нея! Преди наложиха санкции само на един неопределен съдия, и никога на “прокурори” от геЙшеФТурата. Ако не искат да се месят директно, и да санкционират генсека геЙшев, то можеха да санкционират няКОЙ от неговите подвластни “прокурори” , има заместници, има и цацовь, който пак го направиха прокуроринь! Така че се вижда, че американците пазят много “вътрешните работи” в НРБь, и “партийните” вождове, като кУрвела ниновНаЯ и бокоТИКВАТА!
  А и реZZиЛдентът лумПен гадень, тоже!

 4. Все в тази връзка: Ген Пиночет хвърли от хеликоптера двама крадци като нашите и останалите върнаха парите от швейцарските банки!
  Комунягите и всички левичари в света мразят ген, Пиночет не защото е избил 2-3 хиляди техни “другари”, те на драго сърце биха избили 100 пъти повече, стига да се докопат довластта… Любимците им фидел кастро и че гевара избиваха съратниците си, за да нямат конкуренция във властта, но така наречените “леви интелектуалци”и дума не обелват за това. Това, което няма да му бъде простено, е че от банкрутиралата държава на алиенде, само за няколко години направи най-проспериращата икономика в Лат. Америка!
  Докато не върнем хората на стадионите, БГ няма да се оправи…

 5. hey say I won’t make it to the top of the hill
  They say I’m a danger to the public and all
  I only wish they would see…
  – това пеят Accept 1980г – тийнейджър с тяхна тениска е сред НЕрусофобите пред монумента на руските окупатори 2004г – тази група е на Каварна Рок Фест заедно с Deep Purple, година преди РеФерендумжиите в Крим да си развеят байряка … и истината за МОЧА наистина се оказа твърде трудна за преглъщане и продължава да раZлайва ПСЕтата … Epic band

 6. До RICOшетниковь
  Не сте прав за Ровч експерт е.Но това го прави още по-гаден за това , което ни нататрузи. По мои сметки само 6 млрд от Белене

 7. Вярната служба на Москва завлича с голяма скорост Радев, барабар с цялата му калпава кохорта, към политическото дъно.

 8. Към
  Rol
  14.02.2023 в 14:46:

  Покажете , каква практика има в енергетиката, не в “партийни” назначения!
  А и много други експерти , с реална практика в енергетиката , казват че е партийна калинка, и нищо друго.
  Политкомисар. Както преди 1989г., а и след това продължи това.
  Същия е “партийния” фатмак реZZиЛдентът лумПен гадень, който и днеска се е изказал по военни въпроси, които даже не знае , че не разбира.
  Те само са само “партийни” чиновници , които не могат НИЩО друго, освен да изпълняват заповедите на сводниците си , безпрекословно, безучастно и безмилостно!

 9. Полша ни служи за пример
  (от в.Сега
  https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/polskoto-mvnr-uvolni-vsichki-vuzpitanici-na-ruskiya-mgimo )

  В полското дипломатическо ведомство не остана нито един възпитаник на Московския държавен институт по международни отношения (МГИМО). Това е университетът към руското Външно министерство, съобщи руската редакция на БиБиСи. За това разказва в интервю външният министър на Полша Збигнев Рау за вестник Polska Codziennie. Той уточнява, че от 2 месеца полската дипломация е “свободна от руския МГИМО”.

  “МГИМО е инвестиция в дейността на руския империализъм. Той е част от съветската мека сила. Възпитаниците му са длъжни да служат на държавния разум на тази империя”, казва министърът.

  “Успяхме да приключим с много важен процес, който беше част от декомунизацията в широк смисъл”, заключава Рау. Той не споменава за колко души става дума. В българското МВнР все още има служители, при това на високи позиции, които са придобили висшето си образование по дипломация в МГИМО.

 10. Трябва ни подкрепа, да. Горяните чакаха и недочакаха такава, но сега е друго. Нека и ние да си свършим работата. За пример може да следваме Полша. Источна страна е дори, с което се запушат устните на мрънкащите палячовци срещу запада. И да попитам, какво стана с проверката на прокуратурата срещу изнасянето на секретни данни за тероруZZия? След това Мунчо излезе с юмрука и баламурниците му се вързаха..

 11. Българското посолство в Киев

  На днешния 14-ти февруари.
  1992-ра година.

  Правителството на Филип Димитров издигна в ранг посолство
  българското консулство в Киев.

  По това време имах честта
  да бъда депутат от СДС
  в 36-то НС.

  Запорожките българи са потомци на хан Аспарух
  и наши кръвни братя!
  В Запорожието в 671-ва година
  хан Аспарух е основал България.
  В 681-ва година я преместил в Онгъла
  и на юг от Дунава!

  Рашиста Путлер обещаваше да превземе Киев за три дни!
  Не успя да го направи и за три месеца!
  Няма да го направи и след три години!

  След три години РСФСР ще се разпадне!
  Како се разпадна СССР!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 12. Днес сутринта по нова Бабикян ми припомни отдавна забравен от мен случай на тежкото национално предателство на р. овч. 2006г. Този цървул преподписа изгодния за нас договор за газ с раZZия подписан от Е. Бакърджиев 3 години преди да е изтекъл срока му, нанасяйки щета на държавата за около 800 000 000$.

 13. Към
  sms 💙💛
  14.02.2023 в 21:50:

  Списъка е и за :
  – “банки” , като КТБ, и разграбени активи от нея;
  – телекомите;
  – поне най-голямото енерго;
  – “телевизиите” , начело с куРВшлуковь и БНТь;
  – “медии”;

  Преди няколко години руския депутат Толстой, ехидно и високомерно ни “информира” , че Путлер вече е купил половината от задунайската си губерния, а сега вече е присвоил и останалата част от НРБь.

 14. През 90-те години бях на голямо служебно събиране, посветено на компютърните технологии в ГЩ, където имаше много генерали от старата школа, които тогава гледаха да се присламчат под изгравящата звезда на високите технологии, за да останат по-дълго време на служба, защото се плашеха ДА НЕ ГИ УВОЛНИ ЛУДЖИВ. Затова се правеха наужким, че са напредничави и работят с американски технологии, а те си бяха червени дини и бетонни мозъци отгоре до долу. Това беше масова психоза тогава, даже стари полковници от ВАто вземаха шарени книги БХАГАВАТ ГИТА, които раздаваха по улицата безплатно будисти и си маскираха с тях отпред ТОМОВЕТЕ НА ЛЕНИН по канцелариите. На това събиране беше и споменатият Марин, тогава командващ Ракетни войски и Артилерия, и моя милост с цялата си наивност се опитах до покажа някои съвременни форми на визуално програмиране, като за целта използвах моя собствен домашен компютър, купен с цената на лишения, защото в армията нямаше такива модерни, а само правешки барутници. Така без да знам, съм засегнал интересите на стария московски вол, който имал далавера с фалиралия ЗЗУ Стара Загора, където беше служил преди това и по някакъв начин видял въображаема заплаха в моята презентация за неговите корупционни схеми там с някакви стари хард дискове, или пиратски компакт дискове, които се размножаваха нелегално по това време. Тъкмо свърших да говоря, че като скочи оня ми ти Червен дивак, той беше едър мъж, че като се нахвърли срещу мен, ония ми ти епитети, ония ми ти обвинения в некадърност и некомпетентност, накрая ни прати при някакъв друг по-малък генерал, със заповед да беседва с нас и да ни АРЕСТУВА!! Там в една стая, обрасла с пайджини, някъкъв престарял дъртак се изгаври с нас, че щял да ни подведе под отговорност ,че сме показвали американски танк!! по компютъра на видео, а ние дори не знаехме, че танкът е такъв, просто едвам намерихме видео на танк на компютърен файл тогава. Накрая едвам се разминахме, след като успяхме да убедим тоя втория дъртак, че НЕ СМЕ ОТ ТИЯ СЪС ЗЕЛЕНИТЕ КАРТИ, хахаха, и кремълски бетонни мозъци.

 15. Междувпрочем, преди седмици научих, че т.н. Вальо Топлото, в чието тефтерче откриха “тайнственото и неразгадаемо” Р. Овч., бил напълно оправдан на последна инстанция и сега вече, “целият в бяло” като самата невинност, вероятно ще съди България за причинените му имуществени и морални щети

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.