Кърпичката на Резников срещу салфетката на Чърчил

Вече няколко пъти писах, че очаквам Украйна да получи попълнения за бойната си авиация от западните съюзници. Също така не изключвам подготовката за това, най-вече чрез обучение на украински пилоти да управляват западната техника, да е започнала много преди да бъде обявен напредъкът във въоръжаването на страната със съответните бойни машини.

https://www.eventim.bg/bg/bileti/italia-bella-sofiya-bulgaria-hall-kamerna-zala-601255/event.html

Тече поредната среща в Рамщайн на десетките държави, подкрепящи Украйна с всякакви средства. В отговор на очакванията на официалните изявления украинският министър на отбраната Резников предприе необичаен ход в информирането на журналистите. Спря се на излизане от залата и се върна към тях. Извади с усмивка кърпичка от външното джобче на сакото си, разгърна я и се видя, че на нея е изобразен изтребител.

 

 

 

 

Импровизацията на Резников е поредното оптимистично намигване за предстоящия развой в снабдяването на Украйна с възможности за отбрана по въздуха със западни самолети. Когато това се случи, ходът на войната необратимо ще наклони везните в полза на Украйна.

Историята със салфетката та Чърчил получава продължение с кърпичката на Резников като илюстрация за голямата геополитическа промяна.

Превъзходството на западната авиация пред руската е исторически доказано във всички досегашни преки военни сблъсъци. Особено видно беше това в Близкия изток, когато не веднъж израелски пилоти унищожаваха стотици съветски самолети в небето и на земята в Египет, Сирия, Ливан, Йордания и дори в по-отдалечения Ирак. В небето над Сърбия също доказаха надмощието си над руската летателна техника и опровергаха мантрата, че никоя война не е била печелена от въздуха. Напротив, тъкмо в тази операция на НАТО тя беше спечелена именно по въздуха, а след това успехът беше повторен срещу прехвалените пълчища на Саддам Хусейн в Ирак.

Всичко това е известно и в Москва, където се надяваха Западът да се огъне и дори да се разцепи пред бруталността на руската инвазия в Украйна. Но явно уроците от пасивността на охолния Запад, който остави без значими последици разправата на руските варвари с чеченците през 90-те години на миналия век, с Грузия през 2008 г. и с Украйна през 2014 година най-после са научени. Бавно, но все по-сигурно. 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Кой мислите е шампион по брой свалени вражески самолети в съветско-финландската война. Това е финландецът Ейно Илмари Ютилайнен, свалил 94 съветски самолета във войната, в която съотношението на свалените самолети е повече от 12 : 1 в полза на миниатюрната Финландия.

38 мнения за “Кърпичката на Резников срещу салфетката на Чърчил”

 1. Ще си позволя да допълня, че за по-заинтересованите към военната техника бе ясно, че западни самолети за Украйна ще има още в момента в който Великобритания заяви че ще изпрати крилати ракети Storm Shadow/SCALP EG, които се изстрелват от няколко различни модификации на самолетите Торнадо, Грипен, Мираж, Рафал и Тайфун. Да, поляците казаха, че ще помогнат да се приспособят и за употреба на платформите на съветските самолети, но това го виждам повече като военна дезинформация. Цената на един Сторм Шедоу е такава, че експерименти с него са доста съмнителни, особено като се има предвид, че част от гореспоменатите машини вече са свалени от въоръжение и биха могли лесно да бъдат подарени на Украйна.

 2. “салфетката на Чърчил” в Ялта. В друг вариант, договорка върху цигарена кутия, е клише на комунистическата пропаганда. за някакви зони на влияние и .как Запада ви е предал ва Сталин.
  Ако е имало въобще някакви договорки, нали след това трябва да влязат в сило след договор?
  Например, за “Заем -наем”, който обръща хода на ВСВ. И който, според историческите документи, първоначално е бил само за Англия, но после се насосва и СССР
  Истината е, че Сталин излъга Рузвелт и Чърчил, че след края на ВСВ, в СССР и в Източна Европа ще се провеждат демократични избори, както в Западна Европа.
  И до днес изборите в България са недемократични! Участват повече от две партии/БКП и БЗНС/, но пак са недемократични, заради “избираемите места”. Решаващо за изборът е не дадените лично за него преференции, а това, дали е подставен на “избираемо място. Безумно е да се узаконява, че 2 730 преференции са повече от 26 480 преференции.

  Някой нормален не би помислил, че след обезкръвяването на света след ВСВ, Рузвелт и Чърчил, , ще обявят война на Сталин .
  Демократичният Запад обяви безкръвна студена война срещу комунистическият Изток.
  И спечели войната безапелационно! Не само чрез компютъра, на който пиша в момента!
  Има ли някой нормален, който не е проумял това?

  И вместо комунизмът “гробокопачът на капитализма” да погребе “загнилият капитализъм”
  СССР умря!
  “Който гроб копае, сам попада в него!”

  За 2018г.:

  БВП на Русия 1 326 013 млн.$

  САЩ 18 036 648 млн.$
  Европейски съюз 16 229 464 млн.$

  Или демократичния САЩ + ЕС имат над 24 пъти по-голям БВП от тоталитарната кочина Русия!

  Как си въобразява рашиста Путлер, че ще спечели войната в Украйна???
  До три години Путлер ще бъде осъден в Хага!
  До три години РСФСР ще се разпадне от само себе си!
  Поради икономически причини, както СССР!
  До три години Русия ще се свие в земите на Московското княжество!
  Където е била при Александър Невски и Иван Грозни….

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 3. “десетките държави, подкрепящи Украйна с всякакви средства”, май са 54. А има и такива, които не я подкрепят – ние, Унгария, Австрия. Да научим премъдростите на нашия президент: “Хора, които не разбират абсолютно нищо от военно дело, правят всичко възможно да ни въвлекат в процесите на ескалация… Аз категорично съм против изпращане на въоръжение…” Радев срещу НАТО. От НАТО абсолютно нищо не разбирали от военно дело, но нашият убавец разбирал, много, при това. Онези слабаци да се учат. Да сте чували за ефекта на Дънинг-Крюгер? Изразява се в това, че “неквалифицирани индивиди страдат от илюзорно превъзходство, изразяващо се в надценяване на собствените … способности”. Това, че Радев най-вероятно има слаба квалификация като военен, съм го казвал, но оставете ме мене. Лошото е, че в този живот грешките се заплащат много скъпо. Отдавна нашите партийни убавци не се притесняват от собствените си грешки, чието заплащане стоварват на наш гръб. Нещо като текста на песента “Водно колело” – “и да се удавиме, няма да се даваме”. Или пък като онази мисъл за адвокатите, които водят дела: “адвокатът никога не губи”. Губи някоя от страните. И нашите убавци никога не губят, а ние май вечно губим – толкова си могат убавците, Радев, вкл. Ще направя още един цитат: “Партиите на войната нека спечелят изборите и поемат отговорност за оръжията”. Тук той игнорира решение на Народното събрание и вместо това поставя някакви негови си условия, възоснова на някакви негови прищевки.
  Ще завърша с нещо друго – странното поведение на Австрия. Те бяха едните, които ни наложиха вето за влизането в Шенгенското пространство. Все повече започвам да се съмнявам, че това е продаден мач. И нашите управници вероятно не само че знаят, но е възможно дори да участват активно. Дали историята с въвеждането на еврото у нас е същата, не мога да преценя. Но неприемането на еврото и недопускането ни до Шенгенското пространство определено ни отклонява от желания от нас път на развитие и това е в угода на Кремъл. Така мисля.

 4. Ето списък с асовете от WW2
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_World_War_II_flying_aces

  С 352 въздушни победи е Ерих Хартман. Предимно е воювал на източния фронт най-много въздушни победи има срещу Ил-2 Щурмовик.

  Прави впечатление колко много немски асове има в списъка…

 5. Димитър Рачев,

  налага се РРезидентските партии за русский мир да се множат , коалират и сублимират
  – россия се канеше да завладее целия разлагащ се Запад, ама за един Бахмут губи толкова хора на ден, колкото за година война в Афганистанне

  Минчо Христов от коалиция “Zаедно”: ..решението за изпращане на военнотехническа помощ на Украйна е позорно.
  Ива Митева, коалиция “Zаедно”: Моето мнение, а и на всички колеги, е, че ние по-скоро трябваше да бъдем посредник в този процес, не участник. Защото, приемайки това решение, което не беше работа на НС, по-скоро минахме на едната страна. Това беше политически акт, а не военен принос. С оръжие и мобилизация не се решава войната.Ако станем част от следващото НC, първо трябва да видим дали сме си научили уроZите.

 6. Г-н Инджев, все пак всички фронтове са открити от Сталинь и Хитлер , които подписват пакта за неНАПАДЕНИЕ Моллотовь-Рибентроп !
  Вторият фронт е фалшификация , мит , който е основен за затвърждаване на фалшифицираната сталинистка и болшевишка историография, за да прикрие основната вина на Сталинь, СССРь и большевишките за предизвикване на Втората световна война!
  И кой, ……. КОЙ е “първиЯТь” фронт, все пак?????
  Кой е “третият” фронт?
  Кой е четвъртият фронт?
  Кой е десетият фронт?
  Нека Сталинь и болшевишките му военнопрестъпници и терористи от КПССь, БКПь и комИМПЕРнъть му отговарят?
  С мантрата им за “първи” и втори фронт само затвърждаване тяхната пропаганда , че “първи” фронт е МЕЖДУсОюзническара им война , започнала на 22 юни , а вторият фронт е само , за да помогне на “първият” фронт , между Сталинь и Хитлер!
  Така че , все пак кои са “първите” фронтове , и кои втор(остепенн)ите фронтове???
  Как да се “броят”?
  По време, ли?
  По какво?
  Цялото “номеруване” на фронтовете е само , за да се подкрепи болшевишката фалшификация за Втората световна война!
  И затова , когато нашите съюзници от НАТО и ЕС ни помагат срещу бумажните бандити- кУрвела ниновНаЯ, бокоТИКВАТА, етномултаците от ДПСь и реZZиЛдентът лумПен гадень , според мен не трябва да се използва фалшифицираното клише за “втория” фронть, използвано от “бащицата” Сталинь и неговите большевишки пропаГАДнисти, все пак!
  Каквато в момента е и помощта за Украйна!
  А за фатмашкият ТЪПирь лумПен гаден няма какво друго да кажем, освен че окончателно унищожи “армията” БНА с чудовищата си прооZZтот(уц)ия, и надмина другия “генерал” на простите -бокоТИКВАТА!
  Скоро няма да има нито техника , нито войници , и ще остане само огромният синекурен щабь на реZZиЛдентът лумПен гадень!
  Няма нова техника, и старите самальоти МиГ-29 и Су-25, ще се приземят след броени месеци, също и савецките зенитки!
  И е най-добре ,вместо да плащаме милиарди за социалните фатмашки зарьплати на бутафорната БНА, да ги дадем на Украйна, като репарации за десетките милиарди дадени на Путлер от НРБь на Лукойль, Газпромь и Росатомь!
  Поне като не даваме ръждясалите савецки пушкала на Украйна, за да не сме “войнолюбци”, то да и дадем пари , за да си купи свестни оръжия!
  Ето това е пълната фатмашка (фа)шизофрения, да си едновременно свръхмилитаризиран “генерал” , и да си майка Тереза, едновременно!
  Чудно дали реZZиЛдентът лумПен гаден щеше да е толкова голем “миролюбец” , ако се водеше война срещу РУБЛОвладелецът му Путлерь?
  А и какво прави “миролюбеца” на ежедневните си срещи с пасоль-губернатора мУтрофановНаЯ?
  Сигурно си гукат , заедно тримата с голУбь ДРОНевичь, за руZZкиЙ “мир” , но не и за мир!
  Долу МОЧИ-те идите на хуйло си!
  Долу “миролюбивият” путлеристки пропаГАДнисть лумПен гадень, иди на хуйло си!

 7. Финландецът е воювал сам, докато при Хартман и другите асове те са били обикновено в двойки и тройки и победата е отивала при титуляра.

 8. На пресконференцията след речта на Зеленски в Уестминстър Хол, когато Риши Сунак каза, че обучението на пилотите за Еурофатър Тайфун трае 3 години, Зеленски отговори-ние ще ви изпратим такива, които вече са с 2,5 години опит )). Самолетите ще бъдат накрая. Първо до края на Април се очаква да се въведат на бойно дужуриство всички обещани ПВО/ПРО системи. Без закриване на небето и постижение от 90 % на свалените ракети, самолети няма да дадат. В момента след последната атака от миналата седмица от 71 ракети 61 бяха свалени, успваемостта е около 80 %. Един Патриот и една Мамба/САМП-Т/-това е ПРО-ще застъпят до края на Март. Намерени са и 2 от очакваните за тази година 3 ИРИС-а/Швеция-днес шведа е в Киев/. Намерени са и 2 от очакваните допълинетлно ца ази година 6 НАСАМС-а. Т.е в Април се очаква третия Патриот и останалите 4 НАСАМС-а. След като влязат на бойно дежурство и мине определено време на доработка на навиците в боен режим, ще дойде времето и на предаване на самолетите-вероятно първо ще им дадат няколко от старите Мираж 2000 и ако Сунак не върне назад англичаните трябва да дадат няколоко Еурофайтъра. След това може би Ф-16/там трябват нови писти поне една+1 резервна, това се вижда отгоре и ще бъдат веднага атакувани затова първо е ПВО/ПРО-то/. Но всичко това вероятно ще се случи към края на лятото, за съжаление. Преди това вероятно ще получат една две ескадрили МИГ-29/Словакия и Полша/ и се говори за няколко СУ-27/тук не знам откъде/.

 9. RICOшетниковь
  15.02.2023 в 16:44

  “Вторият фронт е фалшификация , мит ”
  Говориш глупости!

  А десантът в Нормандия?
  А битката за Ардените?

  А Бизония и Тризония, предшествали ГФР???

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 10. Защо на кърпичкат ана Рузников е Су-27?

  отговора тук:

 11. @Филип Михайлов
  Позволете да не се съглася напълно с Вас. Противорадарнитре ракети HARM много тихо бяха интегрирани към МИГ 29 и превърнаха руските ПВО на първа линия в безполезни купчини желязо. Сторм шадоу биха могли да се интегрират по същия начин. Освен това в момента Украйна няма защита от балистични ракетин също и от С300, който въпреки че са доста неточни за наземни цели летят по балистична траектория. Така че доставката на Пейтриът е първо и задължително условие за доставката на западни самолети в последствие, защото без ракетен щит тези самолети биха били лесна мишена. Италианско френските SAMP-T също могат да прихващат балистични ракети.

 12. “Фашиста” Симеон Радев: АЗ СЪМ БЕЗКРАЕН НАЦИОНАЛИСТ

  ИСТИНСКИЯТ ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  На днешния 15-ти февруари.
  1967-ма година.

  В София, на осемдесет и осем годишна възраст.
  Почива “фашиста” Симеон Радев.

  Антибългарският режим на АБПФК на БСП,
  в социалистическият български концлагер НРБ по руски образец,
  бяха осъдили на пълно забвение, големият българин “фашиста” Симеон Радев.

  Едва две години преди неговата смърт, се появи книгата му
  “Погледи върху литературата и изкуството и лични спомени”
  В 1973г., шест години след неговата смърт,
  са преиздадени двата тома
  “Строители на съвременна България”.
  Но без “Въведение”!
  И без портрета на българският княз на Нова България, Александър Първи!

  Явно АБПФК на БСП, са същите национални предатели!
  Като русофилите, наложили детронацията
  на първият българският княз на Нова България, Александър.

  ИСТИНСКИЯТ ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  На днешния 15-ти февруари.
  1967-ма година.

  Приключва земния си път,
  големият българин “фашиста” Симеон Радев.
  Роден на 19 януари 1879 г.
  В Ресен, Македония…

  Тези, които папагалстват комунистическите измишльотини за българската история
  са идиоти!
  Като идиота премиер-милиардер-корумпиер
  мимикриращият комунист Бойко Борисов.

  Наближават избори!

  Пачките и кюлчетата в шкафчето на Борисов
  са само върхът на айсберга!

  “Коалиция Магнитски” отново ще фалшифицира изборите!
  НАЙ-ГОРЕ!
  С над милион фалшиви избиратели мъртви души
  във фалшивите избирателни списъци!

  Затова отново “Коалиция Магнитски”, начело с ГЕРБ
  не допуснаха активна регистрация, и да се изчистят “Мъртвите души”
  от фалшивите избирателни списъци!
  Както в САЩ и в останалите държави в ЕС!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 13. Ivan Stoilov
  15.02.2023 в 20:06

  След ВСВ,
  Англия подарява първите самолетни рективните двигатели на СССР

  В последствие руският Ту-4 изцяло копира Boeing B-29!

  Някой да знае руснаците нещо да са изобретили?

  Аха, забравих.
  Ел.крушката на Яблочков,
  радиото на Попов,
  Локомотивът на Ползунов…
  Автомат Калашников на Хуго Шмайзер…
  Русия не е откраднала от САЩ атомната бомба…

  Абе, всичко изобретявано нявга на света е станало в Русия!
  Така го учехме през соца…

  Но мръсникът Чичко Гугъл казва друго!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 14. Бил съм на официални срещи с руски делегации, и при тях характерно е, че постоянно всички се стискат и чакат…първо шефът им да пръдне, че после те да продължат в същата тоналност.

 15. vВидьо Видев
  Очевидно не си разбрал Рикошетниковь. Той иска да каже, че втория фронт е в СССР от 1941 г, а първия е с Англия лпот 1939 г. Освен това още от 1943 има и фронт в Италия. Зтова десанта в Нормандия е смятан от запада за втори фронт на Запада, а италианския за първия. От това се възползва Сталин и пропагандира, че десанта в Нормандия е втори фронт на този в СССР и че ВСВ започва от 1941 г., както в момента смятат 99% от руслямците

 16. Към
  Видьо Видев:

  Според теб , къде е бил “първиЯТь” фронть?
  Къде е бил вторият фронт?
  Къде е бил третият фронт , или е бил примерно десетият фронт?
  И къде е бил все пак “последниЯТ” фронт?

  П.П Видяхте ли каква “демократична” държава е задунайския Бандитустань?
  В нормалните държави има избирателни комисии и ЦИК, а тук ще има филмова “индустрия”!
  Ще заснемаме бумажните “избори”?
  Избирателните “комисии” ще са само филмов декорь за филма “Демократические избори”, и филмови “актьори”, и “оператори” на филмови камери! Ето докъде ни доведе бумажната мафия кУрвела ниновНаЯ; бокоТИКВАТА, етнобандитите от ДПСь!
  Вместо ИЗБОРИ , ще имаме филмова нискобюджетна бутафория от 12 000 клипа от “комисиите”! Позорь!
  И цялата бутафорна “изборна” филмова “продукция” ще се плати пак от “избирателите” , а не от бумажната мафия БКПь, ГЕРБь и ДПСь!
  И как при липсата на ДОВЕРИЕ в такава основна характеристика на демокрациите , каквато са изборите, ще искаме другите държави да ни “уважават”???
  Бутафорното филмово заснемане на “изборите” , само потвърждава и усилва недоверието към задунайския Бандитустань, че “изборите” никога не са били честни, и никакво филмово заснемане няма да промени това , а само ще го усили още повече!

 17. – новината от 15-ти е “schneller geht als erwartet” за обучението в Германия с Patriot на украинци с полеви опит, https://www.spiegel.de/politik/deutschland/ukraine-soldaten-in-der-patriot-ausbildung-wir-versuchen-vom-westlichen-denken-zu-lernen-a-b057dc5c-9351-498e-b7df-e57dc8375dcf
  Резников каза, че ще бъдат обучени да използват системата за 10 седмици вместо обичайните 10 месеца, а Зеленски за британските Typhoon: украинските бойни пилоти учат 6 месеца по-бързо
  – САЩ допускат възможност за прехвърляне на изтребители F-16 в Украйна през трети страни(reuters/dutch-f-35s-intercept-three-russian-military-aircraft-over-poland-2023-02-13)
  https://www.ft.com/content/3fd6e91f-71e4-4c02-9360-be20a2a78763

 18. Към димитър:

  За улеснение на онези, които няма да вникнат в причината (отново) да давате връзка към определено интервю: американецът от украински произход смята Байдън за слаб президент и това явно е достатъчно, за да го пробутвате тук като тръмпистка пропаганда. Не Ви прави чест!

  Присъединете се открито към тръпмпистите, имат си “общество”, вместо да се промъквате тук.
  И аз да Ви “пробутам” нещо: прочетете днес в ПИК как Вашият съмишленик Илиан Тодоров ( същият атакист и рашист, който се опита да ме осъди) как вдъхновено се моли Тръмп да се върне на власт, за да Ви стане хубаво в компанията на яростните тръмписти.

 19. Г-н Инджев,
  Никога не чета пик, а
  илиан тодоров не смятам за човек дори! Това, че има някакви боклуци, които се назовават “Тръмп общество”, не ме прави техен привърженик, защото те по своята същност са “путин общество”. Покойният днес жириноски черпи с шампанско при избирането на Д. Тръмп и това е “страхотно доказателство, че той е човек на путин”! А това, че точно по негово време петролът падна рекордно и удари силно по доходите на русия, чия заслуга е? Кой даде пръв летално оръжие на Украйна? Въпреки всичко казвам както и по-рано, че за САЩ ще бъде по-добре да има по-млад президент като Рон ДеСантис, или Сара Хъкаби Сандерс, които все още не са заявили открито, че ще се кандидатират, но мисля, че ще го направят.
  Да, определено считам, че Джо Байдън е слаб президент! Подписа закона за Ленд – Лиз, а още го саботира! Тази война отдавна щеше да е свършила, ако беше задействан този закон! Чакаме да свършат младите мъже на Украйна , че тогава да бъде задействан този закон?! Колко още?!

 20. Към димитър:

  Не разбирам обсесията Ви да ни доказвате в този форум колко велик е Тръмп чрез нападки към Байдън. Просто си го спестете. Вече сто пъти сте правил.

 21. Допълнение:
  Примери за това колко са подмолни комунягите – колкото щеш: Общонароден комитет Васил Левски, оглавяван от васил василев, награда на името на Стефан Стамболов, учредена от ченгета като димитър иванов – гестапото и подобни, някакви паравоенни структури “Шипка” и “Васил Левски”. Комунягите до
  ри бяха обявили Ботев за първия комунист в България! Те винаги са говорили едно, а са мислели и целели друго. Така е и с това тяхно “общество”.
  Не е важно кой какво говори, а какво върши! Д. Тръмп спря СП2, а Джо Байдън го пусна веднага след инагурацията си!

 22. Към димитър:

  САЩ не е путинският райХь, Байдън не е самодържец, той се съобразява със разузнаване и съветници, а не е корпоративен дерибей , като тръмпь! Който даже не е декларирал дали е “успешен” бизмесмем , или е просто пирамида с огромни загуби ! В единия случай е крадец на данъци, а в другия случай е балон под налягане, както е фалирал много пъти преди това! Но не подава данъчна декларация, за да се види истината, той си знае защо.
  Така че Тръмпь едва ли щеше да подпише дори ленд-лийз, защото той никога нищо не дава ! И даже отхвърли споразуменията за сътрудничество с ЕС и Тихоокеанския регион, а и северноамериканското с Канада и Мексико.
  Той е изолационист, което нямаше да благоприятно нито за Украйна, нито за Тайван.

 23. Към RICOшетниковь:

  Една от причините да не желая тръмпистка пропагандна е да не се възбужда отново спор по темата тук, но кажа и аз: Тръмп, в типичния му стил, се похвали преди дни, че би спрял ВОЙНАТА в Украйна за един ден, ако беше президент. Войната, а не руската агресия.

 24. Табах наистина е тръмпист. Въртят го основно опозиционните блогери и медии в Украйна/тези които още си вярват, че Порошетнко ще бъде отново президент/. Той живее в Киев и върти една и съща плоча от край време. Иларионов поне в поседните си интервюта малко се поспря-явно усеща/или все още не знае/ накъде духа вятъра за следващите избори в САЩ. Да, Де Сантис е по-добре от Тръмп, но още по-добре е например Кели/астронавта и сенатор от Аризона сега/ да се кандидатира от демократите.
  Относно партенката на “добрите“ републиканци за ленд-лийза: това е закон и обобщава начин на разплащане. Нито казва колко, нито кога. Т.е. ако доставките се правеха по този закон, а не с правото на президента да оторизира допълнителна военна помощ, то всичката техника, което остане работеща и Украйна иска да я запази, трябва да бъде платена. Но това не означава че ще бъде доставено повече или по-бързо. Това е последен коз, който вероятно ще бъде използван/ако/, когато и ако републиканците решат да ограничат предизборно всяка друга възможност за доставки на въоръжение. До момента стратегията беше на варене на жабата бавно, за да не изкочи/за съжаление за сметка на много жертви от украинска страна/ и да САЩ искат да доубият змея сега/експерти казват, че това е първа такава възможност от 300 години насам/, като фаворизират по-високия интерес – този на целия свят. Да в такъв ред на мисли-Украйна е използвана в случая, като маша на САЩ. Но и те разбират, че друг избор няма. И накрая за пристигналия позавчера кораб в Бремехавен-и това, ако не е доставка от типа на това което се очаква да бъде като ленд лиийз…..

 25. RICOшетниковь
  16.02.2023 в 09:02

  Ти не четеш ли, или само тролиш?
  Вече ти отговорих, нали?

  RICOшетниковь
  15.02.2023 в 16:44

  “Вторият фронт е фалшификация , мит ”
  Говориш глупости!

  А десантът в Нормандия?
  А битката за Ардените?

  А Бизония и Тризония, предшествали ГФР???

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 26. Иво, точно по същата причина и със същите доводи като на Димитър, Юрий Швец спря да отговаря на тръмпистите в неговия ютюб канал. Просто отклоняваха темата, правеха дискусията каша-попара и накрая иди, че доказвай, че нямаш сестра. Той им посвети цели две предавания да отговаря на заяжданията им, като беше обявил, че това е за последно. След това им отряза връзката.
  Димитре, дай линк как тръмп е спрял СП2. Please!

 27. Иване, докога трябва да ти давам линк за това и онова, а ти не даде един единствен линк, който самият обеща, но явно това, което твърдеше не почиваше на факти и затова ти си затрая като изпуснал се в рейса. Имам чувството, че като си хванеш някоя мацка пак ще искаш линк с упътване как да действаш.

 28. Към
  Видевь:

  Добре де , кажи кой , повтарям, потретвам , подесетвам, ….само за тебь:
  Кой……КОЙ е “первиЯТь” фронть?
  Кажи , видевь?

 29. RICOшетниковь
  16.02.2023 в 22:48

  Ти не четеш ли, или само тролиш?
  Вече ти отговорих, нали?

  RICOшетниковь
  15.02.2023 в 16:44

  “Вторият фронт е фалшификация , мит ”
  Говориш глупости!

  А десантът в Нормандия?
  А битката за Ардените?

  А Бизония и Тризония, предшествали ГФР???

  Кой……КОЙ е “первиЯТь” фронть?
  Не знам, тролчо RICOшетниковь
  Май беше някаква Елена, заради каято е била война обявена.

  Но знам кой ще е последният фронт:
  Украйна.
  След което РСФСР на рашиста Путлер ще се разпадне
  и ще се свие до московското княжество
  на монголския васал Александър Невски

  След което светът ще си отдъхне от варварите рашисти комунисти!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

  Съединението между съмишленици
  прави силата!

  welcome!

  Съединението между съмишленици
  прави силата!

  Без членска карта!
  Без членски внос!
  Вие автоматично ставате член на клуба!

  Ако споделяте идеите на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ,
  сред вашите роднини и приятели! .

 30. Иване, явно съм те надценил! Ти май и връзките на обувките не можеш сам да си вържеш?! Къде е обещаният от теб преди повече от 2 месеца линк?

 31. Димитре, даваш го много ad hominem и се движиш се по много тънък лед. В този сайт това не се толерира, а си и тръмпист.
  Дай линк.

 32. Иване, не само си “умен”, но и досаден като конска муха! Разкарай се при твоя експерД – ченгето швец, който веднъж казва, че ЛЛ върви успешно, след това, че щял да тръгне след 01.10. 22., а сега – че от него нямало нужда!
  Повече няма да се занимавам с теб!

 33. Аз пък ще се занимавам с теб, когато те хвана, че заблуждаваш.
  Bye

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.