Имаме нужда от коалиция “Елмазоглу”

Нали всички искат добри новини, при това без да са изсмукани от меийните пръсти само заради единия рейтинг и притока на реклама.

Ето ви една, която не е мое “откритие”, но заслужава да бъде повтаряна и споменавана отново чрез осветяването на един почти невероятен пример за борбата срещу корупцията, печалбарството и зловредната лакомия, която е способна да убива. Буквално.

Един кмет спаси своя град от най-непредсказуемото и доказано най-опасно ( поне за ) Турция природно бедствие, каквото е земетресението.Това е не просто новина. Това е метафора. Послание към всички хора с право на глас там, у нас и по света. Ако изберете правилния човек, той ще ви се отплати, като ви спаси живота.

Турският град Ерзин се намира в провинция Хатай – една от най-засегнатите от земетресението. Там обаче няма нито една срутена сграда и никакви жертви сред 42 000 жители, съобщава АРД.

Заслугата за това е на кмета на града – Йокеш Елмазоглу( на снимката). Пред турски телевизионни канали той обяснява, че никога не е позволявал в града му да се строят незаконни сгради.

 

 

 

 

Приемете ако щете този кратък текст като агитация. Обикновено не правя такава дори и за партии и личности, на които симпатизирам. Но предстоят избори и би било прекрасно тук да се случи “Коалиция Елмазоглу” .

Има и у нас положителни примери, без да са от мащаба, сравним с трагедията в Турция. И все пак ги има. Време е “денят за размисъл” да бъде удължен до месец и половина, колкото остава до изборите на 2 април.

35 мнения за “Имаме нужда от коалиция “Елмазоглу””

 1. Много е просто, нали? Не е. Трябваше да построим басейн за вода за противопожарни нужди. Проектът трябваше да подпише главният архитект на общината. Занесох го, тя ме забълтави с някакви тъпи въпроси и ме отсвири. Оказа се, че проектантът и е бивш колега. Отидохме цяла кохорта – как се натъркахме в малката и стая, и досега не мога да си го представя. Хилиха се 1 час, като си припомняха, как са се напивали, как са повръщали, че чак и пожар са направили. Щях да получа инфаркт, защото бях облечен с много дебели зимни дрехи, а нямаше място колкото да се съблека. Все едно бях в лека кола, натъпкана с 7-8 човека. Когато започнахме да си тръгваме, дамата просто попита: Вие за какво дойдохте? И подписа без да чете, за 20 секунди. Дори и не поиска някакви пари. Толкова за узаконяването в България.

 2. Още по-впечатляващо е, ако се погледне картата и се види, че градчето е върху самия разлом:
  https://bntnews.bg/bg/a/ima-zaginali-i-raneni-pri-silnoto-zemetresenie-v-turtsiyahttps://www.focus-news.net/novini/interesno/Prichini-za-zemetreseniya-v-Iztochna-Turciya-i-granichniya-raion-Turciya-Siriya-1562041
  https://www.google.com/maps/place/Hatay,+T%C3%BCrkiye/@36.7400285,36.021744,9z/data=!4m5!3m4!1s0x1525f31774ce652b:0x9be32962060d1ed3!8m2!3d36.202585!4d36.1604041
  Което показва, че не само корупцията, а и бездействието спрямо нея е съсипващо.

 3. А в българските медии имаме нужда от тези неща.
  https://img.tsn.ua/cached/177/tsn-d7721072f5f1787fa1f16a6df613a75f/thumbs/608xX/f3/3d/0decb104e2c002db3c81a19bf4d43df3.jpeg
  https://storage2.censor.net/video/3/170223_put.mp4

  За да имаме кметове като Елмазоглу, първо трябва да имаме реална ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ.
  А до колкото съм забелязъл, до момента това е нещо което е на последно място в парламентарната програма.
  В момента ако кмета има връзки с централната власт може да получава добро финансиране.
  А за да има връзки с централната власт трябва да е послушен и да играе по тяхната схема – далавери и назначение на послушковци в общината.

 4. Искам да се извиня, за начина, по който съм слял двата линка от предния си пост – от БНТ и Фокус нюз. За да се видят, трябва да се копират отделно в нов прозорец.
  https://www.focus-news.net/novini/interesno/Prichini-za-zemetreseniya-v-Iztochna-Turciya-i-granichniya-raion-Turciya-Siriya-1562041
  https://bntnews.bg/bg/a/ima-zaginali-i-raneni-pri-silnoto-zemetresenie-v-turtsiya

 5. Г-н Инджев, 🎯

  и не месец и половина – години наред я мислим , но без национални медии послания на ЕЛМАЗЕНА коалиция, която да се изЙОКа в превзетата ни държава няма да стигнат до хората – за всички избори 1-2 формации имат 1-2 части от медийното време срещу поне 10 пъти по-дълго медийно присъствие на формации зависими от статуквото и все по-належащите от 2001г послания стават все по изтъркани и се сивеят в актуализираните опорки на статуквото – в картинките за доминиращата руска пропаганда ТУК https://boulevardbulgaria.bg/articles/izbori-2023-kolko-ruska-propaganda-shte-se-lee-tozi-pat коалицията Елмазоглу е в зоната на здрача на евроатлантиците от герББ/ДпС и техните патерици – в едно повтарящо се от всички избори през този век безвремие , в което след гражданския полумрак България не се оказва на зазоряване, а в розовото пенбе на ДпС и поредния московски наместник …

 6. Марк Солонин си има своите забежки (латентен тръмпизъм). Силно полемични. Но, слава Богу, те са пренебрежими. За сметка на това каскада от страхотни попадения.

 7. – защо комунистите в България не бяха поне като испанските фашисти, ако не като турските кемалисти и генерали … Защо след 1989 не отвориха пътя към нормална България … Както се пееше в онази песничка –
  https://debati.bg/келнерът-на-ресторант-победа-има-н/
  – Новите санкции „Магнитски“ показаха, че родното медийно-политическо блато няма да може да се затвори и да покрие с манипулативна растителност натрупаните далавери…единственият достоен ход, който остава на ГЕРБ, е Борисов да обяви своето оттегляне…и понасянето на политическа отговорност за голямо ощетяване на хазната… Някои интелектуалци критикуват ПП и ДБ дори като виновници за корупцията в България, тъй като били неефективни борци срещу нея…дълбок проблем с псевдо-интелектуалната извисеност: ако не си готов да рискуваш и да дадеш шанс на новото, си обречен да обитаваш миризливата бърлога на старото … ПП и ДБ дава възможност на избирателя да не прави компромис между корупция и геополитическа ориентация… ГЕРБ предлагат на хората да преглътнат доста корупционни афери в името на запазването на (спорна) геополитическата ориентация…
  https://debati.bg/daniel-smilov-pp-db-nay-veroyatno-shte-e-parva-politicheska-sila-sled-izborite/
  … докато независимата част от избирателите на гербб и немаргинализираната част от негласуващите го разпознаят като Проблемът на превзетата ни държава

 8. Когато (почти) всеки спазва правилата, много лесно се живее – трябваше да заживеeм в Германия, за да го разберeм. Преди седем години почти паралелно си имахме работа с германската и с българската полиция. Излишно е да обяснявам подробности за разликата между функционираща (само след едно телефонно обаждане!) и нефункционираща до излишност институция.

 9. Добре е да има такива кметове и у нас! Сигурно има, но се броят на пръстите на една ръка! Най-скорошен пример е кмета на Перник. Все му забравям името, да ме прощава! Отдавна имах впечатление, че е почтен човек. От много време гледам “мажоритарно” на политиката в БГ. Та този кмет напусна “многолетницата”, каквото направи и Божанков/сигурен съм, че щеше да го направи и без да го изключват/. Силно се надявам, че тази престъпна формация навлиза в период на разпад /макар и късно/. От далавери и преяждане с какво ли не! Онзи ден и Кокорчо направи непремерено изказване за някакви си чорапогащници малко понадупчени. По принцип е прав, но само даскалските ли одежди са в подобно състояние?! Инфлация, бедност и безхаберие – това трябва да се изпише на нашето знаме! Нужно е единение в името на бавно и мъчително излизане от политическото блато! И единение от страна на личности, които наистина мислят за доброто на родината си, а не как да пълнят джобовете си за сметка на все по-обедняващия народ! Бог да пази България! Но да незабравяме максимата: “Бог помага, но в кошара не вкарва”!…

 10. Това се отнася и за самата Турция, където падишахь бай ЕрдоганЮ извърши няколко преврата срещу турският народ! Започна през Арабската пролет, когато паднаха другите арабско-мюсюлмански тирани в Африка, но в Азия останаха, и в Турция също! После бай ЕрдоганЮ унищожи останалата независима съдебна власт , защото през 2013г. започнаха да го разследват за гигантската кланово-“партийна” корупция , тогава бяха и протестите на площад Тексим и една от причините беше точно незаконното унищожаване и застрояване на парк в Истанбул.
  Още тогава имаше корупция с танкери петрол продаван контабандно от ИДИЛь в Сирия на семейството бай ЕрдоганЮ, за над 30 милиона долара.
  След това дори военните бяха подведени да направят фалшив опит за “преврат” през 2016г. и го използва за унищожаване и на безпартийността на армията, и заграбване на цялата власт!
  Като го “узакони” , като превърна Турция “президентска” РАБьспубликь, през 2018г. , начело с президишахъть и султазидентъть
  бай ЕрдоганЮ !
  Ето това са 4-5 корупционни преврата срещу Турция от хунтишахь и султазиденть бай ЕрдоганЮ, през последните 10 години!
  И земетресението само го потвърди!
  А в задунайския Бандитустань………какво очакваме , за да го потвърди??????????

 11. А защо да не помислим за съдбата на Свищов и Белене, ако атомната там се случи? Спомняте си проклятието на съкрушителното земетресение във Вранча, което принуди дори руснаците да обявят такова строителство за опасно. Платихме тогава със стотици жертви, но ако там имаше построена вече централа, те щяха да са пак стотици, но хиляди. А научаваме, че атомното лоби се навдига отново.

 12. “Забавлявайте” се:
  https://news.lex.bg/%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D1%81/
  Всички паразити от “судебная” власть са милионери , само от зарьплати , законните! А от незаконната корупция са милиардери, начело с “геЙшеФТурската” власть и бандитите от “следствието “!
  Само напомням, че освен огромни заплати те са и няколко пъти повече от средния брой прокурори и вледователи в нормалните държави от Европа! И не вършат нищо , освен да крадат, според Шенген, ЕК, Магнитски , Брюксел, Лондон и всички други!
  Хем много пари , хем много паразити, едновременно, в НРБь!
  А и еврозоната не ги иска, нали!

 13. П.П. “Забавлението” …..продължава , до без-край:

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid028pS3fDG244hyfLBWvezwP5HUw3N8PzcHgZnqTW1UMxBjppmUw4yjepB9L8DAhefMl&id=100003178455564

  Так держать, Европа и САЩ , пал, са “виновниТЕ” за бандитизЪма на байганЮфският рублоядски путлеризъм и “държавният” калинков паразитизЪм и без-крайна корупция!

 14. Имаме нужда от коалиция на данъкоплатците!
  Независимо от партийните им пристрастия.

  Желанието на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ
  е просперираща България в ЕС!

  Това няма как да се постигне,
  ако не се спазват конституцията и законите
  на Република България!

  Това няма как да се постигне,
  ако изборите не са демократични,
  както в останалите държави от ЕС.

  -Да има регистрация за изборите,
  както в останалите държави от ЕС.
  Така изборите в България няма да са фалшиви,
  със стотици хиляди фалшиви гласоподаватели
  във фалшивите избирателни списъци!
  Нелепо е оправданието, че някои присъстват в списъците у нас и в чужбина!
  Първо е противозаконно да фигурираш в повече от един избирателен списък.
  И второ, дублирането се премахва елементарно, при съвременната дигитализация!
  Така, както се прави в останалите държави от ЕС!

  -Да има възможност да се гласува дистанционно и по пощата!
  Пощи има навсякъде по света!
  Никоя държава от ЕС, която въведе дистанционно гласуване по интернет,
  не премахна дистанционното гласуване и по пощата!

  -Да има възможност да се гласува дистанционно
  седмица преди денят на изборите!
  Така, както се прави в останалите държави от ЕС!
  Така всеки ще има възможност да гласува!
  Независимо от обстоятелствата при които се намира
  в денят на изборите!

  -Да се премахне противо конституционното привилегироване на водачите на партийните листи
  с гласовете на не отбелязалите преференции!
  Гласуване с не отбелязана преференция да се брои за недействително!
  Изборът на кандидата да зависи единствено от отбелязаните за него преференции,
  а не само от това, дали е подставен на “избираемо място”!
  Депутатите са народни избраници, а не избраници на партийните лидери!
  Сега ЦИК приема, че примерно
  преференциите на Ева Константинова Майдел от ГЕРБ-7 432
  са повече от
  преференциите на Младен Николов Шишков също от ГЕРБ с 13 724 преференции

  Внучката ми, в 3-ти клас ме пита: Дядо, тия от ЦИК, откачили ли са?

  -Да се премахне противо конституционното привилегироване на “избираемите места”, чрез прагът на преференции!

  -Да се премахне абсурдният праг на преференциите за независимите непартийни кандидати!
  Независимият непартиен кандидат Десислава Иванчева с 30 310 гласа преференции не стана Евродепутат,
  а партийната кандидатка на БСП Цветелина Маринова Пенкова, с едва 2 670 гласа преференции гласа стана евродепутат!

  Рашиста Путлер праща политическите си опоненти, като Навални, в Сибир!
  Мимикриращият комунист Борисов праща политическият си опонент Иванчева в Сливенският затвор!
  По скалъпен процес и изфабрикувани “доказателства”, чрез бухалката си Гешев!

  Внучката ми в 3-ти клас пак ме пита: Дядо, тия от ЦИК, откачили ли са?
  -Не миличка.Българите са откачили!
  От 45 години комунизъм!
  И от още 34 години имитация на демокрация!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…
  Слава Україні! Героям слава!

  СЪЕДИНЕНИЕТО между съмишленици
  ПРАВИ СИЛАТА!

  Welcome!

  Без членски внос!
  Без членска карта!
  вие автоматично ставате член на клуба!

  Ако споделяте идеите на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ,
  между роднини и приятели!

  Бъди със собствена позиция,
  а не безгласна буква!

  Бъди гражданин, а не само данъкоплатец!

  КУРАЖ!

  П.П.

  Според ТРЕНД
  ПП вече водят на ГЕРБ!

 15. @ Lyubomir Nikolov,
  Кметът на Перник смени партията на червените боклуци с тази на изпечените крадци! Толкова за неговата почтеност.
  Явор Божанков не беше изключен от бсп, защото той никога не е бил член на тази партия – беше от гражданската квота в парламентарната им група и точно от групата го изключиха.
  Това, че наричате Асен Василев Кокорчо, показва колко “мажоритарно” гледате на политиката в БГ.

 16. И у нас имаше кметица от “Младост” дето не подписвала всичко и сега
  търка нара в Сливен! Оказва се ,че Ердоган е по-демократ от наш боко/гешеффт и цялата комунокомпания – води им с 1:0.

 17. “Послание към всички хора с право на глас там, у нас и по света. Ако изберете правилния човек, той ще ви се отплати, като ви спаси живота.” Не че не се знае, но друго си е да се види така ефективно синтезирано.Отваря по-широко отворени очи. Г-н Инджев, а не бихте ли могли на тази основа да компресирате смисъла още повече и това да стане походящо за мото, слоган или лозунг за предизборна употреба на ДБ-ПП?

 18. Във връзка с днешната трагедия край с. Локорско:

  Извинявайте, г-н Рюте! Вие бяхте прав за Шенген!

  Казвам го от себе си, дано и някой политик го заяви, колкото и политнекоректно да звучи!

 19. димитър 💙💛
  17.02.2023 в 18:43

  Тук Ви подкрепям напълно и по трите точки!
  И по една стара тема за червените боклуци – Ами погледнете им биографиите на гербаджиите, кои не са свързани с червената партия?

 20. https://twitter.com/christogrozev/status/1626486319349374977?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet%7Ctwtr%5Etrue

  Thread
  Neue Tweets ansehen
  Konversation
  Christo Grozev
  @christogrozev
  I was surprised to discover that my whole family and I have all been banned by British police from attending this weekend’s BAFTA awards where the documentary #Navalny is nominated. The reason stated: we “represent a public security risk”. (1/3)entliche Sicherheit dar”.” (1/3)
  Twitter vor 11 Studen

  Christo Grozev
  @christogrozev
  ·
  11 Std.
  Antwort an
  @christogrozev
  I understand the need to keep the public safe (although I don’t understand how my son or teenage daughter constitute risk to the public). But moments like this show the growing dangers to independent journalists around the world (2/3).
  Christo Grozev
  @christogrozev
  ·

  Мисля, че опасенията на британската полиция имат някакви основания. Все пак Навални е руски имперец националист икримнашист, и досега не е опровергал това. Но от друга страна в Обединеното Кралство (пък и в целия Запад) пребивават маса путиноиди и се въртят огромни руZZки пари. А UK – полицията не си мърда пръста. Ето и няколко туит – отговори

  Pat Smith
  @PatSmit56633091
  ·
  4 Std.
  Antwort an
  @christogrozev
  Navalny is a BIGOT who says Crimea is Russian!! How can you support him??? His view is the same as Putin’s. WAKE UP!!
  tanahashi
  @tanahas64432147
  ·

  Nick – Микола
  @ndboulton
  ·
  10 Std.
  Antwort an
  @christogrozev
  Christo, you are not the victim here, you are helping to whitewash a russian ethnofascist. If you’re trying to ‘serve the world’ you’re doing exactly the opposite.
  LouiseMensch 🇺🇸🇺🇦
  @LouiseMensch
  ·
  7 Std.
  Antwort an
  @ndboulton
  und
  @christogrozev
  Absolutely. Christo, stop bigging up a hateful Russian Nazi like
  @Navalny
  whose disgusting political party still claim that
  @Crimea
  is Russian. It’s not good enough.

 21. Асен Василев(ПП-ДБ) за политиката на кабинета Петков; реформаторските сили; съдебната реформа; разследванията на знакови случаи; Последиците от санкциите по закона „Магнитски“; за политиката на ГЕРБ да се купува само от „Газпром“; защо радев променя отношението си към ПП; коном. политика на служебното правителство ; европейските средства в икономиката и тяхното източване; ефективно събиране на данъци; влизането в еврозоната и предимствата от приемането на еврото за икономиката и гражданите …

 22. Импийчмънт и съд за кремълския агент Румен Янукович!
  Също така, няма търпение да видя неговия приятел Тиквата, в следващото издание на “Магнитски”.

 23. Off-topic: ЕС се изгаври с Москва, символично забрани доставка на тоалетни в 10-ия пакет със санкции, съобщава Euobserve. В списъка от 146 стр. със стоки, които вече няма да се изнасят за paZия, са електроника, лазери, радиооборудване, софтуер, авионика, морски камери и редки минерали, плюс „бидета, тоалетни, казанчета и подобни водопроводни инсталации“ (стр126-127). “Асвабадителите” почнаха да ги крадат още в Грузия през 2008 г. По руZки официални данни 25% от висшата раса нямат водопровод, 30% са с нужник на къра, в които годишно десетки руZначета се давят.

 24. Хммм… Природният ми скептицизъм ме кара да не приемам това за чиста монета. Господинът изглежда доста млад. Колко време е бил кмет – 4, 8, 12 години? А преди него всичко се е строяло според законите и не се е крадяло? Не ме карайте да се смея. По-скоро градът е имал късмет да се окаже в неутрална зона по средата на зметръсната зона. Това е документирано многократно.

 25. – коалиция “Елмазоглу” демократичната общност има, но остава тази демократична общност да се намеси … точно както имаше един Манол Пейков готов да координира помощта за Украйна и после за Турция , но хората искаха тази помощ да стигне до там
  – Иван Костов го казва много ясно в Ст.Загора(16.2) – след 23:13 мин. и след 59:23мин.
  https://www.facebook.com/TVZagora/videos/1363128881191011/

 26. piliferus,

  не става дума за 4 години кметуване, а за разбирането на отговорността да служиш на съгражданите и града си , на страната си
  Йоккеш Елмасолу: “По мое време, но и преди това се строеше само от местни строители. Тези хора живеят сред нас. Всеки познава всеки. Всеки гледа и вижда как се строи. Предприемачите, които строят в другите градове, постоянно искат от кметовете да разрешават недопустими неща. Ние не го допускаме. Не очакваме политически подаръци и не ги приемаме.
  Ако сградите се изпълняваха в съответствие с регулациите, нямаше да падат толкова бързо.Прекалено много нови сгради получават разрешения. Често никой не проверява обекта в края на строителството, а дава оценка само по снимки. Това е хазарт. Това е лотария. Няколко дни преди земетресението правителството обсъжда нова амнистия за нелегалните строежи в страната. Не може да се прави строителен надзор по този начин. Не бива да толерира незаконното строителство с разрешения при свършен факт.
  Централната власт в Анкара трябва да освободи строителната индустрия от политическа намеса.Незаконните строежи трябва да се разрушат. Когато събориш 10 сгради, вече никой не си позволява да строи немарливо. Ако всички градоначалници в района на земетресението бяха толкова стриктни, катастрофата нямаше да е толкова тежка
  Държавата трябва да бъде безкомпромисна по отношение на спазването на правилата. Не бива да изпраща грешни сигнали към кметовете.
  Това, което е необходимо, е нов манталитет – от горе до долу.(sueddeutsche) ”
  – ЗА ТОВА СТАВА ДУМА – рибата се вмирисва откъм глава , а корупцията е като магнит
  и за това, че и в земетръсна зона и по време на война има и друг начин

 27. @Българин
  17.02.2023 в 21:31

  Не бива да се притесняваме, че нещо щяло да прозвучи политнекоректно. Да кажеш нещо политкоректно е равносилно да излъжеш.
  Едновремешният социалистически реализъм е днешната политкоректност – все лъжи и полуистини. А полуистината пак си е цяла лъжа.
  @Българин
  17.02.2023 в 21:31

  Не бива да се притесняваме, че нещо щяло да прозвучи политнекоректно. Да кажеш нещо политкоректно е равносилно да излъжеш.
  Едновремешният социалистически реализъм е днешната политкоректност – все лъжи и полуистини. А полуистината пак си е цяла лъжа.

 28. димитър 💙💛
  18.02.2023 в 16:29

  Здравейте! На мен ли ми се струва, че част от коментара ми в 17.02.2023 21:31 като че ли липсва? Съдя за това от вашия отговор….Или греша?

 29. @Българин
  18.02.2023 в 20:16,

  Здравейте! Взех само думата “политкоректност”, която не обичам и коментарът ми беше само за нея.
  Понякога пиша от телефона и се е получило два пъти, за което се извинявам!

 30. За нищо, димитър 💙💛
  19.02.2023 в 07:56

  И аз чак сега забелязах, че съм пуснал два коментара един след друг….Всичко е точно! Наистина през телефон е по-трудно да се следи дискусията. Желая Ви хубав ден!

  Българин💙💛

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.