Право но отговор от лично име в името на Левски

Професор Пламен Павлов влиза в спор чрез своя статия в рашисткия вестник “Труд” с тезата, че Левски е съзнателно съден като криминален престъпник ( и то по внушение на руския наместник на Балканите Николай Игнатиев). 

Нека направя категорична уговорка: не подлагам на съмнение научния авторитет на проф. Павлов. За разлика от много, много други професори с откровено рашистки възгледи, като “проф” Нина Дюлгерова, “проф” Светлана Шаренкова, “проф” Захари Захариев и още водещи фигури на профанацията на нацията в руска полза у нас, професор Павлов не може да бъде заподозрян, че е част от рашистката пета колона.

Той дори пише нещо, което споменатите по-горе “проф” не могат да преглътнат като факт относно позицията на Левски:

“За разлика от други тогавашни дейци, Левски никога не агитирал с басни за помощта на „московците“, „братята“ сърби и тем подобни…”. 

Но!

Позволявам си да оспоря не научния доклад на проф. Павлов, изложен под формата на статия, а да не се съглася с избора му на трибуна в крайно бесния Блъсков “Труд”, задавайки също така няколко въпроса в разрез с тезата на г-н Павлов.

Дразнещото в публикацията му е презрителното му отношение към опонентите. Обобщава ги като “жълти медии”, лекомислени “звани и незвани капацитети”. По този начин, съзнателно или не, се нарежда сред онези, които пледират да бъде запушена устата на автори, които са си позволили друго мнение. Именно това призова в същия “Труд” “проф” Дюлгерова -да ми бъде забранено да пиша. Не само по този въпрос, но и изобщо.

Жалко е, че уважаваният от мен историк на практика й приглася. Застава също на близка позиция до рашистите на копейкин, които се опитаха да ме линчуват в Добрич при представянето на книгата ми “Измамата “Сн Стефано”, крещейки “кой си ти, бе , историк ли си бе”.

Историк съм по диплома и без да съм “проф”( професионалист). Далеч съм от мисълта да се сравнявам с великана Захари Стоянов, който не е бил историк, но е останал в българската история като най-достоверния летописец на историята на най-бурната част от българските борби за освобождение. Това не пречи рашистите да го оплюват като “овчарчето от Медвен” и да му отричат правото да е цитирал достоверно позицията на Апостола, споделяна пред съмишленици:

“Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…”

Цитатът е от фототипно издание на „Василъ Левски (Дяконътъ). Черти изъ живота му”, Захари Стояновъ, ПЛОВДИВЪ, 1883, глава 11 „Трябват пари”, стр. 97  

Знам, че в една статия  не могат да бъдат изчерпани всички аспекти на толкова голям въпрос, като причините за осъждането и обесването на Левски. И все пак е интересно, че г-н Павлов намеква нещо важно и напълно неизвестно на широката публика в частта за Каравелов- цитирам отново заедно с още едно изречение- “За разлика от други тогавашни дейци, Левски никога не агитирал с басни за помощта на „московците“, „братята“ сърби и тем подобни… Разбира се, този план го няма във вестниците на Каравелов, а и посветени в него са били ограничен брой дейци”.

Защо не е било възможно във вестниците на Каравелов да бъде написана истината, че Левски не е е агитирал за помощта на “московците”…”? Премълчава отговора професорът. А той е твърде неприятен. Каравелов, уви, е бил сред онези, които московците успяват да поставят под своя контрол. Познайте как…

Левски с това се е отличавал от масата лидери на националноосвободителното ни движение, движени също от патриотични подбуди, но управлявани от московската агентура. Лидерът й на Балканите е бил Николай Игнатиев, който удря на камък в това отношение с Левски. И не случайно гузно не го споменава нито веднъж в своите “Записки”. Направих си труда да ги изчета под лупа въпреки огромния им обем, за да съм сигурен, че не греша: няма го Левски в спомените на Игнатиев, селекционера на отбора от 4 предатели в османската съдебна комисия, осъдила Апостола на смърт.

Също така съм си направил труда в книгата си “Измамата “Сан Стефано” да цитирам обилно обратното: руските военни кореспонденти Данченко и Утин отлично са знаели кой е Левски и са го описали възторжено за своята аудитория като български  национален герой. Възможно ли е двама руски пришълци на Балканите през 1877 г. да са знаели това, а Игнатиев да не е чувал за Левски?

Да ме прощава професорът, но тези въпроси парят и колкото някой да духа ( цитирам известния израз на самия Васил Иванов Кунчев) омаловажаването на авторството на питащия не ги прави по-малко парещи. И не са по-малко важни от това дали Левски е осъден за криминалното престъпление- твърдение, което толкова яростно осъжда г-н Павлов като “откровена лъжа” с благородното заключение, че осъждането му като революционер го издига на пиедестал.

 

25 мнения за “Право но отговор от лично име в името на Левски”

 1. Вече от много поколения титулованите фигури в българските обществени науки не будят доверие. Възпитанието на тези хора и соц.кариеризмът в тези науки още определя продукта им. Затова много малко са днес гласовете на истината в България . Наричаме ги будители .
  Вестниците като Труд привличат подобни автори . Даже взаимно се привличат .

 2. За съжаление нашата Родина прелива от “професори” и мекерета 4000-ници….

 3. Народе????

  Левски обикновено използва думата НИЕ.

  “Ако НИЕ не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не СМЕ достойни да имаме и свобода; ”

  „Ако е за Българско, то времето е в НАС а НИЕ сме във времето; то НАС обръща и НИЕ него обръщаме.

  Левски казва АЗ, само когато поема личен ангажимент.

  “„АЗ съм посветил себе си на отечеството си: да му служа до смърт и да работя за народната воля”.

  Такива ли са съвременниците ни?
  Особено мимикриращият комунист-
  крадецът и лъжецът Борисов!
  На когото от всеки две думи,
  първата дума е АЗ!

  Народе????

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…
  Слава Україні! Героям слава!

  СЪЕДИНЕНИЕТО между съмишленици
  ПРАВИ СИЛАТА!

  Welcome!

  Без членски внос!
  Без членска карта!
  вие автоматично ставате член на клуба!

  Ако споделяте идеите на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ,
  между роднини и приятели!

  Независимо от партийните си пристрастия!

  КУРАЖ!

  Посещавайте сайта на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ.

 4. – 1774 г след анексията на Кримското ханство по договора със султана русия добива правото да покровителства православните в османската империя – русия предвижда възстановяване на Византия чрез погърчване и изселване на българите за разреждане на най-многобройното православно население + разделяне на земите им на малки държавици Българите са били най-напредналото културно и икономически население и бавно реформиращата се османска империя им е „отеснявала”, но за руснаците една голяма бълг. държава ще е силен конкурент и то с исторически права на западния бряг на Черно море – не се споменава още, но на европейските политически карти от 15-18 век фигурира царство България и османските представители в това васално царство са с титла”войводи”- непреведена както и други запазени бълг.титли – княз, примикюр, кмет. Войнуганският бълг. средновековен институт, заварен от османците, съществува и след въстанията в Чипровци, Търново, Карпошовото и Мариното въстание, когато “мърдат”бълг. воеводства. Точно на тия бълг. войнугански дружини дължат свободата си и сърби и гърци НЕ СИ ДАВАМЕ СМЕТКА, че Българите са живеели , пътували, търгували свободно из цялата огромна държава, която представлява османската империя и че войнуганите са легални структури до административната и военна реформа 1839 г, а за някои бълг.земи(Знеполско) той остава до Освобождението. При руско-турските войни на Балканите много български воеводи се бият с дружините си на страната на руските завоеватели
  – през война от 1828-29г българите масово се включват и с водачи , разузнавателни сведения, с пари, храна, добитък и др. необходимо, но с Одринския мирен Сърбия получава автономия, Гърция става независима, а бъгарите не се споменават в договора. Разоръжени са всички бълг. дружини, войводите им са арестувани.
  1833г. след поредното въстание на българите от Северозападната част на империята са освободени 6 бълг. околии, които с активно руско участие султана дава на сърбия и тя за пръв път достига до р.Тимок.Това е първият открит руски грабеж на бълг. земи.
  След Кримската война много български дружини минават в нелегалност, в легиите в Белград , към комитети, подготвящи въоръжени бунтове. Българските въоръжени формации нямат никаква руска помощ. 1866 – „цар освободител“ бабува на първия съюз м/у Сърбия, Гърция и Румъния за подялба на бълг земи и унищожение на бълг народ чрез изтребление и асимилация от сърби, гърци и румънци Белградските легии са използвани за руските цели на Балканите – разпокъсване на бълг. земи, техен териториален грабеж и унищожение! Заветът на Раковски е ясен:’’Нека никой не чака от другиго да го освободи”. И на Левски е ясно, че българите са използвани за руски цели. На Филип Тотю пише: “българите, ако бяха се повлекли след четите, щяха да принесат полза на руския цар, пък за тях си щяха да изгубят най-добрите си юнаци, ръцете на които стои бълг. свобода”. Цар „освободител”на дипломатическо ниво предоставя агентурни сведения на султана – целта е изтребление на независимите от русия бълг.въоръжени дружини – така русия успява да унищожи Зайчарската дружина, а 1868-1869г. и ТЦБК на юриста Иван Касабов е разбит задкулисно чрез агентите на графигнатиев заради “вредните” за руските интереси негови идеи ”за духовна административна автономия на българите в Османската империя по мирен път” – този комитет е опасен за руските интереси, защото така българите стъпка по стъпка могат сами да се освободят , защото няма да се нуждаят от руски”покровител”пред султана.Иван Касабов е принуден да си смени името , за да се скрие от руските наемници. Русия предава и четата на х.Димитър и Стефан Караджа на турските власти, но точно след тази акция султанът дава автономия на Екзархийска България – на Русия наложително вече и трябва война за някаква бълг. държавица с руски княз, защото иначе губи Балканите.
  Проблемът е БРЦК в Българско – не е ”добродетелна дружина” и може да изпревари ”дядоиван” и българите да си извоюват след духовната, административната и полит. автономия . Но БРЦК на Левски е разбит доста по-трудно от ТЦБК на Касабов – руснаците провеждат с агентите си система от мерки за изолация на Левски, прикачване на “надзорник” към него, провокиране на раздори и ред предателства с клевети, заплахи и подкупи. И въпреки това Апостолът отказва да вдигне въстание есента на 1872г. по руска поръчка и следва поредната руско-турска акция – граф игнатиев(на улицата на името на когото НЕ случайно е паметника на Бълг.Патриарх Евтимий – в столицата ни и до днес известен с победното унизително прозвище ”попа”, точно като разцепената глава на Стамболов)докладва за добре свършената работа че ”българските” комитети ще въстават по руска поръчка, когато русия е спазарила война да си”освободи” задунайска губерния
  – НЕ е случайно, че паметникът на Патриарх Евтимий е на улица с името на графигнатиев и до днес известен с победното унизително прозвище ”попа”, точно като разцепената глава на Стамболов , а паметникът на Левски насред столицата ни е надгробие, но си имаме на Раковска ОГРОМЕН СТАМБОЛИЙСКИ – символ на корупцията руски внос от времето още на първите харизани от русия бълг. земи, Софийското позорище над Левски , та до днес
  https://twitter.com/orlinyakimov/status/1626897881377435650?cxt=HHwWhMCzlZzA85MtAAAA

 5. Още ли има улица с име Граф Игнатиев в София и в други населени места в България?
  Боко тиквоко бие чело пред наследниците на този рашист!ѝ
  Руската учителница е позорно петно в историята на софийска община!
  Ще влезне ли в темата на есенните избори за кмет темата за дерусофикация в София?

 6. Малодушно и срамно е за нас, живите днес българи, че ДОПУСКАМЕ точно в деня и мястото на саможертвата на Апостола Левски да стоят на почетна стража, да сквернословят лицемерно за живота му и да ни учат на морал точно предателите на Духа на Апостола на свободата ни, посредствените слуги на дивата Московия, изкатерили се на власт с нейна помощ, за да й служат в пъклените й планове срещу бъдещето на България, за поглъщането на българската земя и асимилирането на българите, каквото правят в момента с украинците! Потръпвам от отвращение и повици за повръщане само като си представя “българския” пРезидент, избран от КГБ генерала Решетников, русската възпитаничка Фандъкова, натресена ни за “кмет” на столицата, която огрози с бетон, разкопа и презастрои стара София и наредените до тях копейки от всякакви патрэотични бои, всичките изтъпанени най-отпред пред паметника на Апостола!!!
  Българите отдавна се питат “Кога и Кой най-после ще ги “свитне” от политическия хоризонт, който са запушили, за да тръгнем и ние към европейското си бъдеще ?”
  За тия няма прошка! Децата и внуците им ще се срамуват от тях, заради ужасното петно на предателството, с което са белязали живота им, ще крият, че са техни потомци!
  И никакви псевдотворчески напъни, по чужда поръчка, опити за принизяване, “очовечаване”, на Апостола до “обикновен човек с човешките му слабсти”, както се опитват да го представят разни духовни пигмеи- максимгенчевци, фалшифицирайки (с русски подаяния!) историята на живота му и на останалите ни скъпи на сърцата герои, не могат да превърнат Апостола в “обикновен” човек, защото, въпреки че православните ни скотове, местните слуги на Гундяев, махнаха лика му от раннохристиянския храм Света София, Апостолът Левски си остава за вечността Иконата на българския дух!

 7. Пелоси на Мюнхенскaта конференция по безопасност
  – We just gonna win, baby

 8. Виждам, че се е провело поредното русофилистишко ИПСО с езика на някакъв набеден за професор – стив уолт.
  Същия, който преди години обясняваше, че източноевропейските държави не трябва да се присъединяват към НАТО и че Украйна трябва да е буфер за московитите.
  Същия, който е настоявал Обама да не наказва башар асад за използване на химическо оръжие. Виждаме Сирия и разбираме какво искат русофилистиците.
  Дано е щастлив с кървавите си парички преведени от кацапа путин!
  Интересно как бг медиите веднага подхванаха това ИПСО.
  Посредственост, продажност и глупост. Това са днешните медии в България.

 9. Todor Todorov 💙💛,

  – още докато екатерина 2 води войните си срещу султана нейните емисари изселват по различни начини над 500 000 българи
  – След войната 1828-29г е най-голямото преселение на българи по чл.13 от Одринския мир, който дава право на русия да преселва православни османски поданици в продължение на 18-те месеца и да заселва черкези , но този бартер продължава до 1835г. и фактически в Тракия между Одрин,Стара Загора, Балкана и морето и в Източна България,между Варна,Силистра, Исакча и морето е изселено половината от българското население – български семейства с по 5-6 деца са живите руски трофеи от освободителната за гърци и сърби война – от тази изселническа вълна възникват големите български колонии в Бесарабия: “…най-тежка с оглед българските интереси последица от тази война Дядо Иван не освобождава, а обезбългарява цели български села и градове. Фактически Русия прочиства от българи територията от дунавската делта на север до Одринско на юг. Това е най-прекият път към Цариград и Проливите по суша. Явно Русия принудително разрежда българския етнически елемент в този коридор… не само не освобождава България, а напротив, брани турското статукво и даже става гарант за опазване на териториалната цялост на Османската империя…(Янко Гочев, ЗАЩО РУСИЯ НЕ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1833/sitebulgarizaedno)”
  – след 1829г. русия се връща към приятелството със султана и след Египетската криза с Ункярискелесийския договор той е руски васал, а Черно море – руско езеро до Лондонската конвенция за Проливите 1841г.

 10. Наистина е срамно да има толкова много улици в София ,наименовани на руснаци.С ирония съм написал следния текст:
  “Ескурзовод разкарва Полска група из София….Поемат от стадиона по ул.”Гурко” и на първата пресечка наляво продължават като пресичат ул.”Юрий Венелин” и ул.”ген.Паренсов
  “после по”Граф Игнатиев”… тихо пристъпват по бул.”Дондуков “. Започват с “Руската църква”после идва ред на църквата “Александър Невски” разбира се… След това разглеждат 🐴 Коня на царя Освободителя,a зад гърба му -ул.”Иван Аксаков”…
  Поели руски дъх стигат до “МОЧА”(Монумента на Червената армия)както си му е редът..
  След това екскурзоводът им съобщил ,че след обед ще сменят посоката и по бул.”Скобелев” ще разгледат площад “Руски паметник”….
  Тогава вече поляците не издържали и ревнали в хор
  “ a, czy byliście bułgarskimi pomnikami i godnymi Bułgarów za nazwy ulic, których nie znacie?
  “”А ,бе,Вие български паметници и достойни българи за имена на улици нямате ли….?!”
  Ескурзовод разкарва Полска група из София….Поемат от стадиона по ул.”Гурко” и на първата пресечка наляво продължават като пресичат ул.”Юрий Венелин” и ул.”ген.Паренсов
  “после по”Граф Игнатиев”… тихо пристъпват по бул.”Дондуков “. Започват с “Руската църква”после идва ред на църквата “Александър Невски” разбира се… След това разглеждат 🐴 Коня на царя Освободителя,a зад гърба му -ул.”Иван Аксаков”…
  Поели руски дъх стигат до “МОЧА”(Монумента на Червената армия)както си му е редът..
  След това екскурзоводът им съобщил ,че след обед ще сменят посоката и по бул.”Скобелев” ще разгледат площад “Руски паметник”….
  Тогава вече поляците не издържали и ревнали в хор
  “ a, czy byliście bułgarskimi pomnikami i godnymi Bułgarów za nazwy ulic, których nie znacie?
  “”А ,бе,Вие български паметници и достойни българи за имена на улици нямате ли….?!”

 11. Г-н Инджев, едва ли точно парцалът – сопольскаЯ правда може да е някакво мерило, в каквато и да е сфера или дори за забавление, или шоу! НЕ!
  СопольскаЯ правда е единствено пропаГАДна платена шпионска агенция на кукловодите им от мутренско-порционната шайка, и на техните рублоядските им начальници в НРБь под върховното командване на РУБЛОвладелецът им хунтараторь Путлер!
  Но все пак трябва да си припомним и за други “родолюбци” още от времето след АсвАбАждението! Един от тези “родолюбиви” рублояди е “генераль” радкА димитриевичь! Същите са и съвременните му рублоядски “натовски” наследници са бутафорните “генералите” бокоТИКВАТА и реZZиЛдентът лумПен гадень!
  Техен предшественик е директора на комИМПЕРнъть – гошо дмитриевичь(ТАРАБАТА), той е даже е фамилен съименник на “генераль” радкА димитриевичь!!!!!
  А от своя страна “натовския” “генераль” лумПен гадень, има фамилия наследена от радкА димитриевичь!
  Така че реZZиЛдентът лумПен гадень е директно свързан и с гошо димитриевичь(ТАРАБАТА), и с “генеральският” си рублоядски предшественик радкА димитриевичь! А , освен всичко това , льотчика е роден в самото болшевишко леговище – Санкть ТАРАБАградь !
  Ето такъв е “натовският” наследник на радкА димитриевичь – реZZиЛдентът лумПен радкА-димитриевичь (ТАРАБАвичь)!!!!! Иди на хуйло ви!

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Долу “родолюбивият” “балхарски” “генераль” радкА димитриевичь , иди на хуйло си!
  Долу комИМПЕРновския балхарски большевикь гошо дмитриевичь-ТАРАБАТА, иди на хуйло си!
  Долу реZZиЛдентът лумПен радкА-димитриевичь(ТАРАБАвичь) , иди на хуйло ви!

 12. Гласът ТУК ДОЛУ

  Медии и политици ТАМ ГОРЕ ни втълпяват,
  че българите са разединени!
  Нищо подобно!

  Естествено, че няма как да се обединят вълците с агнетата!

  ТУК ДОЛУ сме обединени!
  Срещу всички крадци!
  Срещу магнитската шайка на Борисов и Гешев!
  Срещу всички обожатели на рашиста Путлер!
  Тероризиращ братята украинци!

  ТУК ДОЛУ сме обединени!
  За модерна България в ЕС!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…
  Слава Україні! Героям слава!

  СЪЕДИНЕНИЕТО между съмишленици
  ПРАВИ СИЛАТА!

  Welcome!

  Без членски внос!
  Без членска карта!
  вие автоматично ставате член на клуба!

  Ако споделяте идеите на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ!
  ЗА просперираща България в ЕС!
  ЗА демократични избори БЕЗ “избираеми места”!
  Без праг на преференции, изборите АВТОМАТИЧНО стават МАЖОРИТАРНИ!

  Народе????

  Посещавайте сайта на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ.

 13. Корумпирани чиновници подписаха присъдата на Левски.
  Корумпирани чиновници донесоха смърта на десетки хиляди в Турция.
  Корумпирани чиновници яздят безогледно робския руски народец и убиват украинци.
  Корумпирани чиновници убиват мигранти в камион.
  До кога ще търпим истинското зло – корупмпираните чиновници?
  Всички тези дребни душички, които си мислят, че са каймака на обществото и всички са под тях и че те имат право да не си вършат работата но всички други са им вечно задължени?
  Време е да застанете на правилното място – слуги на гражданите и нищо повече!
  https://clubz.bg/133204

 14. Иван Караиванов,

  на коня пред НС на европейска България в 21 век стърчи един отявлен българофоб, а на колко бълг. царе има паметници в столицата ни … Левски не е сам по дългия български път, но колко достойни българи познаваме от тия пред него, с него и след него … напр. най-верният помощник на Дякона е таксидиотът отец Матей Преображенски – Миткалото. Не се учи, че в България манастирите са средища, които акумулират всички възможни форми на обществен живот – религиозен, икономически и културен. Страната е покрита с плътна мрежа от метоси – те са едновременно молитвен дом, страноприемница и средище за просвета и връзката на манастирите с метосите са монасите друмници – таксидиоти– това е феномен в бълг. история с много древна традиция –в османската империя тази система способства и бълг. национално съзряване за автономна държавност … Напускайки манастира, Левски е в най-трудната и отговорна форма да е монах в света по учението на своите учители – таксидиотите и мисията да изгради и развие политически вариант на манастирската мрежа с комитети.
  – Намесата на русия в историческия път на българите целенасочено ги ПОСТАВЯ В КАЛЪПА НА ЖЕРТВА – ”…след Берлинския конгрес България НЕ Е в рамките на естественото си историческо, етническо и географско разположение в тогавашния момент и стремежа за свобода и независимост е прекършен, ‘подареното освобождение’ е инструмент за постоянно налагане на сервилност, самоунижение и комплекс за малоценност, който трябваше да развие у Българина разбирането и поведението за недостоен за самостоятелно съществуване без закрилата на русия(ДЪЛГИЯ ПЪТ ДО НЬОЙ)”, а руската пропаганда ни превърща в ЖЕРТВИ на Великите сили и на съседите ни
  – и след Съединението българите са жертва на руската хибридна война – подкупи на политически дейци, организиране на военни бунтове и държавни преврати, показни убийства , подкупени журналисти, руски вестници, интриги, насъскване един срещу друг на политически дейци и групи от населението, разпространяване лъжи, омаскаряване на пречещите й – но въпреки русия Стамболова България е най-бързо развиваща се вЕвропа държава
  – 1902г. с таен договор русия я превръща в свой васал и България не може да се намеси в Илинденското въстание – Митрополит Методий пише:”Страхът да не би да се осъществи идеята за автономия на Македония, застави Зиновиева, руския тогава посланик в Цариград, да настои пред турците за решителното потушаване на въстанието. Разорението и унищожаването с топове на 150 села български в Македония, се дължи на милосердието на русия.Руските консули в Македония, съюзници на сърби, на гърци и на турци против българите, в своите рапорти, които се публикуваха в Петербургския ‘Държавен Вестник’, обвиняваха българите и оправдаваха турците” – и българите в княжеството понасят кръста на предателството, а това внушава още неувереност, че могат без русия със собствени сили да се справят и стават жертва на спретнатия от русия Погром 1913г – руския цар в Кюстенджа казва: ”…’Умиротворих Балканите. Спасих мирът на Европа’- тоя виновник пред лицето на целия свят устроя балкански блок, състоящ от Сърбия, Гърция, Черна гора и Румъния: против България.Тоя блок, според директивата дадена от виновника, има за задача и цял унищожението на бълг. елемент в бълг. земи заграбени от Сърбия, Гърция и Румъния.Терорът, упражняван в мирно време от тоя блок, по своята жестокост, свирепост и безчовещина, няма подобие, няма пример в историята на варварските времена.Драконовския, най-свирепия закон, който издаде Сърбия за унищожение на българите в Македония, руския вестник ‘Новое Време’ намери, че е много мек, трябва да бъде много по-жесток, за да смаже главата на тая змия – бълг.елемент…(Митрополит Методий )”
  – 1915-16г категоричната бълг. победа в руско-бълг. война ни освобождава от дълга към ’освободителката’, но още преди ПСВ в Петербург е разчертан Планът’Венизелос’за поделяне на България м/у съседите и пак сме жертвата на Ньойския мир – при съпротивата на САЩ България остава на полит. карта, но в съседите остават бълг. територии и българите там са подложени на поредния геноциден терор
  – и ссср-то създава предатели и широка мрежа от шпиони, провокира бунтове, метежи, преврати, финансира терористи и след окупацията 1944 и поредния геноциден терор на българите е отнето, практически всичко + вярата и ги подлага на русофициране – ”А чрез пренаписване на историята, чрез фалшифициране на данните за общностната биография на Българите е започнала да се губи именно спомена, паметта, да се деформират знанията ни за себе си и традициите ни, да се губи разбирането за историческия път, културен облик, етнически и народностни специфики, като основи за едно правилно отношение към себе си, за формиране на национално самочувствие и поводи за гордост… Деформирането на действителната история на Българите изиграва ролята на духовно обезглавяване. (ТЕЖКИЯТ УДАР ПО БЪЛГАРСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ)” – сега берем ”плодовете” на тежката форма на русофициране, на която сме подложени и най-яркия симптом е , че големи части от българите много лесно могат да бъдат убедени, че са ЖЕРТВА НА поредния враг в поредната руска опорка …
  – след 2014 за първи път самовъзприемането на украинците, че са ЖЕРТВИ на москва започва да отстъпва на безалтернативна ЗАЩИТА НА САМОСТОЙНОСТТА ИМ , на ЖИВОТА ИМ КАТО УКРАИНЦИ с всичките кусури, но по техния си път
  мощната руска пропаганда у нас след 2014 , всъщност ни връща възраждането , но през кривото огледало на подменените възрожденски символи с
  ‘изобретената традиция’ на патрЕтарското хоро на Йорданов ден , но е Самочувствие , че сме народ, който играе хоро и в ледена вода и върху жарава …
  всъщност какво се учи за ‘опълченците’ на Шипка , за героите ни от войните за Обединение, за строителите на Нова България , ЗА ИЗРАСТВАНЕТО И УНИЩОЖЕНИЕТО НА ТРЕТОТО БЪЛГАРСКО ПОКОЛЕНИЕ(sitebulgarizaedno)… за да си възвърнем отнетата ни от русия/ссср самостойност и да не се примиряваме с поредния малък хуйловец начело на държавата ни …

 15. 19 февруари отмина, вече сме 20 -ти и може да се каже добра дума за друг достоен българин: вчера ХРИСТО ГРОЗЕВ, българинът от БЕЛИНГКЕТ, спечели наградата за най-добър документален филм на филмовият фестивал в лондон BAFTA, с филма “НАВАЛНИ”.
  много по български, умните глави на българия ТЪПО НЕГЛИЖИРАХА уникалната ситуация с българина и финала на фестивала – забраниха на ХРИСТО ГРОЗЕВ да присъства, защото агентите на кремъл можело да го гръмнат на самия фестивал. или да го взривят. или да го полеят с новичок. зарежете го ХРИСТО ГРОЗЕВ, гостите на фестивала от лондонския елит биха пострадали…ой каква беда!
  естествено, че най-се чуваха у нас тези гласове, под чиито задници бяха навряни дълбоко червените петолъчки : ХРИСТО ГРОЗЕВ напразно се бил старал да “избели” образа на навални или дори, че това е съучастие в “постановката” с отравянето на навални.
  смятате, че не сте тъпи? ами защо “забравихте”, че преди навални ХРИСТО ГРОЗЕВ и екипът му разнищиха свалянето на малайзийския боинг през 2014г ? защо забравихте, че преди навални ХРИСТО ГРОЗЕВ разнищи двойното отравяне на ГЕБРЕВ с новичок през 2015г? защо забравихте, че ХРИСТО ГРОЗЕВ, преди навални разнищи отравянето на СКРИПАЛ в солзбъри и извади на показ имената и снимките на отровителите баширов и чепига?
  защо не ви увира канчето, че “избелването” на реномето на навални Е ЕДНО НИЩО, пред приносът на ХРИСТО ГРОЗЕВ с разкриването, че путлер и неговият рашистки режим ИМАТ ОТРЯДИ ОТ УБИЙЦИ, КОИТО КРЪСТОСВАТ СТРАНАТА ОТ ГОДИНИ И УБИВАТ ПРОТИВНИЦИТЕ НА ДИКТАТОРА, обикновено “по неоткриваем начин”? ХРИСТО ГРОЗЕВ разкри не малко от тези убийци с техните имена, снимки, биографии и месторабота. ТОВА БЕШЕ РАЗГРОМ НА РАШИЗМА, КАКЪВТО НИКОЙ В СВЕТА, ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ БЕШЕ ПОСТИГАЛ !
  уви, за нашите родни “умници” ХРИСТО ГРОЗЕВ ще стане достоен за хвалене субект, едва когато “се качи” на стената в рамка, като мъртъв герой.
  до тогава, за тази потресаваща смелост на ХРИСТО ГРОЗЕВ, ще сме слепи и глухи. не сме? с нещо да се намеси българското общество, българският елит от “умни глави” / кавичките са от мен!/ в абсолютно уникалният случай в цивилизованият лондон да забранят на спечелилият първата награда да присъства, защото щял да застраши публиката? или може би се гъзят на путлер – те, колективният лондонски елит? начело с принц уйлям, президент на фестивала от 2010г?
  това е! от времето на ДЯКОНА до днес нищо не се е променила нито по територията, нито в мАтреала!

 16. ПРИОРИТЕТИ
  На основание и в съответствие и допълнение на Закона, обявяващ БКП и комунистическия режим в България за престъпен /ДВ, бр 37, от 05,05,2000 година/:
  1. Незабавно приемане и прилагане на закон за премахване в твърди и неотменими срокове на всички топоними и материални символи, свързани с терористичното „партизанско” движение от периода 1941-1944 година, престъпното държавно управление от периода 1944-1990 година, както и тези на забранената КПСС и вече несъществуваща държава СССР и присъщите ѝ институции и структури.
  2. Незабавно приемане на закон, обявяващ датата 24, май за национален празник на България.
  3. Незабавно преименуване на Националния Храм-паметник от кощунственото „Ал. Невски” на СВЕТИ РАВНОАПОСТОЛИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ.
  4. Незабавно инкриминиране по законов ред на всички политически партии, школи и учебни заведения, „творчески” и други съюзи, СМИ и всички неизброени тук НПО, възхваляващи, изповядващи и пропагандиращи с думи и действия расистки, етнически, терористични и тоталитарни, идеологии и практика.
  5. Незабавно инкриминиране по законов ред на всякакви общностни групи, професионални сдружения, НПО и паравоенни формирования, основани на и афиширащи в интерес и полза, на която и да било чужда държава доктрини и действия, в противоречие и ущърб на официално утвърдените цивилизационен избор, евроатлантическа ориентация и цялостни интереси на Република България.
  май, 2019

 17. За да бъде обесен отново Васил Левски, корумпирани руски подлоги са кръстили улица в София на неговия убиец – руснака Игнатиев.
  Наскоро политици като Йорданка Фандъкова и Румен Радев сметнаха, че тази гавра не е достатъчна, и с тяхното любезно съдействие се вдигна в София паметник на руснака Игнатиев, който е толкова граф, колкото Владимир Ампов.
  Не е случаен фактът, че улицата в София, кръстена на убиеца на Левски, свършва при булевард, носещ името на корумпираната руска подлога Драган Цанков.
  В нормалните страни званието професор е престижно. Не е така в България, богата на висши учебни заведения, даващи възможност на Сульо и Пульо да се бацнат “професори”.

 18. Браво и на господин Тинков! Ако се изпълни всичко написано от него, нямя да имаме нужда от нищо друго, освен по едно малко кафе!

 19. Всъщност ако четем превратно думите на Васил Левски – народ, който не може да извоюва свободата си, не я заслужава. Само на мен ли това ми звучи като призива на Зеленски – “дайте ни оръжия, ние хора си имаме”?

  От тук нататък паралелите вадят очи.

 20. @г-н Тинков,пълна подкрепа и от мен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.