Днешният руzки Тамерлан беше изненадан от визита на Байдън в Киев

Не се съмнявам, че ще се намерят съмняващи се в достоверността на написаното от лондонския “Таймс” за 2000 руски жертви като цена за превземането на всеки 90 метра украинска земя в боевете в Източна Украйна тези дни. Рашистите обичат да приписват собствената си мерзост на враговете. 

 

Личното ми мнение е, че медия с опита и репутацията на “Тhe Times” не би си позволила да си измисли нещо подобно, което да се върне като разрушителен бумеранг върху престижа й, граден от 1785 г. ( и от 1788 г. под това заглавие) насам. 

 

 

 

 

 

 

Специалисти по военно дело онагледиха какво означава 2000 жертви чрез снимка на маршируващи руски военни на Червения площад. В едно каре от 15 на 17 души, които набиват крак на парада, има почти 12 пъти по-малко хора. Т.е. , за да си представим какво са 2000 загинали, трябва въпросното въпросното каре от снимката да бъде умножено повече от десет пъти.

 

 

 

 

Откога датира този ръст на извънредно големи жертви сред руските окупатори е трудно да се каже, но публикации по темата в този смисъл се срещат от поне десетина дни насам ( а вероятно и много по-отдавна).

Колкото и да са приблизителни изчисленията, те говорят за десетки хиляди загинали руски агресори само от началото на месеца. С този резултат ли ще посрещне Кремъл своята годишнина на 24 февруари от началото на “специалната военна операция”, замислена като светкавична победа след моментален разгром на украинската армия? Или още руско пушечно месо ще бъде жертвано с подобни темпове само и само да бъде най-после обкръжено градчето Бахмут?

Само се питам къде е днес руският аналог на художника Верешчагин да увековечи този “апотеоз на войната”, както се нарича знаменитата му картина с купчината човешки черепи ( и колко ли са те като “бройка”, дали не са приблизително толкова, колкото са загиналите рашисти на ден в Украйна)?

Идеята на Верешчагин, преди да реши да придаде по-общо звучене на творбата си, е била тя да се нарича “Триумфът на Тамерлан”. 

 

Днешният Тамерлан, който смайва с жестокостта си към собствените поданици в униформи ( какво остава за някаква емпатия по отношение на украинските жертви), се нарича Путлер. Ще бъде запомнен подобно на Тамерлан от поколенията по света и в раzия или каквото е останало от нея след днешното й бавно самоубийство. 

Изпреварващо и изненадващо за руzките планове да бъде отбелязана “подобаващо” годишнината в Киев се появи американският президент Джо Байдън. При безпрецедентни мерки за сигурност започна първата му визита в Украйна  откакто тя беше нападната от рашистите. 

Лош знак за днешния руски Тамерлан и доказателство за устойчивостта и развитието на западната подкрепа за украинската националноосвободителна кауза. И никак не се връзва този жест с нарастващата руzка дезинформационна кампания за някаква “умора” и “дори раздразнение” сред западните съюзници на Украйна в усилията да бъде оказвана все по-голяма помощ на Киев.

13 мнения за “Днешният руzки Тамерлан беше изненадан от визита на Байдън в Киев”

 1. Медии от калибъра на “Таймс”, да уточня само за протокола, имат екипи от десетки профилирани адвокати, до един професионални корифеи. Проверява се всяка дума, всеки препинателен знак.
  Поправете ме ако греша но няма спечелен процес срещу подобни издания. А в наше време когато благодарение И на интернет всеки факт, всяко обстоятелство са лесно проверени, мераклиите да ги съдят съвсем ги Фана липсата.

 2. Още за визитата на Байдън вКиев, сhttps://frognews.bg/novini/tsiala-ukraina-vav-vazdushna-trevoga-baidan-pristigna-iznenadvashto-poseshtenie-kiev-video.html видео.

 3. Руснаците винаги са воювали по този начин. Не случайно всички европейски кралства и херцогства са търсили съюза с руските царе последните 3-4 века – когато бройката редови е имала значение.
  Не случайно и през ВСВ съветските войски дават толкова много жертви (всъщност май никой не знае колко точно). Така става като не се цени човешкият живот, а методите за унищожаване на противника стават толкова ефективни.

 4. Путлерасткият мурзилаж по света и у нас е в шок – “спящият Джо”, “търкалящият се Джо”, “Джо катафалката” е на посещение в Киев! След блестяща кампания по дезинформация против “самъе передавое” кремльовское разузнаване достолепният ветеран положи цветя пред Стената на героите и “небесната сотня”-в Деня на президентите на САЩ и демонстрира пълната подкрепа на демократичния свят към Украйна и жертвите на раZиятското средновековно варварство. Каза нещо толкова галантно на първата дама Олена, че тя въпреки актьорската си закалка се изчерви от удоволствие и му отвърна с реверанс. Поклони се в Михайловската катедрала и декларира нови огромни военни доставки, заедно с останалите членове на Алианска – поне 700 танка, 1,000 БТР и 2,000,000 снаряда от дефицитния тежък калибър. Чудя се рундю казачока какви ще ги дъвче сега на предстоящата утре среща на Букурещката девятка – ако въобще е поканен де?

  А снажния бункерен плъх в същото време вече се вози на броневлак – по челния пример на КНДР!

 5. Кръвожадната клика на Путин няма никакви спирачки на руска територия.
  Когато бе поразена жилищна сграда в Украйна от руска ракета, украинска журналистка проведе телефонно интервю с руския командир, отговорен за изстрелването на ракетата. Наглият руски фатмак се подиграваше на смъртта на украинците, в това число и деца, и попита журналистката как се осмелява да му задава неудобни въпроси, каквито в Русия никой “журналист” не смее да му зададе. Веднага след това се корегира, че в Русия “журналистите” вече не задават никакви въпроси на участниците в агресията срещу Украйна. Очевидно руските и българските мисирки са изключително политически коректни по отношение на кликата на Путин.
  Наскоро българските мисирки си оплюха брадите да хвалят подкрепата на служебното правителство за престъпния сирийски режим, верен съюзник на кликата на Путин. Израел реагира адекватно и проведе справедлива наказателна акция по отношение на сирийските престъпници.

 6. А нашия кога? Човека дойде от другия край на планетата, а нашия се услушва като пръднал заек въпреки че в Украйна има толкова много етнически българи (а не е и чудно – от там са минали българите през. т. нар. преселение на народите – може би дори и повече и от тези в С. Македония!), които освен това и не се срамуват че са българи а напротив!
  Срам!!!
  Левски????

 7. Символно и по действително събитие-ЗОИ в Лейк Плесид 1980г. преди двубоя (изходът от който е признат за най-голямото чудо в отборния спорт) САЩ-СССР 4:3 ( янки-колежани бият практическа непобедимата Червена машина по хокей на лед)-(с 42 поредни победи до него мач).
  Поздравявам по случай случая всички от БЛОГА НИ с долния клип.

  You never beat thé boys in bleu

 8. Едва ли хунтараторь Путлер е чул нещо за Тамерлан. Но е вероятно да е дочул нещо за опричника на Зла(тна)та орда – Александрь НевскиЙ , за сатрапите от Улусь ДжучиЙ-Зла(тна)та арда, за “великите” тирани Иван ГрозниЙ и Петър I, а и на жандармите след него , чак до Николай II.
  А най-близо до чекисткия му манталитет са Сталинь , Ленинь, и останалите краZZнокожи большевишки вождове , след тях.
  Има достатъчно дивашки робовладелски деспоти в Русия , през последните 500 години , които да следва хунтараторь Путлер. А само болшевишките тирани са убили много повече милиони, от Тамерлан. И не само в ватнишката им империя, но и по целия свят.

 9. … deepest respect for your courage and leadership. Slava Ukraini!
  “This was risk that Joe Biden wanted to take…(communications director Bedingfield)”
  https://edition.cnn.com/europe/live-news/russia-ukraine-war-news-2-20-23/h_d4e7253dea54bb4db1c710cc2e610db7
  – Кралят на Великобритания при украинските бойци
  https://twitter.com/RE_DailyMail/status/1627648489311113220?cxt=HHwWiMC4ia3ryJYtAAAA
  – 29 март в American University Kyiv стартира програма Global Leadership по американски
  … с глобално мислене

 10. По късно, самият Верешчагин, за да предаде универсално послание на картината си “Триумфът на Тамерланд”,
  я преименува на “Апотеоз на войната”.

  На 31 март 1904г.Верешчагин е на броненосеца „Петропавловск“ в открито море.
  В 9 часа и 43 минути той попада на мини, поставени от японците.
  Последвала страшна експлозия, а след нея и други – торпедния погреб, складът със снарядите и парните котли на броненосеца.
  За минута и половина гигантската машина се скрива под водата, отнасяйки със себе си повече от 600 човека,
  Сред които адмирал Макаров и Верешчагин.

  Тамерланд, един велик завоевател, при когото монголите разширяват най-голямата империя в историята на човечеството,
  включваща половин Европа и цяла Азия, без Япония.
  Тайфунът Камикадзе „божествен вятър“ (от kami – бог, kaze – вятър),
  е потопил на 2 пъти (през 1274 и 1281 г.) корабите на монголския хан Хубилай и е спасил Япония.

  Малоазийският бейлик в района на Ескишехир в западната част на страната, е оглавяван от Осман I,
  Той увеличава територията на бъдещата империя,
  достигайки до границите на Византия и премества столицата си в Бурса, където са погребвани всички султани на империята.
  Първоначално султаните са били одобрявани от монголите.
  Но Баязид Светкавицата, завареният син на Мара, сестрата на цар Иван Шешман,
  се противопоставил на тази традиция.
  Разгромът на султан Баязид I-ви от Тимур при Анкара през 1402 година предизвиква тежка династична криза в османската държава.
  Съпругата на Мурад I-ви,сестрата Мара на цар Иван Шешман,
  оглавява Османската империя, под името султан Кера Тамара.
  /В турският език няма мъжки и женски род, а е с подразбиране/
  Султан Кера Тамара управлява Османската империя 11 години до смъртта си.
  Погребана е в Бурса при всички останали султани на Османската империя, редом до съпруга си Мурад I-ви.
  ИДИ в Бурса И ВИЖ.
  Местните, освен султан Кера Тамара,
  я наричат още,
  красивата българска принцеса Марийче.

  С труда си и с ума си, българите са допринесли изключително много за величието на Османската империя.
  Много са премиерите/велики везири/ и министрите/визири/ българи, последният от които е Алеко Богориди.
  Министър на пощите и железниците на Османската империя.

  На 31 юли,
  1891-ва година.
  се е състояла първата аудиенция на Стефан Стамболов при султан Абдул Хамид II-ри.

  Захари Стоянов и Стефан Стамболов са имали идеята
  за дуалистична държава между /все още/ Османската империя и България.
  По модела на Австро-Унгарската империя.

  Основната полза на България е свободният достъп до пазарите на огромната Османска империя.
  Това е заплаха за интересите на Руската империя на Балканския полуостров.

  Тази дръзка патриотична идея на Захари Стоянов и Стефан Стамболов,
  води до отравянето на Захари Стоянов и посичането на Стефан Стамболов
  От дългата ръка на Русия!

  П.П.

  ОБЕДИНЕНИ!

  Срещу магнитските крадци и лъжци!
  Шайкаджиите Борисов, Пеевски и Гешев!

  Общество без морал е жив труп!!!!
  Народе????

  Посещавайте сайта на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ.

 11. Загубите в жива сила и техника на орките:
  (данните са от 12.02.2023г.)
  -убити 137,780 хил. руслямски войници.
  -ранени-над 390,000 хил.(т.е извън строя)
  -пленени-над 13,500 хил. и се увеличават всеки ден!!
  -убити 18 генерала.
  -убити 136 полковника.
  -убити 1080 офицера от лейтенант до полковник.
  -3280 танка (от общо 3300 танка,предвидени за нахлуването)
  средна цена на танк-6-7 млн.долара
  -6488 ББМ-бойни бронирани машини(почти 48% от общо 13,758 бр. в рф)
  -296 самолета-(средна цена на самолет около 33-36 млн.долара).
  -286 хеликоптера-(средна цена около 17-19 млн.долара).
  -18 кораби/катери-(само загубата на ракетният краицер “Москва” е на стойност поне 2 милиарда долара,а с потъналото въоръжение-над 3.8 милиарда долара).
  -434 цистерни.
  -2287 артилерийски системи СУ и САУ-(СУ-самоходна установка,САУ-самоходна арт.уст).
  -234 ППО-(системи за противо-въздушна отбрана)-(цена по около 4.5 млн. долара) .
  -461 РСЗО-(ракетни с-ми за залпов огън)-(средна цена около 8 млн.долара).
  -5148-камиони,джипове и др.
  -2007-БПЛА-(безпилотни летателни апарати-дронове).
  -206 ракетни установки-средна цена около 9 млн.долара за брой.
  -215 специална техника,радари и др.
  -857 крилати ракети-(цена на ракета “калибър” 6,5 млн.долара)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.