Денят, в който става все по-ясно, че няма да има победа на “руzкий мир”

Вече съм се шегувал по повод безсмислени събития чрез припомняне на най-кратката театрална рецензия, писана някога- Бърнард Шоу просто написал “Защо?” след една премиера в Лондон.

Шегувал съм се по аналогия  и със съветската митология чрез филма “Ленин в Полша” ( “Радев в Полша” през 2017 г.-това за допълнително сведение на желаещите да ми припишат някаква благосклонност към Радев).

Бих могъл да се повторя днес с “Байдън в Полша”, докато наследникът на Дзерджински се опитва да оплоди раzия и света с напразните си напъни да убеди някого, че не е виновен за нападението над Украйна. Вероятно не са били много искрено вярващите на лъжата дори и сред присъстващите в изложбения комплекс в центъра на Москва на дългоочакваната му, два пъти отлагана досега реч във връзка с годишнината от нахлуването в Украйна. Защо мисля така? 

Защото пораженията на Путлер стават все по-трудни за прикриване дори и на вътрешния фронт на пропагандата. “Славеят” му Соловьов вчера се изпусна да предположи военен провал. Попита свой събеседник в телевизионното студио какво ще стане “ако не се получи по нашия план” в Украйна- хипотеза, която фанатично бива отхвърляна от самия Путлер. И днес той я зачеркна в речта си.

Путин спомена 13 пъти “Украйна”, но още по-често повтаряше “Киевския режим”. 

Употреби 4 пъти «неонацизъм» и «неонацисти», 9 пъти САЩ, 10 пъти “Специална военна операция” ( и поне веднъж все пак ВОЙНА!). Освен това не пропусна да шантажира с думата “ядрено” ( вкл. по адрес на Украйна, която се била домогвала да получи ядрено оръжие).

На тази статистика, още преди да се е изказал днес във Варшава президентът Байдън, украинският министър на отбраната Олексий Резников отвърна, че зад Украйна стои коалиция от 54 държави, които се стремят да станат съавтори на победата на Украйна.

Така са се оплели в “пленителните” си лъжи в Москва, че вкупом и един срещу друг там плещят взаимно опровергаващи се твърдения. Бившият премиер и президент Дмитрий Медведев реши да обърне някак в московска полза фактът, че Байдън се озова в Киев противно на канонадата от подигравателните уверения, че “старецът” няма да посмее и не може, защото, по думите на водещата телевизионна петолъчка Симонян американецът просто страдал от деменция и бил достоен за съжаление. За нейно съжаление той доказа обратното, а Медведев си измисли “руско разрешение” за обитателя на Белия дом да посети Киев – т.е., че е зависели от благоволението на неговия вожд.

Цяло денонощие тази лъжа се разиграваше по рашистките медии, докато днес самият шеф на ФСБ, бившия (?) КГБ, Бортников не заяви “ не сме давали никакви гаранции за сигурност”.

В самото начало на зашеметяващото по своята неочакваност появяване на Байдън в Киев имаше голям глад за доказателства. Рашистката пропаганда се присмиваше и твърдеше, че самолетът на американския президент си бил на мястото ( намек, че руските сателити бдят, блядь!). Часове след появата на първите кадри същият Медведев възкликна, че “старецът” най-после се е домъкнал в Киев…

Междувременно фотографите наваксаха първоначалния дефицит и заляха световния новинарски поток с многобройни снимки. Избирам “най-вкусната” между тях как “страхливият старец” не само се разхожда спокойно под воя на сирените в украинската столица, но и си похапва сладолед. Дори и да е монтаж, идеята е чудесна.

Рашистите би трябвало с носталгия да си спомнят една уважителна реплика на Чърчил, който изразил увереност, че СССР ще победи Хитлер, след като видял как  руснаците се редят на опашки за сладолед при минусови температури. Едва ли Байдън е разигравал сюжет с обратен знак като послание, но все пак е постигнал внушението за непукизъм пред руските заплахи.

В отчаяното си намерение да сервира някаква своя “вкусна” кауза за кльопане от лековерните поданици страна Путлер стигна дотам да лъже, че на Запад педофилията била абсолютно нормално явление. 

Едва за финал остави единствената новина от международно значение: че оттегля страната от преговорите за стратегическо ядрено разоръжаване ( които и без това отдавна бойкотира).

Каква е равносметката на този междинен етап- още преди речта на Байдън, (очаквана по-късно днес) може да се съди и по някои (не съвсем) странични белези. Като този: Сърбия се отказа от покупката на руски изтребители. Президентът Вучич заяви, че страната му ще купи френски Rafale.

“Честито” на фанатиците, които наистина вярват, че “руский мир” ще бъде наложен по руски правила на целия свят. Той се проваля дори в руската провинция Сърбия!

 

 

 

25 мнения за “Денят, в който става все по-ясно, че няма да има победа на “руzкий мир””

 1. Брилянтно есе!
  Днес за н-ти път ввХУЙЛО сподели очеизвадното: раZZия е страна която отива в киреча, НО ръкодството остава. Амин

  Два анонса
  Не на руzкия терор! България е с Украйна!
  Петък, 24 февруари 2023 г. от 18:00 ч. до 19:30 ч.
  Фонтана пред Президентството

  И за 2-ри април-Ти броиш
  https://offnews.bg/izbori/ti-broish-tarsi-12-000-dobrovoltci-za-da-ima-chovek-vav-vsiaka-se-795742.html

 2. Тази снимка не я видях никъде в информационното прастранство вчера и днес и мисля че е фотошоп. Иначе досега в украинските медии да се бе завъртяла 100 пъти. Гледам, че е постната от журналист, който работи за Обозреватель в неговия фейсбук просто като шега. Байдън се разходи само до Михайловския събор и до стената на героите, която е точно до площада там. Там няма такава лавка, която се вижда на заден план )
  Но това никак не принизява посещението на Байдън. Както се казва на комшийски език – евала. Байдън е пътувал тайно с влак от Полша, докато рашистите са зяпали Еър Форс 1, който си е стоял кротко и мирно на летището. Казали са им половин час по-рано да не се правят на велики. Вдигнаха за тренировка сутринта около 10/11 в Киев/, като излезе първото видео, единствения им останал работещ Миг-31 в Беларус с ракета Кинжал/или макет на нея/, както правят всеки ден, когато не пращат ракети. Все пак не можеше чак така да стоят отстрани срамежливо. При това почти изцяло Сикрет сървис са оставили охраната на украинците. Виждам в кадър навсякъде едва 4-5 техни агента. Наистина буквално не е за вярване, че навсякъде, където беше Байдън, нямаше двойни гъсти редици от охранители. В общи линии периметър от няколко, които са винаги около Зеленски и от неговата страна неговия личен огранител, който винаги е в кадър и винаги е на не повече от 5 метра и един от Сикрет сървис от страната на Байдън. Както се казва – ей така се прави. Имиджа има значение в случая!

 3. Гледайте нашите национални телевизии как отразяват двете събития днес!
  Национални телевизии на държава, член на ЕС и НАТО!

 4. Жаргонът на войната: Груз 200

  Мазохист ли е рашиста Путлер?
  Или просто е изрод!
  Изродил се от 105 години комунизъм!

  ——————————————————————————

  Груз 100

  Превозват се боеприпасите.

  ——————————————————————————

  Груз 200

  Груз 200 винаги съдържа поцинкован ковчег.
  Така се появило проклятието „да те докарат в поцинкован ковчег“.

  Ролята на херметичните ковчези била да забавят процеса на разлагане на трупа и да предотвратят разпространението на зарази,
  както и на неприятни миризми в товарния отсек на самолета или влака.
  В поцинковани сандъци връщали на семействата им и тези, които от които почти нищо не било останало, или не били за показване.

  Двустотници на безмилостния жаргон на войната са убитите, тези, които след няколко часа,
  ако имат късмет да не ги изоставят, ще бъдат опаковани като „Груз 200“
  (товар 200) в поцинковани ковчези и ще се върнат по родните си места.

  Терминът „Товар 200“ (Груз 200) влиза в обращение през 1984 година след нахлуването на Съветския съюз в Афганистан
  “за оказване на помощ на братския афгански народ”.
  Словосъчетанието „Груз 200“ в ония години предизвиква ужас, днес положението не е много по-различно.
  С „товар 200“ се обозначават при транспортиране поцинкованите ковчези с телата на загиналите военнослужещи на съветската,
  а впоследствие на руската армия.

  В хода на Афганистанската интервенция за решаване на проблема с жертвите от бойните действия е трябвало да се уреди транспортирането им в СССР.
  Издадена била съответната заповед на Министерството на отбраната, която била изведена под номер 200
  Заедно с Ръководство за оформяне на военните превози с разписаните правила за транспортиране на убитите.

  Постепенно от словосъчетанието Груз 200
  се появил глаголът „сдвухсотился“, „стана на 200“
  и съществителното „двустотник“, наименование за убит войник.

  ———————————————————————————

  Груз 300

  Превозва ранени войници.

  В разговорите на руски войници със семействата им, които прехваща украинското разузнаване, може да се чуе, например –
  в нашата рота имаме една трета “200”,
  и половината са “300”.
  Това означава, че са убити една трета от състава, а половината от ротата са ранени.

  ———————————————————————————–

  Груз 400

  Превозва военнопленници.

  ———————————————————————————–

  Груз 500

  ———————————————————————————–

  Превоз на злато

  ———————————————————————————–

  Груз 600

  Секретен товар, без обозначение на съдържанието

  ———————————————————————————–

  Груз 700

  Превозът на парични средства.

  ———————————————————————————–

  Груз 800

  Спедицията на химическо оръжие.

  ————————————————————————————

  Загубите в жива сила и техника на рашистите:
  (данните са от 12.02.2023г.)
  -убити 137,780 хил. руслямски войници.
  -ранени-над 390,000 хил.(т.е извън строя)
  -пленени-над 13,500 хил. и се увеличават всеки ден!!
  -убити 18 генерала.
  -убити 136 полковника.
  -убити 1080 офицера от лейтенант до полковник.
  -3280 танка (от общо 3300 танка,предвидени за нахлуването)
  средна цена на танк-6-7 млн.долара
  -6488 ББМ-бойни бронирани машини(почти 48% от общо 13,758 бр. в рф)
  -296 самолета-(средна цена на самолет около 33-36 млн.долара).
  -286 хеликоптера-(средна цена около 17-19 млн.долара).
  -18 кораби/катери-(само загубата на ракетният краицер “Москва” е на стойност поне 2 милиарда долара,
  а с потъналото въоръжение-над 3.8 милиарда долара).
  -434 цистерни.
  -2287 артилерийски системи СУ и САУ-(СУ-самоходна установка,САУ-самоходна арт.уст).
  -234 ППО-(системи за противо-въздушна отбрана)-(цена по около 4.5 млн. долара) .
  -461 РСЗО-(ракетни с-ми за залпов огън)-(средна цена около 8 млн.долара).
  -5148-камиони,джипове и др.
  -2007-БПЛА-(безпилотни летателни апарати-дронове).
  -206 ракетни установки-средна цена около 9 млн.долара за брой.
  -215 специална техника,радари и др.
  -857 крилати ракети-(цена на ракета “калибър” 6,5 млн.долара)

  СЪЕДИНЕНИЕТО между съмишленици
  ПРАВИ СИЛАТА!

  Welcome!

  Без членски внос!
  Без членска карта!
  вие автоматично ставате член на клуба!

  Ако споделяте идеите на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ!
  ЗА просперираща България в ЕС!

  ЗА демократични избори!
  БЕЗ “избираеми места”!
  Без привилегироване на водачите на листи с гласовете на неотбелязалите преференции!
  Гласуването без неотбелязване на преференция, да се брои за невалидно!

  Без праг на преференции, изборите АВТОМАТИЧНО стават МАЖОРИТАРНИ!

  Народе????

  Посещавайте сайта на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ.

 5. Какъв руZZкий мир? Няма такъв. Има руzzкий м0р.

 6. Гледам централната емисия на ЕвронюZ на български в 21 часа…..Ни дума, ни вопъл, ни стон за посещението на Президент Байдън в Полша и забележителната му реч! Нито думичка! Полша не ли в Европа бе, скопени мисирки лакеи??

 7. По правилно е “задвухсотился”, т.е. убиват ги, а не се убиват сами.

 8. груз 500 – това са медикаменти. и при рашистите, и при ВСУ – до 24 02.2022г
  специално във войната на рашистите в украйна, между офицерите от двете страни са наложи практиката с груз 500 да се артикулират току-що освободените военнопленници или тези, по размяната на които се водят преговори между двете страни.
  на кота нула, т.е. на самата фронтова линия, специално при рашистите, под груз 500 се съобщават тези от войниците, които отказват да воюват текущо или същото , за току-що дошлите чмогики. / често те поемат към фронта с внушенията, че няма да са на фронта, а в тила/ при вагнеровците груз 500 няма, разбираемо защо. но в рашистката армия не ги разстрелват, а препращат на някъде.

 9. twitter/Anakoyher : От Кремъл съобщават, че посещението на Байдън е било планирано от Кремъл отдавна като част от мероприятията за речта на Путин за годишнината от началото на СВО
  Олексій Арестович: … Путин, в своето послание до Федералното събрание, очертава митологична картина на света, която не решава нито един проблем, който наистина стои пред РФ след година пълномащабна война … „гей браковете” на Запад не решават проблема с мотивацията в окопите…
  https://twitter.com/the_ins_ru/status/1627979758930739201?cxt=HHwWgoC-ieS935ctAAAA
  – и една историческая реч

 10. пропуснах и друга актуализация:
  груз 200 са били в цинкови сандъци през всичките МНОЖЕСТВО ВОЙНИ, КОИТО СССР водеше далеч от своите граници, не само в афганистан. по дефиниция близките нямат право да отварят цинковия ковчег. наказуемо е. а който го е отворил пишман е станал. ами да, сандъкът е пътувал месеци от ангола или мозамбик, на едни температури от 40 градуса нагоре..
  в днешната война на рашистите в УКРАЙНА, на мода са черните пликове, в кото се завръзват мъртвите или техните парчета. тези пликове, след едни или други перипетии се озовават натрупани в едни големи, прекрасно бели ХЛАДИЛНИ ж.п. вагони, стоящи по разни гари, докато се напълнят с трупове. чак тогава ги откарват в мордора. очевидно има някъде и разпределителна база, в която слагат останките в цинкови ковчези, ако ще пътуват за владивосток, примерно.
  специално за източния фронт в УКРАЙНА, където се произвеждат много груз 200 от жителите на “републиките” /донецк и луганск/, шойгу е закарал двайсетина полеви крематориума на колела, които почти на място решават проблема с груз 200. за опечалените се пращат торбички с украински чернозем + една гилза от калашник вътре..за нагледност.

 11. Нямам претенции, но от репортажите по повод речта на Путин ми направи впечатление, как докато говори, Путин се поклаща наляво, надясно, дали просто си мести торса или пристъпва от крак на крак не знам. Не съм капацитет по езика на тялото, но ми се струва, че това е характерно за някой, който сам не вярва на това, което говори. Това ми убеждение се потвърждава и от репортажа от последното слово на наш Бойко онзи ден. Той също така се поклащаше, когато се опитваше да се измъкне от ситуацията, създадена след обявяване на новият списък Магнитни. Същите тези движения рядко долавям, когато Радев говори, защото, убеден съм той си вярва, че ние му вярваме.

 12. Днеска тоя примитивен фатмашки БЛЯДьшевикь лумПен гадень се е изказал , че някой влезнат през задният му вход в политиката?!?!?!
  Тоя дИбиль нека си направи чисто НОВА партия, нека се яви на избори , и нека ги СПЕЧЕЛИ и тогава може да говори за другите , а иначе и на всички съюзници им е ясно , че гнуснивт парашутист е най-големият вселенски шарлатански шмекер!!!
  Който нито е бил , и никога няма да бъде някога “политикь”!
  Нито е печелил някога избори за нещо!
  Нито има някакви правомощия и дори минимално морално “право” да говори за другите партии и политици, които са избрани ЛЕГИТИМНО на легитимни избори!
  Той е само обслужващ персонал на тъпкачите си от ченгесарско-мутренската обръчгархия и фатмашката си паразитна камарила в огромният му синекурен щабь! Той е троянски робот и мутрьошкова марионетка на пасоль-губернатора мУтрофановНаЯ и на върховният им РУБЛОвладелець туПинь, иди на хуйло си!
  РеZZиЛденть лумПен гадень винаги е бил рабьски париЙ за сводническите си начальници, а сега е и париЙ и за съюзниците ни, а заедно с него и задунайския Бандитустань, който му го “избраха” !
  Такива “генерали” , като него, предадоха България на бащицата Сталинь, като генерал мариновь и стойчевь, наследници на предишното поколение рублоядски фатмаци , като “емблематичният” радкА димитриевичь, иди на байХУЙло си!

 13. Във връзка със самолетите на путлер,не е само Сърбия….ВВС на Индия от 1971 година насам е загубила 482 изтребителя „МиГ” съветско и руско производство. Това е заявил военният министър на Индия Аракапарамбил Куриан Ентъни.При инцидентите са загинали 171 пилоти (т.е.35% от обучените пилоти на Индия), 23 членове на екипажа, осем военнослужещи и 39 мирни жители. Според военният министър Ентъни, причини за катастрофите са технически неизправности.Данните са до края на 2018г.В момента военното министерство на Индия е в преговори за закупуването на 80 бр. Ф-35 от САЩ.

 14. чуляк
  21.02.2023 в 22:27

  Твоето ми прилича на тролене…

  Терминът „Товар 200“ (Груз 200) влиза в обръщение през 1984 година след нахлуването на Съветския съюз в Афганистан.
  Заедно с Ръководството за оформяне на военните превози с разписаните правила за транспортиране на убитите.

  Такива са документите.
  Другото са твои свободни съчинения…

  За твое сведение, троловете, които целят да ме вкарат в обяснителен режим,
  ги познавам отдалече..

  ЧАО!

 15. Към
  Димитър Симеонов
  21.02.2023 в 23:43:

  Най-голямия майтап ще е ако Вучичь реши да продаде сръбските МиГ-29 на фатмаците в НРБь, начело с реZZиЛдентът лумПен гадень!
  Сигурно е , че ако им иска двойна цена , те ще му дадат тройна!
  А може и някой древен Т-34 да им продаде, те всичко савецко търсят ,като фатмашки кошари са! Това не е дори присъда, диагноза е !
  Но при Индия има и много други фактори за големият брой катастрофи , те сами сглобяваха самальотите ! А и не само МиГ-ове, те сглобяваха и “модерните” Су-та , от извънземно “поколение” и имаше катастрофи и с тези вундерваффе-та! А и путинският царь-самальот Су-57 щяха да купуват индийците, и даже вложиха деньги в “конструирането” му , но Путлер не може да му сдела нито електрониката, нито двигателите, и сега служи само за тренировъчен стелть-самальот, първият такъв!
  И затова индийците искат нещо работещо, но по-добре е да не го сглобяват те , защото пак ще има много катастрофи.
  А и сърбите не се знае съвсем точно какви Рафал ще купят, може да е втора ръка, все пак те са по-скъпи , от рода на Юрофайтъра са!

 16. Най-същественото, в деня на президентските речи, казва американският конгресмен Майкъл Маккол пред катедралата Свети Михаил в Киев:
  – Във Вашингтон инерцията се измества към изпращане на ракети ATACMS и самолети F-16, които да стигнат чак до Крим …
  https://www.reuters.com/world/us/us-lawmaker-kyiv-momentum-shifting-toward-atacms-f-16s-ukraine-2023-02-21/

 17. Руският агент на влияние Румен Радев ще се вмъкне през задния вход на срещата на държави от бившия соцлагер в Полша. Нужно е домакините да забравят фундаменталното му изказване в Брюксел срещу санкциите по отношение на Русия и за капитулацията на Украйна чрез блокиране на доставките на оръжие за защита от руските диваци, за да се разминат неизбежните скандали, които се старае да провокира клекналият пред руснаците политик.

 18. Аргументацията на Путлер за нападението на Украйна съвпада напълно с аргументацията на Хитлер за нападението на Полша.
  Това е показано много добре тук:

 19. През последните две години американската икономика е добавяла по 2000млрд. дол. към БВП. Толкова, колкото е цялата икономика на Русия.
  https://www.bea.gov/news/2023/gross-domestic-product-fourth-quarter-and-year-2022-advance-estimate#:~:text=Current%2Ddollar%20GDP%20increased%209.2,(tables%201%20and%203).
  Current-dollar GDP increased 9.2 percent, or $2.15 trillion, in 2022 to a level of $25.46 trillion, compared with an increase of 10.7 percent, or $2.25 trillion, in 2021

 20. Боко тиквоко и резидента уредиха ли се вече местенце в Дубай?
  А слугите му къде ще отидат?
  Те нямат пари за пенсиониране в Дубай.
  След войната ще има процес против рашизма и рашистите.
  В България също ще има процес против рашистите….

 21. Истинското име на русия! Време е да се напомни и да се знае!
  Руската култура след руския кораб! Руските либерални имперци – след руския кораб!
  Руското посолство в България – след руския кораб!
  Руските мекерета в България – след руския кораб!

 22. за чувствителните към тролене:

  очаквах реакция относно груз 500 / мой пост в 21,58ч. / звучи екзотично, че кодира превозването …на злато. в 20 и 21 век? но е НЕВЕРНО! по “документите” груз 500 кодира МЕДИКАМЕНТИ. останалото са свободни съчинения.
  не се съмнявам, че знаете как се пише /попълва/ уикипедията. споменаваната заповед по армията от 1984г може да е реалност / без златото, разбира се! /. това им е попаднало на “юнаците”, това са вкарали в уикито. мисълта ми е, че НЕ Е ТРОЛЕНЕ, не е СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ, човек да се ЗАМИСЛИ как са кодирали труповете ПРЕДИ 1984г.? корейската война – всички миг-15 са пилотирани от руснаци – това е поток от ковчези към ссср. виетнамската война – същата работа + съветските РАКЕТЧИЦИ на земята- първа цел на американската авиация. отново поток ковчези към ссср. в израело-арабските войни, във войните из цяла африка – също поток от ковчези към ссср. ВСЯКА ВОЙНА ПРОИЗВЕЖДА, НА ПЪРВО МЯСТО! – ТРУПОВЕ. и точно този товар е нямал кодировка в документацията на СА до 1984г. ? – грешна хипотеза!

 23. Е, “братята” срби са уж фенове на путлер, ноооо – да купят самолети, които не фъркат?!?!
  Може, но надали…

 24. Поздрав на всички русофоби! Русофобията стана модeрна тенденция /виж салтоморталето на ББ/ след като великоруSSката “велика” култура се саморазобличи чрез своя зловещ продукт – ‘миролюбивите” касапи в Украйна и техните клонинги по света и /особено/ у нас. Да си русофил най-после стана срамно и престъпно, а да си русофоб стана синоним на гордостта на нормалния Човек. Нещата си дойдоха на място. Благодарение на украинците! Те и в момента проливат кръвта си за нашето Освобождение от робството на безсрамната русофилия на путинистката ни политическа върхушка и особено военнополитическото ни руководство. Слава Украине! Препоръчвам ви https://www.youtube.com/@STERNENKO, украинския канал за русофоби. Слава на Иво Инджев за непреклонната му русофобска позиция.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.