Москва сваля гарда: вече иска само жертвата ѝ да спре да се отбранява, за да преговоря с нея

Заместник-министърът на външните работи на Русия Михаил Галузин беше цитиран днес от ТАСС да допуска мирни преговори с Украйна, но при условие украинците да спрат да “обстрелват руски градове” и да сложат оръжие.

Уловката в това “предложение” за мирни преговори е внушението, че Украйна напада Русия, а не обратното. Напълно в духа в речта на Путлер, който изкара страната си жертва на Украйна.

За да “уплътни” посланието с нещо повече от памука на абсурда да обявяваш жертвата за агресор, рашисткият високопоставен дипломат заговори за посредничество на…Бразилия, която била “стратегически партньор” на страната му.

Нямаше да има новина и в този опит за отхвърляне на собствената отговорност, ако не помнехме все пак какви бяха условията на Путлер за прекратяване на нашествието от 24 февруари миналата година: и безусловна капитулация, “денацификация”, “демилитаризация” и сваляне на “режима на Зеленски”, за което той призова украинските военни. 

Днес, 364 дни по-късно, Москва е свалила гарда до някакво прекратяване на украинския обстрел по руски градове и “сваляне на оръжието”(последното не гарантира отказ от негово “вдигане” отново, ако приемем буквално термина).

Интересна подробност е, че мисията да каже нещо “миролюбиво” е възложена на Михаил Галузин, бившия руски посланик в Япония, където неодобрението на раzия ( меко казано) чупи световния рекорд с цели 95 на сто отрицателно отношение. Като процент това напомня на дела от украинците, които изразяват увереност, че страната им ще победи във войната-също 95 на сто.

Путлер воюва на практика не срещу армия или държава, а срещу един сплотен от неговата агресия народ. И на този народ предлага да “сложи оръжие”?!

Иначе искането Украйна да не обстрелва руски градове е лесно изпълнимо. Зеленски многократно е заявявал, че Украйна не ламти за чужда земя. Евентуалното обстрелване на руски обекти е форма на самозащита. Премахнат ли се причините за нея, няма да има такива обстрели. В противен случай те ще стават все по-чести.

По всичко личи, че перспективата Киев да получи далекобойни оръжия силно тревожи рашистките агресори.

29 мнения за “Москва сваля гарда: вече иска само жертвата ѝ да спре да се отбранява, за да преговоря с нея”

 1. Втора вечер подред в Мариопул се взривяват руски обекти, като дистанцията е на ръба на обхвата на сегашните ракети за HIMARS. Значи или Хаймарсите са докарани до самата фронтова линия или вече са доставени ракети с по-голям обсег.

 2. защо въобще се занимаваме с мордорската паплач? искането ” да сложат оръжие”, във военната артикулация означава да го захвърлят на земята и да вдигнат ръце! може ли това да е разговор за преговори? тези пропити от алкохол още от майчините утроби тъпаци говорят за преговори, след като отсрещната страна се е предала ? защо въобще се занимаваме с тях – РАШИСТИ – това казва всичко!
  ежедневно им се чудя на украинците, които водят диалози с ватниците за чий дявол нападнаха и унищожоват УКРАЙНА…ония, ватниците, много често изговарят клишето, че тях не са ги питали, че от тях не зависи и прочее простотии. а украинците НЕ използват простата, лаконична, но ПРОНИКВАЩА реакция, казвайки на ватника отсреща: зависи или не зависи от теб, ЩЕ ПЛАЩАШ РЕПАРАЦИИТЕ НА УКРАЙНА И ТИ, И ДЕЦАТА ТИ, И ВНУЦИТЕ ТИ ! поне едно 50 години ще плащате до последната “невинна” ушанка !

 3. Брилянтно!
  С 30 реда, т.е кратко, съдържателно и ароматно н-то есе-шедьовър на оперативна публицистика с аналитичен заряд за близко и необозримо бъдеще.
  И-и, още, кой разбрал-разбрал.
  (Да следваме завета на Големия Стамбо. Поста долу, максимум наполовина на статията. И до 2, по изключения 3 включвания.)
  Стамбо, много ни липсваш.

 4. “России не опасен внешний враг,
  её хранят пространство и снега.
  Но ей опасен внутренний дурак,
  успешно сочинающий врага.”
  Игор Губерман

 5. Москва вече сваля гарда!
  Скоро Путлер ще свали гащите…

  Мимикриращият рашист Борисов
  е в нервна криза!

 6. Михаил Йосифович разказва що за “празник” е днешният 23 февруари за руснаците – като много други техни – фалшиви, изопачени и измислени!

 7. Хуйло се надява да избегне Трибунала, но ще го съдят задочно в Украина и не само него
  – преследването на военнопрестъпниците продължава до края на живота им

 8. Путлер не е сам в примитивната си шмекерска НАГЛОСТ!
  Неговата фатмашка шлюха- реZZиЛдентът лумПен гадень е пробил, отново, всеки нов ден, шарлатанската си лумпенска , примитивна ШАРЛАТАНИЯ! Но какво ли друго може да се очаква от политкомисарски калинков паразить, който през целият си живот е бил само подлога на большевишките си сводници , а и от всичките фатмаци и ченгесари натъпкани в разплутият му паразитен щаб !
  Днеска някакв си ТЪПьир от “министерството” на образУванието е решил да направи прислужническо обдухване на своят тъпкач от ДРОНЬдуковь2! Та тоя “просветЕнь” дИбиль е решил , заедно с реZZиЛдентът лумПен гадень, да въведат “военное” “абучение” за 10 и 11 клас на камсамольците, разбирате ли, а???
  Тоя гнусен фатмак се прави на “миротворець” за войната в Украйна, а в същото време иска да обучава учениците на ВОЙНА……ВОЙНА!
  Разбрахте ли примитивната цинична предателска наглост на реZZиЛдентът лумПен гадень и на фатмаците от болшевишката БНА, а ?????
  Това е фатмашката (фа)шизофрения на фатмашките корупционни лумпени и шлюхи!
  Искат да набират ученици за фатмашката юнная армия , както Путлер обучава децата в неговата Путлерюгендь!
  А в същото време не иска да даде един патрон на украинските защитници , убивани от тъпкачът му Путлерь , заедно с другите фатмашки проститутки в военното министерство и шлюхата стояновичь, и другите фатмашко-ченгесарски шлюхи в щаба му!
  И най-гнусното е, че въвеждат “военното обучение” пак заради краденето на пари! Те са паразити и без да крадат не могат , те затова искат всичко да е “държавно” , за да могат да го откраднат за личните, клановите и “партийните” си цели на партията-майка БКПь!
  Сега реZZиЛдентът лумПен гадень е решил да “трудострои” пенсионираните си кланови фатмаци да “преподават” часовете по “военно обучение” в гимназиите, за да вземат още пари към незаконните им огромни пенсии! Ето това е фатмашката подлост и низост на фатмашката дребна шарлатания!
  Фатмакь – веднъж, фатмакь- до БЕЗкрай! Идите на хуйло си, фатмакошевишки шлюхи!
  Затова военното обучение, ако се въведе изобщо, трябва да се провежда от заслужили украински ветерани, които имат истински боен опит и са виждали директно лицето на войната и большевишкият ВРАГь!!!!!
  Те ще са истинските антивоенни учители за българските гимназисти , и ще укрепват българо-украинската дружба!
  Докато фатмашките пенсионирани пропаГАДнисти на ДРОНЬдуковь2 ще са точно обратното, те ще пропагандират войната пред учениците, за да ги набират в болшевишката лумпенска школа БНА! И ще откраднат още милиони за “преподаването” на фиктивното им “военное абучение”, идите на хуйло си!

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си! Долу бумажните большевишки терористи кУрвела ниновНая, баджанака свиненскиЙ, симАвичь и всички от БКПь, заедно с мутрошевиките от ГЕРБ и бокоТИКВАТА, заедно с мултакошевиките от ДПСь, и техните хартиени чалгарски клоуни от ИТНь, идите на хуйло си!
  Долу фатмакошевишки паразити и фатмашката шлюха – реZZиЛдентът лумПен гадень, иди при хуйло си!
  Долу КримскиЙ воениЙ мость, иди на хуйло си!

 9. “Руската дипломация е мъртва”, казва Андрей Козирев, първият външен министър на Русия след края на СССР. Ръководител на дипломацията в първото правителство на Борис Елцин, Козирев, който сега живее в Съединените щати, смята, че войната на Владимир Путин е върнала страната “десетилетия назад” към епохата на сталинизма. “Само чуйте какво говори Лавров”, казва той. “Това не е дипломация, а чиста пропаганда, насочена към руската общественост, като в същото време се опитва да подхвърля някой кокал за глозгане на противниците на сегашния екип на Белия дом в САЩ, на Републиканската партия и на крайната левица. Именно към тях се обръща руското външно министерство. И трябва да кажа, че това е доста ефикасно, но няма нищо общо с дипломацията.
  https://offnews.bg/sviat/svodka-na-vojnata-23-fevruari-2023-g-kogato-nishto-ne-varvi-po-plan-796012.html

 10. Бразилия????
  Една от най-корумпираните държави в Латинска Америка известна най-вече с карнавалите, отрядите на смъртта, потресаващата бедност и травеститите си!
  Хайде моля ви се, по-сериозно!

 11. Може би трябва да се поясни, че путлеристите смятат окупираните украински градове за руски. Така че, ако военна техника на рашистите става на скрап в околностите на Донбас, Луханск, Мариупол, Севастопол, слугите на Хийло започват да циврят, че разбираш ли, ‘руски’ градове били атакувани.

 12. До всички-днес 19ч. пред т.н. президенсттво ( измислен от слагачи термин олицетворяно днес от “Нищожество облечено в доспехите на величие”)
  Русия не ни е брат! Шествие срещу Радев отбелязва 1 година руска агресия в Украйна
  https://offnews.bg/obshtestvo/rusia-ne-ni-e-brat-shestvie-sreshtu-radev-otbeliazva-1-godina-ruska-a-795964.html

 13. От предаването на Дремджиев разбарх, че във Врна се открива изложба на рисунки на украински деца. Основната им тема е войната. Покъртителна история…
  Докато гледах останалото предаване с коментари кой с кого би могъл да се коалира след изборите и дали Радев ще ни управлява до есента, все си мислех дали някой политик, анализатор или просто съфорумец може да отиде при тези деца, да ги погледне в очите и да им каже “България няма да даде оръжие на вашите бащи, защото Борисов е гадно корумпирано копеле”?

 14. Преди година вече бяхме получили оръжие от най-близкия военкомат в Киев.
  Телефонът ми непрекъснато актуализира приложения за самолетни билети…Не съм ги изтрил. Ехо от предвоенното време и като докосване до някакво “след”, което рано или късно трябва да дойде…
  Казват, че целта на всяко изпитание не са преживяванията, а новият поглед към себе си. През изминалите 12 месеца ние преоткривахме страната си и хората. Правим ревизия на приятелите и враговете. Разчупваме стереотипите … нашата война престана да бъде само наша.От нейния резултат зависят правилата, по които ще съществува светът.
  … 1939 г. стана възможна благодарение на Мюнхен1938 г. – и глобалната война на 20-ти век започна благодарение на отчаяните опити на Великобритания и Франция да я избегнат. Сега е време да обсъдим отново чувството за хумор, присъщо на историята. Защото целият сценарий от първата година от нашата война е пример за това как изглежда “антиМюнхен” – какво можеше да се случи, ако Прага не беше оставена сама преди 85 години… На Украина и се падна да е главния предпазител по пътя за нова световна война. И ние сами избрахме тази роля. И ако преди сме били част от чужди сценарии, сега сме станали архитекти на нашите собствени.
  На страната ни тази година и се падна да напомня на света за много прости неща. Че истината не е по средата – а там, където е. Това, че със злото не трябва да се преговаря, а да се борим. Че етикетите с цените не могат да служат като алтернатива на ценностите – когато става въпрос за бъдещето, в което искаме да живеем.
  В горнилото на тази война ще изгорят не само останките от съветските оръжия в Източна Европа. В него ще изгори митът за мощта на руската армия. За привлекателността на “руский мир”. За възможността за възраждане на срутващата се империя.
  И в момента, в който моите приложения за търсене на самолетни билети престанат да бъдат баласт, войната ще свърши.
  Павел Казарин
  24.02.2023 г., 09:02 ч
  liga.net/politics/articles/pavel-kazarin-voyna-kotoraya-pohoronit-proshloe

 15. Вече няма смисъл от преговори.
  Единственото решение е приетата вчера от ООН със 141 гласа за програма за мир предложена от президент Зеленски /в 10-те и точки/. Ако не-даже и отход на рашистките войски няма да бъде позволен а ще бъдат добивани, защото иначе просо ще се прегрупират за няколко месеца ще се върнат отново. Пълно унищожение, при което дори и след Путлер/той няма да съществува като физически субект до 1 година, считано от тази седмица/ да дойде някой още по-краен ненормален фашист от типа на Гиркин, Дугин и всякаква друга зет пасмина, на власт, просто да нямата възможнос тв рамките на следващите 10-15 години дори да помислят за ново нападение

 16. Българинът с чука: “… 23 февруари и сега се води Ден за защита на отечеството… ако там пишеше, че е посветен на съветската армия от признателната БКП, нямаше да имам нищо против, но … когато навлизат на наша територия, страната ни е свободна и суверенна държава… 24 часа след инцидента изпитвам в известен смисъл страх – за себе си и за близките си. Притесняват ме реакциите на много българи в социалните мрежи… виждаме как Русия и нейните служби преследват всички противници на режима на Кремъл”

 17. Към

  24.02.2023 в 10:50:

  Много от нас, включително робуваме на консервативните клишета , наложени от официалната историография и митология за Мюнхенските споразумения от 1938г..
  Да Англия и Франция се колебаеха за война с Хитлер , повече Англия, отколкото Франция. Но войната не започна тогава , а след пакта Моллотовь-Рибентроп, нали?
  И огромна част от вината за окупацията на цяла Бохемия е на словашките фашисти, “консервативно”-католически фашисти на Тисо . Той обявява “неЗАВИСИМОСТ” на Словакия от Чехословакия, благодарение на “помощта” от Хитлер, и с това предизвиква доокупацията на останалата част на Чехия.
  И не връзката между Мюнхен 1938 , и Полша 1939 не е директна. Без пакта между Сталинь и Хитлер нямаше да има Полша 1939г.. Това са фактите , но савецката пропаганда след Втората световна война преувеличаваше “значението” на Мюнхен, и мълчеше за истинската причина за войната , предизвикана от бащицата Сталинь, с помощта на неговия смъртен “врагь” Хитлер!

 18. Тук му е мястото може би да посоча с пръст причината за видиотизирането на рушняците и на такова множество видиотизирани чрез русофилството българи.
  Руското/разбирай и българското/ образование беше и си е “работническо-селско” по дух, форма, съдържание и кадри. Работниците и селяните в образованието не могат да произведат друго освен работници и селяни /по смисъла на тия понятия даван им от комунистическата@русофилската пропаганда/.
  Това важи навсякъде и за всички работническо-селски държави. Духът на “работническо селски” образованите е на боярщик, формата е някаква униформа, съдържанието е комунистическо/русофилско, путлерофашистко. а кадрите, кадрите са копия на Искра Баева – работничка в селски дрехи или селянка в синя манта, издигната до наставник на даскалите в “работническо-селските” учебни заведения.. Какво може да им преподава тя? “Работническо-селската’ образователна система постоянно ражда изродени себеподобни. В това е трагедията и на затъналите в простотия/Московия/, и на изоставащите държави/България/. Докато “работниците и селяните” не се запратят да вършат това за което са призвани – да махат чукове и сърпове, а на тяхно място да дойдат хора с технологично и хуманитарно образование ще си бъскаме като бедна работническо-селска държава до последно.

 19. RICOшетниковь,

  Павло Казарин напомня точно това в контекста на помощта на Запада за Украйна днес – напомня , че 1939-та нямаше да се случи , ако Великобритания и Франция НЕ бяха допуснали анексията на Судетите и подялбата на Чехословакия между
  Полша, Унгария и Германия и че опита да избегнат война по този начин е наистина отчаян
  А това припомня и за московската пропаганда след ВСВ , защото Мюнхен1938 оправдава окупирането и на половин Европа под етикета “освобождиние” след Полша

 20. Към

  25.02.2023 в 06:27:

  Според мен много по-голяма е вината на “католическият” нацистки фашист Тисо за приближаването Втората световна война, отколкото е на Англия и Франция!
  Той забива нож в гърба на Чехословакия, като иска Хитлер да му “помогне” за разцепване на Чехословакия , чрез обявяване на “неЗАВИСИМОСТ” , точно в деня на окупирането на Чехословакия!

 21. RICOшетниковь,

  написаното от Казарин за изминалата 1 година от 24 февруари 2022 е за реакцията и отговорността на Запада с опита от ВСВ:
  ” Теперь же нам впору вновь обсуждать чувство юмора, которое присуще истории…”(liga.net/politics/articles/pavel-kazarin-voyna-kotoraya-pohoronit-proshloe)

  “за протокола” – няма как сам Тисо да помогне на Хитлер, ако Англия и Франция не бяха му дали картбланш, нито Полша да поиска от Чехия Тешинската област; и не само Словакия,а и Закарпатска Украйна да искат автономия, а Унгария да претендира за южните им райони и Германия да окупира останалата от Чехословакия част. И не Тисо, а московския интернационал осигурява изборната победа на хитлер; ссср въоръжава и обучава танкистите и пилотите на хитлер , но “подковава” и с фалшификата „Протоколи на ционските мъдреци“ , а цената за подписване на пакта за ненападение 1939 е 1-вата тайната подялба на Европа, защото 1940г Молотов е в Берлин за 2-ра подялба и на останалата част от света …

 22. Към

  25.02.2023 в 14:45:
  Разбира се, че историята не се прави само от отделни личности, аз казвам че неговата вина е доста по-голяма от англо-френската. Англия и Франция не са давали нищо нито на Полша, нито на Унгария, а най-малко на Тисо!
  Но той е троянския кон , който окончателно унищожава Чехословакия.
  А Франция и Англия обявяват война на Хитлер, а не той на тях! Спазвайки договора с Полша, Чехословакия не е имала такива обвързаност с тях.
  Тогавашната международна система не е толкова свързана , колкото е сега ! Всички са се правили на “неЗАВИСИМИ”.
  Главният виновник е пакта Моллотовь-Рибентроп , без него нямаше да има голяма световна война.

 23. RICOшетниковь,

  – с едно наум за обесените от сталинистите … наистина след 1939 г. в Словакия са допуснати само 3 партии и полит. противници са затваряни, но се запазва либералния правов ред на Чехословашката република По същия начин правната репресия не играе централна роля в преследването на политически опоненти и практически нито един човек не е екзекутиран до 1944 г. И в Словакия както в България депортирането е заменено с интерниране вътре в страната – словашките лагери са с достойни човешки условия, но добавят към закона за депортации параграф за покръстените евреи и които живеят в законен брак с не евреи и ги изключват от депортацията. Не могат да бъдат депортирани и брачните партньори, децата и родителите на евреи, получили удостоверение от Тисо или от някое министерство. След като Ватиканът обявява, че при немската депортация се касае не за изселване, а за физическо унищожение – Тисо категорично отказва всякакви депортации. със становището, че евреите са ,, икономически необходими “- след въстанието есента на 1944 г. германски части извършват масови екзекуции – Тисо вече няма полит. инициатива , но до края на войната са депортирани 11 719 евреи – 10 000 все пак са спасени с намесата му ..
  .. та, кардиналът може би не е това, което се пише за него, а процесът и екзекуцията му са дело на комунистите и са си чисто политическа разправа …

 24. Към

  25.02.2023 в 20:42:
  Не обсъждаме какво е правил Тисо след 1939г , макар че е плащал на Хитлер за депортирането на евреите след 1942г.. България не е депорторвла своите .
  Тук се концентрираме точно върху Мюнхен 1938г. и обявяването на “неЗАВИСИМОСТТА” на Словакия от него , с “помощта” на Хитлер.
  И за следвоенната пропаганда за “огромната” вина на Мюнхенската конференция, което е само в полза за прикриване на престъплението на пакта Моллотовь-Рибентроп, а и самите англичани допълнително героизират ролята на Чърчил ,след войната , за сметка на Чембърлейн.
  Освен това Хитлер не е печелил мнозинство , с което може да управлява, защото е назначен от от президента Хинденбург за канцлер, който също е бивш военен , като Хитлер.
  Така че без огромната подкрепа на “бившите” висши военни от Първата световна война Хитлер едва ли щеше да се добере до властта. А и поради икономическите кризи след Голямата депресия.

 25. RICOшетниковь,

  Хитлер не става канцлер на празно място – не е печелил мнозинство преди това , НО възхода на нацистите е точно на изборите за райхстаг 1930 – купените вестници и шумната пропаганда на Хитлер печели 6 милиона гласа – изненадата може да се сравни с изненадата в Германия 2015 -2017 г – и в двата случая се активизират предразсъдъци, страхове, лозунги с лесни решения – днешната “Алтернатива за Германия” и един Тръмп в САЩ губят позиции – в германия в предотвратените опити за преврат руската връзка беше разконспирирана – Но 1930 година съпротивата е слаба и хитлер на практика е без алтернатива – истината е че политическата ситуация много се изражда – сред политическите интриги канцлерът се проваля и започва да управлява с укази – диктатурата .е неизбежна – след отстраняването на канцлера от поста му, президентът Хинденбург отхвърля желанието на Хитлер да го направи канцлер, но купуват сина му и старият Хинденбург е принуден да обяви Хитлер за канцлер, отказвайки му извънредна власт. Хитлер трябва да спечели в райхстага мнозинство Палежът на райхстага е повод да вдигне в тревога страната срещу заплахата от червен терор.Шоуто работи и за ссср-то – българите са пратени по живо по здраво при големия брат, а NSDAP печели изборите и райхстагът му гласува извънредни пълномощия – това е 1933г. и гладоморът в Украина е държавна политика – виновните за глада са “украинските националисти”

 26. Към

  26.02.2023 в 04:40:
  Важното е кой узаконява Хитлер, като канцлер, другото са клюки и интриги.
  Същото прави и италианския крал през 1922г., когато назначава Мусолини, назначава го.
  Така че митологиите за “избраните” диктатори на избори е априори наистина и невярна .
  Всички се докопват до властта, през задния вход, “наши момченца”, между другото и мафията имат “техни момчета” , а “коза ностра” означава точно това!
  И не е най-големият проблем декретите, Хитлер и другите диктатори се “узаконяват” чрез лични “референдуми”, и в България след Втората световна война се провеждат “партийни” “референдуми” за обявяването на царство България за болшевишка “реСпублика” и даже за приемането “конституциите” на БКПь!
  Така че по плебесцитите и референдумите ще ги познаете, защото при тях “избори” няма.

 27. RICOшетниковь,

  диктаторите са марионетките на силните на деня
  – да припомня, че нелегално Германия подготвя офицери, танкисти, пилоти, въоръжение в ссср за отвоюване на отнетите й територии
  – заради начина, по който Хитлер печели 6 милиона гласа от нищото на изборите 1930г. и реваншистиките сили в Германия ЗАЛАГАТ на него
  – затова ТОЧНО ТОЙ Е НАЛОЖЕН НА ПРЕЗИДЕНТА с парите на банкера Курт Фрайхер фон Шрьодер и без пуч, без революция – по !!конституционен път на
  30.1.1933 г. хитлер е обявен за канцлер с коалиционен кабинет БЕЗ извънредна власт.
  5.3.1933 – NSDAP печели изборите и с 288 места в парламента
  24.3.1933 гласуват Закона за извънредни пълномощия на правителството за 4 години
  т.е. за този срок законодателните права, контрола на бюджета, правата за иницииране промени в конституцията и правото на одобрение на договори с чужди страни са предоставени изцяло на райхскабинета.
  NSDAP контролира провинциите. Търговските обединения, профсъюзите, всички други партии са разпуснати. Населението е под контро в различни обединения на NSDAP
  Властта се затвърждава с предварително планирана бруталност и демонстриран терор.
  НО Хитлер НЕ пипа силните групировки на банкери, индустриалци, генералитет

  – в България не след ВСВ , а след руско-българската война (5.9 – 23.10.1944) под окупация се провежда показен за пред съюзниците “референдум” за смяна на монархията с удобна за московски сателит република
  всв започва с китайско-японската война и включването на ссср и военните действия спират на 2.9.1945г, но без мирен договор Япония – ссср

  – путин точно като хитлер е обявен от елцин , с избори и промяна на закона става несменяем , но е оръдие на контролиращите след ссср парите служби
  – борисов е обявен от царя , но е под контрола на дъщерните на москва служби у нас
  … нито 1 от 3-мата не са нищо повече от социопати , но те са лесни за контрол поради неистовия си страх от смъртта

  .. Украинският публицист Павло Казарин 1 година след 24.2.2022 г. прави паралела Чехословакия-Украйна в контекста на отговорността на Запада при агресия срещу отделна страна, която повлича серия от териториални претенции, НО
  ВСВ е неизбежно продължение на ПСВ, което САЩ, Япония, Западна Европа и Украйна НЕ искат сега да ДОПУСНАТ – украинците, пише Казирин, СЪЗНАТЕЛНО ИЗБРАХА ДА СА БУШОН и да не се допусне верижна реакция от военни конфликти,
  а Българите в Тервелова България на Балканите и Велика България на Болга 2 пъти са избирали да са такава бариера за Европейската цивилизация …

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.