Пет крачки напред по пътя към дерашизацията на България

Фактът, че не ме канят като коментатор в БНТ и БТВ (на фона на многобройните ми участия в Нова ТВ през последната година), днес беше напълно компенсиран от озвучаването на мои дългогодишни тези точно в тези две телевизии. Ако ми е позволено да иронизирам: без Инджев, но по инджевски им се получи на БНТ и БТВ.

Мен могат да ме пренебрегват колкото си искат, но каузите, зад които стоя, вече не могат да заглушават.

Соломон Паси сякаш извади от блога ми есенцията на отдавнашния ми призив българската държава да си върне заграбения от раzия българския къс земя край устието на река Камчия. А проф. Ивайло Дичев едновременно призова за премахване на МОЧА и на 3 март като позорен национален празник в България. 

Дотук- три в едно. Все каузи, които застъпвам активно от много години, но същото толкова дълго ми се вменяваше “екстремизъм” по този повод и съответно призивите ми (почти) не напускаха територията на личния ми блог.  

Но има и още. Премиерът Кирил Петков днес направи крачка напред по неясно формулираната досега от него теза за “паметниците като част от историята”. Вече е за това МОЧА да бъде преместен.

Щеше ли да се реши на това развитие спрямо предишната си колебливост, ако не го “подпираше” бързането на руския орденоносец от Банкя да изпревари конкуренцията на същия предизборен терен и да се произнесе за (почти) същото вчера? Не знам. Но това състезание за мен е очарователно. Удовлетворен съм да видя цели 5 крачки напред по пътя, по който тъпчех на място.

Не си приписвам заслугата за напредъка, макар и да знам, както и читателите на ivo.bg знаят, че се случват чудеса, за които в този блог пледирам от самото начало на съществуването му, т.е. поне от 2008 г насам, без да броя годините назад като журналист в БТВ или в “Свободна Европа” ( респективно в “Демокрация” и “Експрес”, където съм застъпвал публично същите позиции). 

Другаде виждам катализатора. Колкото повече рашизмът затъва в калта на световното презрение, толкова повече ще се вадим за косата от нея. Изглеждаше като при барон Мюнхаузен досега, но вече не прилича на фантазия. Сбъдва се.

 

 

 

 

 

 

Слава Украйне!

20 мнения за “Пет крачки напред по пътя към дерашизацията на България”

 1. Всички читатели на Блога знаем, че Вие г-н Инджев говорите по тези теми отдавна – да не кажа десетки години, но поне петнадесет, и се борите с рашистката пропагадна, пропаганда, пропаднала…!
  Така че кураж! Все си мисля, че ще дойде Денят Х, когато и в бтв, и в бнт, и във “Фактор” ще се отворят вратите за Вас и Вашите коментари!

  Мога да прогнозирам кога би се случило това, но засега ще замълча, макар че имам едно наум..Изненада!

  Моля ако имате линк (Вие или някой от читателите) в ютуб или от другаде за шествието вчера в София за подкрепа на братска Украйна, споделете го.
  💛💙

 2. От една страна това са добри новини. Но от друга са лоши.
  Тези каузи, трябва да се защитават от тези, които ги започнаха а не от тези, които пречеха.
  Защото тези бивши русофили отново искат да водят парада и да определят живота ни.
  А последното ще определя живота ни занапред.
  Преди допуснахме БКП да стане БСП и да ни определя живота през прехода.
  Сега би било глупаво да допуснем русофилистици да се прекръстят на атлантици и да ни водят след прехода.
  Всички бивши и настоящи русофилистици след руския кораб!
  ЛУСТРАЦИЯ! ЛУСТРАЦИЯ на ДС и ЛУСТРАЦИЯ на хората и бизнесите контролирани и до днес от ДС!

 3. Вече няма само Партиздат… Г-н Инджев – не съм свързан по никакъв начин с автора освен, че съм закупил книгата му… ако позволите:

  Другата България на Волга – изгубената цивилизация

  Отделно : “Татсрстан” – През XX век републиката е просъществувала за 2 години под името Булгарлък (смазана от Червената армия). Волжска България. Чувашия. Башкирия. Кабардино-Балкария. Може и да пропускам други…в “руския” мир…

 4. 145 г руско иго стигат. Всички тотеми на окупаторите трябва да бъдат премахнати. Това са МОЧА разните Альоша…..
  Подпис: Русия е проказата на планетата Земя.

 5. Иво,
  Знам, че не защитаваш тезите си от желание лично да изпъкнеш, затова ще напиша следното.
  Без теб, без твоите книги и твоя блог и твоите читатели, съмишленици и врагове, промяната не би била възможна!
  Враговете на каузите също “четат.” Знаем че Мутрата (ярък пример) е редовно информиран за съсържанието на блога. “Обръщането на плочата” не дойде съвсем току-така, нито само заради силното “магнитно поле” откъм Атлантика.
  Аз бих перефразирал “В началото беше словото…” на “В началото беше Иво…” 🙂

  Стискам ви (виртуално) ръщете, на Иво и на всички съ-блогъри!
  Успех и Слава УкраIне!

  P.S. Нов имеил същият Артур.

 6. ДЯДО ВАНГО2

  Πyтин изxвъpля Kиpил Πeтĸoв нa бoĸлyĸa! Πpeзидeнтът Pyмeн Paдeв e фигypaтa, ĸoятo щe пpoвaли ĸaбинeтa „Πeтĸoв“. Бългapия щe бъдe oтнoвo пoд cфepaтa нa влияниe нa Pycия. CAЩ нямa дa имa дpyг избop. Kpeмъл пpeвъpxoждa Aмepиĸa в пъти във вoeннo-тexничecĸo oтнoшeниe и тoвa e пpичинaтa в мoмeнтa дa ce вoдят пpeгoвopи зa Уĸpaйнa, вмecтo диpeĸтнo дa ce aтaĸyвaт pycнaцитe.
  https://zona98.com/4611/valentin-vatsev/
  След анексията на Крим и нешка рублева ни светна, че Ванга казала още 1979г:
  “Това, което се е обединявало, ще се разпадне на парчета. Това ще се случи в близост до Русия. Всичко ще се стопи, точно като лед, само едно ще остане недокоснато – славата на Владимир, славата на Русия. Прекалено много поднесени жертви има. Никой не може да спре Русия. Тя ще помете всичко по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света. Ще дойде времето и всички славяни ще се обединят”,
  – ама не е уточнила, че за Киевска Рус иде реч,щото нешка си е в грешка с историята, но май и КГБ са търсили Владимир, та рф-то върви по путя на ссср-то , а светът тая пролет ще се хване за Зелено …

 7. радвам се за вас, г-н ИНДЖЕВ, радвам се с ВАС за “чудесата”, които почват да се случват!

  “неведоми са пътищата господни”!!! когато беше потрошена плочата на МОЧА, усещането ми беше, че това е каталитичното зрънце в днешната събитийност. не че много, но не малко хора потенциално вече бяха готови за ПРОМЯНА. така че, що е време занапред, потокът му ще е ОЧИСТИТЕЛЕН.
  част от това наше социално, историческо, геополитическо ХИГИЕНИЗИРАНЕ, съвсем заслужено, са именно вашите “пет крачки” в процеса, които толкова дълго и мъчително, чакаха своята реализация!

 8. Ледът се пука, господа съдебни заседатели!
  Впрочем Мони Паси също се изказа срещу МОЧА (точно така го нарече, МОЧА), като спомена Иво Инджев като кръстник.

  И още една хубава новина: Телус вече няма да модерират ФБ за България.
  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/telus-spira-da-kontrolira-bulgarskoto-sudurzhanie-vuv-feysbuk

 9. Към кокиче:

  Днес си говорих със Светозар Раянов ( вчера за кратко, днес доста по-дълго), който довърши това, което някои от нас се опитаха да направят в конкретния смисъл относно премахването на позорния надпис на МОЧА. Как ли не го мъчихме. И с чук съм пробвал. Но неговият най-накрая беше правилно избран и употребен.
  Светозар се отнася много скромно към това, че е бил -цитирам го- мишката, която се е наредила на опашката зад дядото, бабата и т.н., за да извадят ряпата.
  Утре ще гостува на Лора Крумова. Повече подробности-там.

 10. За мен, за моето семейство Вие, г-н Инджев, сте първият, който публично и категорично формулира пътя на “съвременна България”, т.е. на България след тоталитаризма. Никой друг, дори политициите, в това число и Иван Костов, не формулира така ясно проблема – европейска, свободна, независима България е невъзможна преди окончателното освобождение от лъжливите кумири, от подменената история и лъжата, от бруталното руско-съветско иго.
  И поздравления за участието Ви в “Алтернативата”! Поздравления и за двама Ви с г-н Калин Манолов!

 11. Блогът на Иво е живителната глътка въздух, надеждата ми, че превзета от рашистите България може да тръгне по пътя на своя интерес. Засега е мрак – управлява (п)резидент, наведен на Изток, саботират се еврото, Швнген , лее се бясна рашистка пропаганда. Дано се събуди народът…

 12. Ivailo Marinov 🇧🇬🇺🇦 за новата идея на г-н Петков за МОЧА
  Тези неща се взривяват и събарят. После събираш боклука и го изхвърляш 👌
  Не се демонтират и преместват.
  ivo.bg/2010/12/19/паметникът-на-съветската-армия-се-наклони
  и мумиярникът на вожда отначало само се наклони, но си се срути – и МОЧА ще падне

 13. БЛАГОДАРЯ!

  Гледам с удоволствие и надежда!💛💙

 14. Аксесоари за хладилника ви.

  От вън, или от вътре-по Ваш избор!

  Голям Магнитски: За Борисов..
  малки Магнитчета:За антуража му.

 15. Драги г-н Инджев и читатели на блога!
  Ако и когато се наложи – нека съберем С УДОВОЛСТВИЕ пари за глобата на ЧОВЕКА, който строши плочата с измамния текст!
  Надявам се, че г-н Инджев ще спомогне за това добро дело!

 16. Поздравления г-н Инджев,както винаги нещата у нас стават по трудният начин,но ще станат,Най-накрая една стара моя мечта ще бъде осъществена.надвисналите над главите ни мракобесни бронзови фигури ще отидат там където им е мястото,в историята и в онзи музей на Рашидов,където май няма тълпа от посетители,но би могло да бъде едно чудесно учебно нагледно помагало

 17. Гешевизми: Арестувана е баба.

  Говорителката на Прокуратурата Слийвка Милева оповести:
  Повдигнато е обвинение на баба!

  Заплашила с нож да заколи
  петела си Бойко Борисов!
  Защото нерегламентирано се възмущавал
  на лъжите на експремиера Борисов.

  Поради хулиганският речник на петела,
  по искане на прокуратурата,
  делото ще се гледа при закрити врати.

  Свършиха ли се юристите в България?
  Гешев е с диплома от милиционерски ПУЦ!

  Народе???

  Посещавайте сайта
  на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ.

 18. Руско-комунистическата банда в България и милиони третирани, обезверени, оскотяли … са тежък баласт за една нация. За България са изключително тежък баласт, тежест,увиснала на шията от почти век ( или повече).
  В годините се надявахме на едно или друго, на ЕС, на Меркел и Макрон…
  На Германия – не, на Италия – не, на Австрия – не…( бизнес интереси).
  Иво Инджев писа , че пут.ин ще ни освободи от империята на злото. Какво можем да кажем? Това е на път да стане ! С огромната помощ от приятели – УКРАЙНА, Съединените Щати ( източникът на световната демокрация), НАТО и ЕС.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.