Очертава се Коалиция ” NO МОЧА” срещу маргиналите на путлеризма у нас

Признавам си, че не съм следил назад във времето каква е била позицията на Слави Трифоновов за МОЧА и дали изобщо е изразявал такава. Проблемът е там, че тази тема твърде дълго беше държана под похлупака на умишлено създаваното безразличие под лицемерния лозунг “това ли е сега най-важното”. 

Вероятно е и Трифонов да е мислил така. Пък и кой да го попита – да не би Тошко Йорданов, който се опита да ме уязви на “русофоб” и ми заяви през 2014 г., че Крим е руски по исторически причини и че казусът бил същият, като с Косово.

Апропо, има сигнали, че Сърбия и Косово се доближават чрез международно посредничество до възможно помиряване. Не е изключено в близко бъдеще любимата кремълска дрънкалка да бъде отнета от лапите на руската пропаганда.

Ето че за МОЧА днес се произнесе и Трифонов . Взе във страна. Написа във Фейсбук, че е за преместване на “паметника на съветската армия”, предпочитайки да нарича МОЧА с удобното за рашистите название, което предполага съхраняване на паметта за онова, което не се случило: освобождение на България от “съветската армия” и благодарност на българите за това “освобождение”.

Самият Трифонов в този смисъл си противоречи в своята публикация. От една страна за него МОЧА е “паметник”, но в същото време символизира фалшифицираната памет за нещо, което сам нарича вече поробване на България. Предлага да бъде предложено на българите на мястото на МОЧА да има паметник на Хан Аспарух и е убеден, че те ще приемат идеята.

 

Кой от факторите в българската политика сред парламентарно представените и близките до прага за прекрачване на бариерата от 4 на сто партии още не се е произнесъл по темата? 

Баткото на БСП копейкин, който задава тона в откровено рашисткия лагер и все по-смаляващата се електорално негова доскорошна кака Нинова, са ясни по рашистка линия. Неяснота обгръща само мнението на две партии, присъствали в покойния парламент.

Не е известно мнението Стефан Янев и неговата “Български възход”. Но най-вече оглушително мълчат от ДПС. Надуват балона на твърденията, че били най-проатлантическата партия у нас, но опре ли ножът до кокъла, гледат да грабнат кокала и да не вадят нож на Путлер. 

Както не веднъж съм припомнял, руският посланик Юри Исаков определяше като маргинали българите, заставащи зад каузата за премахването на МОЧА и подобията му от публичността у нас. В неговите очи главен “магинал” и “провокатор” беше моя милост. Голям, направо имперски комплимент.

Явно се е запомнил като трайно указание. Рашистът П. Блъсков близо 10 години по-късно ме възвеличи като “главен херостратовец” в България. Беше цитиран от телеграфната агенция на съветския съюз (ТАСС ).

Подпалвачът на войната срещу Украйна Путлер обаче играе все по-решаваща роля като освободител на българите от илюзиите за добрия руски цар и задунайските му дарове. Горната бърза (равно)сметка на променения баланс на партийните позиции на везните “за” и “против” МОЧА” и подобията му в България оставя все по-малко съмнения, че у нас днес маргиналите са слугите на вандалите, които унищожават цели градове в европейска Украйна.

Радостно е, че това се разбира и от партийни лидери, които разбират, че подкрепата за съветското монументално наследство им носи вече повече негативи,  отколкото ползи. И от единия цинизъм за това къде е електоралния келепир да беше, пак е удовлетворително да видя разширяването на този фронт срещу маргиналите на путлеризма у нас.

Удари камбаната. Ударът в лично качество осъществи Светлозар Раянов- на снимката ( авторска) от митинга на 24 февруари в София. Както самият Светлозар ми каза на следващия ден, той се е явил в ролята на мишката, която се хванала за дядото, бабата и т.н., за да извадим ряпата. 

 

 

 

 

 

Ряпа да ядат рашистите, които дъвчат съветските пропагандни дъвки – толкова “вкусни”, колкото и самите дъвки “Идеал” произвеждани в НРБ и мечтани въпреки дървения си характер от съветските хлапета, които си просеха дъвки на Червения площад от чужденците.  

Да ви кажа честно, макар и да изглежда невероятно все още ( много бързо става промяната!), започва да се оформя нещо като Коалиция “NO МОЧА”. Не че ще управлява, но се очертава като скок от “маргиналното”минало в неизбежното бъдеще.

 

25 мнения за “Очертава се Коалиция ” NO МОЧА” срещу маргиналите на путлеризма у нас”

 1. za sega slavi i bibitko(tulupov) sa perfektni vetropokazateli-zaduxa viatara na promianata i obarnaxa gaza veroiatno shte ima i oshte

 2. dopalnenie; multaka vezdito shtial da pravi pametnik na General KOLEV sreshtu ruskoto posolstvo

 3. Да не би пак да са арестували г-н Райнов ?
  Цяла вечер съм “на фокус” , ама … мокус .

 4. с всяка победа на Украйна и демократично мислещия свят ще ставаме свидетели на задни салта от много политици и не само политици а и полезни идиоти,платени душици и просто заблудени овци…

 5. “Претенциозната водеща по Нова ТВ Лора Крумова демонстрира тази вечер тотална историческа неграмотност или просто е толкова облъчена от комунистическото минало, че не може да направи разлика между истината и пропагандата. В интервю със Светлозар Раянов, мъжът ,който преди дни счупи плочата с „благодарствен“ надпис на паметника съветския окупатор, Крумова обяви авторитетно: „Царство България обявява война на Съветския съюз.“”

  Ха ха! Такива са ни водещите! Но си спомнете как Царят на Простите каза същото!

  https://btvnovinite.bg/bulgaria/politika/bojko-borisov-vkara-balgarija-vav-vojna-sas-sssr.html

 6. Никога не имало дори минимална прилика между Косово и Крим! Никога!
  Иначе защо альфа-сАбаката се скри зад зИльоните си человечки , когато нахлуване в Крим?!?
  В Косово НАТО ОТКРИТО предотврати етнически ГЕНОЦИД , а в Крим Путлер се СКРИ , защо???
  Ако е имало етнически “геноцид” срещу кримските колонисти , то ЗАЩО Путлер не обяви ОТКРИТО война на майданските “нацисти” , а се скри зад зильоните человечки?
  Всеки видя РАЗЛИКАТА между ОТКРИТО обявената военна операция на НАТО в Косово срещу Милошевич, и изцяло СКРИТАТА окупация на Крим и Дамбась от бандитският тирань Путлер! Така че дори не може и дума да става за “прилики” между Косово и Крим!
  Отделен е и въпроса, че в Крим имаше няколко пъти повече руски матроси от Черноморския флот и други войски , отколкото бяха украинските войници там!

  А пък въпроса с МОЧА, няма да се реши , докато и всички други МОЧИ не бъдат премахнати в задунайският Бандитустань!
  А дали не трябва да погледнем какви са надписите на другите МОЧИ в цяла Европа?!?
  Дали и на други места в Европа има “благодарности” към несъществуващата през 1944-45г. савецка армия, която се появява едва след войната?

 7. Явно и другата гнусна, отвратителна чалгаджийска мутра, надупена към мафията, усети повея на украинския вятър!💛💙
  И се обади…от диванчето…на имението си за няколко милиона лева….

 8. Лора Крумова се издъни и на друго място в интервюто си със Светлозар Рачнов: “И Вие се върнахте на МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО си ?”. Светлозар: “На МЕСТОДЕЯНИЕТО”.

 9. П.П.
  Абе, няКОЙ има ли информация за “паметници” на асвабадителите от 1956г. в Унгария, или в Чехословакия от 1968г. , или Афганистан 1937, 1979-89г., или Полша от 1920г. , 1939-41г. , а и от 19 век, или пък в Балтийските държави и Молдова и Буковина 1940-41г., и Финландия??? И навсякъде по света, в Иран включително???
  А пък и за България е някак си учудващо, защо тук има “паметници” на асвабадители от Втората световна война, след като през цялата война има дипломатически отношения, и България не е обявявала война на Сталинь и няма военни действия между двете държави, откъде са загинали асвабадителите тогава??? Дори сталинските бомбардировачи не са сваляни, докато бомбардират България ?!?
  По тая логика по-логично е да издигнат “паметници” на руската асвабадители от Първата световна война, които са бомбардирали с кораби България, и даже са воювали реално в Добруджа и Македония, нали!

 10. Докато съм превккпючвал между НОВА и и БНТ за да видя Гари Каспаров и Светлэзар Раянов съ пропуснал срещета с последния /ако въобще е имало такава/,за което много съжалявам. Успях да чуя думите на Гари:”Путин е покерджия.Той залага смърт и разрушения,блъфира и се надява на сръха на Запада. Чух и Плевнелиев с неговите дълбокомудрени слова “ПП и ДБ трябва да престанат със своята братсубннствена война срещу ГЕРБ за да има правителство.Не трудно за пишман попитицитеда се каже това – нали войната между Русия и Украйна е война между братя.

 11. Чест и почитания на р-к Раянов, който свърши работата на беззъбия ни политкоректен “правилен” елит. Дето, като се разровиш, накрая все изскача някой дядо-АБПФК. Или сАвецки фронтовак. Или милиционер. Виж, лорчэто крумовна изненада дори мен. Все пак днешната й простотия дори РАПОНЯ от Банкя не я умее.

  За жалост, ПП в листите си отново настъпват същата мотика – руZкия милицай шотэв в Пазарджик, фенът на руZките “специалисти” лорэр във Варна, лимонката бачийски, който винаги в решителни неща гласува “за раZия” – в Бургас. Нещо не виждам юра олегович казлов или щерката му, може и да съм ги пропуснал. Тъжна работа…

 12. Малей, кеф, та кеф. Такава масовка в обръщане на резбата не е имало. Наа ред е пРЕЗИДЕНТА Фърчилков.
  ДОЛУМОЧА-вците!

 13. Шалтер за Педерацията.
  Майкъл Фридман (шеф на “частното” ЦРУ )е от ранга на генерал Бен Ходжес.

 14. Btw, нашите победоносни войски са уредили ново мазало за орките под култовия Угледар

 15. И няма край надлъж и шир😀
  Слава Украине!
  На героите слава!

 16. Безкрайно споделяме всяка една от тезите ви, господин Инджев, поздрави от Калгари. Пиша ви от Калгари, с една огромна молба, ако можете да ни предоставите линк, или кратко описание на вашата книга за измамата Сан Стефано, опитваме се да предотвратим случването на една изложба, посветена на “3и март” и организирана от крайно проруска формациятук! Аставям мейл, можа допълнително да ви дам подробности, бъдете здрав!

 17. И Лорчето и Учиндолецът са тъпи парчета. И дори не обръщат палачинката – просто им дърпат конците. Хамелеонщината като основно качество на комунягите им гарантира изключителната виталност.
  Спомняте ли си , господин ИНДЖЕВ, как преди години Ви предупредих, че ще дойде време, когато ще Ви навират в очите пребиваването в СССР, както картончето от ДС? До сега Ви ругаха като русофоб, но те винаги са разчитали на късопаметното и невежо природонаселение – ще дойде време, когато и Вас и ЖОРЖ и мен ще плюят като русофили… Успокоява ме единствено мисълта, че все пак “русофил” ще се превърне в обидно клеймо.

 18. Моите уважения към форумците,но много от Вас не са прави за Лора Крумова.Гледах и интервюто с Плевнелиев и направо се изкефих.Такива въпроси му задаваше,че по едно време гостът и се оплиташе като патка в кълчища и явно беше много далеч от комфорта който му създаваха медиите.Жалко за Плевнелиев,навремето ми беше симпатичен

 19. В предизборна ситуация много вълци обличат овчи кожи. Путлерасти се превръщат внезапно в патриоти, но след изборите се връщат към същността си. И те четат ivо.bg много внимателно и постоянно, не само ние, съмишлениците. За последните 12 години ГЕРБ можеха да са разрушили не само МОЧА, а всички МОЧИ* в страната – ако искаха. Затова не бива темата да остане само предизборна дъвка, както винаги, а да натискаме постоянно предизборните обещания да се изпълняват..

  Тук му е мястото да изразя възхищението си от смелостта на г-н Раянов. Прекрасно е, че има такива Българи!

  *Днес Асен Генов каза при Ризова, че имало някакъв МОЧА във Варна, който народът наричал “гащите”. Някой може ли да постне снимка на това чудо да го видя?

 20. 10 000 тона бетон и 1000 тона арматурно желязо – това е паметника на Почивка известен като „На баба Цола гащите“ – сините в местната власт още през 90-те год на м.в.искаха да се махне и общината реши да изчака: „Може да се покаже паметника отвътре и каква е гледката отгоре. И той отново да влезе в съзнанието на хората…” – в основата му дигнаха два 52 метрови пилона и знамената на България и ЕС се веят за бг-съветската дружба
  https://budnavarna.com/22088-kakvo-razkrivat-chast-ot-podzemiyata-pod-pametnika-na-pochivka/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.