Рашисти водят гербаджийски (г)листи

Гледам водачите на (г)листи на една партия.

Позволявам си тази играта на думи за (г)листите заради руския опозиционен каламбур да се “върнем взад”. 

 

 

 

 

 

Да се върнем назад. 

 

 

 

 

 

Генералската линия на партията днес вече (се на)гласи: “ Русия е лоша, Украйна е приятел. Ние сме най-големите евроатлантици”. 

Самият собственик на ГЕРБ се хвана за новия си курс ( няма да си правя каламбури по лесния начин този път с думата курс). Даде знак за махане на “плочата”.

Коментатор в ivo.bg подсказа въпроса дали мутрата ще върне руския орден “Ломоносов”. Друго не може да върне назад. Нито времето, когато се подмазваше на Путлер, нито милиардите, които му плати автократично ( и светкавично като за АЕЦ “Белене”) за Банкянски поток.

Орденът обаче може да върне. Има прецеденти по света от мащаба на Beatles и на местна микропочва в Боянските сараи . Едните са искрени, другите са лицемерни. 

Баце, както някои наричат поименно бацила на автокрацията у нас през този век, е ясен. Но има и други, когато става дума за (г)листите, връщайки се назад от гледна точка на русосвинщината им. 

Що ще самият Красимир Велчев като водач на (г)листи в новата “евроатлантическа” шампионска лига на ГЕРБ, в която МОЧА най-сетне беше припознат за враг на партията? Беше постоянно присъствие на русосвинщината край язовир “Копринка”. А също и съпредседател на най-голямата група за приятелства с чужда държава, т.е. раzия, в 44-то Народно събрание по споразумение между ГЕРБ и БСП. Опакован беше на поста заедно с Антон Кутев . Нему принадлежи следното широко разпространено свидетелство за времето (онова) от един рашистки сайт:

Съборът на русофилите е една прекрасна традиция, но през последните години при някои хора се забелязва объркване на любовта към руския народ с политиката”, сподели Велчев. Според него „това са традиционни отношения, любов създавана от столетия. Една голяма част от тук присъстващите са хора учили като мен в Русия, други са работили в Русия, трети са създали семейства и деца”.

На на тази снимка ( в центъра зад микрофона) от “Копринка” Велчев е с подсъдимия днес за шпионаж в полза на Русия Николай Малинов. Заедно е с еквивалента на Гьобелс в БСП Александър Симов, с професионалната проводница на рашизма у нас Светлана Шаренкова ( в превод от руски “провОдница” е кондуктор, т.е. обслужва влака на Путлер). Редом е и с посланика на рашизма с пистолетната фамилия Макаров.  

 

 

 

 

Сред водачите на (г)листите е и вездеСАЩИЯТ Вежди Рашидов. Същият, който громеше всеки опит за съпротива срещу МОЧА. Жалеше и за мавзолея на Георги Димитров. Наричаше вандали всички, посегнали на съветската светиня.

Дори и придобилата международна известност творба “В крак с времето” беше определена от днешния водач на (г)листите Рашидов като вандалска. 

През всичките демокритичини години тези “роднини” по линия на “евроатлантизма” са били в крак с тъмно червените другари и другарки. Като с др. Ленин.

Не се шегувам ( малко отклонение от темата). 

Ленин се казва един червен провокатор, който многократно се е опитвал да ми запуши устата пред МОЧА на различни събития, възползвайки се от факта, че на нашите протести срещу МОЧА няма опасност да бъде пребит, с каквото ме заплашват по улиците на София рашистки отрепки( например на 23 февруари насред площад “Славейков” посред бял ден).

Ето спомен за др. Ленин в един от сблъсъците с мен, документиран от в. “Капитал”.

Сред тях бяха представители на младежката организация на БСП и членове на Инициативния комитет за демонтиране на паметника. Сред съорганизаторите на комитета е общинският съветник Мартин Заимов, инициативата се подкрепя също и от журналиста Иво Инджев (на снимката вдясно). Дойде и човекът ( Ленин- бел-ivo.bg), който вчера сам започна да чисти паметника, но беше спрян от представители на общината – представи се с името Ленин и за доказателство показа личната си карта (на снимката в средата). 

 

 

 

 

Разликата между др. Ленин и споменатите по-горе другари е само в откровеността му в обслужването на остатъците от ленинизма в България. Мимикриращите рашисти начело на гербаджийските партийни (г)листи са далеч по-вредни. Пъплят отново отдясно и отзад към върховни позиции и фактът, че пак са тук, макар и вождът им да претендира да се е променил, разобличава за пореден път претенцията на тези граждани да водят избирателите си към “европейско развитие”.  

 

 

26 мнения за “Рашисти водят гербаджийски (г)листи”

 1. Галина Стоянова не е кметица на Пазарджик.
  До колкото виждам по изборните справки, там отдавна си стои “независимия” Тодор Попов.
  За съжаление ПП+ДБ издигат за водач на листата в Пазарджик Ивайло Валентинов Шотев
  Син на Валентин Шотев
  Близък до Мултигруп и верен кадър на ДС
  https://breaking.bg/analizi/bashtata-na-deputat-ot-prodalzhavame-promyanata-podslushval-amerikanskoto-posolstvo-v-razgara-na-studenata-vojna/

  Това ли е промяната?

 2. Ами кой друг да води листите на ГЕРБ?
  Логично е да ги водят рашисти!

  Българските комунисти винаги са били най-верните слуги на Кремъл!
  Мимикриращият путлерист Борисов и шайката му ГЕРБ,
  са от най-долната отвратителна
  утайка на БКП!

  Във всяка комунистическа диктатура,
  главатарят на мафията е Генералният секретар на комунистическата партия!
  Комунистическият диктатор Живков определи за свой наследник мимикриращият комунист Борисов!
  На Нинова, Живков завеща
  носталгията на бабичките по социалистическата младост.

  Борисов и Нинова се състезават по водачи на рашисти в листите си!
  За сега води Борисов МултиМутриМагнитски!

 3. Вижте какво, “любов към Русия” е някаква сексуална девиация. Да си напънат бъбреците и да намерят подходящата дума. Любов към това, любов към онова – този вид “любовчии” не са много наред с главния.

 4. Както на украинския фронт руснаците атакуват като пълчища, така и статуквото у нас със всички сили се подлага на русия без мисъл дори за близкото бъдеще. Партийки за разводняване на вота никнат като гъби след дъжд и рашистка масирана пропаганда се лее от всички по-значими медии. Но скоро статуквото ще разбере, че от самото си възникване е държало късата клечка. Наистина в такава тотална диктаторска среда е невъзможно да израсте и се организира значима съпротива. Всичко ще стане под външно влияние. Например Борисов сменя плочата, но от блатото, което сам е създал, няма да се измъкне. Същото ще се случи и с отаналите от статуквото. Но отрицатеният подбор в диктаторска среда издига на управленския си връх тулупи без капка въображение, каквито са борисов и путин. Т.е. в прекомерната вътрешна сила на диктатурите е заложена слабостта им. Та каквото сам си направиш, цяло село не може да ти го направи. Въпрос на време е и китайците да си издигнат на управленския връх съответния дебил и руската история да се повтори, но в по-голям мащаб. Затова икономическите връзки с диктатурите трябва да се ограничат до минимум, който да осигурява единствено деградацията им. И нула нови технологии за тези апендикси на цивилизацията, без значение колко ще се забави икономиката на Запада. Иначе сме обречени на повторения с неизвестен завършек. Надявам се на западните стратези това да им е кристално ясно. А у нас, преди да излезем на истинския демократичен път, най-малко още едно поколение ще тъне в рашистка кал. Отмирането на апендиксите ще е цивилизационн бавно, както при биологичните системи. Но всяко зло за добро. Всеки успех трябва да е изстрадан, за да бъде реално оценен и наистина пожелан.

 5. – байхуй да изпее: бацельона се строява за последен път …
  бборисов(2015): Самият аз ми е трудно да отрека Кюри или Ломоносов. Има постулати, истини, история, в която самите ние сме вярвали
  ррадев(2016):Трябва санкциите да бъдат отменени
  … 10-ият пакет на ЕС отнема европейските лицензи на пропагандни канали на RT
  – а тук когато и да пуснем кепенците на руския “КУЛТурен” център , все ще е късно,
  та и за МОЧО-вските капища на туземните говноядци също …
  – което спомня как ‘георгидимитров’ потопи древната ни история
  https://bnt.bg/bg/a/trakiyskiyat-grad-sevtopolis

 6. Всяко зло за добро. Цитираните БОКЛУЦИ (де да бяха само те в гербеджийскката върхушка) с рашистки уклон ще дадат шанс на колебаещи избиратели с демократичен профил да предпочетат коалицията ПП-ДБ. Голямата цел е поне с глас да спечелим изборите. Тогава, на следващите, герба МУ отива завинаги в киреча.
  Сега давам думата на Юрий Шмуклер-СМЧ, минал през барикадите август 1991 и в знак протест днес на стари години емигрира в Израел.
  https://www.facebook.com/yuri.shmukler/posts/pfbid0v7pFs3FNH1xcgznQoJ7wD7ZKL7b9FedtE6gHN1pMGtzMt2KrjMrdv7f2jd19wpfql?from_close_friend=1

 7. Не само МОЧА продължава да стърчи!
  Още непогребан е българският Цар Фердинанд I-ви
  Единственият непогребан цар в цялата световна история!

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  На днешния 26-ти февруари.
  1861-ва година.
  Във Виена.
  Роден е внукът на последния френски крал.

  Цар Фердинанд I-ви, роден като Фердинанд Максимилиан Карл Леополд Мария Сакскобургготски.
  Фердинанд е Княз на България – от 7 юли 1887 г. до 22 септември 1908 г., когато е обявена Независимостта на България.
  Фердинанд е Цар на България – от 22 септември 1908 г. до абдикирането му на 3 октомври 1918 г.

  След принудителната от Русия, абдикация на кназ Батемберг,
  Регетството предвождано от железният Стамболов, спасяват България от гибел.
  Според Търновската конституция, България е монархия, а не може да съществува монархия без княз или цар !
  За нов княз на българите е избран Фердинанд I-ви,

  Фердинанд I-ви е Княз на България – от 7 юли 1887-ма година.
  На 22 септември 1908 г. в Търново,въпреки съпротивата на Русия,
  Фердинанд I-ви е коронясан за Цар на българите !
  Обявена е Независимостта на България!
  От Руската и от Османската империя!

  На снимката

  Ковчегът на Цар Фердинанд I Български, починал на 10 септември 1948 г.,
  положен в криптата на католическата църква „Св. Августин“ в Кобург.
  Пред саркофазите на майка му и баща му.

  И до днес седи непогребан !!!

  Причината?!

  Последната воля на цар Фердинанд е да бъде погребан някога в „любимата му България до любимата му съпруга”
  Мария-Луиза Бурбон-Пармска италианската принцеса.
  Неин кръстник е папа Пий IX.
  тя е първата съпруга на княз Фердинанд,

  Ковчегът на цар Фердинанд е бил временно положен в криптата на църквата „Св. Августин“ в Кобург,
  пред саркофазите на майка му и баща му.
  Там е и днес.
  Непогребан!

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  Докато клонингите на БКП и комунистът Борисов са на власт,
  Цар Фердинанд I-ви ще си остане непогребаният Цар!

  А гробът на сина му Цар Борис III-ти
  в Рилския манастир,
  ще си остане празен!

  Комунистите са унищожили тленните останки на Цар Борис III-ти Миролюбец!

  ,,Предай нататък…

  Посещавайте сайта на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ

 8. Няма скоро да се отървем от русосвинщината! Да не си правим илюзии! Преди години ми се е искало да попитам мои колеги и познати “русофили” – защо пращат децата си да учат в западно европейски държави, в САЩ и т.н. а не в обичната им Руска Федерация?! Естествено, щяха да ме намразят! Не че държа на всяка цена да бъда обичан, но не исках безсмислено да си печеля врагове. Имах опит от годините…Сега бих попитал Бакърджиев, ама май го няма /Бог да го прости/ пък дори и т.н. “Командир” Костов – защо като решиха на времето зрелищно да взривят мавзолея на онзи национален предател, “деликатно” да демонтират горната част на МОЧА /така че да не обидят “освободителите”/, както и позорната плоча долу, която “демонтира” един доблестен българин! Не мога да си представя как ще ми отговори Костов…Твърде ловък е! А и няма смисъл! От дистанцията на времето стана ясно накъде отиваме…. и докъде сме стигнали,защото скачахме по площадите пригласяйки на Хубавото Наде “кой не скача е червен!” А някои от тях си “оправяха” нещата и се превърнаха в т.н. “номенклатура” на прехода!!! В този ред на мисли се сетих! К.Петков ли каза, че онзи монумент е хубаво да се премести?…Къде да го преместим , г-н Петков?! Може би трябва да обсъдите с г-н Рашидов, или да го предложите за съхранение в Канада, нищо че се отказахте от гражданството на тази хубава и уредена страна..Пиша на “Ви”, защото не познавам лично г-н Петков…пък и г-н Рашидов…А за преодоляване на т.н. “русофилство” трябва още много време.Трябва внимателно да се изучава историята, която не признава емоции…Поне още едно поколение…Има вече достатъчно литература – да се образоват младите и да четат и замислят старите!
  А също и да се опитаме да влезем в положението на украинците, които героично бранят страната си от набезите на една варвварска ,вредна и изостанала във всяко отношение Империя, управлявана от военно-престъпници, самозабравили се от власт и безумие!

 9. никакво преместване на МОЧА,само разрушаване и с камъните да се направи дига при с.Богдан,да не ги залива водата а и всички нас да не ни залива руска помия.

 10. @Видев
  Цар Фердинанд I не беше ли пробутан от матушката? Колко поразии направи на България този самовлюбен човечец? Не спомогна ли той да бъде убит Стамболов?
  Добре, че беше синът му да измие позора от фамилията!
  Руския цар Ленин също не е погребан. И двамата са служили на мамона и за денги са убивали и предавали достойни хора.
  Да си стои там където е – няма място в България. Няма място и внук му – мистър 800 дни и като му дойде времето ще ви натреса пак руснята! Но е важно да прибера парата!

 11. @ Веселин Василев
  26.02.2023 в 14:51

  Позволете да не се съглася, колега. Разбира се, изритването на руZки таваришчи откъдето и да е, винаги е добра новина. За жалост, остават автоматичните модератори. А те, поради дебилизма на нашите US приятели и бойни другари, са разработени пак от руZките ИМ партньори от “Телус” и ще продължат да действат. Докато трае самообучението на изкуствения интелект. Понеже нашите US приятели и бойни другари поради горната причина някак никак не вдяват напр. че руZкият е диалект на българския и гледайки картите, просто ни лепват за руZката каруца. Голям пазар щото…Тъй навремето раздадоха на разни друГарГи и дрОгарэ фулбрайтови и военни стипендии, та си имаме рундю казачока, рэZидент-натовец с 2 US военни академии…

 12. Симеон Спасов/Красноселски/ 🎯

  в регистъра на руското посолство в България има 180 паметници за ВСВ + тези от огромните обиталища на руското постоянно присъствие (без да броим издигнатите с руски пари руски паметници след 1-то ‘освобождение’) – камъни и за диги и за свлачища и за ненатрупаните грамади на лобните места на жертвите на режима им

 13. Либералец
  26.02.2023 в 17:23

  Тролчо, смешни са манипулациите ти!

  1. Фердинанд е избран и поканен лично от Стамболов!
  Прадядо ми е бил в делегацията.
  2.Ленин не е никакъв цар! Той е комунистически бандит! За да си цар, трябва да си потомък на Меровингите. Счита се, че свещения граал е кръвта на потомците на Меровингите. Мария Магдалена е била бременна от Христос и е избягала във Франция. Дали е така или не, но при раждането на всеки потенциален престолонаследник, майката завързва за бебето родословно дърво, водещо до Меровингите. Затова при раждането, задължително е присъствал и кралят, за да не се подмени бебето. Да те осведомя, че Фердинанд е внук на последния френски крал.
  3. На мамона и за денги са убивали и предавали достойни хора.комунистите!
  Според Черната книга, издание на Френската академия на науките, комунистите са избили без съд и присъда над 100 милиона от собствените си сънародници!
  В България са избили по градове и села над 40 000-цветът на българската нация!
  Повечето с неизвестни и до днес гробове!
  4. А какво ще кажеш за поруганите от комунистите тленни останки на цар Борис?
  Гробът му в Рилския манастир е празен!

  Тролчо, смешни са манипулациите ти!

 14. Не виждам реакции на коментара от съфорумника Либералец. А казаното от него е сигнал за тревога и трябва да стане главна тема до изборите. Как може за н-ти път ДС да прилага все същия инфантилен трик ?! Не се ли премахнат такива кандидати (даже водачи!) от листите на ДБ+ПП можем от сега да забравим и следващия парламент! Пак ще се напълни с агенти и пак ще става каквото те кажат. Спят ли ръководствата или …е съгласувано ?

 15. 0815
  27.02.2023 в 00:54

  И ти ли си тролчо? Или си същият, но с друг НИК?

  “Не виждам реакции на коментара от съфорумника Либералец.”
  1.Защо не прочете реакцията
  Видьо Видев
  26.02.2023 в 20:35
  Либералец
  26.02.2023 в 17:23

  Тролчо, смешни са манипулациите ти!

  2.Относно лустрацията:
  А/ Комисията по досиетата публично оповестява, кои от кандидат депутатите са агенти на ДС, нали? Ами не давай преференцията си за тях! Просто е, нали?

  Б/ Агенти на КГБ обикновено са водачите на листи на проруските партии! С противоконституционното им привилегироване с гласовете на неотбелязалите преференции, се гарантира изборът на руски диверсанти в българския парламент.
  Ти не си ли чел тук и в други форуми, призив за промяна на избирателния закон?-Гласуване с неотбелязана преференция да се брои за невалидно!

  Ти от Марс ли си паднал, или просто си тролиш?.

 16. Видьо Видев,

  въпросите на Либералец са резултат от същата пропагандна митология като написаното от Lyubomir Nikolov и управлението на ОДС беше също !!пробългарско като Стамболовото

  Не е случайно, че след непризнаването на Съединението от русия, се избира за княз братовчед точно на английския крал , защото интересите на Англия съвпадат с българските – и за Англия е добре 6-те милиона българи да имат голяма и силна държава, която за да пази своята независимост , ще спира Русия – за Англия е важно да се пазят Проливите от Русия , заради 8-те години след Египетската криза, когато султана е васал на русия и Черно море става руско езеро . И затова на русия й е попречено да ни окупира на Берлинския конгрес и на политическата карта на Балканите отново се появява името ‘България’. И при Съединението точно Англия НЕ позволява да бъдем сплескани от сръбско-турски клещи , защото Турция е в правото си а сърбия по силата на Райхщадското споразумение е защитен агресор. След принудената от русия абдикация на княз Александър, който начело на една победна армия е опасен за руското влияние на Балканите , точно Англия инициира Средиземноморските споразумения с Итаия и Австрия и така предотвратява пре дстоящата руска окупация на България . Както пише Митрополит Методий: ”Против волята на Русия се избра за княз на България Фердинанд.Той, с амбицията си бил известен на руската дипломация, като опасен за нейните планове.Неговото закрепване на трона на българските царе, отчая руската дипломация да употреби всевъзможни средства за неговото пропъждане от България. Погромът на България имаше за цел изпълнението на тоя план…(СТАРОЗАГОРСКИЯТ МИТРОПОЛИТ МЕТОДИЙ КУСЕВИЧ ЗА ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ПОГРОМА НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1913 Г. sitebulgarizaedno)
  – случайно и дядото на мъжа на кралица Елизабет II е брат на княз Александър I Български – след погребението на Елизабет II се чуха гласове за непогребания ни цар , че е време да се отговори на предсмъртния му въпрос към царския адютант ген. Петър Ганчев: “Кога заминаваме за България?”
  А англ.кралска династия Сакс-Кобург и Гота се преименува Уиндзор след въздушно нападение 1917г и над столицата е германски бомбардировач с името „Гота Г. IV.”


 17. 27.02.2023 в 11:00

  Потвърждаваш мнението ми, че и ти си тролчо!
  1. Вече писах за Свещеният Граал и Меровингите! Затова ВСИЧКИ крале са роднини!
  2.Английската кралица Елизабета Велика дори е уредила династични бракове.С които да се гарантира мирът в Европа. Но това се оказа илюзия! Пламва ПСВ!
  3.В резултат на династичните бракове, широко се е разпространила хемофилията.
  4. Руският престолонаследник е бил хемофилик. След абдикацията, руският цар е предложил на брат си властта, но той отказал короната.
  Настъпило е безвластие!
  Властта се затъркаляла по улиците!
  Но властта никога не търпи и секунда вакуум.
  И от това се е възползвал Ленин!
  Но комунистическата политология никога не изтъква този РЕШАВАЩ факт!
  Въпреки, че според Маркс, пролетариатът щял да победи капитализма в най-слабата държава…Но…1. Русия не е слаба, а е огромна империя.2. Русия не е капиталистическа, а е феодална държава!.

  Ти просто тролиш комунистическите глупости по света и у нас.

 18. @ Видьо Видев коментар от 27.02.2023 в 10:30

  Нито ползвам чужд НИК , нито съм паднал от Марс , нито съм трол , нито си чешам езика с теми от сорта кой цар кога ,къде и дали бил погребан – не му е сега времето. Коментирам поста на Либералец от 26.02.2023 в 11:50 ! Защото лустрацията още ни най-малко не се е състояла – с преференциите, сам казваш, че ЦИК не се съобразява а промяната на Избирателния закон е все още само един призив по форумите ! И какво излиза ???? Остава месец до изборите и смяташ , че реакцията за която питам е излишна ? По-скоро твоята реакция е неразбираема , да не кажа вредна . Коментирай логично – не многословно!

 19. Смешен Тролчо, със смешни манипулации!
  Коментирай логично-не празнословно!

  Комисията по досиетата публично оповестява, кои от кандидат депутатите са агенти на ДС, нали?
  С нищо не те задължават да даваш преференцията си за тях!
  Просто е, нали?

 20. Видьо Видев,

  чели ли сте “комунистическите глупости” на Митрополит Методий Старозагорски
  “Погрома на България. Предсказан преди 115 дни от 16 юни 1913 год.” (1913),
  “Македония в своите жители само сърби няма” (1913),
  “Двете наши илюзии” (1914),
  “Една пакостна легенда”,
  “Войната спасителна за България” (1917).

  – да припомня, че след погрома на Априлското въстание той събира писмени доказателства за турските зверства и завързвайки документите за краката си ги занася в Цариград . Той сбира Екзархийската народна комисия, подреждат събраните свидетелства в изложения до европейските дипломатически представителства и кореспондентите на европейските вестници в столицата и на 23 юни излиза статията на Едвин Пиърс в лондонския „Дейли Нюз“ за жестокостите над българите – следват над 200 големи митинги в почти всички градове, с оратори от обществения елит, кметове, и членове на парламента и английският външен министър лорд Дебри свиква Цариградската конференция на Великите сили.Той изпраща Екзархийските делегати пред Великите сили Марко Балабанов и Драган Цанков “да се иска непременно автономия на България с Тракия и Македония“. Екзархийската
  народна комисия под негово ръководство е изготвила проекта за устройството на бъдещата българска автономна област, която е представена заедно с карта и етнографска статистика на Цариградската конференция…
  …Митрополит Методий се противопоставя на плановете Шипченският манастир да бъде осветен от руски духовници и води службата по освещаване храм-паметника.

  Методий Кусев развива широка антисоциалистическа дейност и като редактор на Старозагорския вестник „Отбрана“- 1904 до 1920 г. завежда над 20 углавни дела срещу активни социалисти и пише протести-предупреждения до Синода, Министерството на външните работи и други институции…


 21. 28.02.2023 в 11:49

  Ти четеш ли изобщо?
  Или само тролиш, каквото ти скимне?

  Прочети пак:

  Смешен Тролчо, със смешни манипулации!
  Коментирай логично-не празнословно!

  Комисията по досиетата публично оповестява, кои от кандидат депутатите са агенти на ДС, нали?
  С нищо не те задължават да даваш преференцията си за тях!
  Просто е, нали?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.