Стана комплимент да те наричат русофоб

Така наречената “лична социология” обикновено е подвеждаща и не се осланям на нея. Но е изкушаващо да я добавя към общата тенденция към очертал се вече завой към освобождаването ни от мита за “освободителите”. Писах вече няколко пъти за тази осезаема промяна сред политическите партии.

Не се отказват моите душмани да ме ругаят и заплашват. Един такъв ме нападна в центъра на София на площад “Славейков” на 23 февруари. Започна със стандартните подвиквания защо още не съм в Украйна. После премина към обиди. Накрая, когато му отвърнах, скъси дистанцията до “нос в нос” и ми обясни, че би ми се изхрачил в лицето, ако няма наоколо камери. Истеризира с някакви фантазии по адрес на жена ми и напусна терена с обещание да ме пребие дори и пред “полицията” ако му падна на тъмно.

Защо изобщо разказвам тази стандартна за моите улични несгоди ситуация? Само по една причина. Хората наоколо, които се заковаха на място за тези тридесетина секунди, привлечени от виковете на агресивния рашист, до един застанаха на моя страна. Бяха поне 5-6 души на различна възраст и пол. Един човек дори се върна в трамвая, където се качих, за да ме подкрепи. Друг, с доста “пролетарски вид”, за моя изненада направо се провикна “руски отрепки”.

Да, това “съотношение на силите” може да не е представително за обществото ни, но все пак показва, че го има. За отбелязване е поради факта, че често се самобичуваме по славейковски с неговото “не народ, а мърша”. Случайна беше ситуацията, но нали и социолозите уверяват, че участниците в техните проучвания са избрани на случаен принцип. Ако вярваме на тях, защо да не вярваме и на себе си относно споменатата по-горе “представителна извадка”?

Признавам си по този повод, че един от елементите на защитаваната от мен кауза през годините започва да се пропуква напоследък. Многократно съм писал, включително в книгите си, че терминът “русофобия” е неадекватен. Означава “страх от руското”, докато авторите на това фалшиво понятие влагат съвсем друг смисъл в него. Продължавам да мисля така. Но…

Рашизмът ме накара да се замисля, че да те наричат “русофоб” все повече се превръща в комплимент, дори и да става дума именно за фобия, за страх от руското като обобщение.Рашистите си изпросиха световно презрение за поколения напред със зверствата си в Украйна и със заплахите си на вълните на путлериската констатация “защо ни е тази земя, ако я няма Русия”. По-арогантна заявка за предизвикване на армагедон не е имало дори в брътвежите за “световната революция”.

Вече няма да се засягам на “русофоб”.

Организирахме със съмишленици преди 12 години концерт на живо с произведения на руски класици пред МОЧА, за да оборим обвиненията в русофобия срещу нас. Нулев ефект. Медиите дружно бойкотираха това събитие в центъра на столицата ни. Нищо не се промени в поведението на русофилите. 

Днес те вече са рашисти. Терористи. А с такива, както се знае, не се преговаря. Те, по стара руска традиция, разбират само от сила. Намериха си майстора в Украйна.

 

Слава Украине!

 

 

13 мнения за “Стана комплимент да те наричат русофоб”

 1. “Вече няма да се засягам на “русофоб”.” Чак сега ли 🙂
  Да си русофоб е белег за принадлежност към цивилизацията.

 2. Арабията, аз по-големи РУСОФОБИ от ввХУЙЛО и поддакващия МУ солташак димон Айфончик не познавам. От известно време насам отворят ли си плювалнииците все жалят, че русийката си отивала а онзи ден Молеца удари шалтера и на руската нация.
  Много мина,мъничко остана.
  Закривай!
  На никой нормален няма да липсват и Педерацията и ватнишкото стадо.
  https://censoru.net/uploads/posts/2023-02/1677460907_ponochevny1421sold.jpg

 3. Обратното на подобна “обида” не е русофил, ами е по-скоро русоРоб или путинофил. Стокхолмския с(в)индром обхванал народа на руската кочина не прави почитателите на техния бункерен фюрер русофили.

 4. Явно се налага да напомним на днешните наши управници ,че техни предшественици са разчитали на подкрепа от Европа при агресивно поведение на Русия към отечеството ни и при това са се държали с достойнство.Известен факт показва това.В онова бурно време след състоял ия се митинг на 21 септември 1886г. ,на който недипломатично присъства руският представител ген.Каулбарс и в речта си заплашва България,хората разтревожени спонтанно отиват пред къщата на министър-председателя Васил Радославов да търсят подкрепа.Там един старец се обръща към Радославов разтревожен: „Няма да излезе на добро … Русия е страшна“. Премиерът само промълвява: „Не бой се. Европа е с нас …“

 5. Росен,

  – посочването от руската пропаганда на “русофобите” е , за да се страхуват, ако не зарипат руски частушки – самото “РУСия” е пропагандно име на московията, за да държи в страх и колониите и запада и да завладява нови и нови територии и истината е, че “русофилието” още от времето на 1-вата анексия на Крим е стъпило на пропагандата и страха
  – чак сега т.нар.колективния запад стана русофоб, защото НЕ се страхува от русия
  – маркираните с”русофоб”в България могат да се гордеят, ако страхуването не ги е спряло

 6. Както сам казвате, Стопанино, руZката блатна май.муна разбира и уважава само силата. Подвидът й бълхарская задунайская милиционерская падабрьонная – още повече. Затуй ето – белоруска пртизанска група е взривила на летището в Мачулишчи последният годен за полети А-50 “Бериев”, съобщи говорителят на опозицията Вичорка пред УНИАН/FREEDOM. Операцията е била планирана няколко месеца. Катарагата, макар и нещо като ФИАТ, сглобен на тъмно в петък, гордо бе обявявана за “руZкия АУАКС” и изваждането й от строя силно ще затрудни или даже ще спре “високоточковите” ракетни удари на блатните диваци по украинските болници и училища. Песков е отказал коментар с довода, че това е вътрешен белоруски проблем. Мачулишчи и А-50 са от най-строго охраняваните обекти. Бункерният богатир сигурно е в траур…

 7. Рашизмът в пълен “блясък” – този път не у нас, а в Судан:

  https://edition.cnn.com/2022/07/29/africa/sudan-russia-gold-investigation-cmd-intl/index.html
  и тук
  https://www.theguardian.com/world/2022/jun/21/russian-mercenaries-accused-of-deadly-attacks-on-mines-on-sudan-car-border

  Накратко: убийства и грабеж на тонове злато под флага на съветския съюз през 2021г.

 8. @В и К
  русофил е обида за всеки овек, който си използва главата по предназначение. Не само за равновесие.
  Руската култура – след руския кораб!
  Руската литература – след руския кораб!
  Руската империя – след руския кораб!
  Мутрофанова – след руския кораб!

 9. Тази вечер в предаването “лице в лице” на Цветанка Ризова стана ясно, че 42 % от БГ електората е ПРОТИВ ПРЕМАХВАНЕТО на МОЧА!!! Очаквах, че процента “против” ще е доста висок, но това надмина всички мои очаквания! Отчайващо е това! 42 % дебилщина в тази държава! Страшно е да живееш сред толкова много идиоти!

 10. @Lyubomir Nikolov

  Процентът 42% е само от гледалите предаването, сканирали кода и гласували!
  Според скромното ми мнение, сумарно за цялата страна би бил по-висок, нейде около 55%…Наречете ме песимист или черногледец…но това е моето мнение.
  Вина за този висок процент носи и четвъртата власт (у нас тя е ВИНАГИ на власт) – “свободните” ни медии.

  Поздрави!

 11. “С руснаците трябва да се говори твърдо, защото това им харесва. От всичко най-добре разбират езика на силата” е казал князът на Лихтенщайн, години след края на войната в интервю по повод на решението, княжеството ДА НЕ ДЕПОРТИРА руснаците, сътрудничили на немците и оказали се на територията на Лихтенщайн след края на войната. Нямам какво да добавя. А повод дали сме народ или мърша. Не сме чак такава мърша след като се намери един да счупи част от плочата на МОЧА, да не говорим и за хората протестирали пред президентсвото в подкрепа на Украйна.

 12. РУСОРОБ е подходящото название на тази пасмина, която се води като руссиян, руснак, руски гражданин, както и българите които се оказаха завладени при така наречените „две освобождения“.
  Описано на кратко–
  Започнаха руско–турска война в границите на България с цел да завладеят проливите към Средиземноморето. Тогава нито за момент не са мислели да освобождават поробените от турците българи, дори наричаха тези земи Задунайская губерния.
  Не им се получи, защото българите осъзнаха намеренията им и благодарение на застъпничеството на тогавашния Запад изградиха царството си.
  По времето на войната между тогавашни съюзници Вермахта и СССР и само благодарение на американската помощ, съветските руснаци не загубиха държавата си.
  Американците им дадоха военна техника и оказаха солидна подкрепа с което СССР се оказа между победителите. Фактически те бяха заблудени, защо СССР и германците бяха съюзници и последните трябва да са осъзнали, че от руска страна ги грози нападение.
  Това в последствие добре го обясни един руски автор който поради риск за живота си пишеше под прикритие на името Суворов.
  Благодарение на пленените от Германия и предадени на разположение на СССР техника и учени, съветските комунистически негодяи успяха да наваксат „октомврийската“ си изостаналост.
  Въпреки обилните помощи, още в краят на войната западните съюзници усетиха подлостта на комунистите и оттеглиха приятелството си. Така започна Студената война по време на която руското желание за хегемония пролича съвсем ясно. Такава, каквато според Суворов го е забелязала и Германия и е била принудена да нападне първа.
  Две диктатури и двама диктатора в лицето на Хитлер и Сталин доведоха светът до една световна война.
  Руснаците по начин на живот и мислене, винаги за били закрепостени, което означава роби. Е, царят им Алекасндър Втори, горкият, се е опитал да им подари свобода, но се намеси Октомврийската им революция и тя отново, и още по-коварно, ги закрепости.
  Така, че в продължение на столетие на на голяма част от населението така са промивани мозъците, че подпомогнати от диктатурата, много от тях, освен за пушечно месо, за друго не стават. Такова промиване, благодарение на двете „освобождения“, получиха и некадърните тъпаци между българите, които също освен за роби, за друго не стават.
  Като погледнем, до сега руснаците само воюват и грабят под формата на освобождения и единствената им цел, за да бъдат избутвани е да завладеят и закрепостят светът.
  Освен един Менделеев, няколко композитора, няколко писатели и вероятно промъкнати учени, при това всички заимствали западен подтик, тази нация не е създала нищо собствено.
  Може би единствено комунистическата идея, която пак означава кражби, лъжи и подлост. Тази догма също е доста дълбоко вкоренена и явно светът още дълго ще трябва да я оборва.
  Украинската освободителна война ще е последното, което за сега свободолюбивите нации трябва да подкрепят, и то до тогава, докато бъдат възстановени границите с Русия. Така оставена на самотек, Империята на злото ще се саморазпадне.
  Руските робовладелци разбират това прекрасно и поради това водят войната така жестоко, като за последно!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.