Прогониха Морфов от (са)рая

Знаете ли защо др. директор Васил Василев ( да не се бърка с едноименния др. от фронта на откровения рашизъм-това е друг другар) уволни днес Александър Морфов, главния режисьор на поверения на ВВ от ГЕРБ и ДПС Народен театър “Иван Вазов”?

Знаете. Скандалът (беш)е достатъчно голям, за да се пропуснали причините. Но технически погледнато др. директор В.Василев беше лишен от друг инструмент за (въз)действие, след като министърът на културата Найден Тодоров отказа сделка. Според нея трябваше да подпише заповед за ликвидиране на длъжността, заемана от Морфов, срещу което неговата анти(гор)гона от ДПС Велислава К. да си подаде оставката “сама”. На принципа “няма длъжност, няма човек”.

Найден Тодоров, припомням, е преди всичко диригент и директор на Софийската филхармония. Отказа тази пролет гастрол на включен вече в програмата руски диригент заради неговия путлеризъм.

Васил Василев, припомням също, е партиен деец на червеникавия фронт, съюзил се с другарите (си) от ГЕРБ и ДПС.

За да стане ясно също кой кой е в тази (уни)кална схема, Морфов е оплюван най-вече от медийните певци на Пеевски. Опитват се да го представят за путинист, понеже години наред е режисирал в Русия по времето на Путин.

Знам какво е да си по формален признак “московец” ( по образование, да речем) и да търпиш цял живот животни да ти глозгат кокалите в интерес на истинските московски хищници.

Обаче се оказа, че днес режисьорът приютява в личната си недвижима собственост във Варна (движен от хуманни съображения), украински бежанци от ужасите на войната, причинена от Путлер. 

Найден Тодоров и Александър Морфов са величини с доказана собствена стойност. Международно доказана. 

Велислава К., която все пак подаде оставка “за баланс” в тази разправа с бунтаря, е   никоя – където и да било, освен в (са)рая на нейния вожд и сред подчинената му рая.

Ориенталските ориентири, според които един творец трябва да се натири за кефа на шефа, са ясни за всеки нашенец. Да му мислят нашистите, работещи за рашистите.  

НА СНИМКАТА: Сцена от оперния спектакъл “Отвличане от сарая” ( Моцарт), Виена 2004 г.

 

8 мнения за “Прогониха Морфов от (са)рая”

 1. .
  .. мафия в действие в услуга на стария-нов руски интерес никакви връзки между Македония и България –
  ДпС(Василев): ТЪРСИШ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДРУГ ВАРИАНТ ОСВЕН ТАЗИ … С БЪЛГАРСКО, С МАКЕДОНСКО ГРАЖДАНСТВО ЛИ Е … НА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК ЛИ ЩЕ ИГРАЕ
  – записа ТУК
  https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-vasilev-mutrenski-zaplahi-kam-morfov-audiozapis-shte-potarsiat-pleven.html

 2. Да, наистина змиите накрая хапят настървено и безразборно, това ново изстъпление на ДПС и задкулисието… То беше тема и в днешното интервю на Веселин Дремджиев с Чавдар Николов . Беше невероятно , ако можеше да не свършва, човек би го гледал с часове…
  И двамата, заедно с нашия Иво Инджев, са наистина чудесни интелектуалци.
  https://www.youtube.com/watch?v=8idN90v2ex4

 3. Тоя и предишния “министър” са виновни , че партийните бюрократични калинки уволниха Морфов .
  Те трябваше отдавна да са ги уволнили, още преди да ги назначат за “директори” , административни синекУрни директори, а не административни СЛУЖИТЕЛИ и секретарки в театъра.
  Долу большевишката бюрокрация и партийните секретарки , вън от театъра, идите на хуйло си!

 4. Никой голям артист (какъвто безспорно е и Морфов) всъщност не може да бъде “уволнен”. Дребната чиновническа посредствена душа уволни зрителите от театъра. Но това не е важно за нея. Важно е да мъсти.

 5. Сега, не съм фен на Морфов. Няма и да му бъда адвокат. Историята е друга. Морфов има право на авторски за няколко свои постановки в Народния. Неясно КОЙ не ги харесва. И за да ги свали, спира да му плаща авторските. Според ЗАП, ако Морфов протестира или заведе дело, до решението на съда постановките се свалят от сцена. Ама той не протестирал. И статуквото КОЙ се чуди, чуди, па вземе накрая направо да го уволни. Не съм ги гледал, дали няма нещо за рундю казачока в тях?

 6. Руската култура – след руския кораб!
  Руската мутрофана – след руския кораб!
  Васил Василев – след руския кораб и мутрофана!
  Министъра на робокалтурата – след руския кораб!
  Резидента – след руския кораб!

 7. 1-во мартенско: Да, не знаем кога ще свърши войната, но хората искат да живеят. И да живеят точно сега.- не можете да спрете живота, трябва да продължите да работите и да градите
  https://biz.liga.net/ekonomika/nedvizhimost/interview/remont-na-35-mln-v-ukrainu-prishli-spetsy-po-borbe-s-bedstviyami-kak-budut-zarabatyvat
  … Когато настъпи катаклизъм, икономиката, работните места и стандартът на живот падат рязко. Всичко зависи от това колко бързо започне възстановяването. А в Украйна разрушенията са невероятни, огромни, навсякъде в цялата страна – ударени от ракета, покривът и стълбите изгорели, стените с дупки от снаряди … Видях как тук е възстановена историческа фабрика … вдъхновява смелостта на Украйна да устои на огромна армия от нашественици…Тук със сигурност ще има строителен бум…

  !! едно интервю, което си струва не само четеното заради съпоставката с трагедията в Турция , а и с успоредицата с българския театър …

 8. @ vic_kaminsky 01.03.2023 00:48

  Приемам , че всичко е така по закона ,както го описвате ; при това положение Морфов правилно не подава жалба, именно за да не свалят пиесите моментално и до безкрайно далечното решение по делото! Явно авторските нямат значение .Не го съдете !
  А мафията решава въпроса по познатия начин : няма човек- няма проблем. Един куршум два заяка.
  Когато дойде време обаче за лустрация, ще цвърчат като настъпени мишоци и ще се кълнат , че са демократи! Надяват се безчинствата им да бъдат забравени .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.