Нашите рашисти потвърждават днес оценката на Симеон Радев за тях

Интересен феномен се наблюдава отново у нас: Кремъл за пръв път се произнесе, че премахването на МОЧА ( и подобията му, по подразбиране) си е наш, български въпрос. 

Това първо по рода си отстъпление от досегашната яростна рашистка защита на съветската имперска окупационна символика в България само по себе си не значи нищо, но все пак прилича на крачка назад. Случи се след като крачка назад по въпроса направи и дългогодишният пазител на МОЧА, заклел се пред руския посланик Потапов през 2007 г. още като кмет на София да не допуска  косъм да падне от главата на руския окупатор с заплашителното оръжие над столицата ни.   

Нищо обаче не може да разколебае нашистите тук, които продължават да търсят аргументи в защита на МОЧА. Намират теле под германския и австрийския вол. В Германия и в Австрия все така си пазят  съветските паметници, назидават нашистите, давайки за пример столиците на държавите, символизиращи бърлогата на кафявата чума от първата половина на миналия век.

Колкото и да им повтаряш, че Австрия и Германия са избили стотици хиляди червеноармейци само в битките за Берлин и Виена ( срещу нито един убит червеноармеец в София), нашистите все така приравняват България към нацистка Германия и Австрия.

Мазохизмът на тази упоритост отказва също да се съгласи с факта, че Германия (след 1989 г.) и Австрия ( през 1955 г.) се договарят за изтеглянето на съветската армия след писмено поет ангажимент да съхраняват съветските монументи, които са съветска, респективно руска собственост днес.

България няма нищо общо с подобен ангажимент- напротив, сама строи с български пари своя МОЧА. Той и подобията му са държавна собственост на България и дори Митрофанова на практика призна най-сетне този факт.   

Нашистите въпреки това пак тропат с крак и не са съгласни. Било вандализъм да се руши, давайки за пример избирателно цивилизована Германия и Австрия. Ние, “нецивилизовните” имаме намерение, според тях, да се присъединим към “нецивилизованите” европейци, като унгарците, чехите, словаците, поляците, балтийците, румънците и украинците, които се разделиха със стотици съветски тотеми.

България практически остана единствената бивша съветска колония в Централна и Източна Европа, която все още не е предприела нищо на този фронт в рамките на своето националноосвободително движение от съветския постколониализъм- именно заради твърдоглавието на нашистките бранители на съветското статукво у нас.   

Няма по-ярък пример за рушене на съветска символика никъде по-света от сриването на Берлинската стена- именно в Германия. Нашата Берлинска стена е МОЧА и подобията му, но на нас ни заявяват, че ще сме вандали, ако постъпим подобно берлинчаните.

НА СНИМКАТА: Авторът с парче от Берлинската стена

 

 

 

 

 

Тъкмо берлинчани подариха на София къс от Берлинската стена, на който пише, че е “РАЗРУШЕНА ОТ НАРОДА НА 9 НОЕМВРИ 1989 г”. 

 

 

 

 

 

На няколкостотин метра от Берлинския подарък се намира паметникът на Симеон Радев.

 

 

 

 

 

 

Този голям български възрожденец би се обърнал в гроба ако знаеше, че днес най-злобните рашизоиди у нас се кичат с думата “възраждане”.

Ето какво пише ерудитът Симеон Радев за русофилщината в България:

В своя труд “Строители на нова България” Симеон Радев твърди за българските русофили пророчески:

…руските приятели са готови да предадат България на русите и да ги повикат сами да дойдат да ни окупират”. ( стр. 369)

А в книгата си “Русия в началото на 20 век” бележитият български възрожденец, публицист, дипломат и белетрист прави следната характеристика на българското русофилство:

За забелязване е, че когато се касае за руския престиж в България, нашите русофили са много по-непримирими, нежели самото руско правителство. Това се дължи , разбира се, главно на факта, че те са тук , в България паразити на руския престиж , с който тъй много злоупотребиха за свои користни цели, щото отвратиха самата Русия. Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество”.

(Симеон Радев, “Русия в началото на 20 век”, изд. “Свети Климент Охридски”, София, 2010 г., стр. 233, 234)

 

9 мнения за “Нашите рашисти потвърждават днес оценката на Симеон Радев за тях”

 1. Большевишките Рублояди унищожиха много повече паметници, църкви , военни паметници, включително на загиналите софиянци , пред НДКь.
  Смениха имената, “воZZродиха” , на много български градове и села, включително СанктьСталиньградь , СанктьТАРАБАградь и т.н. .
  Така че дивашките рублоядски орди опустошиха всичко, и сега се сетили , че не било “цивилизовано” да бутнат терористичните им “паметници” на шумкарите им , и на фашистката большевишка КОНТРАреволюционна краZZная армия от кремълската им метрополия, идите на хуйло си!
  Болшевишките “воZZродиха” не само имената на българските градове, но и имената на мюсюлманите, и на “македонската” “нация” след Втората световна война, а и на “тракийската” и “добруджанската” “нации”!

  Долу МОЧИ-те, идите на Бузлуджа, идите на хуйло си!
  Долу бумажните большевишки терористи от БКПь – кУрвела ниновНаЯ, баджанака свиненскиЙ, симАвичь, гуциничь, вигенинь , а също и бокоТИКВАТА с герберасткошевишката шайка, и мултакошевиките от етническата банда ДПСь, идите на хуйло си!

 2. ”Русофилството в България е стигнало до идиотство” – пише Митрополит Методий(1914) след поредния погром(1913) над България спретнат от “освободителите”
  – от опита на: екатерина 2-ра, на следващите руски “освободители” и от личен опит Сталин решава(1938): червената окупационна армия да се нарича “освободителка” и “освободените” да й дигат паметници в половин Европа
  – след 5 септ.1944-та погрома е не само над царството на българите , защото страшният погром е над бълг. идентичност подменена от русоробски дебилизъм и шизофрения
  – руските капища и Райхстага на руското постоянно присъствие тук ще се издигат над главите ни , докато през националните ни медии ни заливат с руска пропаганда , защото след историческите дати, патриотизма и националните ни герои, даже и т.нар. “друга гледна точка” не е пробългарската …

 3. Щом клекна орденоносецът Леонсио Меси, логично бе да клекне и Митрофанова, в унисон с наложената на Русия днес политика на Китай за уважение на суверенитета на държавите.

 4. Към Иван Петков: “политика на Китай за уважение на суверенитета на държавите.” Понятието суверенитет няма нищо общо с диктатури като китайската. Аман от руZZкизми.

 5. В романа си “На завой” от Димитър Талев, главният герой казваше на съпругата си нещо от рода на: Милке, Милке, когато в Русия умре и последният комунист, в България ще има още комунисти…Може и да не цитирам точно, но е ясно за какво става въпрос! Явно Талев отдалече е прозрял как ще се развият тук нещата!

 6. @Lyubomir Nikolov

  “И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ…”

 7. Ив.Терзийски 💙💛
  02.03.2023 в 20:58

  Иване, тук не мога да не те похваля! Когато нещо го има, го намираш и цитираш, но когато го няма, си кюташ.
  За точния цитат от книгата на Димитър Талев – браво!

 8. Ив.Терзийски
  Благодаря за корекцията! Цитирах по памет, като нарочно написах: “може и да не цитирам точно…” тъй като книгата е във вилната ми библиотека и съм я чел преди доста години.. Какво да правя като имам прекалено много томове с различна литература… Но смисъла е същия, нали?!

 9. Голям резил да тези наши ,руски микерета като ги питаш защо сте против украинците нъли и казашките полкове бяха на руско турската война ,ами защо не кажете у едно благодаря на румънците ,румънската армия освободи почти цяла северозападна България тогава,ама мразят румънците сега че те не бръснат въобще орките

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.