Смет за сливи по примера на Словакия

На вниманието на “миротвореца4 Румен Радев относно “войнолюбците”, които предоставят оръжие на Украйна:

Словакия изпраща своите МИГ 29 на Украйна. 

“Консервирала” ги е с такава цел още миналото лято, когато кабинетът “Петков”  беше свален тук от московците в нашия парламент след “прегрешението” да откачи България от примката на “Газпром”.

Като бройка словашките МИГ са малко повече от онези, с които България разполага. Общо 10 са. Имат и още един. Запазват си го за…музея. 

Ще получат компенсация от Запада. Иначе казано, ще се освободят от съветския баласт срещу модерни бойни машини. 

“Смет за сливи”!

Министърът на отбраната на Словакия Ярослав Над заяви пред AP, че страната му никога няма да използва повече съветските самолети, но старите словашки МИГ ще помогнат на украинците да спасят човешки живот.

Нашият главнокомандващ “натовски генерал” Радев може да си упражни английския в оригинал с информацията на американската агенция.

Словакия е по-малка от България (по територия), но си е позволила да си поръча два пъти повече F-16 Block 70/72. Общо 14 от тях са на път да  превъоръжат страната.

Освен, че е въпрос на политическа воля, има и друго, свързано с историята на съветския колониализъм.

Словакия я прегазиха съветските танкове през 1968-ма, когато словакът Александър Дубчек прокламира “социализъм с човешко лице” в Чехословакия в качеството си на ръководител на непокорния съветски сателит по онова време. 

България, уви, (съ)участва на съветските поробители със свои войски в онова престъпление. 

Дали има връзка с горното, как мислите?

Има, както и следното: малка Словакия, която се отърва от своя Бойко Борисов (популиста Робърт Фицо), е световен шампион по автомобилостроене. На глава от населението тя е най-големият производител на автомобили на планетата. 

Това също е свързано с всичко, написано в този текст. 

Толкова за миролюбието на русолюбието, което ни управлява в момента. 

Ето как генерал Радев хока Митов, лейтенанта на “генерал” Борисов, който му стои “мирно” и слуша лекцията на шефа по темата “сливи за смет”. 

РАДЕВ КЪМ МИТОВ ЗА ОРЪЖИЯТА: ОСТАВИХТЕ ТЕЖКО НАСЛЕДСТВО В АРМИЯТА, СЕГА ТЪРСИТЕ “СЛИВИ ЗА СМЕТ”

 

 

7 мнения за “Смет за сливи по примера на Словакия”

 1. Една държава може да има много, много от нещо и то да не струва пукната пара. Радев нехае за това, не го интересува. По твърдения на бивши военни пилоти, България в един момент е имала 225 бр МИГ 21. Те се гордеят с това. Защо? Изумен съм.

 2. https://epicenter.bg/article/Rumen-Radev-obyasni-na-Daniel-Mitov-zashto-ne-tryabva-da-prashtame-orazhie-na-Ukrayna/297559/2/0
  Радев към Митов: “Никъде няма – давам си старото въоръжение и получавам като награда и подарък ново. Има тук-там предоставяне на оръжие втора ръка…”
  https://www.focus-news.net/novini/interviu/Doc-Velizar-Shalamanov-Prezidentut-Radev-ne-pomaga-za-edinstvoto-na-naciyata-1577592
  Доц.Шаламанов:”…това е дезинформация и пропаганда. Първо нека да видим колко въоръжение и какво ни трябва в една инвестиционна програма, да видим колко от това въоръжение можем да получим по различни механизми от “заем-наем“ до “триъгълни операции“, да видим колко средства можем да заделим в един инвестиционен фонд за превъоръжаване така, че ускорено да тече този процес на превъоръжаване, а пък във времето да се възстановят тези средства от военните бюджети.Този разговор се води първо в Министерство на отбраната, в Министерския съвет и в парламента, както го водихме 1999 г., с лидерството на премиера Костов, на президента Стоянов и на председателя на парламента Соколов. Ако тези трима големи не поемат лидерството и не разговарят със съюзниците по начин, по който да се защити българския национален интерес, ние ще продължаваме да затъваме и ще компенсираме това затъване с дезинформация, пропаганда и продължаващо разделение на българските граждани…”
  https://www.dw.com/bg/licemerie-i-vsicki-go-znaat-no-si-mlcat/a-64745608
  Коментар на Иво Беров: “Всички знаят, че президентът Радев е като агент на Путин. И са наясно, че “Магнитски” засяга Бойко Борисов. И най-вече него. Но чакат някой друг да го каже – отвън. Заради това лицемерие всичко в България е разрешено….Привичка, навик, обичай, който вече се е превърнал в начин на мислене и начин на живот…”

  – всички знаят, че 3-мата големи поеха руската тръба и защитиха руския интерес …

 3. https://youtu.be/8FKyrIgcWHE?t=26

  Погледнете го Радев в самолета в горното видео: “Ето това е Миг-29, невероятна мощ. Единствена по рода си”. И искаме тоя човек да даде миговете? Та за него по добър самолет няма!
  Ако зависеше от мен, първо “неговия” самолет ще изпратя на Украйна. Може и да стане след 2 април..

 4. Ново доказателство за нивото на руската армия. На видеото може да видите как дрон каца на “чинията” на руския самолет А-50U базиран на летище Мачулишчи – Беларус, дни преди атаката с друг дрон: https://twitter.com/i/status/1631302348172668928

 5. Един инфантилен примитивен еснафски фатмашки паразить не няма нито опита , нито възможността да осъзнае тоталната си изостаналост и дИбильизъм!
  Той е само паразитен паразитен чиновник за изпълнението на заповедите на тъпкачите си и РУБЛОвладелците си, той е техен паразитен рабь, и нищо друго! Още повече е тотално ограничен ТЪПьир!
  Заради , и заради него и фатмашките му предшественици ВВС няма досега купени натовски самолети, а той е още по-вреден , защото ни го “избраха” и за реZZиЛденть на задунайския ТАРАБАстань, “главнокомандваНь” на болшевишката БНА! А и е отроче от най-большевишкия лумпенски Санкть ТАРАБАградь!
  И другите държави в НАТО имаха МиГ-29 и Су-25 но ги бракуваха, и Унгария, Чехия, а сега и Словакия, и Полша! Въпреки че имат много по-големи възможности да ги поддържат от нас!
  А гнусното зИльоно човече , монтирано от Путлер на ДРОНЬдуковь2, му даде над 200 милиона за пребоядисването на няколко бройки МиГ-29, и още няколко Су-25! Вместо да ги даде за преоборудването на летищата по натовски стандарти за базирането на Ф-16! И сега нямаме летища , а само пребоядисан савецки скрапь! Т.е. нито самальоти, нито летища за Ф-16!
  Ето това е тъпия зИльон дИбиль лумПен гадень!
  И вече паднаха 2 от пребоядисаните МиГ-29 и Су-25!!!
  А и С-300 се водят само на книга , иначе са скрапь, като другите чудо-оръжия(вундерваффе-та) на зильоните дИбильи във фатмашкия щабь на БНА и реZZиЛдентът лумПен гадень!
  А и няма ракети за тези чудо-оружия, т.е. лумПен гадень иска да ги използва като камикадзета, защото ракети за тях няма от десетки години!
  Ето това са чудо-оружията на лумПен гадень, също както ЦАРь-оружията(вундерваффе-тата) на тъпкача му Хуйло , а и на Московията през последните 500 години!
  Там правят само ЦАРь-оружия(вундерваффе-та ) през последните 500 години!
  Идите на хуйло си!

 6. Към Ив. Терзийски:
  Позволявам си да допълня – Самальота – в Украина, а льотчика-миратворец – в Масква.

 7. Павка, по бих се зарадвал на един импийчмънт.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.