Будят ли нечия съвест топовните салюти с халосни снаряди за 3 март у нас

З март е. Отново чета рашистки коментари, които вменяват на критиците на тази дата като национален празник на България онова, което рашистите са: слуги на големия “братушка”.

Продължават да приписват на истинските български патриоти, противници на руzкото обожествяване, някакво подчинение на “външните господари” в отхвърлянето на 3 март. Пеят си гузно тяхната песен въпреки факта, че кметът на Вашингтон Мюриел Баузър обяви 3 март за Ден на България и нареди мостът “Фредерик Дъглас” във Вашингтон днес да бъде осветен в бяло, зелено и червено, както съобщи вчера пред Нова телевизия посланикът на България в САЩ Георги Панайотов.

Да ги попита човек, ако изобщо си струва разговора с фанатиците, защо в раzия не последват американския пример, а вместо това от години заливат България с имперска злъч. 

Впрочем самият посланик Панайотов се присъедини към гласовете у нас, за които 24 май ( например) е “най-хубавият български празник”. Как мислите, това “американска” позиция ли е или е Българска?

Нямам кой знае какво да добавя към всичко, което съм изписал и изговорил по въпроса защо българският национален празник не може да е производна на волята на победителите във войната им с османците през 19 век кой да владее българите.

СНИМКА: БГНЕС

 

 

 

 

Новото тази година е, че разбирането за необходимостта да изберем друга историческа дата за национален празник търпи видимо развитие.

Присъединяват се и авторитети, които досега са запазвали “неутралитет”, като археолога проф. Николай Овчаров, който не криеше афинитета си към ГЕРБ. Сега вече е за преместване на МОЧА, но май още не може да прежали 3 март.

  Промени се и международният контекст заради поредната руzка “освободителна” война. Този път московците “освобождават” Украйна. “Освобождават” я от гражданската й инфраструктура, от достъпа й до море, от самата й национална идентичност, която отричат. Опитаха се да я “освободят” от правителството й, което е на власт в резултат на автентични избори, каквито в самата раzия няма.  

Преди година, малко повече от седмица след руzкото нахлуване в Украйна, 3 март беше използван от туземните рашисти у нас да развеят победоносно знамето на агресорите ( което няма нищо общо с руското от 1878 г.). Ключовата дума в горното изречение е “победоносно”. Очакваха кървавите им братушки всеки момент да маршируват победно в центъра на Киев. Но този “момент” се проточи повече от година. Всяко тържество на опозорения руски флаг е вече жест на отчаяние. И на предчувствие, че най-лошото за рушителите на международния ред тепърва предстои.

За рашизоидите у нас трагедията на 44 милионна Украйна, нападната вероломно, окървавена и разрушавана систематично от окупаторите, няма значение. Те и днес развяха  позорното руzко знаме. https://clubz.bg/133664

Всеки у нас, който е чул днешните оръдейни салюти, трябва да се замисли над онова, което “братушките” причиняват на милиони украинци, прокудени от домовете им в рамките на най-голямата хуманитарна катастрофа в Европа от Втората световна война насам. В украинските градове, някои от които сринати до земята от нашествениците, гърмежите не са бутафорни, а убийствени.

Още по-убийствено е злорадството в самата раzия по повод страданията на украинците. В информационното пространство е пълно с домашни клипове на рашисти, които не могат да се нарадват на пожарищата, разрушенията и жертвите в Украйна, причинени от руzките ракети, снаряди и бомби. Всичко, което има да каже по въпроса техният вожд, беше обвинението с лъжливото твърдение, че украинците били започнали първи- подразбира се, че заслужават да бъдат изтребени.  

Дано наистина артилерийските залпове с халосни снаряди халосат поне малко спящото чувството за състрадание на някои българи към жертвите на рашистката агресия, които гинат от истински снаряди в Украйна. У нас зарята, безопасна за хората, продължи само секунди. В Украйна гърмежите са истински. Не се иска голямо въображение да си представи човек този тътен на войната от разрива на снаряди и ракети в жилищни райони, носещи смърт и разрушения. 

 

А в същото време, далеч от тук, стават наистина важни неща, които трябва да ни карат да се замислим за важността да сме на справедливата страна на историята. 

The Guardian написа, че Индия ( вече най-многолюдната държава в света), (континентът) Австралия, САЩ ( най-могъщата във военно, икономическо и т.н. отношение страна) и Япония ( технологичен и индустриален гигант, чийто потенциал превъзхожда руски в пъти) заедно осъдиха руската ядрена заплаха. Министрите на външните работи на четворката подписаха обща декларация в този дух.  Предупредиха ( Китай) срещу “едностранни действия” в Южнокитайско море.

Така че рашистите у нас могат да си веят колкото си искат опозореното знаме на раzия, само че по света то вече е на изчезване от международната сцена. Няма го физически. Външният министър Лавров дори не го пуснаха в Швейцария на международна конференция и му се наложи да общува “конферентно” ( което не значи, че беше изслушан от мнозинството делегати). Държавният секретар на САЩ Блинкен го изтърпя 10 минути на импровизиран разговор в кулоарите на срещата на Г-20 в Делхи и това беше интерпретирано от руската пропаганда като голям успех на кремълската дипломация. 

В Германия обявиха, че търговията с раzия е намаляла през последната година с 45 на сто. Германаският износ се е пренасочил към 

Източна и Централна Европа, където Полша и Чехия изпреварват раzия, изпаднала вече от 15-то на 23-то място по значение в двустранната германска търговия.

Накрая да дам думата на един руски култов режисьор, който се позовава на руския фолклор, за да направи заключението, че руснаците винаги са искали всичко и веднага, но без да работят, а противниците на този манталитет успяват да просъществуват въпреки това. Казва се Елдар Рязанов, завършен русофоб, като Толстой, Херцен, Чехов и кой ли още не от руския елит през вековете, които се изказват доста “неласкаво” за руснака.

“Русские, если почитать фольклор, всегда хотели получить все сразу и много, и при этом не работать. Русские сказки — это и есть, к сожалению, национальная идея. Менталитет, который, мягко сказать, симпатии не вызывает. Лучшие люди в России всегда существуют вопреки ему”.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

8 мнения за “Будят ли нечия съвест топовните салюти с халосни снаряди за 3 март у нас”

 1. Ето това трябва да бъде преиздадено и изучавано по История:
  https://fakti.bg/mnenia/513058-zadunaiskaa-gubernia
  145 г руско иго стигат, а днес отново се веят руски знамена и се скандира да станем Задунайская губерния.
  подпис: Русия е проказата на планетата Земя!

 2. Забранената история!

  РУСИЯ е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ на БЪЛГАРИЯ!!!

  В Сан Стефано на 3-ти март
  фактически бе създадена Задунайска губерния!
  Което наложи на великите сили
  да свикат Берлинския конгрес.
  Там, на 13-ти юли 1878г. бе учредена днешна България!

  Русия изгони първият след 500 години български княз!
  Въпреки, че руската империатрица е сестра на бащата на Александър Батемберг!

  Русия яростно се съпротивляваше
  и не призна Съединението на България!

  Захари Стоянов бе отровен, а Стефан Стамболов бе посечен от Русия!
  Защото с Османската империя искаха да направят дуалистична държава.
  По подобие на Австро-Унгарската!

  На 31-ви юли,
  1891-ва година
  се е състояла първата аудиенция на Стефан Стамболов при султан Абдул Хамид II-ри.
  На четири очи е била обсъждана идеята за дуалистичната държава.
  След втората аудиенция, след като са уточнени подробностите,
  председателят на Народното събрание Захари Стоянов е отровен от Русия,
  а Стефан Стамболов е посечен в центъра на София!
  Посред бял ден!

  Русия няколко пъти се опита да направи България съветска Република!
  Първият път, с т.н. Радомирска република.
  Вторият път чрез земеделеца Стамболийски и т.н. Септемврийсо въстание.
  Последва опитът да се унищожи българската държавност,
  чрез организираният от Кремъл атентат през 1925г.
  в църквата Баба Неделя/Свети Крал/-

  След 9.9.1944г., Русия опустоши България и я превърна в социалистическия концлагер НРБ!
  По градове и села бяха убити над 40 000 българи-
  гръбнакът на българската нация!
  С най-абсурдното обвинение, че били фашисти!
  Може ли фашистка държава да спаси своите евреи???

  Гробовете на повечето от избитите са неизвестни и до днес!
  Труповете им са захвърляни по горски дерета и пропасти!
  Неизвестно къде, изхвърлени са дори тленните останки на Цар Борис.
  Гробът му в Рилският манастир днес е празен!

  Русия иска да командори и до днес България!

  Мимикриращите комунисти Борисов и Радев
  са троянските коне на рашиста Путлер
  в ЕС и в НАТО!

  Прави ли са били нашите възрожденци и национални герои,
  когато АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ са казвали, че

  РУСИЯ е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ на БЪЛГАРИЯ!!!

  ,,Предай нататък…

  Посещавайте сайта на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ.

 3. E, не, жора панайотович е и си остава едно хитро поморийско селянче, чиито modus vivendi винаги е бил келепирът. Барабар с братленцето му. Паметливи помнят не само най-пресните му путлерастки изцепки като служебен рэZидентски аргатин в МВнР, но и пламенните му реферати и курсови работи в МГИМО МИД СССР по измислените военни подвизи на Л.И. Брежнев на “Малая земля”. За жалост, колкото рундю казачока “натовец”, толкоз и жора панайотович – “атлантик”. Това е едно от проклятията над България, види се…

 4. нито една от партиите не обявява в програмата си,че ще бъде написана истината в учебниците,как ще имаме отваряне на очите за поколението.

 5. наричат днешната дата “освобождение” , както и 2-рото – „светло начало“

  – от спомените на царица Йоана:„…За да поддържат постоянна атмосфера на ужас, руснаците бяха разположили батареи от оръдия в парковете на столицата, които на различни интервали даваха изстрели…Започнаха веднага арестите. Бяха освободени от затво­рите политически затворници, но също и обикновени престъп­ници, които бяха рекрутирани в Народната милиция. Полицията бе унищожена за кратко време, нападнати бяха магазините и скла­довете; започнаха нощните извеждания от къщите… ”

  От дневника на д-р Найден Найденов :„… Из града се движеха на групи с шмайзери в ръ­ка. По „Пиротска“ срещнахме ня­колко такива групи. Баща ти поиска да се върнем веднага в къ­щи, но аз(майката на доктор Найденов) настоях и отворихме магазина, аз поставих на нашия трикольор… В това време откъм църквата „Св. Нико­ла“ се зададе голяма група.Те надаваха някакви зверски викове. Като дойдоха пред нашия магазин се нах­върлиха върху мен с ругатни: „Къде ви е червеното знаме? Веднага да свалите този буржоазен парцал!“Не се уплаших! Напротив, спокойно им отговорих, че това е националното знаме, символът на България. Казаното от мен ги озвери и откачиха зна­мето, начупиха пръта му, разкъса плата му и с викове го прегазиха и продължиха, надавайки дивашки викове.Взех парчетата, изтупах ги и ето – тука са!
  Мама разви пакетчето, което държеше в ръцете си. С какво чувство на прек­лонение тя погали тези останки! И с гняв и възмущение каза: Престъпници! Дадоха импулс на най-долните, башибозушки инстинкти…“

  – Дани Иванов🇧🇬🇺🇦@Taralejblog
  4:51 ч. сл.об. · 3.03.2023 г.
  Днес забелязах, че българското знаме се носи все по-малко от хората и рязко е намаляло по балконите. Според мен това се дължи на факта, че русофили и копейки започнаха да се кичат с него. Това отблъсна нормалните хора от знамето и те го избягват, за да не ги помислят за копейки.
  – а коментарите под написаното са съзвучни с двата следосвобожденски разказа …
  https://twitter.com/Taralejblog/status/1631668640415203329?cxt=HHwWgoC-8fj-7KQtAAAA

 6. В Сиатъл, САЩ, днес,, Виенското ” колело ( Great Wheel) ще бъде осветено в цветовете на Българското знаме, бяло, зелено, червено.
  Между другото върви петиция за смяна на Националния празник. Аз вече подписах.

 7. Въпрос за 1 000 000 :

  Ако нямаше Берлински конгрес щеше ли да има 3.Март ?

 8. Най-коварните заявления по повод 3-март бяха произнесени от пРезидентина “да не допуснем пренаписване на историята” и “да не допуснем да се развяват чужди знамена”. Т.е. българската история да си остане и се изучава такава каквато са ни я написали рушняците и болшевиките, въпреки че рушняците пренаписват тяхната си версия всеки път когато се осерат”. Това е опорка от Мутрофанова което е заповед към статуквото – Дръжте се ! Същата битка се води и за всеки учебник! пРезидентина произнесе втората опорка когато руZZкото знаме се вееше над българското пред очите му. Няма по-голям предател от русофила комунист кРадев!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.