раzия е “дълбоко разтревожена” вече и от Сърбия

Сърбия доставя боеприпаси на Украйна и Москва е “дълбоко разтревожена”, както се изрази говорителката на външното министерство там Мария Zахарова.

Колко дълбоко?

Напомня ми на “чувството на дълбоко удовлетворение”, което дегенератът Леонид Брежнев ( на снимката) споделяше като беше цар на СССР във всяка  своя реч. “Дълбоко удовлетворение” се превърна във виц, според който Брежнев е открил седмото чувство.

 

 

 

 

 

“Дълбокото безпокойство” е ново чувство за Кремъл по отношение на Сърбия, към която изпитва традиционно само и единствено “дълбоко задоволство” като бастион на своето влияние в региона.

Скромното ми усещане е, че “дълбокото безпокойство” в раzгаданата от целия свят руzка душа тепърва ще се задълбочава.  Поводите за това и в Сърбия, чийто президент Вучич няколко пъти анонсира намерение страната му да се присъедини към западните санкции срещу раzия, се множат. 

“ Смъртта е това, което те обичат, а хората са това, което ядат, поради което тази торта е символ на тяхната политика”, каза активистът Чедомир Стойкович пред медиите в Белград, когато беше спрян от полицията на подстъпите към московското посолство в опит да поднесе там кървава торта с череп.

 

 

 

 

Очаквам нови вопли на имперската пропаганда, подобни на воя срещу “българската неблагодарност”, насочени този път към последните “братушки” и най-новите “предатели” на Балканите. Защото, както не веднъж съм писал, Вова рие, на гърба му пада.

14 мнения за “раzия е “дълбоко разтревожена” вече и от Сърбия”

 1. Преди години дядо казвал на внука си:
  Румънец не е националност! Румънец е занаят.
  Сърбин е диагноза.
  Българин е малшанс.
  Грък, това е турчин, който се прави на италианец.
  А руснакът е проклятието на човечеството!

 2. В публичнeн дом влиза клиент. Проститутките се тюхкат:
  – Пак Путин е дошъл. Ще ни лигави милиметър по-милиметър насам-натам. А после ще каже, че още не е почнал.

 3. Като видях еротичната снимка на Брежнев се сетих за крилатата фраза:
  Если девочка красива и в кревате гореча-ето личная заслуга Леонида Илича!

 4. Долният анекдот е на идеален уралски диалект, привет Павле. До една думите са с як български корен. И най-задръстените русофили (тяхното име е легион) ще вдянат за какво иде реч.
  Никогда не воюйте с русскими. На каждую вашу военную хитрость они ответят непредсказуемой глупостью» (Бисмарк) … и вы умрете со смеху

 5. 3-ти март разделя българите,
  както МОЧА ги разделя!

  Чий празник е 3-ти март?

  3-ти март е празник на българските комунисти-марионетки на Кремъл!

  Българските комунисти-марионетки на Кремъл,
  замениха 9-ти септември, празника на НРБ-16та ССР
  с 3-ти март, празникът на Задунайска губерния!

  Български празник е 6-ти септември! Денят на съединението.
  Български празник е 24-май! Празникът на българските букви.
  Български празник е 1-ви март.На този ден всички българи по света и у нас
  се закичват с древния български герб-мартеницата!

  Държавният национален празник на всяка днешна национална държава
  е датата на учредяването на днешната национална държава!

  Държавният национален празник на днешната национална държава България е 13 юли!
  Днешната национална държава България е учредена на 13-ти юли 1878г. на Берлинския конгрес.

  Подигравка е развяването на руски знамена на връх Шипка!
  И нито едно украинско!

  В боевете на връх Шипка, решили изхода на поредната от многото войни между двете империи,
  Няма загинал НИТО ЕДИН РУСНАК!
  Проходът е отбраняван
  САМО от УКРАИНЦИ и БЪЛГАРСКИ ОПЪЛЧЕНЦИ!

  Самарското знаме, подарено на българските опълченци,
  е изработено в гр.Самара.
  Жителите на Самара са потомци на волжките българи от Велика България на Кубрат!

  ,,Предай нататък…

  Посещавайте сайта на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ.

 6. Честити 105 години от Брест-Литовския мирен договор и победата над руZия на Стопанина и всички съфорумци!

  Иначе “атлантическите” изказвания на пиар шефа на милошевич ми спомнят онзи виц от серията “златна решетка” – бронираният мерцедес на маршал Тито наближава кръстовище. Вляво пише “Социализъм”, вдясно- “Капитализъм”. Шофьорът пита накъде. “Дай десен мигач и завий наляво”, рекъл Тито.

  Но ако и вучичът даде оръжия на Украйна, позорът на рундю казачока ще бъде съвършен. Остава му само да напише лично учебник по история. Който да почва и свършва с инструкция как да правим коремни.

 7. Видьо Видев 🎯 Днешната национална държава България е учредена на Берлинския конгрес, но датата е 1 юли , стар стил(по същата причина 13-ти е национален празник на Черна гора)
  – за българите тогава1 юли е дата, на която държавата България се възражда и е начало българската борба срещу руската намеса в историческия път на българите
  – онези липсващи в календара ни дни през 1916г при поправката за „нов стил“ са като липсващите в националната ни памет събития до Българо-руската война от 1916 :
  ” Става дума за отхвърляне на българския комплекс на малоценност пред Русия….
  40 години след края на руско-турската война и договора от СанСтефано победена Русия признава правото на България да живее самостоятелно и национално обединена…(Янко Гочев,ВОЙНАТА НА РУСИЯ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ В ДОБРУДЖА (1916-1917г.),sitebulgarizaedno)”

  – в българския народен календар 1 юли е деня на Свети Врач(един добър символ)…

 8. Браво на Видьо Видев! Страхотен коментар! Максимално кратко, правдиво и обективно! Поздравления! Аз лично нищо не бих могъл да допълня!
  А снимката на дегенерата Брежнев….дълбоко ме “удовлетвори”, но за малко да повърна върху клавиатурата! Прощавайте, овладях се !

 9. С уважение към написаното от г-н Видев и Г-н/Г-жа “Алфа/Ламбда” и само едно уточнение: При Възраждането на Българската Църква в 1860 г е прието, че Денят на Светите Братя Кирил и Методий е 11ти май, както е по точния астрономически календар /а и да не съвпада с Юлиянския гръцки и руски тогава/. 24 май се появява по време на Стамболийски, по времето, когато БПЦ започва да приглася на РПЦ , а централният храм в София е със сменено име – от Пресвети Кирил и Методий, става Ал. Невски, /който по това време жив или не, вече е мюсюлманин. Ето защо,например, говорим за Априлско въстание, а не за майско . България е призната за независима държава на 22 септември /по стария хсветски календар/ 1908 год. Държавният празник на България е на 22 септември или на Великия 6ти септември.

 10. Само за протокола, нищо не се “губи” от преминаването между календарите!
  Просто Грегорианският отговаря по-точно на истинското астрономическо време , а Юлианският – изостава, и се появява фейк, според него може да празнуваме Коледа пи време на пролетта, на Великден!

  А колкото до Сърбия, то тя е направила толкова големи грешки спрямо България, вместо да се разбираме, като по-близки народи , а те предпочетоха да се сближат с другите съседи , за сметка на България , и сега се вижда че нищо не спечелиха от това, напротив – загубиха от това ,а може и още повече да загубят!
  Защото техният истински душманин пак е- РАБьZZия !
  Защото руските царе дадоха с Райхшадските споразумения на Австро-Унгария да окупира Босна, където има много сърби , заедно с разделението и на българските земи!
  Така още преди АсвАбАждението на 3 марть
  1878г. на задунайската губерния, РАБьZZия раздели и българите и сърбите, но сърбите не искат да го разберат , също като балхарските рублояди , оттогава и досега!!!
  След това , всичко доведе до скачането на сърбите с българите!
  Ето толкова много се е “погрижила” имперска РАБьZZия за “славяните” на Балканския полуостров, каквито уж са българите и сръбите !!!
  Раздава българските и сръбските земи на 3 марть 1878г.!!!

  Така че истинското честване на днешния ПРАЗНИК е заради 3 МАРТ 1918г. с подписването на Брест-Литовският мирен ДОГОВОР!
  ЧЕСТИТ 3 март 1918г.!!!!!!

 11. RICOшетниковь,

  и законодателя се е подвел:

  „От първий априлъ, хилядо деветстотин и шестнадесета година, времеброението въ Царство България става по новия стилъ – Григориянския календаръ. Денътъ тридесетъ и първий мартъ, хилядо деветстотин и шестнадесета година, остава последенъ денъ, броенъ по стария календаръ, и на следващия след него денъ веднага влиза в сила новиятъ съ дата четиринадесетий априлъ хилядо деветстотин и шестнадесета година, като начало на новото времеброение въ Царството.”

  – та „ първий априлъ” 1916-а няма в Царството, а българите проспали 13 дена – лошото да ги забрави …
  http://www.bgnow.eu/news.php?newsid=63037&fb_comment_id=1137898052917126_1144785975561667

 12. Към

  03.03.2023 в 22:25:

  Има и много летоброения, но това едва ли има голямо значение в историята и астрономията!

 13. RICOшетниковь,

  става дума не за астрономия, а за препратка към “липсващите в националната ни памет събития до Българо-руската война от 1916” и вчерашния парад насред бг-столица с руски знамена го онагледи – кой от тях почете ген.Колев или кап.Радков – става дума за прпратка за преминаване от стар “стил” на проруско разбиране на историята към нов пробългарски “стил” – става дума за проспана от българите възможност не за 13 дни , а за 13 години например да се освободим от прангите на руската митология , защото се трупа и нова , както става след 3.3.1918, след 1944 и 1989 , както става повсеки повод след 2014 и позора след 2022 – става дума за лекуване на заразената с русоробия национална памет – няма “астрономия” в “よ03.03.2023 в 16:41” – просто 13 е повод за нова пропаганда, а 1 е начало но без 13 проспани дати, например – тях може и сам да си ги изброите , а идеята на “Видьо Видев 03.03.2023 в 14:49 ” е най-логичния избор за национален празник след възстановена държавност – наистина 🎯

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.