Радев по радио “Говорит Москва” на 3 март

 

 

 

 

 

(Д)оказа се, че жертвите на съветското статукво в Европа бяха прави да предупреждават Запада с кого си има работа в Москва. Това беше признато най-сетне от Берлин, Париж и прочее столици, доволни до доят с десетилетия руските природни ресурси в рамките на неписаната сделка “западни стоки срещу руски суровини” за сметка на потиснатите народи в половин Европа.

Признанията на Запада, макар и доста закъснели (и закъсали на един етап) за знанията на препатилите, които по-добре от западняците познават нрава на руската мечка, ми дават куража да предложа малко експертиза с днешна дата на нашите западни приятели. 

Поводът е изявата на “натовския генерал” Румен Радев.   

(П)резидентът на руското статукво у нас Румен Радев държа реч на 3 март. П(р)ояви се като говорител на Москва, без да обозначава с конкретика опорните й точки.  Остави публиката сама да разшифрова посланията му.

Седя на последния ред и превеждам “хитрото” му намигане към другарите рашисти.

Посланията му не се нуждаят от сложен ключ за декодиране. Достатъчно е да го пъхнеш в ключалката с разпознаваем московски профил, сделана в СССР.

1.“Недопустимо е над България да се веят други знамена, освен родния трибагреник”.

2.„Намират се хора, които предлагат да разоръжим армията в разгара на войната”. 

3. “Други се опитват да превръщат чистата и свята Република на Апостола в безотговорен политически театър, а театърът в политика“, заяви Радев.

4. “Днес наш дълг е да запазим историята от безродници и осквернители”

5. „Народ, който допусне да подменят историята му, е обречен да загуби свободата си. Нашето призвание не е да я пренаписваме, нашата задача е да я съхраним, за да пребъде България“.

В нито един от горните цитати и примери хитруващият ни главнокомандващ не се изразява конкретно, но намеците му са в крак с рашистката пропаганда у нас.

Превеждам: 

1. Приравнява знамето на украинските жертви с това на руzките агресори. “Под ножа” пуска по подразбиране и европейското знаме като “чуждо”, понеже и то формално не е “роден трибагреник”.

2. Упорито продължава да бичува “войнолюбците” у нас в полза на кървавите “миролюбци”.

3. Опитва се да прави каламбур относно “театъра” в политиката на фона на скандала в Народния театър – оставя ни да се досещаме чия страна взема, при положение, че става дума за нахлуването на ДПС и на един ляв другар като директор в Театъра.

4. Говори срещу “осквернителите” в контекста на поставения най-сетне под въпрос МОЧА в София и неговите подобия в страната ( днес и във Варна, където заляха с бяла боя бюста на българомразеца “граф” Игнатиев).

 

 

5. Обявява се срещу “пренаписването на историята”- такава, каквато са я написали онези, които са го учили да лети по съветски образец, а той държи да докаже, че нищо ново не е научил въпреки обучението си в САЩ.

Хитрата сврака хвърчи над собственото си кукувиче гнездо и си мисли, че планина повдига, но слепи ги ражда, когато нож вдига другиму и сам пада върху него, надявайки се да пожъне друго, а не буря, която е посял с вятъра на подмяната.

pastedGraphic.png

19 мнения за “Радев по радио “Говорит Москва” на 3 март”

 1. Трябва със съжаление да признаем, че Радев не може 2 изречения да свърже, без да вмъкне поне 20 опорки. Глупаво от негова страна. Слушателите са на много по-високо ниво от оратора. Загуба на нерви и време. Тя и тъщата ми е такава – родена е българка, на 10 км от селото на Радев, Славяново, хасковско, но цял живот се чувства рускиня. По 1 час говори за българщината и после 10 часа говори за комунизъм и за Русия. Деловодителка в милиционерската школа в Симеоново. Там затъпяват персонала по партийна линия.

 2. резидента е класически соц фатмак отговарящ за артелната.
  Хубавото е, че скоро ще скърца със зъби отстрани и ще си кукува сам в Бояна.
  А като му приключи злополучния мандат ще отиде на историческото бунище с етикета – позорище.

 3. Примитивния зеленикав червенотиквеник , който не може сам и да да изкара една копейка, без позволението и назначаването му на държавата ясла от ТЪПькачите , тръгнал да ръси тъпотии си пред целия свят! Той дори не може да изпита най-елементарен срам , защото няма позволение от сводниците си, които са го “избрали” поради изключителната му лумпенизация и заслужен фатмашки дИбильизъм!
  Той не може да приеме фактите , защото е неудошевен фатмашки робот, който не “мисли” , той само може да изпълнява, като путинските дрон-камикадзета, зИльоните дрон-камикадзета, още от времето на окупацията на Крим!!!!!
  Такива болшевишки фърчащи дрон-камикадзета, каквито са савецките льотчици, като него , през Втората световна война са “подбирани” според свещеното сталинско правило – тУпь, як, и безмозъчно подчинение на политкомисарските си ТЪПькачи от КПССь!!!!!
  Няма никаква “промяна” в “умствената” прогресираща ДЕградация на сталинските льотчици , през последните над 80 години, а реZZидентът лумПен гадень е най-яркото доказателство за това!!!!
  Но не е виновен ЗЕЛНИкът, че яде баницата , виновни са всички червенотиквени ятаци – бокоТИКВАТА, кУрвеланиновНаЯ, путлериотите и ДПСь, които “избраха” ЗЕЛЕНОтиквената фатмашка маймуна , която колкото повече се изкатерва по държавната йерархия, толкова повече ЛЪСВА , колко почервенява краZZноармейският и большевишки задника, заедно с партийната ЧЕРВЕНотиквена большевишка секретарка йотовНая, идите на хуйло ви!

 4. Само за едно съжалявам, че във Варна не заляха вечно оцвъкания от гларусите паметник на подлеца Игнатиев с кърваво червена боя за онагледяване на зловещата му роля в българската история! Но паметници на грозника, виновен за смъртната присъда на Апостола, в България има бол! Така че грешката може лесно да се коригира! 🙂 А че е бил грозник е видно от всички архивни снимки и никакъв артистичен “ретуш” не е помогнал, защото душичката му е изписана на муцунката му!

 5. Тоя мръсен помак,вижте помашката му визия, те да помаци предатели на своя род,що имената на неговите роднини и наследници не са християнски ,мръсен четак!?

 6. Конгенииално!
  Шапо!
  пРЕЗИДЕНТ Фърчилков се оказа много ниска топка ДГД=ПНХ!
  От друга страна, другия пишман генерал–Бибитко Банкянски мълчи със страшна сила, сила страшна по одиозния 3 март. Можеше поне да вземе отношение (каквото и да означава това) по казуса мартин гочев. Но де толкова акъл. За да не се чувства пренебегнат ДГД=ПНХ!

 7. 1.“Недопустимо е над България да се веят други знамена, освен родния трибагреник”.
  Другарят пРеZидент РР (и неговият гълъб също!) май не забеляза на Шипка как руZкото Zнаме беше поставено НАД българското знаме?!?! Има достатъчно снимки и кадри от случката в медиите… Но льотчика напоследък вижда само това, което му изнася!!

 8. Позволявам си едно допълнениуе по т.1 – Знамето на Путландия също е трибагреник, за русофили като пРезидента по-родно от всяко друго…На него е верен той, на него служи, сн него се равнява…

 9. СТИГА!

  Преди, 9-ти септември!
  Сега 3-ти март!

  Стига съветски и руски извращения!

  Рожденият ден на днешна България
  е на 13-ти юли 1878-ма година!
  На Берлинския конгрес!

  ,,Предай нататък…КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  И тази година руското знаме беше преди българското!
  Доказателство, че 3-ти март е руски,
  а не български празник!

 10. Видьо Видев,

  историческата дата на учредяването на 3-тата бълг. държава не се почита, заради зловредната руска митология за лошите Велики сили, които подрязали краката на санстефанската им лъжа – а 1/13 юли е датата , на която започваме да живеем най-новата си история – но от всички дати спрягани за национален празник, 6 септ е българска, но не е Съединението без западна Румелия – 22 септември загърбва голямата общобългарска победа на Сливница с преподписването на позорната васална военна конвенция с русия , която ни превръща в балканджийововци през Иленденското въстание и Погрома1913г и русия постига заветната цел – Екзархийска България е смалена до границите на Царството – та, да си спомним и датата ознаменуваща епохална победа на целокупния български народ, с каквато малко народи могат да се похвалят , постигната по уникален мирен път и въпреки русия – учредяването на на АВТОНОМНА ЕКЗАРХИЙСКА БЪЛГАРИЯ със Султански Закон – това е причината след гръцкия проект и панславянското помпане на велика сърбия за наша сметка , дядоиван вместо да си прочиства от българи път към Проливите, да поиска неистово да освободи Екзархийска България от протекцията на Султанския Закон – НО след окупацията 1944 братушките освен свободата, собствеността, историята, ни отнеха и Екзархията и вярата – кмета, даскала и попа станаха обект на присмех, та ни остава датата 1 април – веднага може да се приеме деня на Ботев за повсеместни ледени хора, гайди, руски, може и бълг. знамена и/или чевреме ден с герба на дядоивановата москва: руски маладец пронизва с копието си Халата/т.е.герба на най-после превзетия Казан – след победата над Волжка България, сечат първите копейки и ивангрозни се обявява за цар – вместо денят на някакъв пореден руски цар, да честваме деня на 1-вия московец , който се обявява за цар “на българи и руси” … а за военен парад мераклии генерали имаме . . . всъщност, може да си оставим 3 март за национален празник и не само заради победата в руско-българската война 1916-1917г., а и защото не случайно българите я избират за подписване на Брест-Литовския мир – това е датата на Букурещският договор(19 февруари стар стил) и фактическото приемане на Съединението от Великите сили въпреки русия

 11. Един случайник в министерството на културата.
  https://faktor.bg/media/article_gallery/uploads/BGNES-2020/N/Naiden_Todorov.jpg
  “Проблемът в Народния театър не е там, където си мислим – проблемът е в разделението, което се получава между артистите, заяви пред БНР служебният министър на културата Найден Тодоров.”
  С други думи – или слушкаш и крадеш с нас или разваляш колектива и ти бием шута.
  радев е позорище!


 12. 05.03.2023 в 11:59
  Причината да не се почита 1/13 юли е имитацията на демокрация!
  КАРТАГЕН да бъде РАЗРУШЕН!

  СТИГА противоконституционно привилегироване на водачите на листи,
  с гласовете на неотбелязалите преференции!

  Гласуване с неотбелязана преференция
  да се брои за невалидно!

  КАРТАГЕН да бъде РАЗРУШЕН!

  Посещавайте сайта на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

 13. Либералец,

  Морфов е прекалено ярък и самобитен, та да не се опитат да го вкарат в задукулисието – не е случайно, че веждичката го тури на директорския стол – не случайно сегашния директор се явява на конкурса за място с концепцията “Морфов” – пред БНР днес служебният на културата казва, че не било добре пиар на партия да бъде пиар на Народния театър, че били екип от много дълго време , ама това няма общо с техните пристрастия – пиарката директно си каза, че този театър е ” умален модел на обществото” и това общество може да се контролира – Морфов е дисциплинарно уволнен да НЕ може да работи и в други театри , а актьорите са в насипно състояние – не е само поредна овладяна национална институция , а показно за казуса ‘Българско общество’ – вратата беше белязана, но тая пиарка си тръгна като деликатна жертва и с добре свършена работа, а директора е недосегаем – министърът казва, че “не стои добре”, но нямало криминални деяния … само едно хибридно въздействие в НТ

 14. Либералец
  05.03.2023 в 13:07

  Имах едно наум за тоз юнак…Е, имало е защо!

 15. НационалСОЦИАЛИЗЪМ

  КАЛЕНДАРЪТ

  На днешния 5-ти март,
  1933-та година.

  На парламентарните избори в Германия,
  националсоциалистите побеждават с 44%!

  По настояване на българските комунисти,
  които са във възторг от националсоциалиста Хитлер ,
  България сключва съюз с фашиска Германия!

  Но България остава далеч от фашизма!
  Може ли фашистка държава да спаси евреите си?

  След кратък брак по сметка между Хитлер и Сталин,
  следва развод “по мафиотски” и ВСВ!

  Българските комунисти обръщат палачинката към Кремъл!

  Днешният Хитлер е рашисткият националсоциалист Путлер!

  КАЛЕНДАРЪТ

  П.П.

  КАРТАГЕН да бъде РАЗРУШЕН!

  СТИГА противоконституционно привилегироване на водачите на листи,
  с гласовете на неотбелязалите преференции!

  Гласуване с неотбелязана преференция
  да се брои за невалидно!

  КАРТАГЕН да бъде РАЗРУШЕН!

  Посещавайте сайта на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

 16. И аз тъй го разбрах Радев, че е недоволен, че имаше повече руски знамена от български от Шипка до София… 😀

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.