(Непълна, но представителна) хроника на лъжите и провалените прогнози на видни нашистки рашисти за руzката агресия

ОБНОВЕНА

Имах намерение текстът ми по долу, посветен на долните лъжи на “колеги” от информационното пространство в България, да заживее своя живот на 1 април. Но до празника на лъжата има още време и без съмнение ще има какво да добавя. 

Нещо конкретно ме мотивира да дам примери с приблизително една година давност как лъжеха и “прогнозираха” туземните ни фалшиви анализатори в полза на руzката агресия. Провокира ме Владимир Познер. Съветският журналист се прочу по време на гласността в последните годни на СССР, когато на отличен английски (доста по-добър от английския на външния министър Лавров, който плещи със силен акцент и в днешно време по международни конференции) се включваше с коментари в световния видеобмен. 

Познер, който не е безгрешен в отношението си към диктатора Путлер в годините назад, но никога не го е превъзнасял (все пак), запази мълчание досега. Не се беше изказал за руzката агресия срещу Украйна. Но ето, че прекрачи тази линия. 

В остър коментар той заяви, че го е срам от неговите колеги от занаята в РФ, които представят лъжата за истина и правят пропаганда в най-лошия смисъл на думата. “Аз съм атеист, но ако има ад, много журналисти ще попаднат там”, написа един от най-възрастните журналисти в днешна раzия. 

Взимам повод и припомням българските аналози на рашистките лъжци без претенция за изчерпателност, а само спрямо примери, които вече съм давал, както и с препубликуване на други сигнали в същата насока.

Хрониката, ргистрирана от мен, започва по право и по време само 4 дни след началото на руzката агресия. На 28 февруари 2022 г. нахиленият любител на “другата гледна точка” и на свободата на словото си (който никога не дава думата да алтернативни мнения извър рашистките) Петър Волгин събира в своето предаване “Демокрацията” букет рашистки лъжци. Понеже ефирът на държавното радио не му стига, този път се вихри в студиото на ТV1. 

Един през друг гостите му лъжат кой за каквото се сети, а той се съгласява с всичките им измислици и ги моли за още. Например проф. Дарина Григорова ( която би трябвало да бъде “разжалвана” от академичния й пиедестал в СУ след такова безобразно лъготене) заявява, че Русия носи демокрация в Украйна и дори прави нещо като каламбур с названието на предаването ( ха, ха, много смешно- колкото предаването отговаря на названието си, толкова и руzката армия носи демокрация на крилата на крилатите си ракети срещу цивилни обекти) . 

Връх на наглостта й е съпътсващото твърдение, че президентът Зеленски (избран демократично, за разлика от диктатора Путлер) бил избягал от Киев, изоставил народа си и снимал клипчета някъде другаде- лъжа, която в началото на април ще повтори по друг повод и нейният отровен двойник Александър Симов ( ще се върна по-долу към това).

Пропагандисът Явор Дачков приглася с пожелателната си приумица, че украинците не искали да се бият. Волгин радостно се съгласява и с този доказан абсурд. Дачков “разкрива”, че военният министър Стефан Янев не дал на американците(!) самолети и поради това бил уволнен от поста военен министър. За финал предрича, че няма да има предсрочни избори – също толкова “вярно”, както знаем.

Бомбата от клъстерни лъжи е запазена за финала на “Демокрация” по Волгински. Една след друга гърмят бомбастичните твърдения на Шивиков, бивш генерал, яростен рашист и антиамериканец. Започва с “новината”, че България е въвлечена във войната. Съгласява се със своята посестрима по измишльотини Дарина Григорова, че не се знаело къде са кметът Кличко и президентът Зеленски. Съгласява се и уважително с Явор Дачков (като да му е началник), че украинските военни нямали желание да се бият и прогнозира, че до броени дни руската армия ще марширува в Киев.  

На 8 март 2022 г. Георги Първанов върти и суче относно “неприятната война”, а неговият другар валентин Вацев ще цитирам само с това, че той пък цитира най-големия абсурд, изречен от Путлер: “всичко върви по плана”. Излиза, че планът на Путлер е бил да не превземе Киев за три дни, да не свали Зеленски и т.н.

Депутатът от БСП Александър Симов, трудно достижим по злоба и цинизъм, отново се (д)оказва на върха на това поприще. Изказва се в началото на април за клането в Буча по следния начин:   

„Много ме яд и много съжалявам, че церемонията по раздаването на наградите Оскар мина, тъй като ако не беше минала, фарсът, който се опитват да ни представят, филмът, който се опитват да ни прожектират, наречен “Клането в Буча”, щеше веднага да се класира за такава награда”

“Геополитикът” (от същото дъно и боя, като Валентин Вацев) Боян Чуков отсича на  на 31 март 2022 г.: “Войната ще приключи до 3 – 5 седмици, Украйна ще капитулира”.

“Вой­ната прик­лючва до 3 — 5 сед­мици, украин­с­ките военни масово се предават, а украин­с­ките военни масово се предават. В това е убеден геополитичес­кият анализатор и екс­перт по сигур­ността Боян Чуков, който даде интервю за „Бъл­гария ON AIR”.

И още от същото:

“По думите му, в момента върви втората фаза от военната операция на Русия, а украинските войски почти не се командват от своя генерален щаб и повечето от тях са обкръжени”.

На 8 юли “геополитикът” Вацев смайва желащите да бъдат смаяни от страниците на рашисткия “Труд” със серия от “прогонози”, до една опровергани във времето . Ще ги маркирам, за да се види тяхното сгромолясване от дистанцията на времето що за “пророк” и “познавач” канят нашистките медии да мами лековерната публика.

“Войната ще продължи следващия месец, когато руското военнополитическо ръководство реши коя ще бъде следващата цел. Възможни са две такива. Първата е превземането на Харков, другата – превземането на Николаев и Одеса. Мисля, че ще бъде втората”.

“Очаквам през септември или октомври, но не след ноември, когато са съдбовни избори в САЩ, Русия да се види в открита война между Русия и НАТО. Има три възможности това да стане. Първо – в Литва, която постави Калининград в изолация. Втората възможност е, ако полското правителство изпрати на територията на Западна Украйна няколко десетки хиляди полски доброволци, което ще бъде окончателен повод за признаване на открита война на Русия с НАТО. Третата възможност е съвсем близо до нас. Ако Украйна нагази в Приднестровието и в същото време Румъния извърши действия спрямо Молдова”.

Вацев “прогнозира” и от името на САЩ, нещо, което както знаем, е доказана лъжа:

“САЩ са на път да се откажат от идеята, че колкото повече оръжия дадат на Украйна и колкото повече я насъскват, финансират и въоръжават, толкова по-лесно ще спечелят демократите изборите на 8 ноември”. 

Подмазвайки се пътьом на “Труд” като “ едно малко, но щастливо изключение” в българското медийно пространство, заслепеният от собствения рашизъм фалшив шаман добавя:

  “Както всички с нормално зрение вече видяха, Русия има военнотехническо надмощие над Украйна и бавно, но сигурно побеждава. И без съмнение може да спечели войната, но истинският проблем е, че руската държава не е готова политически да понесе бремето на тази победа”.

А ето и още един връх в нахалното манипулиране на аудиторията, достигнат от титулованата кто проф. рашистка Нина Дюлгерова. За разлика от колегата си по рашизъм Вацев тя не се ангажира с екзотични абсурдизми собствено производство, а само “блести” с папагалското повтаряне на кремълските опорни точки за американските лаборатории, избитите 13-15 хиляди от украинците руснаци в Донбас (макар да става дума за загинали в конфликта от двете страни на фронта там, появил се по волята на Кремъл през 2014 г.) и т.н.

“Дневник” обобщи някои от лъжите на Нина Дюлгерова

На снимките на лъжците, споменати по-горе, можете да се насладите ако отворите връзките, които съм посочил. Ето защо за илюстрация по темата избирам една мутра, която ме заплашва с физиономията си с убийство, а децата ми с изнасилване.

Представям ви отново мутрата на кандидата да ме убива и да изнасилва децата ми Мартин Гочев от Варна – един от онези, които са облъчени от гнусната пропаганда, описана кратко по-горе. Прилагам и гадния му текст на личното съобщение със заплахите, което ми е изпратил във Фейсбук. Храбрецът междувременно си е изтрил акаунта, но нека това не го успокоява. Правя възможното да го направя известен – колкото мога и на когото трябва.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Опитите да бъда тормозен от психопати не са от вчера. 

Има един, чиито напъни не чета, а почиствам автоматично като неизбежен отпадък в тоалетната, макар да ме залива всеки ден от много месеци със своето безумно лашкане между ласкателства и обиди към мен в коментарната част на блога. 

Чете под лупа всяко мое изречение ( вкл. плюе книгите ми), доколкото успявам да забележа от беглия прочит на неговия делириум, преди да ги пусна в клозета.

Обсебен е от манията да ми се налага в блога без оглед на факта, че е изписал (вероятно стотици) коментари, които не виждат бял свят. Няма и да видят. Дано проумее това. Знам, че ще види и тази реплика. Не вярвам да му мине, но се опитвам да му съобщя за пръв и последен път, че никога няма да го бъде в блога ми. Да върви при онзи руски кораб.

Заплашваше ме как щял да ми намери адреса, за да…

По изключение му давам думата в един от пристъпите му, когато (днес)  се обръща към мен с “изрод нещастен”, точно както ме нарича и неговото подобие от Варна Мартин Гочев. 

“Ей ,изрод нещастен…”

Това е електронният му адрес. Публикувам го, за да се свържат с него други психопати от този специфичен вид. Да си направят група и да си общуват помежду си.

georgi_kar4in@abv.bg

16 мнения за “(Непълна, но представителна) хроника на лъжите и провалените прогнози на видни нашистки рашисти за руzката агресия”

 1. Към Иво Инджев

  Относно последното човекоподобно със снимките и заканите, в НК е записано:

  Чл. 144. (1) (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. – ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до три години.
  (2) (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. – ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) За закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, или спрямо лице, ползуващо се с международна защита, наказанието е лишаване от свобода до пет години.
  (3) (Изм. – ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. относно влизането в сила – ДВ, бр. 26 от 2004 г., в сила от 01.01.2004 г., изм. – ДВ, бр. 26 от 2010 г., доп. – ДВ, бр. 16 от 2019 г.) Ако деецът се е заканил с убийство или деянието е извършено от лице по чл. 142, ал. 2, точки 6 и 8, или е извършено в условията на домашно насилие, наказанието е лишаване от свобода до шест години.

  Отделно си струва въпросния и останалите наши рашисти да бъдат подвеждани под отговорност по чл. 108:

  Чл. 108. (Изм. – ДВ, бр. 41 от 1985 г., изм. – ДВ, бр. 99 от 1989 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. – ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.

 2. Лъжците в статията са отвратителни слагачи и мижитурки, но за съжалене тяхната дейност, като резултат, се изразява точно в промиване/всъщност то няма там какво за промиване/ на такива безмозъчни същества, като този онлайн мъжкар и плашилец. И още по-за съжеление е че са много много такива в БГ-то.
  На 3-я ден от войната бивш колега ми прати кратко видео на вайбъра с трупове на украински войници, радвайки са на своя мъжкарлък, подкрепен с вяра във великата Раша. Естественно това беше последната ни комуникация с него. Но има много много такива малоумници и объркани мозъци в БГ в резултат от неправилно казана история и дългогодишна пропагнда. Обаче все си мисля че скоро ще ги видим тея мажкари какво ще мъдрят, когато рашиските задници бъдат изритани обратно в дивата им Раззия.

  Малко старичко, но все по-актуално за настъпващата пролет/.. и надяваме се ЗСУ/

  https://telegraf.com.ua/ukraina/2022-02-11/5696055-ya-tobi-ne-krasunya-skandalni-slova-putina-pro-ukrainu-otrimali-yaskravu-vidpovid

 3. Към В и К:

  Благодаря за полезната информация. Ще се възползвам, доколкото зависи от мен.

 4. За цитираните вангуващи БОКЛУЦИ моето дежурно, малко но сърце ДГД=ПНХ, плюс три линка
  Първият е юруш на “халявата”-украинец дарява луксозното си возило само да…
  https://offnews.bg/offtopic/ukrainetc-dava-kola-na-onzi-kojto-nameri-duma-v-sanstefanskia-dogovor-796524.html
  Вторият е образователен. Стига са експлоатирали за Бог да прости невежеството на
  матРияла
  https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/768801
  Последният-родна ромка сбъдва американската мечта. Чаровна красавица сал кат Анжелика Джоли дето само е два пъти по-млада😀
  https://www.actualno.com/society/sled-25-godini-osinovena-v-sasht-romka-se-vyrna-v-bylgarija-za-da-se-sreshtne-s-roditelite-si-video-news_1919787.html

 5. Текстовете от НК, които цитира В и К , особено в случая чл. 144 изцяло покриват гнусотиите написани от този античовек Гочев по адрес на Иво Инджев! Тук прокуратурата би следвало да си свърши работата, като привлече този мрачен рашистки субект под наказателна отговорност! Това ще е добър тест как тази институция си върши работата!
  Онези другите – Волгин, Дачков и сие, както и онзи “експерт” Чуков, какво да ги коментирам?! Достатъчно добре е обяснено в статията на какви “прогресивни” идеи служат – а именно на “промиването” на безмозъчните нашенски тикви чрез пропагандирането на вреден рашизъм!

 6. Подкрепям поста на колегата ВиК, Стопанино. Не оставяйте варненския путлераст в зоната на комфорт! Той си е готов за НПК!

  Иначе, шапо за припомнянето, че освен путлерастката “друга гл. точка”, в Задунайката ни и клетият матрял помни по 3 минути и все чака някой да го “оправи”. Моите 2 ст. за изхвърленият от БА ген. шывиков: освен че пускаше ръце на колежки с по-младши чин, го уловиха и в най-вулгарна кражба на екипировка за Афганистан. Абсолютен отличник по бойната и политическа подготовка, настаяшчий натовский гэнерал-атлантик, рэZидентинът рундю коремното да се пука от яд!

 7. Най-голямата лъжа е премълчаваната истина!
  От изборите зависи всичко останало в държавата след това!

  Всички които имат достъп до медиите, премълчават въпроса с изборите!

  С какво се различават изборите в България, от другите държави от ЕС?
  По всичко!
  Многократно сме писали за това:
  -И за липсата на активна регистрация!
  Поради което избирателните списъци са фалшиви!
  С над милион фалшиви избиратели “мъртви души”!
  -С липса на дистанционно гласуване! Включително и по пощата!
  -С праг на преференциите и “избираеми места” Поради което, изборът на депутата не зависи от преференциите му, дори от собствените симпатизанти!
  -Партиите са узурпирали народния суверенитет!.До сега, вече 34 години, няма избран нито един непартиен независим кандидат!

  С какво се различават изборите в България, от изборите в Русия?
  По нищо!
  Ако някой вижда някакви разлики, нека ги изброи!
  В аванс ще кажа само, че в България няма разкрито нито едно убийство, независимо от неговият характер! Включително и на Луканов!
  Също както Путин изпрати в затвора политическият си опонент Навални, така и Борисов прати Иванчева в затвора, по скалъпен процес, чрез бухалката си Гешев! Не случайно Гешев няма юридическа диплома от Университет, а дипломата му е от милиционерски ПУЦ!

  ОБЕДИНЕНИ срещу БЕЗЗАКОНИЕТО!
  За СПАЗВАНЕ на КОНСТИТУЦИЯТА на РБ!

  КАРТАГЕН да бъде РАЗРУШЕН!

  СТИГА противоконституционно привилегироване на водачите на листи,
  с гласовете на неотбелязалите преференции!
  В нарушение на чл6.ал2. от Конституцията на РБ!

  Гласуване с неотбелязана преференция
  да се брои за невалидно!

  КАРТАГЕН да бъде РАЗРУШЕН!

  Посещавайте сайта на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

 8. bnr/horizont – днес
  – вацов(bnr/horizont, 6.3):”…САЩ не разрешават на Украйна да мисли за мир.Намираме се в период на военни сблъсъци, те бележат прехода от еднополярен към многополярен свят. Войната в Украйна е характерен белег за упадъка на глобалния хегемон САЩ…”
  – и тежката артилерия валеринайденов представя “голямата дупка” в книгата на журналиста Дъглас Мъри “Войната срещу Запада” – нямало такова нещо като парите на Сорос – та, всичко е заради огромния полит. натиск да се примирява света с каузи и неща, които са неприемливи в България …
  – патриархът на днешната бг журналистика ВН обеща да светне подрастващите за опасностите от джендърската флуидност

 9. Контактувам служебно с подобен индивид, на по сериозна възраст, близо седемдесет години, пазач на паркинг, възпитаник на полувисшето железопътно училище! Съзнателно ме заговаря по тези теми, понеже постоянно е в новините на руските телевизии по интернет, а знае отношениято ми към тях и днес научих, че ” професорът, дето умря каза, че няма опасност от нападение от Турция, ако излезем от НАТО (както искал Коцето) защото ядрените заряди, които бяха под контрол на руснаците за съветските ракети СС в България, все още са си тук, а ракети за колко се правели..”! Ти да видиш, какво се помпят рашистите!

 10. ПропаГАДните шлюхи на рублоядите и большевишките не са “причината” , те са следствието……те са резИлтатът !!!!
  Няма историческа ЛУСТРАЦИЯ на рублоядските продажници и ПРЕДАТЕЛИ през последните над 150 години , и на болшевишките КОНТРАреволюционни фашистки колониални терористи през последните 105 години!!!!
  Преди 1944г. Стамболов, Цанков , Филов и другите прабългарски правителства успяха “лустрират” да опазят България от руският и болшевишкият империализъм!
  Но през последните 80 години колониалната терористична банда БКПь издигна още повече “паметьници” на руския и большевишкият империализъм, пренаписана още повече пропаГАДни “учебници” и историята , въведе “партийни” колониални организации още от детската градина по заповед на метрополията СССРь и КПССь!
  И това е резИлтатът от терористичния колониализъм на БКПь през последните 80 години, и без всякаква ЛУСТРАЦИЯ, включително историческа, след 1989г.!!!
  Сега ченгесарската ДСь , клонинг на КГБь, създаде още повече “партийни” клонинги на БКПь, особено след пришествието Кобурга, защото нямаше историческа ЛУСТРАЦИЯ! Поне!
  А пропаГАДнистите на Путлер си получават зарьплатите, “субсидиите” и деньгите, за да продължат да “рекламират” тази колониална политика , след 1944г г.! Идите на хуйло си!

  Долу МОЧИ-те идите на хуйло си!
  Долу бумажната колониална терористична большевишка банда БКПь, кУрвела ниновНаЯ, баджанака свиненскиЙ, симАвичь, вигенинь, гуциновичь, заедно с бумажните им баджанаци от герберастката шайка и бокоТИКВАТА, и с етнобаджанаците от ДПСь, идите на хуйло си!
  Долу КримскиЙ воениЙ мость, иди на хуйло си!

 11. Иво, НЕПРЕМЕННО пусни жалба срещу тоя боклук. Доста е лесен за осъждане. Ще му направиш живота доста “горький”. Ще държи влага и на други мераклии.

 12. Иво, благодаря за чудесното показване на лъжите и глупостите, които се леят от медиите (за който ги слуша).

  Georgi Nikolov
  06.03.2023 в 14:29
  благодаря за първите 2 линка – много кратко и сбито обобщение на истините, които не се изричат в училище и между българите; идеята на украинеца е блестяща – вече ги споделих в свързаните кръгове!

 13. на 7 ми октомври 1941 г, на 108 мия ден от войната немската армия е на 38 км от центъра на Москва-Шереметьево.Руската армия от 8 месеца се мъчи с Бахмут…,така че и Волгин и подобните му ще отидат при крайцера ”Москва”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.