МОЧА ке падне

 

 

 

 

Бях сигурен, че това ще се случи, но не и дали ще доживея да го видя. МОЧА ке падне, решиха днес онези, които отдавна имат мнозинство да го решат, но благодарение на путлеристката агресия в Украйна най-сетне се обединиха да го “бутнат”.

Досега положението беше като на колажа на който Бойко Борисов крепи МОЧА.  

И да, Борисов да върне руския орден.Немедлено, ако иска да повярваме в искреността му.

 

 

 

 

В момента, когато той спря да го подпира, МОЧА загуби основната си противотежест на тежненията на българите, настояващи съветската светиня да бъде преместена. Трябваше нейно генералгубернаторско снизходителство Митрофанова да снизходи с прозрението, че МОЧА си е българска работа и последва това, което многократно съм прогнозирал, че  ще стане: щом Москва позволява, другарите и другарките първи ще дойдат с кирките.

Иронията, която се превърна в реалност, показа, че разрешението се отнася тъкмо за онези, които през годините съм сочил като главни крепители на МОЧА и съветската посткомунистическа действителност у нас. Решетников не случайно каза, че тъкмо ГЕРБ е предпочитаният партньор на Кремъл в България. Е, партията беше “освободена от наряд” и направи точно това: вече е номер едно в “събарянето” на МОЧА.

И друго винаги съм заявявал: когато вождът на ГЕРБ по някаква причина се отметне от клетвата си да пази МОЧА и се обърне срещу него, ще го поздравя. Поздравявам го. Никога по никакъв повод не съм го правил, но сега, когато вече е “инджевче” (по Велислава Дърева) мога да си го позволя като несъстояло се никога “борисовче”.

Да кажа обаче и трето нещо на правата на онзи, който се “оказа” прав. Хайде сега състезанието да продължи с това кой най-сетне ще си направи заключителния концерт с митинг пред МОЧА ( за последно пред него, надявам се). Няма предизборна кампания от много години насам, в рамките на която да не съм предлагал същото. Ако и в това, както по отношение на предоставянето на оръжие за Украйна и преместването на МОЧА, от ГЕРБ поведат хорото, конкурентите им да се сърдят на себе си. 

Ако искаме да се докажем като граждани за европейско развитие на България трябва да  заприличаме на европейските столици, Ню Йорк и т.е., които осветиха в синьо и жълто най-големите си забележителности. Например ГЕРБ, които дължат съществуването си на Германия, могат да вземат пример от осветяването на Брандербугската врата в цветовете на Украйна.  Така ще изкупят поне малко вината си, че тяхната столична управа дълги години славеше МОЧА със специално осветяване от бюджета, пълнен с данъците на столичани. Най-високата “забележителност” в София е тъкмо МОЧА. Заслужава предсмъртно честта да бъде забелязан от целия свят в украинска премяна.

 

А на смехотворните заявления от рода на “няма да позволим Паметникът на съветската армия да бъде пипнат”, отговорът е в онези песничка на Румънеца и Енчев “Пипни ме тук и тук, навсякъде ме пипай”. Ако ме разбирате какво намеквам все така твърдо. 

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://debati.bg/zhivite-martvi-sa-pred-mocha-internet-tvorchestvoto-za-pametnika-na-savetskata-armia/

9 мнения за “МОЧА ке падне”

 1. Руската култура след руския кораб!
  Руските опозоционери след руския кораб!
  Руските медии след руския кораб!
  МОЧА – след руския кораб!
  альошката на свинара – след руския кораб

 2. … русия трябваше да поставя цветя и венци на ВСЕКИ ПСА из страната ни с признателност към Българите защото отказаха да се включат в хитлеровите войски – малко европейски държави могат да се похвалят с бълг. съпротива срещу 3-тия Райх – няколко стотин бълг. полит. емигранти се бият в Червената армия. А когато на 5 септ. 1944 г. русия обявява война на Царство България и окупира територията ни, Бълг. армия на бълг. издръжка , но под руско командване е хвърлена срещу германските сили и осигурява левия руски фланг. Това освобождава значителни руски сили за превземане на Белград, Будапеща и Виена и превръщане на тези държави в част от руския соцлагер…
  – колко българи знаят, че 1-ва Българска армия води бойни действия до 15-и май 1945 г., срещу отстъпващи подразделения на СС и фактически от цялата Антихлеристка коалиция точно Българската армия прекратява огъня последна в Европа. В деня на Победата нашите дядовци и прадядовци са загивали на фронта в отечествената война на врагът, който е окупирал отечеството им и цялата 37-а руска армия мародерства в България – докато бълг. войници са пушечно месо за руските имперски интереси, 37-а руска армия е на изхранване и българска издръжка на почивка, пиянство и безчинства …
  – та, в прослава на тези руски „освободители” са стотиците съветски паметници, които ще са като циреи в страната ни , докато българите не научат истината, че не дължим нищо на русия… докато не осъзнае всеки българин, че русия е врагът и винаги е била наш враг
  https://twitter.com/CnbroFlaboylast/status/1631955694944505856

 3. Иска ми се, но не вярвам. Служебното правителство ще направи и невъзможното за да протака.
  Дано не съм прав!

 4. Господин Инджев, в очакване съм на следващите “инджевчета” от ГЕРБ

 5. Рано или късно МОЧА бъде ще премахнат, но да не забравяме, че последния комунист ще умре в България. Мочавите мозъци ще останат дълго след него.
  Те са се снижили с надеждата, че пак ще дойде тяхното време на привилегии и терор срещу можещите и мислещите.
  След КОВИД пандемията разбрах, че на нашата територия повечето хора са безотговорни до глупост.
  След вчерашния си разговор с колега приятел 30+, осъзнах, че те мочавите много добре знаят престъпното минало на техните дядовци и прадядовци и само чакат удобния момент. Имам предвид следната история разказана ми от първо лице.
  Дядото и бабата преди 9ти са били прибирани от властта за терористична дейност поради показания на попа на селото и други съселяни. След 9ти те посочвали кой са против властта и посочените били откарвани с камион. Дядото не посочил попа на селото и след време , когато дядото починал, същият този поп го опявал със сълзи на очи от благодарност.
  Е това е.
  Един 30+ наследник на терористи си знае историята и си я харесва.
  Затова последния комунист Минке ще умре в България.

 6. ПК,

  в България е има социалдемократи 1894-1948(1949-1989 в изгнание) и 1989-2001
  – това което се нарича “тесни социалисти” от 1903 и “комунисти” от1919 са руски еничери , опричници на руските интереси с “идеология” каквото спуснат от москва … спихне ли се империята на злото и те с нея – те нямат нищо общо с България и българските интереси – срамни въшки лепнати от тия дето и повториха, а въшката като се наяде излиза на челото

 7. Ловя се на бас на 100лв., че бибитко няма да върне ордена “Ломоносов” даден му от Анатолий Попапов. Все пак той каза, че е за “махане на плочата”, а не на целия паметник – да не го забравяме това. Гражданин е за европейско развитие на България, но чак пък толкова европейско… 😉

 8. Аз докато не дойде крана да започне махането не вярвам…

 9. МОЧА утече(слава на г-н Инджев)!!!!
  Но ,защо ,за гАЛЬОша тъй гръмовно се мълчи…Пловдив спи ли,що ли…..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.