Иво съм, но не съм Инджов

Обяснявал съм (се) много пъти, но нека пак да кажа за протокола ( като портокал с часовников механизъм, заложен в миналото ): Иво съм, но не съм Инджов.

Инджев съм.

С Инджов “не се познаваме” откакто той заяви в едно телевизионно студио, че Георги Първанов бил най-успешния български президент. Отвърнах му, че няма друг президент у нас, който да се е провалил толкова мащабно, обещавайки ( лично на Путин в София през януари 2008 г.) да се случат у нас три огромни руски енергийни намерения, нито едно от които не се осъществи ( АЕЦ “Белене”, “Южен Поток” и “Бургас-Александруполис”). 

След онзи наш студиен сблъсък моя милост се утвърдих още повече като маргинал  в телевизиите. Инджов, напротив, триумфира като легитимен говорител на “истината” във всевъзможни медии. 

Поводът да се разгранича отново от експерта, доцента и т.н. Иво Инджов, е позицията му, заявена пред БТВ. Тя е коренно различна, от онова което казвам, пиша и твърдя убедено. Държа да не ни бъркат(е) повече от всякога.

Повдигането на въпроса с бъдещето на Паметника на Съветската армия в София точно в този момент измества фокуса от по-важни проблеми”. 

“Инджов отбеляза, че паметта трябва да  бъде съхранена, а младите и идните поколения трябва да видят и да преценят какво означава този паметник. На идеите за преместването му в Музея на социалистическото изкуство той реторично попита къде се намира този музей. “Той е доста забутан, не изпълнява целта си, а премахването на паметника ще задълбочи разделението в обществото в един неподходящ момент”, заяви той. И добави, че дори мавзолеят е трябвало да остане на мястото си, за да се учат бъдните поколения какво е представлявал комунизма. Според него това е щяло да има по-добра възпитателна цел, отколкото да има голи градинки в центъра на столицата”.

Спорът за МОЧА е едновременно стар ( т.е. не е от вчера), но и проследим в близкото минало.

Има още много имена и факти по темата. 

Ето още един случай, който показва, че лицемерието на адаша Иво Инджов в ролята на противник на Кремъл ( но само малко) не е изключение.

 

 

8 мнения за “Иво съм, но не съм Инджов”

 1. За съжаление двойниците на определени добро качествени полези ядивни 🍄 гъби са подмамващо токсични от всяъкво естество…

 2. Относно мавзолея на пияницата георги тарабата: Мисля, че той не трябваше да се разрушава, а след известно преустройство да стане “Музей на престъпленията на комунизма в България”.

 3. В една нормална държава въпросният /”експерт, доцент” и пр./ отровен двойник щеше да пасе патки… Разбира се ако има достатъчно наивни собственици на патки, които да му ги поверят. Изчерпаха им се кадрите на комунягите, като руски муниции в Украина – все тъпи парчета пробутват на въоръжение.

 4. Г-н Инджев,

  почти съименникът ви е като “мими дава бонбонче” , ако се заслушаш/зачетеш в анализите и пророкуванията му – от “първанов ще реализира идеята АБВ и в ляво и в центъра и в цантър-дясно”(bnr,2011/pyrvanov-hvyrli-rykavicata),
  та до ” мъжествения образ, почтеността, принципната позиция и балансираното отношение към русия” на радев (dnevnik,2020/prezidentut_uceli_desetkata)
  – и първанов щеше да се погрижи за “хладилника” срещу “телевизора”на герББ
  и (П)радев се изцепи, че “импийчмънтът няма да напълни хладилниците”

  3.1.2023(bnr): “Върховенство на правото е много хубаво, членство в Шенген е отлично, помощ за Украйна – също, реформа на прокуратурата – добре, НО(!!) вижте какво става по пътищата. Войната по пътищата отразява агресията в българското общество. Феодални порядки в много населени места, включително и в софийски квартали. Местни бабаити се протежират от полицията на много места. Здравеопазване – болници, които са търговски дружества и не дават качествен продукт. Ами социалните неравенства”
  – ивоинджОв черпи бонбонче …

 5. “Украинският президент Володимир Зеленски възложи на премиера Денис Шмихал „задълбочено да проработи“ възможността Русия да бъде преименувана на „Московия“ в украинския език.”
  Така! Да си дойдем на думата и да започнем да наричаме нещата с истинските им имена!

 6. Тоя инджовь трябва да поиска всяка “партия” от всичките 500 , регистрирани в НРБь, да си направи собствен “партиень” тотемь , в центъра на сАфия, както БКПь си е направила хиляди пропаГАДни “партийни” капища по цялата територия на НРБь, и даже в самият център на държавата – МОЧА! Така че само заради “партийната” НЕравнопоставеност трябва да се изхвърли МОЧА!!!!!
  Без да броим това че болшевишкият сталинистки КОНТРАреволюционен ТОТАЛитаризъм е терористичен, както и нацизма, обявени за АНТИчовешки от Европа и със закон в България, както и терористичната большевишка клетка БКПь, идите на хуйло си!
  БКПь , НИКОГА, не е “печелила” никакви избори, а управлява НЕзаконно 45 гидини, като узурпира властта в НРБь, чрез преврат от чужда армия, така че БКПь е просто предателска колаборационистична колониална банда, която никога не трябва да управлява, или поне 45 години да е извън властта , в опозиция , за да “компенсира” поне малко незаконната си власт в периода 1944-1989г. ! Макар че и след 1989г. БКПь направи още няколко фалита, при Луканов и Виденов, р.Овч, геЙчевь
  , и управлява с още няколко правителства!
  Така че БКПь не трябва да припарва до властта над 50 години, и да си купи МОЧИ-те, и да си ги складира където си иска, защото са строени с данъците на робските им “пролетарии” , а не от партийните вноски на паразитните им “партийни” секретарки, като мужишкият джендърь кУрвела ниновНаЯ, идите на хуйло си!

 7. Историята трябва да се помни но по принцип Паметниците не са учебници по история. Ако беше така, трябваше да има паметници и на Туския султан и на Турските Паши. Дали на някой българин ще му е приятно да има паметник на Сюлейман паша примерно в Стара Загора??! Аз не виждам голяма разлика между Сюлейман паша и Червената армия. Всеки паметник, който стои на централно място в населено място показва че България уважава и тачи събитието или личността, която този паметник отразява. Не знам червените “другари” дали си спомнят но те лично махнаха доста паметници на “другаря” Сталин. Защо сега плачат, че историята ще пострада?? Да не би пък да ги е страх, че Червената мафия в Кремъл ще им дърпа ушичките?? Червената им армия вкара хиляди българи в концлагери а останалите ги остави безимотни роби на които им беше разрешено само да хвалят Вожда и сектата му. Кой нормален човек издига паметници на своя Насилник и Поробител, който му е взел всичко, Имот, Вяра, Свобода??? Кога всъщност ще се върне нормалността в България?? Кога психопатите, крадците и убийците ще слязат от властта и ще си седнат на мястото?? Жал ми е и ми е мъчно да гледам това болно българско стадо, което блее обезумяло за вълка. Злобеят срещу Америка, че го прогонило. Плюят “краварите” че били реприли но и през ум не им минава, че Америка спаси и русия и Европа от нацистката чума. Ако я нямаше Америка, целия свят щеше да е поробен или от нацисти или от комунисти. Те едно време са били и партньори. Ами айде да сложим и паметник на Хитлер някъде в София??!! Нали и това е история.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.