В Литва празнуват Деня на независимостта си с огромно знаме на Украйна

ОБНОВЕНА в 17.40

 

11 март е ден на независимостта на Литва от Съветския съюз. 

 

 

 

 

В столицата Вилнюс граждани дефилираха с огромно знаме на Украйна.

 

 

 

 

 

Толкова по темата “ Недопустимо е над България да се веят други знамена, освен родния трибагреник”, както призова на 3 март президентът Радев.

Отказах да го послушам. 

Опънах на фасадата да сградата, в която живея в София, 6 метрово украинско знаме. Направих го още на 23 февруари в навечерието на годишнината от руzкото нашествие в Украйна. Тя е тази, която има нужда от нашата солидарност, борейки се с цената на кръвта на своя народ и за нашето бъдеще като европейци, застрашено от най-голямо зло на света през този век.

Уших това знаме като отговор на кражбата на нашето също толкова голямо знаме, което пред очите на полицията ни откраднаха вандалите на копейкин на 5 май пред МОЧА. 

И до днес, близо 10 месеца по-късно, тяхната полиция не е направила нищо да върне собствеността на нашата неправителствена организация, платила и ушила  знамето, похитено от рашистките вандали. 

Чакам милицията да си свърши работата, за да си преместя знамето от вътрешната страна на терасата. Дотогава протестирам с него на показ, колкото и да ядосвам рашистите с това.

Няма да изпадам в обяснителен режим какъв отговор получих от съседи в насрещната кооперация. Беше напълно в духа на инструктажа от страна на гневнокомадващия парада на рашизма у нас в наши дни, който е против това тук да се вее украинското знаме.

3 мнения за “В Литва празнуват Деня на независимостта си с огромно знаме на Украйна”

 1. Проблемът в България е, че образованието е много тежко НЕреформирано – липсва истинска държавна последователна политика – Манол Пейков – 13:03 мин


 2. “Проблемът в България е, че образованието е много тежко НЕреформирано”
  А Хитър Петър няма вина, че иска безплатно образование и безплатна медицинска помощ и ако може да бъде на държавна заплатка.

  За да ни е такова обравованието си има причина. И причината е, че хората ги устройва това нещо. Който не го устройва намира начин да ги кара да учат повече и да мислят.
  Но ако използват главата си само за пазене на равновесие и за някакъв гешефт според нивото си то няма на кого да се сърдят за нивото на образованието.

 3. Либералец,

  това, което коментирате е цитат от интервюто във връзка с темата … и става въпрос за държавна стратегия за образование , което да не праща учители, като този от примера на г-н Пейков и то точно по история … колко българи са запознати със стратегическата рамка за образованието до 2030 г. , която прие 3-тия кабинет на магистралния еднокнижник газопроводчик има няма 2 месеца преди да МУ изтече мандата – и не е до пари , защото пари има , а до политики , които са в полза на едно статукво наложено ни с окупация и тотална подмяна на чипа …

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.