Латвия изпраща на воюваща Украйна като подарък конфискувани за шофиране в нетрезво състояние автомобили

Когато ми попадна информацията, че Латвия ще предава на Украйна автомобили, конфискувани заради шофиране в нетрезво състояние на техните собственици, първа ми реакция-признавам си-беше доста балканска. “Да,бе, такива чудеса си остават само намерение в рамките на пожеланията”. 

Така че, аз, грешникът, си помислих това “по навик”  относно приетия в Рига закон. Нали тук все така законът е “врата у поле”, както казват шопите. Справка: законът за обявяването на комунистическия режим за престъпен, от който наистина НИЩО не последва през всичките години управление на “големите антикомунисти” от ГЕРБ. В Сливен видях от автобуса миналото лято бул. “Георги Димитров”, а за малките селища, да не говорим какво (не)става.

Грешка беше преценката ми!

Нашите балтийски съюзници не си поплюват. Удариха вече балтията на 200 собственици, хванати да шофират с повече от 0,15% което е 1,5 промила или 3 пъти над законовата граница от 0,5 промила.

Конфискуваха им возилата и …

Вече започнаха да ги транспортират като помощ за Киев – за териториалната отбрана и лекарските екипи.

НА СНИМКАТА: Началото на операцията по транспортирането на конфискувани автомобили от Литва за Украйна. На втората снимка във вътрешността на един изпратените автомобили се вижда руско знаме. “Карма”, коментират местни хора съдбата на наказаните. 

6 мнения за “Латвия изпраща на воюваща Украйна като подарък конфискувани за шофиране в нетрезво състояние автомобили”

  1. Браво на латвийците – страхотна инициатива! За съжаление, немислима в България, която пази като зеницата на окото си убийците на пътя и собствеността им върху скъпи возила.

  2. Здравейте!!
    Ако тука такова невероятно чудо се случи,то по пътищата трафика осезаемо ще намалее!!

  3. То фатмашкият резиденть лумпен гадень и неговите служебни шлюхи не дават и един ръждясал патрон на Украйна, и гонят бежанците , какво остава да дадат коли?!?
    Вместо да ги приберат за лични цели , или да ги дадат на задкулисните си ТЪПькачи???
    Идите на хуйло си!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.