Кран демонтира МОЧА? Фотошега с предистория

Фалшива, уви, новина, се появи в мрежата, придружена с обяснение на украински език. В София вече демонтираме МОЧА. Има и пожелателна снимка.

На братята украинци им се искат тук да се освободим от тирана не само на думи (в Общината като в механата, по Ботев).

НА СНИМКАТА: “Бесенето” на МОЧА  в пожелателна светлина. За съжаление-не е вярно, все още.

 

С 10 години са закъснели да се пошегуват зевзеците спрямо 12 януари 2013 година, когато край МОЧА наистина се появи кран. Появих се тогава там и аз.

Снимах, разпространих снимките в ivo.bg и…толкоз ( “какво тук значи някаква си личност, както е казал любимият поет на СССР у нас Н. Вапцаров).

 

 

 

 

 

 

Нито една  нашенска медия не отбеляза на 12 януари 2013 г. интересното обстоятелство, че в неделния следобед на МОЧА се появи  кран – макар и само с цел да закърпи паднали плочи, опасни за живота на минувачите, на българи или на рашисти.

Същият ден (поне) в Германия и Франция зрителите имаха възможност да гледат интервю с моята смълчана тук личност.   

5 мнения за “Кран демонтира МОЧА? Фотошега с предистория”

 1. https://www.ploshtadslaveikov.com/kak-rusiya-unishtozhi-pametta-za-minaloto-v-osvobodena-balgariya/
  – малко българи знаят, че паметникът на Ботев(http://www.lostbulgaria.com/?p=3560)
  е осквернен от туземните руски еничери и демонтиран 1955г от спецназа. За този първи паметник в княжество България, дело на автора на известния Гьотев паметник в Рим ТУК:https://www.dnesbg.com/obshtestvo/parviyat-pametnik-na-hristo-botev-e-otkrit-ot-negovata-14-godishna-dashterya.html
  https://twitter.com/nickisix/status/1634113654344888321?cxt=HHwWgsC9nb7txK0tAAAA
  Демонтажните дейности на МОЧА са спрени с наглата намеса на руското посолство
  – 29 март 1993 г. в.Труд публикува писмото на проф.Любомир Далчев, един от авторите на МОЧА:”… редно ли е на нашата бълг.земя още да стърчат паметниците-жалони на робството и жестокостта, на неправдите и униженията, на страха и подозрението. Никой народ няма да позволи и приеме такава гавра-да търпи паметници за възхвала на своите поробители. И никъде по света няма такъв един абсурд, какъвто искат да ни наложат комунистите. Проф.Янчулев е част от бълг.народ и неговия културен елит, изтребван поголовно, и той не само има правото, но е и задължен да махне тези противни строежи, специално направени, за да утвърдят властта на поробителя, да всяват страх и покорство, без да обръща внимание и държи сметка на крясъците на пребоядисаните комунисти. С непрестанните си саботажи и своето гнусно поведение и лъжи те и сега доказват категорично, че не са българи, нито бълг.поданици.”
  – решението на СОС прието 18 март 1993г е в срок до 1 май капището да се демонтира. Кметът Александър Янчулев издава заповедта на 7 април и на 12-ти започва изграждането на скелето по предварително съгласуван план със СДВР. На 14-ти сутринта с устна заповед вътрешният министър Виктор Михайлов спира работата и кметът уведомява с писмо премиера Любен Беров .От същия ден е и заповедта до Общинската фирма ‘’Сградостроител” от столичната инспекция за териториално-устройствен и строителен контрол за спиране на всякаква дейност по демонтажа
  https://frognews.bg/novini/georgi-lozanov-vaprosat-pametnika-reshen-poradi-igri-hodove-ruskoto-posolstvo.html
  – пълна реставрация на МОЧА от коалиZия ”неутрална”бг възстановява ремонтира и съZидава (https://twitter.com/Mr_Mahony/status/1635607978224001025)
  … милиционер, говнояд, милиционер …

 2. От позицията на 78-годишния си житейски опит, смея убедено да твърдя, че времето, през което МОЧА можеше тихомълком, без много ексцеси да бъде демонтиран, подобно на рубинената петолъчка и мраморния Ленин в центъра на София вече отмина.
  МОЧА ще бъде разрушен!

 3. Митинги в София, Варна, Бургас – за международна защита на противниците на Путин
  съобщиха ОРГАНИЗАТОРИТЕ от сдружението “За свободна Русия”.

  Не искам, защото мисля, че е опасно за националната ни сигурност, представители на чужди, “опозиционни на Путин организации”, за които съвсем не е сигурно точно какви са, да кръстосват свободно, БЕЗ КОНТРОЛ България и да се разпореждат сякаш са си у тях, да използват местните медии, за да дават публичност на претенциите си и така да оказват натиск върху институциите ни.
  45 години стигат! (По-точно 145 !)
  България да не е някакъв транзитен, разграден двор, където всеки може да си прави каквото си иска?!
  Защо тези “противници на Путин” не организират съпротива срещу Путлер у тях, във великата ИМ матушка, там да протестират или да отидат доброволци на фронта в защита на Украйна ???

 4. към sms 💙💛:

  Напълно подкрепям тезата Ви! Никакви руснаци в България! Русия трябва да бъде смазана, а не освобождавана! “За свободна Русия” е троянски кон – вън от Родината ни!

 5. @Тодор Тодоров

  “Свободна РoSSссия” няма начин да не е троянски кон, след като един от основателите й е полковник от КГБ, ТОП шпионин, бивш шеф на руското външно разузнаване и бивш депутат от Държавната дума, а синът му, също като него бивш депутат и също постоянно пребиваващ във Варна, има офшорка на Запад с неизяснен произход на капитала, която се проверява.
  Една нахакана русска журналистка, също “политическа бежанка”, снабдила се незнайно как с шенгенска виза от Чешко посолство (?) но не успяла да се устрои там, още от първия ден в България започна строго да мъмри и назидава по медиите българските институции и граждани “да не притеснявали русските собственици на имоти по Черноморието ни”. Същата “бедна” троянска кобила веднага е записала децата си не в някое българско училище, а в школата в СОК “Камчия”! Повечето нахални русски “дисиденти” у нас са такива!
  Откъде накъде тия подозрителни с биографията си субекти ще задължават българските граждани да присъстват на мероприятията ИМ и така да легитимират чужди организационни структури с неясни цели? Ако им позволим да си разиграват безконтролно коня у нас, възползвайки се от традиционното съчувствие и симпатии на българите, след време сигурно ще имат претенции и за участие във властта чрез партия, за която постоянно пребиваващите (след 5-годишен престой у нас получили и българско гражданство) масово ще гласуват, заедно с някои българи- копейки или полезни идиоти.
  Ако не вземем мерки НАВРЕМЕ, ще се сдобием с още едно ДПС (РПС) и в Българския парламент вече нищо няма да зависи от българите!
  България е пренаселена от руснаци, една опасна пета колона с доказан, не само в сегашната война дефектен ген, и нямаме нужда от още русски троянски коне !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.