Украинският герой Александър Мациевский е в галерията на славата на корицата сп. “Тайм”

Ликът на Александър Мациевский, украинският войник, удостоен със званието Герой на Украйна от президента Зеленески след думите му “Слава на Украйна” преди да го разстрелят, е на корицата на списание “Тайм”.

 

 

 

 

 

 

По този начин на корицата на влиятелното издание вече бяха откроени самият Зеленски и команадващият въоръжените сили на Украйна Залужни. 

Обикновеният украински войник получи признанието си посмъртно. Споделя го с монарси, президенти и дори с диктатори. Българският цар Борис III е сред тях.

 

 

 

 

 

 

Сталин и Хитлер също са били откроявани на корицата на “Тайм” заради огромното им влияние.

 

 

 

 

Не мога да бъда напълно сигурен, но Александър Мациевский вероятно е първият от 1923 г., откакто съществува списанието, попаднал в престижната галерия на славата като обикновен човек, заслужил с цената на живота си правото да бъде в компанията на великите – от спортистите и холивудските звезди, до личностите, управлявали съдбата на народите си и на цялата планета на практика.  

Първото издание на „Тайм“ (3 март 1923)

———

6 мнения за “Украинският герой Александър Мациевский е в галерията на славата на корицата сп. “Тайм””

 1. Слава Украине!
  На героите слава!

  За България иде съдбоносен ден-2-ри април. Нека освен с клавиатурата и бюлетина №12 да обезопасим рисковите около 3000 избирателни секции. Подробности по-долу.
  https://tibroish.bg/

 2. Слава на героя! Слава на Украина!

  Също в десетката коментар към предишна статия в ivo.bg, който успях да прочета току-що. Да четат кречеталото копейкин, вечно превъзбуденият до пръсване шашка съймав и вся асталая:

  II
  13.03.2023 в 10:30
  Историята трябва да се помни но по принцип Паметниците не са учебници по история. Ако беше така, трябваше да има паметници и на Туския султан и на Турските Паши. Дали на някой българин ще му е приятно да има паметник на Сюлейман паша примерно в Стара Загора??! Аз не виждам голяма разлика между Сюлейман паша и Червената армия. Всеки паметник, който стои на централно място в населено място показва че България уважава и тачи събитието или личността, която този паметник отразява. Не знам червените “другари” дали си спомнят но те лично махнаха доста паметници на “другаря” Сталин. Защо сега плачат, че историята ще пострада?? Да не би пък да ги е страх, че Червената мафия в Кремъл ще им дърпа ушичките?? Червената им армия вкара хиляди българи в концлагери а останалите ги остави безимотни роби на които им беше разрешено само да хвалят Вожда и сектата му. Кой нормален човек издига паметници на своя Насилник и Поробител, който му е взел всичко, Имот, Вяра, Свобода??? Кога всъщност ще се върне нормалността в България?? Кога психопатите, крадците и убийците ще слязат от властта и ще си седнат на мястото?? Жал ми е и ми е мъчно да гледам това болно българско стадо, което блее обезумяло за вълка. Злобеят срещу Америка, че го прогонило. Плюят “краварите” че били реприли но и през ум не им минава, че Америка спаси и русия и Европа от нацистката чума. Ако я нямаше Америка, целия свят щеше да е поробен или от нацисти или от комунисти. Те едно време са били и партньори. Ами айде да сложим и паметник на Хитлер някъде в София??!! Нали и това е история.

 3. Чух по новините, че на обвиненията на италианския военен министър срещу Пригожин, че за отмъщение към страните, които подкрепят Украйна, “готвачът на Путин” насърчавал и подпомагал нова бежанска вълна, предимно по море, от страни, в които “Вагнер” има влияние и контакти. Пригожин им изпратил вдъхновен запис на най-цветущите русски псувни. 🙂
  Добре би било италианците да преведат и ПУБЛИКУВАТ тези русски ругатни (там, където е необходимо, с перифраза, картинка или обяснителен бележка) освен на италиански език, на английски, на френски, на испански, на японски и т.н., за да добият представа гражданите на цивилизования свят с какви духовни примитиви и морални изроди имат работа!
  Би било много поучително!

 4. А в България се публикува за руски двигатели за руските самолети, които отдавна трябваше да бъдат в Украйна.
  Ще се краде и мишкува до последно!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.