Рашистки “лидери на вързаждане Z” провокираха едноименните им партньори у нас да се обозначат дали са наистина българи

 

 

На срещата си в София днес с румънския президент Клаус Йоханис президентът Румен Радев се изказа в полза на “солидарността на двете страни с борбата на Украйна за независимост, суверенитет и териториална цялост”.

Нищо ново дотук. Той така си говори за международната аудитория. Но като за московската и българската не се е отказал от тезата си, че Украйна не бива оказва съпротива, когато я убиват, изнасилват, унищожават и завладяват. Това на практика означава искането (му) да не се предоставят оръжия на Украйна, с които тя да се защитава като нападната държава, на чиято територия нашествениците убиват, палят, грабят, изнесилват, рушат цели градове.

Така че този филм сме го гледали. А ”по същото време…”- както се казва в други филми, откъм (ново)русия дойде за(д)явка за посегателство срещу българския суверенитет. 

Владимир Салдо(на снимката), т.н. губернатор на Херсонска област, от чийто областен град беше прогонен от украинската армия, заяви на сборище под названието “ Лидери на възраждането Z”, че скоро време Черно море ще бъде изцяло руско. В превод като за нас това означава, че няма да бъде българско в частта, в което сега е.

 

 

 

 

Какво ли мислят за тази откровена териториална претенция, изразена на форум с названието “Лидери на възраждането Z”, тукашните “лидери на възраждане”? Нали ужким били само и единствено български патриоти?

Ами Румен Радев? Помни се как предизвика фронтално монтираното начело на ДПС от Ахмед Доган негово протеже Карадайъ да се оправдава какво точно е казал в Турция по въпроса за това коя страна му е родината?Ще се сниши ли сега държавният ни глава, когато един от говорителите на руzкия шовинизъм открито предизвиква българския суверенитет – при това с ясния подтекст, че това може да стане само с военна сила?

Някой може да каже ( за оправдание при липсата на официална българска реакция), че нашият керван не бива да обръща внимание на подобен лай. Въпросният Владимир Сало минава за относително дребен рашистки екстремист. Аплодисментите към думите му как в близко бъдеще Черно море ще бъде руско говорят обаче за това, че съвсем не става дума за някакво лично мнение. То е набито в главите на имперските поданици още от времето на Петър Първи, който завещава на своите наследници да направят точно това: да превърнат Черно море в руско езеро, както се е изразил бащицата, преименувал Московията на Русия през 1722 г. 

Вярно е, че мечтата на онзи Петър и този Владимир няма как да се сбъдне с оглед на реалностите. Само турският флот в региона превъзхожда по сила руzкия много пъти. Показа го на военното учението “Синя родина” на 11 и 12 април миналата година. Демонстрира 122 кораба, 41 самолета и 12 000 военнослужещи в рамките на учението и това далеч не е всичко, с което регионалната военна сила Номер едно ( втората по численост армия в НАТО) разполага. Ако на кантара се сложи и тежестта на самия атлантически пакт, руzката претенция на контрол над Черномоския регион още по-бързо потъва на дъното, подобно на флагмана “Москва”.

Въпросът не е в това дали имаме основание за фобия от милитаризма на рашизма. Става дума за отстояване на достойнството ни като държава, която с мълчанието си се съгласява и поощрява рашистката агресия – този път не само срещу Украйна, но и срещу нас самите.  

 

16 мнения за “Рашистки “лидери на вързаждане Z” провокираха едноименните им партньори у нас да се обозначат дали са наистина българи”

 1. Рашистът Копейкин е креслив пинчър помияр!

  Навсякъде по света и у нас има рашисти и путлеристи!
  Особено интеркомунистите, марионетки на Кремъл.
  И това е нормално. “За всеки влак си има пътници”

  Скандалното е, че в България в ЕС и в НАТО
  има рашисти и путлеристи на толкова много, на толкова високо държавно ниво!
  Над всички стърчи пРезидентът Радев
  и мимикриращият комунист, кремълската марионетка Борисов.
  Построил Балкански поток и направил войната в Украйна възможна.
  Факт!

 2. ”Вагнер” удари дъното: Търси бойци в Pornhub
  Руската частна военна компания (ЧВК) ”Вагнер” започна да набира бойци в Pornhub.

  Във видео, публикувано в Twitter, са показани три дами с предизвикателни облекло и поведение. На фона на музика женски глас казва: Ние сме най-яката частна армия в света. Ние набираме бойци от всички региони на Руската федерация. Не лъскай бастуна, а отиди да работиш в ЧВК “Вагнер”!!!

  https://frognews.bg/novini/vagner-udari-danoto-tarsi-boitsi-pornhub.html

 3. От две седмици в края на централните новини на бнт, платена форма, всяка вечер реклама за изборите: гербдпсгербдпсгербдпсгербдпс…бсп…гербдпсгербдпс..


  2 и 2 колко прави?

 4. Какво езеро? Какви 5копейки?
  Та путлеристките пропаГАДони не искат да отидат дори да отбраняват Доганскь, а какво остава да “завладеят” Черно море?
  По-скоро са се събралу да изхарчат поредните грени копейки, откраднати от мужишките лумпени, и нищо друго!
  Така че това е поредното паразитно сборище на путлеристкия РУБЛьинтернь, налу!
  А зИльония человечекь е същия рублошевишки лумпень, иди на хуйло си!

 5. Черно море е било руско езеро 1833-1841(Янко Гочев,ЗАЩО РУСИЯ НЕ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1833), но след руското нападение на слабата Турция и наглото предложение на русия да вземе Балканите, а Англия – Египет, русия е разгромена и й е забранено да има флот в Черно море(Русия-болния човек на Европа,Кримска война 1853). Следва руското поражението след нападението на слабата Япония 1905 и русия губи целия си военен флот; руското поражение след нападението на слабата България 1915-1916 и царска русия изчезва от политическата карта на света … сега следва руското поражение след нападението на слабата Украйна и анексията на Крим 2014 …
  – Подполк.Дан Хъмптон -Two Dogs,”най-смъртоносният” американски пилот(15.3.2023):
  ” Има достатъчно американски частни пилоти, готови да пазят небето на Украйна и аз сам ще отида…Въпреки многословието, което идва от Москва, те не са нападали НАТО и според мен няма да нападнат НАТО. Можете да слушате как Северна Корея и Китай говорят за конфронтация със Съединените щати, но това са само приказки. Те много добре знаят какво ще се случи, ако го направят. Така че това е голям възпиращ фактор. Както за стабилността на Украйна, така и за нейното бъдеще наличието на такова възпиращо средство, което възпира всеки, било то Русия или някой друг, да не се опитва да го направи отново…(https://ukrainian.voanews.com/a/7002504.html)”

 6. Изглежда от Блатото са заложили на ГРОБ. Прави ми впечатление съгласуваното действие на служебното правителство с тезите на мафията от мутренската завера.
  Хората на пРезидента в служебното правителство плашат и подготвят дефицит в бюджета от 7%, като вдигат високо топката на манисеБоко за да атакува Демократична България и ПП, като виновни за това.
  От една страна се готвят яко да крадат, от друга подготвят вдигане на данъци преди избор на ново правителство – ако ГРОБ победи служебното правителство ще избърза да вдигне данъците за му подсигурят допълнително средства за кражби и за да се прави мутрата на невинен за вдигането на тези данъците, като същевременно обвинява за това демократите, ако ГРОБ загубят изборите разбира се данъци служебното правителство няма да вдига, но с безумни решения ще гледа да изпразни хазната. Високият дефицит съответно ще блокира пътя към еврозоната, което е другата цел на сганта.
  Към 31.01.23 г фискалният резерв на държавата е 16,425 млрд. лева
  а на 31.12.21 г фискалният резерв на държавата е 9,16 млрд. лева.
  разликата е 7,3 млрд лева
  Дефицит от 7% в Държавния бюджет от около 60 млрд лева е около 4,2 млрд лева.
  Очевадно има манипулация с цел да се блокира Еврозоната и да се вдигнат данъците в изгода на ГРОБ

 7. Преди година.Смела руска журналистка подлуди Путер!

  Съдът в московския район Останкино определи глоба от 30 хиляди рубли ( 247 евро)
  на руската телевизионна журналистка Марина Овсянникова.
  Която се появи в ефир, с плакат против войната на Путлер в Украйна.
  Зад гърба на водещата.
  В най-гледаното време на Руската национална телевизия.

  Путлер не посмя да и даде 15 години затвор
  по вече приетият закон за цензурата.
  Поради заплахата на който,
  всички западни журналисти напуснаха Русия.

  Явно фашиста психопат Путлер се е уплашил.
  Но като имаме в предвид разстрела на Политковская и на други журналисти и опозиционери,
  присъдата на Путин над Марина Овсянникова
  не ще е окончателна.

  Една година след смелата постъпка,
  съдбата на смелата руска журналистка е неизвестна.

  Марина Овсянникова стресна рашистите!
  Заспали 105 годишен комунистически сън.

  Ще се намери ли и смела българска журналистка Мата Хари,
  която да събуди българите?
  Приспивани в медиите от мисирките на психопата Борисов.

  Закопавал с шайката си ГЕРБ,
  три мандата българите,
  на дъното на ЕС!
  Днес сме вече далече от румънците!

  …Предай нататък…КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…
  Слава Україні! Героям слава!

 8. Мел,🎯

  финансовата кокошка на радев трябва да снесе Zлатното яйце , затова е паниката в предизборната кампания, както и по време на предходната за холодомор и гладомор .
  Сега мантрата е за фалит на държавата, ако не са те , защото кандидат-премиера на славидоганшоу це похвали:
  “Аз подкрепих министърката” – явно никитовасилев е кандидат за премиер и на ”новата хартиена” завера ДпС-гербб … когато свалиха правителството на ПП пак той се изцепи:
  ”Слави е един от най-големите десни реформатори в държавата – разхитителната бюджетна политика на ПП е причината да излезе от 4-ната коалиция”-
  и тогава малкият Мук с големите възможности, даде тон за песен и на борисов и на радевия гълъбарник, да се вживяват в ролята на спасители от “икономически и свързани с икономиката кризи” …
  – та, радевата Zаверата мъти водата, а нещо измътят …
  https://twitter.com/TGandova/status/1636066258197045248

 9. Ако има голяма дупка в приходната част на бюджета е добре да се види, дали причината не е в огромните средства, които путиноидите харчат за малката си колониална война в Украйна?
  Колко от нашите данъци отиват в джоба на бункерния плъх?
  Колко е процента от последните отиват в джоба на главния селтак на дондуков?

 10. … руzката претенция на контрол над Черномоския регион
  https://frognews.bg/novini/vijte-momentat-sblasaka-mejdu-ruskiia-iztrebitel-amerikanskiia-dron.html
  коментарът под видеото на ultrasboy:
  “Мдааа Дааа… досущ….Младоженци си лягат в спалнята на третия етаж. Кварталния хулиган взима стълба и се покачва да гледа в спалнята от неутралното въздушно пространство. Младоженецът го вижда, хулигана се уплашва притреперва от страх и …..хулигана и стълбата падат!!!Въпроса е, кой и за какво е виновен в случая… а случая е досущ като тоя с дрона!!!!И ти да видиш…. дрона май е паднал в руски води….!!!!”
  – директно препраща към радев с големия дрон, чегеварското юмруче , до днешния меморандум да пази жените(или “матахари”) – 2 седмици преди изборите??? а каскетурата пуска запис и списък с опасните за Zадкулисието(https://www.facebook.com/100080086915231/videos/1444523819719285/?__so__=watchlist&__rv__=video_home_www_playlist_video_list) – за заметените знакови разследвания след КТБ до днес нито радев, нито гешев промъцват – дружно за победата на ДпС-герББ

 11. ДИМИТЪР ПОПОВ:

  Русофилска власт плюс изолация в ЕС е равно на катастрофа!
  Виденовото време пак дебне на вратата -застрашен ли е валутният борд?

  По времето на българския преход се оформи традиция на ясна причинно-следствена връзка между русофилско управление и национална катастрофа! По времето на Виденов го видяхме уж за последно. Днес сме заплашени от повторение на този филм, макар и с ново заглавие, с

  нови герои и с нови субтитри

  Първата предпоставка за катастрофа – русофилската власт – е налице от 2 години насам. Въпреки че русофилите са 25% от избирателите, управлението и формирането на държавната политика е в техните ръце. Радев и Нинова подмениха висшите държавните чиновници на всички ключови позиции, към които Кремъл има силен интерес. Става дума за ръководството на Булгаргаз, на НАП, на агенция Митници, на ББР, на ДКК, на НЕК, на ДАНС, Военно разузнаване, Разузнавателната служба, НСО. Новоназначените не са обсъждани с никого и са лично лоялни към президента, който от своя страна е лоялен на Кремъл.
  Румен Радев, особено чрез своите правителства, непрекъснато доказва, че работи за едно – България да напусне общността на демократичните държави и да се превърне в евразийска република от ранга на Армения например.
  Няколко факта в тази връзка: от 2017 до 2021 година, право за дългосрочно пребиваване в България са получили 9200 руски граждани. Само за 2022 година, след санкциите от ЕС срещу Русия, такова право са получили над 8 000 руснаци, което си е

  ударно раздаване на паспорти във военно време

  Още по-видим резултат е огромният ръст на търговските отношения с Москва през последната година. Вносът на Русия в България се е увеличил два пъти и от 5 и половина милиарда лева е станал 11 милиарда, при запазен размер на нашия износ. Увеличението на вноса е заради удвоени доставки на руски петрол веднага след началото на войната в Украйна. Благодарение на това, сега Русия е втория по важност търговски партньор на България и неин най-важен доставчик на суровини.
  В същото време, заради санкциите, в ЕС са замразени над 300 милиарда евро на руските банки и имущество за 20 милиарда евро на руските олигарси. Дори Унгария, която често защитава руски позиции в ЕС, е запорирала руски активи за 900 милиона евро. В България, в която живеят 300 000 руснаци, притежатели на 500 000 имота по Черноморието, санкционираните са четирима, като отговорните институции се оправдават, че не са замразили никакви руски активи, защото в българското законодателство терминът „замразяване“ липсвал!
  Това и други бездействия на президентските правителства станаха повод Еврокомисията да се оплаче, че в България и Кипър руските фирми и банки работят без ограничения и двете държави, въпреки санкциите, се превръщат в перачници за руски капитали. От ЕК също напомниха, че назначеното от Радев ръководство на ДАНС не проверява чуждите инвестиции у нас за произход, което е допълнителна вратичка за избягване на санкциите срещу руски фирми. Стигна се дотам, че както в НАТО, така и в ЕС, Радев вече го броят за приятел на Путин, а с него връщат и нас в едни тъмни времена, когато ни наричаха най-верния сателит на Москва.
  Може би затова видяхме и този парадокс: след като президентът се изказа против нова военна помощ за Украйна, Жозеф Борел пристигна в България да преговаря директно с оръжейните фирми, прескачайки държавната власт и правителството, обявени вече за предатели на европейското единство.

  Сбъдна се и друго желание на Москва – България да стои далеч от Шенген

  и от по-тясна интеграция в Европа. Министрите на Радев изпълниха тази мечта иновативно: те публично и на живо презентираха пред австрийския канцлер пълната неспособност на България да опази своята граница от мигрантско нашествие. И за да няма съмнение, че не сме за Шенген, му разказваха, че сред трафикантите има и полицаи. Не бях виждал по скудоумна акция на едно правителство, което се дискредитира само до такава степен, че разчувствания австрийски канцлер сега търси пари за да ни поправи граничната ограда.
  Емблематичен е и случаят с проваленото ни влизане в еврозоната от 1 януари 2024 година. По признание на Европейската комисия, служебното правителство само е взело решението да отложи присъединяването, въпреки че от комисията не е имало възражения за нашето членство. Оправданието на кабинета с високата инфлация е било за вътрешно ползване, за да се оправдае този жест към противниците на еврото и към Москва.
  За огромно съжаление, действията на Радев по изолирането на България в ЕС и НАТО не срещнаха

  никакъв отпор от политическите партии

  Напротив, БСП и Възраждане, които официално представляват интересите на руската империя у нас, му служат като параван, зад който той промъква руския дневен ред в българското общество. „Възраждане“ инициираха подписка за референдум срещу еврото, с чиито резултати се надяват да поставят на карта самото ни членство в ЕС; а ИТН, с референдума за президентска република, искат да превърнат България в авторитарна република по руски образец.
  Останалите партии се снишиха и не осъдиха Радев категорично, може би защото и сред тях има русофилски фракции. Според проучване на „Алфа рисърч“, поръчано от „Отворено общество”, дори в евроатлантическите ГЕРБ и ПП русофилите са 12-14% от избирателите, а в ДПС те са дори повече – 23%. Сред избирателите на Български възход почти половината са русофили. Така,

  разкрачени между Изтока и Запада,

  партиите не посмяха да съставят правителство, и не направиха твърдия избор между САЩ и Русия, който щеше да ги лиши от русофилски гласове пред урните.
  Следствието от президентското управление плюс снишени партии е вече налице! След почти 2 години русофилска власт и евроатлантическа толерантност, стигаме и до финансовата катастрофа. Тя е очертана в доклад на служебния финансов министър Росица Велкова за състоянието на държавната хазна. Велкова, откровено и с цифри признава за 7% планиран бюджетен дефицит, както и за твърда тенденция към свръхдефицити в следващите години. Това е път към санкции от ЕК, признава тя. Велкова се опасява също, че заемите за покриване на дефицита в бюджета ще са с висока лихва и дълга може да надскочи тавана от 60%. Причините според нея са слабия контрол върху разходите, свалянето на ДДС за много стоки наведнъж, по високите пенсии и социални плащания, помощите за бизнеса, формиращи свръхпечалби, необложени от държавата. Накрая, с много прости думи, някак между другото, Велкова напомня, че има опасност от

  провал на валутния борд и нов курс на лева към еврото

  Иначе казано повторението на Виденовото време е съвсем реална опасност. Много е вероятно, ако през април няма редовно правителство с прозападна ориентация, сценарият, описан в доклада на финансовото министерство да се сбъдне още през следващата зима.
  Предполагам, че онези 50 офицери в руското ФСБ, които работят по България, вече са прочели доклада на Велкова и са отворили шампанското. При това не само с един тост за здравето на другаря Радев. Тяхното последно творение – Международно движение на русофилите, оглавено от подсъдимия за шпионаж русофил Николай Малинов, също заслужава наздравица. Нали и това движение е още един пирон в ковчега на европейска България?!

 12. Неграмотният “експерт” Георгий Вулджиев днес отново “цъфна” на екрана, този път в “Нова” ТВ. “Барабар Петко с мъжете”, в случая протежето-иллитерат пак беше в компанията на сериозни икономисти и финансисти като Георги Ангелов, Левон Хампарцумян и т.н. Със сигурност присъствието на един неграмотник в компанията на известни и доказали се икономически експерти НЕ го прави един от тях, защото те НЕ са скачени съдове, които автоматично изравняват нивото на компетентност на всички участници. И тук не става въпрос само за компетентност и за разлика във възрастта, а за отговорността и свободата да кажеш истината на хората, а не поръчково, като поредната новоизгряла (чрез натиска на олигарси и копейки родоотстъпници) марионетка да лъжеш безочливо и да дезинформираш умишлено сънародниците си в нечия чужда, антибългарска изгода.

 13. @ Мел
  16.03.2023 в 10:09

  Е, те блатните павиани залагат на гЭрб още от създаването им с помощта на “анджи” и други ЕС полезни идиоти. Па и никой друг задунайский гауляйтэр не им е давал толкова. Само от банкянския паток са 1,5 млрд. €, плюс поне по 5 млрд. годишно за газ. Беленските чайници – още 620 млн.€. Барба ганюс РАПОНЯ е много “ДАРАГОЙ ДРУГ” на бункерното хуйло. И винаги имат барем още 2 резервни коня.

 14. Бедят ни

  Бедят ни другоземци,
  че с отомани, с немци
  дружим в полята бойни.
  Кога пък в Букурещ ни
  разпъваха, нас грешни,
  те гледаха спокойни.

  Корят ни, че със нихни
  врази съюз сторихме –
  да счупим братско иго;
  ала кога душмани
  разкъсваха меса ни,
  те викаха: “Разпни го!”

  Кълнат ни за измена
  славянска непростена,
  кат свойта браним стреха.
  Ала когато нази
  ужасно зло нагази –
  славяните де беха?

  Ругаят ни, че с чужди
  на наший дух и нужди
  народи сме събрани –
  но тези, що любехме,
  или боготворихме,
  що правяха в скръбта ни?

  Стояха оглушали,
  безчувствени, едва ли
  не зрители злоради
  пред наште мъки тежки,
  пред воплите ни жежки –
  и кой ни се обади?

  Във Петроград мълчаха,
  а от Париж ревяха:
  “Убийте тоз звяр диви!”
  И на защо, кат смеем
  и ние да живеем,
  станахме лоши, криви!


 15. 16.03.2023 в 14:57

  След категоричният отговор на Германската банка,
  за емитираните от нея копюри в чекмеджето на Борисов,
  Гешев категорично отказва да повдигне обвинение на Борисов.
  Така и слепите видяха, че
  Гешев е бухалката и щитът на Борисов.

  Това е новината, с която трябва да започват и завършват всички медии в България!
  Докато Гешев не бъде изхвърлен от прокуратурата!
  Докато обслужващата го пасмина ВСС не бъде изхвърлена от креслата им!
  Докато на Борисов не бъде повдигнато обвинение поне по казуса “Мата Хари”!

  Но нищо подобно не се случва в българските медии!
  На 111-то място по свобода на словото!
  След повечето африкански държави!

  Същото е положението и с ФБ!
  Администриран в България!
  Изрично съм посочил, че цитирам Раковски!
  “Русите са били един най-див и най-варварски народ,
  както са си и досега останали такива
  в най-голямата си част”.

  Не съм направил никакъв придружаващ коментар!
  И ФБ-ка ми е блокиран, за кой ли път.

  В конкретния случай, излиза че блокират Раковски!

  Е, как искате да се ориентират българите,
  за кого да гласуват?
  Сайта на г-н Инджев
  е само песъчинка
  в морето от лъжи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.