Заговорниците заговориха за заговор

Поредната (предизборна!) изява на главния прокурор Иван Гешев хвърли днес и поредния камък в политическата мътилка в страната. Явно това е целта на “сензационните” разкрития за заговор…срещу прокуратурата.

СНИМКА: БГНЕС

Една прокуратура, пък била тя и Гешевата, трябва да може да обвинява с доказателства. Боравенето с намеци, обидни епитети по адрес на нелицеприятни политици и прочее публични фигури, издайнически сочи към продължаващия заговор за легитимиране на именно тази, овладяна от бившата власт институция, като “стожер на законността”.

Трябва да се помни, че Гешев стана шеф по волята на Шефа, както го нарича глас, много напомнящ на неговия в един изтекъл аудиозапис. Кой му разчисти терена в онзи момент, когато Шефа беше всесилен и си правеше каквото иска в държавата? Кой (друг, ако не Шефа) уреди нещата така, че да няма друг кандидат за поста на главния прокурор?

В съвременния виц за Иван(чо) не оставя съмнение констатацията, че всичко беше (пред)решено в името на човека. “ Знам името на човека”, казал Иван(чо) от стария виц във връзка с твърдението от учителката, че всичко у нас се прави в името на човека.

Не е смешно. Заговорниците заговориха за заговор! 

Впрочем сред (под)хвърлените обвинения от страна на Гешев има и намек, че Бойко Борисов бил заплашван с включване в списъка “Магнитски”, ако не махне този главен прокурор. От това твърдение произтичат два извода:

1. Гешев допуска, че може да бъде отстранен от поста по волята на премиера, който няма такива правомощия, но по силата на предисторията на взаимоотношенията им си дава сметка, че Борисов разполага с инструмент, с който да го изчегърта-стига да пожелае. 

2. Ако този инструмент ( за шантажиране на Борисов и неговото задействане срещу Гешев) е списъкът “Магнинтски”, това предположение намесва сред “заговорниците” самите САЩ. Все пак “Магнитски” е американски закон и само тукашните малоумници продължават да внушават, че той се задейства под някаква българска диктовка.

Ако изобщо може да се направи извод от тази какафония, той е: борбата за спасяването на “редник Гешев” ( по аналогия с “Редник Райън”) изглежда навлиза в решава фаза. Много е клиширано да се каже, но спасяването наистина протича по логиката на Илф и Петров- то е дело да давещите се.

 

11 мнения за “Заговорниците заговориха за заговор”

 1. Давам на прокурорите безплатна идея – ЧВК Вагнер са си пуснали реклама в Pornhub. Какво чакате? Дерзайте, друзья! Следвайте светлия пример на товарищите! Гешев – на бис.

 2. Малей, Страх!
  Пътища за никъде!
  One final strive!
  Янките бавно запрягат, ама после да не си им си насреща!
  Много мина, мъничко остана!
  ДГД=ПНХ на Каскетурата и чадърджиите ѝ!
  Btw, много ниски топки и като резултат умопомрачителен долнопробен (НЕ)професионализъм.

  Кажи НЕ на Хартиената коалиция. Включи се в инициативата: Ти броиш!
  https://tibroish.bg/

 3. – сценарият на каскетурата си е поръчкова руска хибридка тип”за всекиго по нещо” – ако се разбунят гражданите, се включват яките момчета образец ”гешев е радост”и ”родната милиция ги пази”; ако гражданите се объркат/отвратят от все-същото: ”всички са маскари”, ще е по-ниска избирателната активност- супер! – иначе на тези, които мислят с главите си, борисов е”намагнитен” отвсякъде още от времето, когато ги разследваха с пеевски/доган в Германия и Турция
  – уникални сме и МОЧА е символ на тази ни уникалност: с ДпС-кукловоди, цар/мутра-премиер, шут-чалгар за идол, с ПКП начело на народното ни събрание в парламентарната ни република, с президент номиниран от москва и медии бълващи руски опорки 25 часа в денонощието – а главните гешевци са щастливи рожби на онождане между 2 четения на новата конституция от БКП-бащите й…
  – та, до деня на хумора и забавата ще сме в хаоса на подмяната в руската рулетка – за руските еничери промяната вече се е случила : и хляба и ножа е в тях
  … и етикета с цената, дето я плащат всички , които още не са си тръгнали
  – чия е България е въпросът …
  https://twitter.com/ZelmaSchmi/status/1636285365173604352

 4. Агентите на московитите са бита карта.
  Единствената им цел сега е как да оцелеят и запазят парите си.
  Но истината рано или късно излиза.
  https://www.youtube.com/shorts/GCEJhizbTsA
  Радвам се, че видях погребението на СССР, надявам се да видя и погребението на руzката империя.

 5. В другите държави няма такива безсмислени словоблудства и дитирамби на техните прокурори, прокурори, а не прокурВатури! Защото там има “само” прокурори, а не прокурВатура , като е в сталинисткият задунайски Бандитустань!
  Там няма генсекь на прокурВатурата, нали! Генсекь!
  Защото винаги генсекЪТ има само “права” , а задълженията сам си ги определя! САМ!
  Всички генсекове на болшевишките ТОТАЛитарнИ клонинги в Европа и по света на болшевишката метрополия – КПССь, са такива!
  НЕограничената им власть означава винаги – НЕограничени “права” , и “задължения” които сами си налагат!
  Също като балхарският генсекь на прокурВатурата! И това се вижда най-много при такива милЮЮЮционерски мутри от Симеоново, като генсека геЙшевь, оди на байХУЙ, оди на Чайка, оди на хуйло си!

  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!
  Долу бумажните большевишки терористи от БКПь- кУрвела ниновНаЯ, баджанака свиненскиЙ, симАвичь, гуцичь, вигенинь, заедно с мутрошевиките от ГЕРБь и бокоТИКВАТА, и от мулотокошевиките от ДПСь, одите на хуйло си!
  Долу КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло си!

 6. Украйна е във война, но след две седмици за ВСИЧКИ лекарства ще се издават ЕЛЕКТРОННИ рецепти.
  България не е във война но още живее в руско-съветското владичество.

 7. от доклад на ООН публикован днес, 16 марта, с множество примери от 56 населени места за конкретни военни престъпления на руснаците в Украйна :
  – масови екзекуции в 17 населени места, когато цивилни опитват да се евакуират или извършват рутинни дейности, пътуват в колите си със знак „Деца“
  – за арестите: пренаселени, хората са принудени да спят по ред, без светлина, вентилация, при минусови температури, деца са държани в помещения с мъртви .
  – руснаците са измъчвали украинците: побой, електрошокове, изнасилване, студ, окачване на тавана с вързани ръце, душене с кабел, найлонови торби.
  – сексуалното насилие над жени, мъже и деца на възраст от 4 до 82 години в 9 региона на Украйна и в Руската федерация – деца са принуждавани да гледат изнасилване на техните близки с побой и душене.
  – анализирано е видеото, в което руснаци кастрират и застрелват пленен украински войник.
  Ръководещия комисията казва, че има аспекти, които повдигат въпроса за геноцид.
  https://www.ohchr.org/sites/default/files/documents/hrbodies/hrcouncil/coiukraine/A_HRC_52_62_AUV_EN.pdf

 8. Аз видях в “Шоуто на КаскетЯ” два сюжета. Единият е този, който всички видяха веднага – ПП/ДБ са лошите. Там технологията е ясна – “вмирисаната риба” от наръчника на КГБ.
  Вторият е по-интересен. В показаните бележки забелязах “Гешев е на крачка да арестува Борисов” и “Борисов използва Гешев за разменна монета пред американците”. Мога да кажа, че Гешев размаха под носа на Борисов моркова и тоягата.

 9. Само за сведение……!!!!

  Държавна Агенция “Национална Сигурност”
  САД “ФИНАНСОВО РАЗУЗНАВАНЕ”
  Рег.N:ФР-10-7326
  04.11.2015

  До Върховна Касационна
  Прокуратура

  Г-н Сарафов,

  Уведомявам Ви, че след проведено разследване от ДАНС и изискани финансови документи чрез механизмите на международното сътрудничество за банкови операции,е установено че лицето Иван Стоименов Гешев е съдържател на безименни и номерирани банкови сметки,конкретно в Конфедерация Швейцария и Кралство Монако.
  Към 27.10.2015г. в сметките са 4 247 578,75 CHF(швейцарски франка).И така,да повторя-четири милиона двеста четиридест и седем хиляди,петстотин седемдест и осем швейцарски франка!!!
  Лицето има достъп чрез електронно устройство-мобилен терминал с интернет свързаност,чрез която осъществява банкови транзакции.
  Финансовите активи са постъпили в сметките на г-н гешев от частни и юридически лица,предимно от сметки в Кралство Лихтенщайн,Република България и Руската Федерация,
  в различни траншове,43 на брой,в размери от 99 328,19 CHF(швейц.франка) до 473 842,74 CHF(швейц.франка),през отчетеният период от откриването на сметките на 01.Януари 2010 до 23.Октомври 2015г.
  Резултатите от оперативните мероприятия и протоколите от СРС са приложени,общо 78(седемдесет и осем)страници.

  П.С…доста е спестил от боза и закуски “инструмента” на Господ,но най вече от споразуменията с бандитите!!!
  А с колко ли са набъбнали сметките на каскета от 2015г. досега?!!!
  Имам чувство че каскета май е намагнитен…!!!!

 10. – поредната руска гавра с българската история и памет – мутрофанова успешно приключи хибридната спецоперация “паметник наш – ботев наш” с русоробската подкрепа май не само на калоферския неук кмет
  – кап. I ранг о.р., д-р на псих. науки, проф. Илия Пеев между богатото досие на “дарението” споделя:
  “От срещите и разговорите с Румен Стоянов(кмета на Калофер) почувствах огромното количество знания(!?който ПАЗИ изобретената от в-к „Дума“ 2008г “вековна” традиция на леденото патрЕотарско хоро), които той има за великия поет-революционер. През 2021 г. кметът реализира една отколешна своя мечта – да изиграе роля във филм за Христо Ботев, в който режисьорът на лентата Максим Генчев, му предлага да изиграе Перо Македонеца(https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11405935)…Важна роля(!) изиграха споделените дипломатически тънкости(!) от д-р Анатолий Шчелкунов, бивш консул на РФ в морската столица…даде ценни препоръки за практическите логистични и дипломатически стъпки, които трябва да се предприемат за успешно реализиране на мисията… аз съм съавтор на излязлата през 2020 г. книга на д-р Анатоий Шчелкунов „Народная дипломатия в истории российских неправительственных(!!) организаций”… След като през месец юни 2022 г. се запознах с изпратената ми от кап I ранг от зап., д.и.н. Валентин Смирнов, директор на РДАВМФ в Санкт-Петербург статия „Завещанието на скулптора”, публикувана във вестник „Санкт-Петербургски ведомости”, бр110 от 21 юни 2022 г., положих огромни усилия новината за дарението на бюста на Христо Ботев да достигне(!) до хиляди читатели…идеята за дарението на бюста на Христо Ботев на родния му град придоби гласност в България, Русия и десетки други държави. В центъра на успешната работа трябва да поставим неуморната и убедителна дейност на подполк. от зап. Юрий Лебедев, военен преводач и писател, председател на центъра „Примирение”…(https://www.sbj-bg.eu/article/details/53209)”
  – като гледам снимката от ателието , можехме да получим и Вазов и Гдимитров , но на ботев трябва да му се тропне едно ледено хоро на гроба, като гаврата със стамболовчетата, и с името на Левски от паравоенните руски еничери
  … затова все още публицистичната дейност на Ботев не се учи:
  1871,в-к Дума(!) : “..нѣма свѣстенъ човѣкъ, който би можалъ да съчувствува на такава абстрактна идея, каквато е тази на руситѣ, съ осѫществяването на която се поглъщатъ цѣли народности, отдѣлени една отъ друга съ история, литература, нрави, обичаи. Съ химическото сливане на подобни народности става композицията на робството, на яда, който приема почти цѣло столѣтие болната Полша.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.