Путлер декларира открито, че не иска мир, но путлеристите у нас са все така за (руския) мир

Много е нахално от страна на рашистите да маршируват с лозунги за мир, извадени от прахта на времето, когато техният международен химн ( интернационала) зовеше да бъде унищожен света ( стария) в името на комунизма. Сякаш мирът не беше прегазен от танковете на московията, а “бандеровците” са нахлули в раzия, та рашистите искят нападнатите, а не нападателите да носят отговорността, че няма мир. 

Какъв мир, при положение, че няма дори война! Нали така продължават да твърдят от Кремъл от самото начало на войната, която стовариха върху главите на украинците. Онези, които издигат лозунги за мир в самата раzия, биват арестувани. Системно. Без изключение. Искането за мир се наказва там като “дискредитиране на въоръжените сили” .

Това съм го писал не веднъж.

Поводът да се върна към темата е декларираната от говорителя на Кремъл Песков откровена теза, че руските цели в Украйна могат да бъдат постигнати само с военни средства.

Как в тази декларация се вмества толкова любимата на нашите рашисти думичка “мир”? Мустакатият ( както го наричат опозиционерите в мрежата) ясно заявява, че московията не иска мир, а война. А туземните рушисти у нас тропат с крак и продължават – мир, та мир…

Обикновено за мир моли по-слабата, отстъпващата, обречената на поражение страна в една война. Такава е логиката. Но каква логика можем да търсим сред хора, които обвиняват жертвите за това, че ги избиват на собствената им земя, че унищожават целенасочено градовете и селата им, грабят ги, изнасилват ги и съзнателно им рушат инфраструктурата. За всичко това, според нашите “миролюбци”, извършителите на зверствата и варварствата нямат вина. Те, видите ли, просто се …защитават.

Тази абсурдна теза беше озвучена преди три дни лично от Путлер при посещението му в един военен завод в Бурятия. От онзи край на света той осведоми поданиците си, че Русия се бори за оцеляването си. Ни повече, ни по-малко. 

Помните ли за какво се бореше тя по неговите думи преди година? Лично той направи обръщение след нахлуването на войските му в Украйна, че украинските военни трябва незабавно да се предадат и да арестуват правителството и президента Зеленски.  Ултиматумът включваше още искане за денацификация и демилитаризация на Украйна, от която московията искаше на практика деукраинизация. 

Получи се обратното: рязко ускоряване на украинската декомунизация, десъветизация и дерусификация пред лицето на заплахата от милитаризма на агресорите, нацистки по своята практика и мотивация.

Наперените условия от путлеритския ултиматум от февруари 2022 г. днес се помнят, но изглеждат все по-нелепи на фона на реалностите. А те са такива, че Путлер вече се жалва, че от унищожение е застрашена държавата му, а не държавата, която нападна вероломно след многократното повторената лъжа на руzкия елит, че няма да има такова нападение. 

Стратегията на агресора е да се прави на жертва, както заявява пред Съвета за сигурност на ООН историкът Тимъти Снайдър, един от най-задълбочените западни познавачи на отношенията между Империята на злото и нейните европейски жертви. 

14 мнения за “Путлер декларира открито, че не иска мир, но путлеристите у нас са все така за (руския) мир”

 1. Макар че Украйна млати здраво блатните павиани с МПЛ-50 по суратя, наглостта на последните не спира. Официално предявяват претенции за арктическия шелф в размер на 5 Германии. В ООН инициират дебат “против световната русофобия”, на която били жертва! Ти да видиш! А гръцките тайни служби EYP разкрили в Атина руZка другарГа с фейк документи на име “Мария Цала” (лице, починало 1991 г.), която всъщност е Ирина А.С., “нелегал” на ГРУ и от 2018 мърси социалните мрежи на Гърция с про-руZка помия. Измъква се в “матушката” си януари т.г. поради лоша координация и съперничества на гръцките институции. Според агенция АНА подобни случаи били разкрити 2022 г. в Италия, Нидерландия, Норвегия и Словения. Не и в Задунайския ни Милиционеристан – мунчо коремното е същи натовский гЭнерал и не допуща таквизи работи – вервайте!

 2. Коронният номер на комунистите по света и у нас

  Комунистите Нинова, Радев и Копийкин,
  се качиха на каруцата на коалицията на войната на Путлер,
  а обвиняват ПП и ДБ в коалиция на войната!
  Защото ПП и ДБ не са на страната на агресора,
  а са на страната на жертвата Украйна!

  Комунистите пос вета и у насq никога не защитават националните си интереси,
  а защитават интересите на Кремъл!

  Комунистите винаги наричат нещата с антонимите им,
  които едновременно се отблъскват и привличат!

  Антонимите, при наличие на тоталитарна комунистическа цензура,
  превръщат жертвите си в съучастници!!!

  Комунистическият концлагер Куба, бе островът на свободата!
  Комунистическа България, превърната в концлагер, бе Народна Република.

  Днес мимикриращият комунист Борисов,
  закопавал България три мандата на дъното на ЕС,
  отново претендира да е спасителят на България!
  При тоталитарна цензура в псевдодемократична България!
  На 111-то място по свобода на медиите!
  След повечето африкански държави!!!

  Цифрите и на Евростат, и на НСИ недвусмислено показват!
  Само за 8 месеца управление, ПП и ДБ извършиха ЧУДО!
  България е на първо място в ЕС по ръст на производство!
  България е на първо място в ЕС по ръст на доходи-пенсии и заплати!

  Разбира се, няма как българите да се почувстват европейци,
  след като три мандата бяха ограбвани от Борисов и шайката му!

  Въпреки, че Германската федерална банка потвърждава,
  че пачките евро в чекмеджето на Борисов,
  са издадени от нея през 2007г. и 2009г.,
  Гешев отказва да повдигне обвинения на Борисов.

  Вместо това, Гешев прави типично милиционерско активно мероприятие!
  За отвличане на вниманието!!!

  Имало някакъв запис, с неизвестен произход / не от СРС/,
  в който някой си Къро щял бил да ликвидира
  Гешев, Борисов и други политици!

  Спомняте ли си медийният “финт” на Борисов?
  Че аркадашът му Доган бил го “поръчал”…

  …Предай нататък…КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…
  Слава Україні! Героям слава!

 3. – международният съд в Хага издаде заповед за арест на путин

 4. И в сайта на Свободна Европа е публикувано. Заповедта е от днес. Е, ако е имало и най-бегли съмнения, че работата няма да стане дебела, вече отпаднаха. Същото беше с Милошевич, Караджич, Младич и т.н. Последните двама са с доживотни присъди и вече в изпълнение

 5. 1/ за ЛИБЕРАЛЕЦ :

  просто за сведение – от човек, който е доста навътре в украинската реалност от 2014 г насетне : внимавайте с арестович. той говори, каквото искате да чуете. без значение е дали ще го нарека манипулатор или мошеник, защото знам, че го прави с един доста популярен мотив – УРЕЖДА СЕ В ЖИВОТА. неприятното е, че го прави във времето на войната, когато родината му би трябвало да е висш приоритет. А за него НЕ Е!
  следя му изявите от години по неволя, защото криви-сучи, но все е в общественото пространство…като какъв ли не. ще подчертая обаче само едно: той е човек, който ЛЪЖЕ без причина ПУБЛИЧНО. многократно!
  откакто, в своя си стил на безцеремонна “компетентност” се издъни и го шутираха от президенството, арестович не спира да декларира в масови украински медии, че започва своята поведенческа кампания за кандидатирането му за президент на УКРАЙНА. / примерно, в интервю с Д. Гордон./ уверявам ви, в случай, че не сте го гледали достатъчно досега, че арестович ВЕЧЕ си промени визията, облика, говоренето, поведението пред камерата – все в посока сугестията в полза на “бъдещето му президентство”.

  2/ относно ВОПЛИТЕ на путлер, че трябва да се спасява царството му.
  ами верно си е. ВЕЧЕ!
  поради генетически увредения маТреал в царството – бензиностанция, там си дъндуркат 20+ години разни недорасляци / знаете ли ,че путлер е цели три сантиметра ПО-НИСЪК физически от медведев?/, които, вместо КОМПЕСАТОРНО да станат, както в нормалния свят, ГЕНИИ в нещо, почват да унищожават де какво докопат /”което слабо си стои на мястото” – както го обясняват циганите от планетата меркурий /.
  то си е ясно, че при такова поведение дълго да чакаш няма да се наложи – ще заплющят шамарите и ще захвърчиш от ритниците! това си изпроси путлер и тази попара занапред ще сърба!
  реши да бъде по-голям и велик от ХИТЛЕР, като световно зло, и успя, негодникът! – роди РАШИЗМА и занапред де що има рускоезични по планетата, ще си отварят устата с пристискване, все едно ще се напика.ят.

 6. Всичко което каза генерал Ивашов на 31.12.2021 година се оказа така:
  Председатель «Общероссийского офицерского Собрания» генерал-полковник Ивашов Леонид Григорьевич написал Обращение к президенту и гражданам Российской Федерации «Канун войны»:
  Обращение Общероссийского офицерского собрания
  к президенту и гражданам Российской Федерации
  Сегодня человечество живет в ожидании войны. А война это неизбежные человеческие жертвы, разрушения, страдания больших масс людей, уничтожение привычного образа жизни, нарушение систем жизнедеятельности государств и народов. Большая война – это огромная трагедия, чье – то тяжелое преступление. Так случилось, что в центре этой грозящей катастрофы оказалась Россия. И, пожалуй, это впервые в ее истории.
  Ранее Россия (СССР) вела вынужденные (справедливые) войны, и, как правило, когда иного выхода не оставалось, когда жизненно важные интересы государства и общества оказывались под угрозой.
  А что сегодня угрожает существованию самой России, и есть ли такие угрозы? Можно утверждать, что действительно угрозы налицо – страна на грани завершения своей истории. Все жизненно важные сферы, включая демографию, устойчиво деградируют, а темпы вымирания населения бьют мировые рекорды. И деградация носит системный характер, а в любой сложной системе разрушение одного из элементов, может привести к обрушению всей системы.
  И это, на наш взгляд главная угроза Российской Федерации. Но это угроза внутреннего характера, исходящая от модели государства, качества власти и состояния общества. И причины ее формирования внутренние: нежизнеспособность модели государства, полная недееспособность и непрофессионализм системы власти и управления, пассивность и неорганизованность общества. В таком состоянии любая страна долго не живет.
  Что касается внешних угроз, они безусловно присутствуют. Но, по нашей экспертной оценке, они не являются в данный момент критическими, непосредственно угрожающими существованию российской государственности, ее жизненно важным интересам. Сохраняется в целом стратегическая стабильность, ядерное оружие находится под надежным контролем, группировки сил НАТО не наращиваются, угрожающей активности не проявляют.
  Поэтому нагнетаемая вокруг Украины ситуация носит, прежде всего, искусственный, корыстный характер для неких внутренних сил, РФ в том числе. В результате развала СССР, в котором решающее участие приняла Россия (Ельцин), Украина стала независимым государством, членом ООН, и в соответствии с ст. 51 устава ООН имеет право на индивидуальную и коллективную оборону.
  Руководство РФ до сих пор не признало результаты референдума о независимости ДНР и ЛНР, при этом на официальном уровне не раз, в том числе в ходе Минского переговорного процесса, подчеркивало принадлежность их территорий и населения к Украине.
  Также не раз говорилось на высоком уровне о стремлении поддерживать нормальные отношения с Киевом, не выделяя в особые отношения с ДНР и ЛНР.
  Вопрос о творимом со стороны Киева геноциде в юго – восточных областях не поднимался ни в ООН, ни в ОБСЕ. Естественно, для того, чтобы Украина осталась дружественным соседом для России, необходимо было для нее продемонстрировать привлекательность российской модели государства и системы власти.
  Но РФ таковой не стала, ее модель развития и внешнеполитический механизм международного сотрудничества отталкивают практически всех соседей, и не только.
  Обретение Россией Крыма и Севастополя и непризнание их российскими со стороны международного сообщества (а, значит подавляющее число государств мира по – прежнему считают их принадлежностью к Украине) убедительно показывает несостоятельность российской внешней политики, и непривлекательность внутренней.
  Попытки через ультиматум и угрозы применения силы заставить «полюбить» РФ и ее руководство, бессмысленно и крайне опасно.
  Применение военной силы против Украины, во – первых, поставит под вопрос существование самой России как государства; во вторых, навсегда сделает русских и украинцев смертельными врагами. В – третьих, будут с одной и с другой стороны тысячи (десятки тысяч) погибших молодых, здоровых ребят, что безусловно скажется на будущей демографической ситуации в наших вымирающих странах. На поле боя, если это случится, российские войска столкнутся не только с украинскими военнослужащими, среди которых будет много русских ребят, но и с военнослужащими и техникой многих стран НАТО, а государства – члены альянса обязаны будут объявить России войну.
  Президент Турецкой Республики Р. Эрдоган четко заявил на чьей стороне будет воевать Турция. И можно предполагать, что двум полевым армиям и флоту Турции будет приказано «освобождать» Крым и Севастополь и, возможно вторгнуться на Кавказ.
  Кроме того, Россия однозначно будет занесена в категорию стран, угрожающих миру и международной безопасности, обложена тяжелейшими санкциями, превратится в изгоя мирового сообщества, и вероятно будет лишена статуса независимого государства.
  Не понимать таковых последствий президент и правительство, министерство обороны не могут, не настолько они глупы.
  Возникает вопрос: а каковы истинные цели провоцирования напряженности на грани войны, и возможного развязывания широко масштабных военных действий? А что таковые будут, говорит численность и боевой состав формируемых сторонами группировок войск – не менее чем по ста тысяч военнослужащих с каждой стороны. Россия, оголяя восточные рубежи, перебрасывает соединения к границам Украины.
  По нашему мнению, руководство страны понимая, что вывести страну из системного кризиса оно не способно, а это может привести к восстанию народа и смене власти в стране, при поддержке олигархата, коррумпированного чиновничества, прикормленных СМИ и силовиков, решило активизировать политическую линию на окончательное разрушение российской государственности и истребление коренного населения страны.
  И война является тем средством, которое решит эту задачу с целью удержать на некоторое время свою антинациональную власть и сохранить награбленные у народа богатства. Другого объяснения мы предположить не можем.
  От президента РФ, мы офицеры России, требуем отказаться от преступной политики провоцирования войны, в которой РФ окажется в одиночестве против объединенных сил Запада, создать условия для реализации на практике ст. 3 Конституции РФ и уйти в отставку.
  Обращаемся к всем военнослужащим запаса и в отставке, гражданам России с рекомендацией проявить бдительность, организованность, поддержать требования Совета Общероссийского офицерского собрания, активно выступать против пропаганды и развязывания войны, не допустить внутреннего гражданского конфликта с применением военной силы.
  http://www.ooc.su/news/obrashhenie_obshherossijskogo_oficerskogo_sobranija_k_prezidentu_i_grazhdanam_rossijskoj_federacii/2022-01-31-79

 7. ! реакциите на заповедта за арест на хуйло:
  – руското външно : … няма смисъл
  – Кулеба: Колелото на правосъдието се върти …
  – Офиса на Зеленски: Това е само началото
  – Данилов: СНБО е гарантът за доставката на подсъдимата скамейка
  – Подоляк: Това е началото на края на Русия… светът се промени, чакайте…
  … та, интересни неща го очакват хуйло/да се готвят руските еничери по света и у нас

 8. Руските колаборанти ще бъдат съдени и у нас.
  Пълна дерусификация и декомунизация.
  Всички етнически и проруски организации и партии – извън закона:
  ДПС, БСП, Възраждане, АБВ, Русофили и цялата останала проруска сволоч!

 9. Руски виц:
  “Идет ВВ по Белому дому, грустно ему и скучно. Видит – висит его портрет, он смотрит на него и говорит: “Эх, скоро нас с тобой снимут”. “Нет, – говорит портрет, – это меня снимут, а тебя повесят”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.