Дали Си Дзинпин не носи в куфара си съвети от Сун Дзъ към своя загазил в Украйна васал Путлер

Колко струват официалните изявления на Кремъл? 

Този въпрос възникна за пореден път, когато на 14 март министерството на отбраната на РФ ( а би трябвало да се нарича министерство на агресията) оповести, че самолетите му не са сваляли американски дрон. Само три дни по-късно същото министерство публично награди двама пилоти за свалянето на американския дрон.

Малко по-рано Путлер заяви в едно телевизионно интервю, че отвъд Урал живеят 12 милиона негови поданици, макар те да са в пъти повече. Настъпи пълен конфуз, изразяващ се в мълчание в медиите, подчинени вкупом на Кремъл. Последва в същото време взрив от ирония с основен въпрос що за невежа управлява огромната държава ( за която не знае елементарни неща) в социалните мрежи, които Путлер закъсня да овладее по примери на своя “искрен приятел” Си Дзинпин в Китай, който днес му гостува при странни обстоятелства.

Един ползвател на мрежата посочи, че 12 милиона души живеят всъщност в Белгия, която е 430 пъти по-малка по територия от раzия, но по някаква причина именно на най-голямата държава в света все не й достигат територии.

Но да се върнем на водещото международно събитие, свързано с посещението на Си. Най-странното му е в е необявената причина, поради която Си се самопокани за много по-ранна дата за срещата, договорена за май или юни. Какво се е случило междувременно?

Защо Си така се разбърза изведнъж, питат се всички наблюдатели, но отговор няма да дочакат. На анализаторите се налага да четат между редовете на статията му във връзка с посещението, както и в съгласуваната явно насрещна статия на Путлер, публикувана в Пекин по същото време.

Не си струва да бъдат преразказвани двете статии. Работата на техните съставители е да криптират посланията така, че да звучат благо, но да не казват нищо конкретно. Макар че, ако питате мен, съгласието между Путлер и др. Си за необходимостта да се укрепва международният ред в рамките на ООН ( защото двете държави имат там право на вето в Съвета за сигурност), е чисто нахалство сред като този ред беше в буквалния смисъл на думата взривен от руската агресия срещу Украйна. 

Съобщението за спешната височайша китайска визита изпревари решението на Международния наказателен съд в Хага да издаде заповед за арест на Путлер, но въпреки това служи за декор на драмата му. Колкото и да демонстрира пренебрежение, все пак си остава единственият президент на ядрена държава (последното убежище на гордостта му), подведен под такава отговорнст в компанията на диктатори, като Кадафи. 

Според руски познавачи на неговия начин на мислене съдбата на Кадафи, убит по унизителен начин от бунтовници, е сред най-големите кошмари на руzкия цар. Това не е само “подозрение. Той не веднъж е заявявал като своя най-голяма грешка, че не е наредил в Съвета за сигурност да бъде блокирано намерението на Запада да се намеси с оръжие на страната на либийските бунтовници.  

Трудно да се каже какво точно ще измислят да съобщят като истина за преговорите двамата диктатори след тридневната им среща. Но едва ли ще се измъкнат само с общи приказки по подобие на написаното от тях в навечерието на преговорите. Все пак китайското началство не би си направило труда да бие толкова път и да остави в труден за икономиката на “световната фабрика” момент, без да инкасира впечатление за успех- при това на фона на наистина успешната си посредническа мисия между свия клиент Иран и Саудитска Арабия, на който е най-големият клиент на суров петрол.

Не можем да погледнем в бъдещето, но все пак трябва да помним, че Путлер беше гост на Си ( уж заради олимпиадата в Пекин) малко преди да нахлуе в Украйна. Не е за вярване, че си е позволил да излъже своя домакин относно намеренията си, както лъжеше останалия свят месеци наред преди това. 

Какво ли ще съгласува с най-важния си международен приятел (?) година след като се оказа, че самият той се е излъгал в очакванията си и вместо армията му да превземе Киев за три дни, буксува в украинския чернозем край градчето Бахмут вече девети месец, а за завладяването на украинската столица и други милионни украински градове вече напълно е “забравил” след позорното отстъпление от Киев, Харков и Херсон.

В статията, която са написали от името на Путлер, подмазвачески се цитира мъдрост на Конфуций, който от две хилядолетия и половина е нещо като главен идеолог за управляване на Поднебесната чрез съгласие между властта и народа (най-общо казано). Трябваше май да прочете съветите на Сун Дзъ, съвременник на Конфуций, който раздава от дълбината на вековете съвети а водене на война. Ето един един от тях който Путлер определено е изпуснал:

Ако познаваш врага, както и себе си, не трябва да се страхуваш от изхода на сто битки”. 

Има още много за цитиране, но и това е достатъчно обяснение за провала му в рамките на неговата специална военна излагация в Украйна.

Си със сигурност е по-наясно със съветите на Сун Дзъ. Тях ли му носи в куфара си?

НА СНИМКИТЕ: Путлер в началото на кариерата си като носител на куфари на началството, днес носи ядреното куфарче и това е последният му коз за претенцията му да бъде зачитан на световната сцена.

 

25 мнения за “Дали Си Дзинпин не носи в куфара си съвети от Сун Дзъ към своя загазил в Украйна васал Путлер”

 1. – да не забравяме посланието със срещата на Байдън и Си и съвсем не случайно преди визитата на Си беше издадена заповедта за арест на хуйло

 2. Като стана дума за Херсон, та се сетих. В България има един политик, роден в Херсон. Защо все още не сме го видели с бронежилетка и калашник да защитава родния си град?

 3. А сега представете си, че Си Дзипин успее да скючи сделка за спиране на военните действия!? Каква бомба ще бъде! Смятам, че има реален шанс.

 4. @Venko
  По си представям как др.СИ арестува лично др.Пу ,товари го в самолета и го доставя в ХАГА!

 5. по съвсем груби сметки зад Урал живеят/съществуват /около 30 милиона/не претендирам за голяма точност/

 6. Защо си такъв наивник, Венко? Другарят Хуй Дрън-брън има план да станело примирие при сегашните завладени територии. Мислиш ли, че някой ще го възприеме сериозно?

 7. Venko,

  Си постигна връщане на отношенията Сауд.Арабия/Иран към времето от преди 20 години, а за Украйна/русия това е “зануляване” на конфликта е към преди/след анексията на Крим , която Китай не е признал … та, другарят СИ може да подпре другаря Пу с китайското “право на развитие” на рф-то с китайски другари и руски другарки

 8. “Друг Сы” несъмнено ще посъветва бункерния си аретлик. Интересът на КНР е “многополюсния молед”. Друга работа е, че бункерният едва ли щпослуша, щото лудостта му е явна.

  Иначе, като илюстрация на народната мъдрост, “лаком (немски) г(аZопровод) кръв Zере” – руZки съд замрази всички активи на Volkswagen, предава Reuters. Думата е за около 15,6 милиарда рубли (201,3 милиона долара), вкл. завода в Калуга с мощност 225,000 коли годишно, който е на трупчета от март 2022 г. Честито на “анджи”, старшина шольц и прочее “немецкие друзья”.

 9. г-н ИНЖЕВ, освен публицист и пр., и пр., вие сте всячески апробиран журналист. затова споделям с вас впечатлението си НЕ от нашенските “медии”, а от колегите ви от високите етажи във вашингтон и лондон : неприятно съм изненадан от тяхната демонстрация на некомпетентност и/или професионален мързел / няма такова животно “мързел”. това е термин на простолюдието. има състоянието : “недостатъчна мотивация да свършиш нещо”/.
  имам предвид направо захласването около американския дрон с , може би единственото , въобще досега , ЗАСНЕТО “изпускане на гориво” от изтребител в полет….КАКВА ДРАМА – ЗАМЪРСИЛ МОРЕТО НАГЛЕЦЪТ!…дори са изчислили в редакциите колко тона гориво е развял оркостанския льотчик.
  нали затова е форумът- взаимно да се обогатяваме с надеждна информация около темата на АВТОРА на ресурса!? да!
  – въобще не е тайна, има го публикувано в многотиражните мемоари на американски и съветски ЛЕТЦИ, как през всичките години на СТУДЕНАТА война, когато въздушните флотилии на САЩ и ссср бяха постоянно дежурящи във въздуха, при това напълно въоръжени с кой каквото е имал, се е родила ПРАКТИКАТА, очевидно съществуваща и до ден днешен, наричана от летците, образно, “да напсуваш на майка противника”, да, точно това обливане с гориво на вражеския самолет.
  познайте кой пръв го е измислил и приложил? безмозъчните, а вероятно и подпийнали “за отскок” съветски пилоти. в своите мемоари, точно тези асове от ссср, подробно описват “процедурата” + последствията на земята: на ниво летището ги чака наказание, защото или твоята “спарка”, или вторият изтребител, летящ с теб, ще осведомят началниците какво геройство си направил, но по-късно, “от горе”, ти идва …орденче ” за високо бойно майсторство”.
  ако янките бяха с акъла на водкаджиите, обляният самолет щеше да врътне един вираж и направо ще разстреля наглеца. и финито на тази хулиганкска практика. но янките играят по правилата и ето, че историята с дрона ПОТВЪРДИ, че “псуващите пилоти” се възпроизвеждат в мордора и са на почит, както през ссср.
  друга подробност покрай “псуването”: няма случай облян с гориво самолет да се е запалил. не е това целта. просто брутална наглост, оставаща безнаказана…
  в нашия свят си има принципи. както на фронтовата линия носещият надпис ПРЕСА не трябва да носи оръжие, така самолетите с разузнавателна функция не са въоръжени. иначе нищо на пречи янките да окачат една две ракети въздух-въздух, от тези, най-евтините/ по 400 000 долара/ и продадени в над 125 страни по света, от които няма бягане, дори ако дронът вече е цопнал в морето…
  относно “грешката” на путлер, че отвъд урал има 12 милиона “маймуни”. не е грешка.
  или тук, но много отдавна или в “линия обороны”, пак поне преди 8-9 години, съм писал, преразказвал руски, аналитичен материал, доказващ, че в целия ДАЛЕЧЕН ИЗТОК на рф реалното население е максимум 3 милиона, а не 6 милиона, както СПЕКУЛАТИВНО твърдяха държавните източници. тогава имаше една програма за раздаване на земя, ако се заселиш ТАМ. бяха почнали злоупотребите от местните и наивниците, дошли от хиляди километри, бяха се оплаквали и покрай ровенето в скандала / дават ти координати за живеене в тайгата, а до там ВЪОБЩЕ НЯМА ПЪТ, няма дори пътечка…/ са излезли числата за реалното население ТАМ. за остатъка до 12 милиона може да се погледне картата отвъд урал. там села няма . има ЛАГЕРИ и няколко индустриални гета. да, и новосибирск, от където, може би, тръгна вирусът на ковид-19./ други версии няма! или вирусът е ухански, или новосибирски! /
  когато в мордора все още мърдаше тук-там по някой опозиционно мислещ двукрак, съм чел твърденията, че Педерацията въобще не е 140 милиона, а далеч под сто, но се крие от стратегическа суета. нещо повече: аргументирано се твърдеше, че бидейки държава-бензиностанция, Педерацията ВЪОБЩЕ не се нуждае от милиони население, а от точно толкова, колкото за обслужване на бензиностанцията. останалите са БРЕМЕ товар, щипещ от златния дъжд, леещ се в москва.
  сега, когато със сталински-жуковски размах се “харчат” стотици хиляди млади орки в УКРАЙНА, концепцията за излишното население в Педерацията напълно се потвърждава.
  какво ще родят тиквите на двата сталиниста /путлер и си / понятие си няма. но няма да е нито гълъб, нито роза.
  повече ме впечатли видеото от пхенян. ракетата, която вдигнаха, си я биваше. видя се, че макар янките да приключиха с покупката на руските рд-180, сега ги купуват или сами си ги произвеждат успешно севернокорейците. като гледам как техният ДУНДЬО е позаслабнал, явно вече не изяжда ВСИЧКО, а е почнал да дава по малко е на инженерите си.

 10. за Venko:

  и кво праим после? северна и южна корея? и оти тогаа ги ручахме жабетата?

 11. Сделка за спиране на военните действия без изтегляне на орките от окупираните територии е немислима.
  Между другото престъпничката Симонян предложи да се проведат нови референдуми този път “чисти и честни”, с което де факто призна, че тези от септември са мръсни и нечестни

 12. @ Venko:
  Азбучна истина е, че при всяка сделка се осъществява размяна на стойности /ценности/. Как си представяте разменната “монета” на Си? Допускате, че придобивката на китаеца ще бъде мир в Украина – добре. Но какво ще предостави в замяна?
  В една такава /предполагаема/ сделка Си ще участва от позицията на една от двете воюващи страни, доколкото и двете изключват каквито и да било компромиси – Путлер допуска мир само след пълна капитулация на противника, “денацификация” и “демилитаризация”, на което му отговарят “Нито метър украинска земя, напоена с кръвта на героите! Бой докато и последният кацап напусне Украина! В т.ч. и Крим!”
  Та, от позицията на коя от двете страни ще търгува Си, за да сключи сделката, която допускате за възможна?

 13. На нелегитимното китайско правителство не трябва да се вярва. Да не забравяме че тази държава успя да убеди Великобритания да остави Хонг Конг на произвола. А в момента в земите на уйгурският етнос, които са мюсюлмани, се намират концлагери и НР Китай услужливо подкупва арабските страни да мълчат за това.

 14. Първа точка от плана на Си : Зачитането на суверенитета на всички страни и териториалната цялост на всички страни трябва да бъдат ефективно поддържани. Всички държави, големи или малки, силни или слаби, богати или бедни, са равноправни членове на международната общност. Всички страни трябва съвместно да поддържат основните норми, управляващи международните отношения, и да защитават международната честност и справедливост. Трябва да се насърчава еднаквото и еднакво прилагане на международното право
  затова днес туристическия министър на “северните варвари”, както китайските полит. анализатори наричат путландия , посрещна СЮЗЕРЕНА и с това си оправдаха китайското презрение – няма такова нещокато многополюсен свят в представата на китаеца

 15. Колко струват официалните изявления на Кремъл?
  Колкото струват и клетвите на Борисов, че не е взел нито стотинка от Васил Божков.
  И че е виждал само два пъти през живота си
  министъра си
  Влади Горанов!

  Борисов е най-голямото зло за България!

  ИЗХОД [20:7]
  Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог,
  защото Господ няма да остави ненаказан оногова,
  който изговаря името Му напразно.

  Нещо повече!
  Мимикриращият комунист Борисов,
  подигравателно нарича Бог
  “Началникът”!

  Борисов е най-голямото зло за България!

  …Предай нататък…КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…
  Слава Україні! Героям слава!

 16. Разбрахте ли ,че служебната НЕзаконна и НЕконституционна ПРЕВРАТаджийска фатмашка хунта е решила да НЕ помогне. на Украйна да се купят КОЛЕКТИВНО снаряди от целият ЕС?????
  И ако се чудите , защо е така, то запомнете , че това е ПРЕВРАТ , фатмашки ПРЕВРАТ, това е фатмашка ХУНТА , която ни я “избраха” болшевишките терористи от БКПь – кУрвела ниновНаЯ , по заповед на ЧК и решетниковь, с помощта на мутрошевиките ГЕРБь и мултакошевиките ДПСь !
  Ето така изглешда поредбият болшевишки преврат, само че сега не е “партиен” , както след 1944г. , сега болшевишката ХУНТА е ФАТМАШКА, “служебна” фатмашка хунта на ЗКПЧ-тата от гълъбарника. И тая колониална терористична фатмашка хунта няма да даде нито патрон, нито снаряд, нито ръждясалите таралясници МиГ-29 и Су-25 на Укайна, въпреки че ЕС реши да закупи колективно снаряди за Украйна!
  И така гнусната фатмашка БЛЯДьска шлюха от ДРОНьдуковь2 – реZZилдентът лумпен гаде ь превърба задунайската колония НРБь в парий в Европа и САЩ , и просто никой вече , никога няма да води никакви преговори с фатмашките маргинални парии от ДРОНьдуковь2 и ДРОНьдуковь1!!!
  Гнусните фатмаци извършиха ПРЕВРАТ и ХУНТА, и следователно на 2 април трябва да свалим тази зИльона смрад от властта, и не само това , трябва да ликвидираме , окончателно, фатмашката болшевишка коло иална орда БНА, като ограничим изцяло бюджета за БНА , докато не унищожим тая шайка, която извърши фатмашки ПРЕВРАТ, ПРЕВРАТ и ХУНТА! НЕзаконна и НЕкоституционна!
  Няма как след тоя гнусен преврат да оставим да съществува фатмашката шайка БНА! Смерть!
  Още повече гнусните “служебни” превратаджии са решули да ФАЛИРАТ България , като техните калинки в финансите искат да повишат минималната заплата с 30% наведнъж, наведнъж , за да купят огромната чиновническа “партийна” адми истрация, вместо да я оптимизират и съкратят!
  И бокоТИКВАТА , заедно с етническите си мутробаджанаци от ДПСь , вдигнаха предизборно заплатите на “партийните” си чиновници , миналата година след като свалиха правителството на Петков, и така вдигнаха предизборно инфлацията, като дадоха повече пари на чиновниците, отколкото за пенсиите!
  Ето така се добави и чиновническа инфлация, към пенсионерската!
  А сега гнусните фатмашки превратаджии са решили са увеличат с 30% сегашната инфлация, като повишат с 30% “минималната зарплата” на чиновниците си, техните, техбите “партийни” чиновбически калинки!
  Защото , когато Брюксел им казва да направят прокурорска реформа или екологична енергетика, през последните 17 години, всички “партии” не ги направиха!
  Но когато Брюксел все още не е приел правилата за минималните заплати , нашите “партии” веднага приемат да ги гласуват!!!
  Ето това е задунайския Бандитустань, когато правилата на Брюксел са против порционните им престъпления , тогава не приемат законите за прокурВатурата и енергийната им престъпност!
  Но когато Брюксел дори още не е определил минималните заплати , нашите “партии” веднага ги приемат, защото съвпадат с дивашкия им популизъм , особено преди избори, и особено когато повечето от “партийните” кадри са на държавна и чиновническа хранилка, одите на хуйло си!
  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!
  Долу фатнашката ХУНТА, одите на хуйко си, незабавен импийчмънт на баджанака лумпень гадень и ченгесарските и фатмашките болшевишки лумпени от щаба му и БНА!
  П.П. Добавям и последнара гнусна тъпотия на слушебната калунка от икономиката, осожебо упорите лумпенска шлюха! Която предлага да се въведат “тавани” за “надценките”!!!
  Какво рабира примитивния лумпен под ” надценка” ???
  И защи магазините да работят бвз пари за себе си , а паразитната “държава” да прибира над 20% рекет за ДДС, а отделбо и другите “държавни” данъци , акцизи и такси! Рака че какво разбиеа икономическата проститутка на фатмаците като “надценка”, след кати дабъците са няколко пъти повече от ” надценките” на магазините?
  Още повече икономическата шлюха исйа да се срамнява с Франция?!? Само че селското стооанство втв Франция е много години и векове преди нашето, но икономическата подлога иска да срамнява френските и българските “надценки” , разбирате ли!!!
  Видяла служебната икономичесйа джаба, че подковават френския кон , и решила и тя да се оодкове!
  Вместо икономическият ТЪПьирь да свалу НЕзаконните НАДЦЕНКИ на Лукойл, които са най-огромни в целуя ЕС, той решил да вземе от нестабилните приходи на хранителните нагазини и магазинчета, оди на хуйло ви блядь!

 17. Не е невъзможно китаеца да иска територии в Сибир в замяна на финансова или военна помощ. Китай винаги взима повече отколкото дава.

 18. – отговорът на Япония не закъсня:”солидарност и непоколебима подкрепа за Украина” – след среща с премиера на Индия , японският министър-председател пристига в Украина за среща със Зеленски – на 22-ри ще бъде в Полша
  – за “миротворческата” мисия на Си и след нея …

 19. Допълвам за КНИЖНИЯТ “драконь” ZZиZZинпинь , че Японуя и Индия вече обявиха ТОТАЛна коалиция срещу жълтурково-ченисткият пакт за нападение! Очаква се присъеди яването на Тайван , Южна Корея , Виетнам, Филипините, Индонезия, и другите източноазиатски страни пострадали от маоисткия империализъм, като се започбе от НЕзаконната анексия на Тибет и Северна Корея от Китай! Продължаваме с войната срещу Виетнам преди 45години! А и още от разделението с Тайван след 1949г.!
  Така че книжния жълтурковски тирань ZZиZZинпинь може да си прави колкото си иска посещения при другия КНИЖЕН тирански тигърь Путлер!
  Жълтурковския генсекь първо трябва да остави Корея да се обедини, след това да върне Тибет на Индуя, и да спре с провокациите срещу японските, , виетнамските, филипинските и индонезийсйите острови и териториални вододи!!!! Едва тогава жълтурковският книжень тигарь може да иска някакво обединение с Тайван! Защото маоистки Китай е почти същият агресор, както покойният СССРь. Тска че Япония започна формирането на антиболшевишки съюз с посещението на премиера на Японуя в Индия и Украйна, а след това и Полша!

 20. Над 125000 кв.км.са отдадени на концесии за 49 години в Забайкалски край,Бурятия,Хабаровска обл.Приморски край-площ по-голяма от територията на България,така че КНР е хапнал добро парче,вече експлоатира и подземни изкопаеми.

 21. – Зеленски и премиерът на Япония са подписали “изявление за специално партньорство”
  https://www.youtube.com/watch?v=tKW-RTK0_7A
  – САЩ: Китай трябва да застави РФ да изведе войски от Украйна, ако иска да играе роля във войната… “насърчаваме президента Си да се застъпи за точката, която те очертаха в собствените си планове от 12 точки: зачитане на суверенитета и териториалната цялост… войната може да приключи днес”
  https://www.state.gov/briefings/department-press-briefing-march-21-2023/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.