Радев се доближи още повече до образа на бившия си конкурент за популисткия връх в България

На 18 март 20022 г. президентът Румен Радев, изживяващ се като родител на тогавашното правителство, отказа да коментира арестуването на неговия бивш враг №1 и на двама негови приближени, състояло се буквално преди часове. Заяви, че не се меси в работата на съдебната власт.

Да ви звучи това като несъгласие с ареста?

Дали това мълчаливо съгласие е било плод на незнание, неразбиране или изчакване? 

Не, беше знак на съгласие с изненадващия и за него ход на изпълнителите на политиката, продължение на призова му “мутри вън”. 

 

“Бившият премиер е арестуван. Арестуваха Мутрата. Вкараха в кауша моя голям враг, срещу когото поведох народното недоволство. Главата на корупцията най-сетне е в чувала на правосъдието. Браво на моите момчета, които осъществиха маята мечта! “

Нищо от това, което се подразбираше от предисторията на Радев като самоназначил се през 2020 г. се вожд на борбата срещу мутрите, не бе произнесено от него.

В политиката отказът от коментар е вид “неутралитет” в полза на активната страна по отношение на драмата, която политикът отказва да коментира.   

На 28 август същата година съдът обяви арестът за незаконен. Да сте чули след това реакция на Радев?

https://www.segabg.com/hot/categ

Вчера обаче обаче чухме и разрахме, че Радев е претърпял еволюция ( деградация по същество) поне по един въпрос. Не е свързан с Украйна, която той настоява да мре в името на мира без да й оказваме военна помощ. По тази тема той втвърдява бетона на своята чугунена позиция срещу “войнолюбието” на всеки, който не иска нападната Украйна да бъде оставена на милостта на руските варвари.

Радев се присламчи към констатацията на Доклада на държавния департамент на САЩ за незаконността на ареста. Базирана е върху решението на българския съд, която Радев, уж голям борец за правото на правосъдната система да решава кой е виновен, никога не коментира. 

Има двойни агенти, но и двойни слуги. Радев е явно от тях. Служи на путлеризма с диктаторското си решение ( базирано на бащинската му претенция като началник на служебното правителство) България да не предоставя никакво оръжие на бедстваща от руската агресия Украйна. Но гледа да угоди и на Вашингтон, когато от там преодоляват презрението си от руския орденоносец от Банкя и го обявяват за жертва на несправедлив арест.

Ето на това поприще ген. Радев най-после зрелищно победи своя някогашен конкурент, милиционерския генерала от Банкя. Онзи беше въжеиграч между Изтока и Запада, преди да падне и да се хване за спасителното въже на страната на по-силните в геополитическата конфронтация. 

Радев не е такъв човек. Той оцелява на въжето, като си затяга примката около врата. Засега това му изглежда печеливша тактика в полза на удавника Путлер. Визията му обаче говори за липса на мащабно стратегическо мислене. Вкопчил се е в моментата му изгода, каквато и да е неизвестната за нас като фактология причина за това. 

Предстои му падане. Засега-само на рейтинга му. Но и в това отношение все повече ще прилича на някогашния си противник в битката за популисткия връх в България. Като се крие зад американския доклад и обявява със задна дата позиция относно ареста на руския орденоносец от Банкя Радев застава пред огледалото, в което прозира образа на бившия премиер, който вече твърдо обещава да не бъде повече премиер. Прозрял е поне това. И Радев ще прозре на вълната на презрението, което предизвиква срещу себе си, настройвайки прозападните българи и съюзниците в чужбина срещу себе си. 

 

 

 

 

 

 

16 мнения за “Радев се доближи още повече до образа на бившия си конкурент за популисткия връх в България”

 1. Сетила се фатмашката БЛЯДьска Мара да се побара!
  Тая фатмашка шлюха не каза нищо , когато арестуваха , пребиваха, и подслушваха протестиращите, които го спасиха при нахлуването на генсека геЙшев в явочбата му квартира на ДРОНьдукоь2!
  Ето това е “морала” на фатмашйите проZZт(итутк)и, той си е мафиотска шлюха още от БНА!
  Все пак припомням , че само официално мафията се води за НПО, но в действителност всяка мафия е пор ионна олигархична и каZZионна параZZитна шайка!
  Така че всички тъждествени “прилики” с положението във фатмашкия му Бандитустань са съвсем “случайни” , разбира се! Оди на хуйловските си ТЪПькачи БЛЯДьска паразитна фатмашка зИльина ТИКВО!

 2. – говноядите по света и унас са с мащабирано Zтратегическо “мислене”
  (!!Китай на китайски е Zhōnghuá – будет за ними)

  France24| 14 ян. 2017
  Румен Радев: … В близко бъдеще санкциите срещу Русия ще бъдат отменени.Решението на ЕС за вдигането на санкциите трябва да бъде единодушно, солидарно. България ще следва тази политика.По отношение на анексирането на Крим от Русия са необходими реализъм и прагматизъм.Крим е украински на украинската карта, но де факто е руски. Не можем да пренебрегнем реалността, че има руски флаг в Крим, това е реалността. Трябва да се намери цивилизовано решение…
  … Нашият народ е състрадателен народ, винаги помагаме на хора в нужда, но има огромна разлика между бежанци и мигранти… страната трябва да има достъп до Шенгенската информационна система. Ние сме външна граница и нямаме достъп…
  .. И икономиката ни не бива да се определя от политическите ни връзки. Не е важно откъде идват газът, а доставките да са стабилни и цената да е ниска. Мисля, че е естествено за България да бъде хъб за енергийните коридори с естествената си географска позиция, а вместо това е заобикаляна от”Турски поток”…
  … България се присъедини към ЕС с големи очаквания, но те не съвпадат с реалността…
  … Доналд Тръмп мисли за бъдещето на САЩ и приоритетно поставя интересите на американците. Позитивното е, че той не е роб на политически предразсъдъци, а търси прагматичен подход, диалог с Русия, което е важно за ЕС. Моята надежда за неговото управление е, че то ще доведе до възстановяването на диалога с Русия, което е много важно за мирното съществуване на света…”

  ivo.bg/2017/01//18/молдовските-русофили-отхвърлиха-рус/
  “… Власти Молдавии не пойдут на риск признания Крыма российским, заявил президент страны Игорь Додон… А може би разликата между Радев и Додон е в това, че в българския случай новият избраник на народа още не е встъпил в длъжност като държавен глава?
  Предстои много скоро да узнаем дали няма да се окажем единствената европейска държава, чийто действащ държавен глава шикалкави до степен, че легитимира руската окупация на чужда територия, създавайки заплаха и за българската национална сигурност пред лицето на желаещи да се наложат и тук де факто.”

  – Китай на китайски е Zhōnghuá – V будет за ними …

 3. Властитель слабый и лукавый,
  Плешивый щеголь, враг труда,
  Нечаянно пригретый славой,
  Над нами царствовал тогда. 

  Александр Пушкин

 4. Позорището резидент! Уж генерал и главнокомандващ, но прави всичко възможно българската армия да си стои с морално остарялото съветско оръжие.
  Неговия позор вече е надминал и желевите боянски ливади.

 5. Много хубав анализ с малко тъжен епилог. Ако се хванем за думата, “настройвайки прозападните българи срещу себе си” означава, че част от тях все още не са настроени…. А аз наивно вярвам, че всички отдавна са…. Е, ако не отдавна, то поне след бламирането на решението на парламента за даване на оръжие….

 6. Радев дали би отишъл в такова място като Бахмут тия дни….
  Учудвам се на Зеленски за смелостта му да отиде там тази сутрин и явно не е базрасъдно. Почвам да си мисля че Deepstate картата не показва точно нещата, с цел дезинформация на оркостана. Иначе не мога да си обясня неговото отиване там тази сутрин.

  https://www.youtube.com/watch?v=vlqWX8k1g5w

  А в оркостан в това време, на ред са Т-54….дали ще стигнат и до Т-34. Май след 54 няма друго освен Т-34

 7. Никак не ме изненадва деградацията на румэн рэшэтников, пардон, радэв, защото без любезното съдействие на банкянската Тиква щеше да види президентски пост през крив макарон. Така че взаимната обич и сътрудничество между двамцата се подразбира поначало, докато периодът “мутри вън!” на радэв беше временен и изцяло конюнктурно обоснован. Така или иначе, прэзидэнтът радэв няма да е вечен, въпросът е:
  1. дали ППДБ ще му инициират импийчмънт, какъвто той отдавна е заслужил,
  2. дали след 10 (или по-малко?) години c прэзидэнт радэв ще имаме истински президент на България? и
  3. дали банкянската Тиква няма да кандидатства за прэзидэнт? Защото засега само е “обещал”, че ще стане народен представител и че няма повече да премиерства (не че обещанията му струват нещо, но все пак…).

 8. * https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/razlaem-patriotite-niakolko-saobrajeniia-nai-visokiia-pilon-rojen.html
  “… девизът на кампанията е: Да изпратим България в облаците! Не сред богатите и цивилизовани държави, а направо на небето… А защо до пилона, висок 111 метра (България е с площ 111 000 кв/м )не се постави още един, висок поне 1750 метра (1 750 000 кв/км е площта на Русия) и на него да се вее руското знаме?… Освен това изграждането на величествения патриотичен пилон (пилон – пилот, разлика в една буква, шегувам се…) се извършва под патронажа на президента Румен Радев. Това не е ли аргумент? Само питам.В основата на пилона (престанете да го свързвате с пилоните в онези барове, където полуголи дами…) ще бъдат закопани послания от 28-те области на България…Ето на Ловешка област: „Ако спечеля, печеля за цял народ…“. Уау! Сетих се за думичките „предателство“ и „Къкрина“… Крайно време беше да станем в още нещо първи, не само по корупция, неграмотност, бедност и смъртност. Не е мое твърдение, да не се мръщят от ГЕРБ… Явно са ни нужни патриоти. Патриоти дето душа дават…
  ПП… В класацията за пилони се нареждат Северна Корея, Йордания, Казахстан, ОАЕ, Киргизстан, Тоджикистан и Беларус. В Красноярск е забит най-високия пилон за руското знаме … Да бяхте събрали пари за обсерваторията в Рожен, която държавата изостави бавно да си отива, щеше да е милион пъти по-патриотично. Там също се вее български флаг…(Откъде накъде Роженският пилон ще ни праща на небето? Огнян Стефанов)”

  ** “… Предвид кой ни управлява, руската диктатура ни смля буквално с хибриден преврат последван с грабежи от поне 20 млрд за една година. Борисов, Доган, санкционираните и олигарсите са недосегаеми…(https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/gamizov-ruskata-diktatura-smlia-bukvalno-hibriden-prevrat.html)”

  *** “…Културната революция в Китай започва на 20 март 1966 г., когато Мао казва:’имаме нужда от решителни хора, които са млади и не особено образовани’, а четвъртата му съпруга посочва с кого да се борят – с “учените-тирани, които говорят на неразбираем език, за да отклонят вниманието от проблемите на родината’ …В нашия вариант, протичащата през последните 2 десетилетия ‘културна революция’ е далеч по-рафинирана, но хунвейбините ни се получиха чудесни…(https://www.dw.com/bg/ свобода-или-бахур/a-16288242)”
  – Хуйло е пътник към Хага … учете хунвэйбински

 9. @симпатизант/ка на ДСБ
  И аз си мислех, за импиичмънт. Но по-доброто решение е да се премахне служебното правителство от конституцията.
  Другото, което е много важно и изключително належащо е дясномислещите да издигнат алтернатива – личност, която да се подготвя за смяна на радэв при следващите избори.
  И да напомня – всички от ПП-ДБ, които се подмокряха от радэв и съботираха истинска дясна алтернатива на последните избори е добре да отидат на заден план и да оставят нови хора да водят десницата.

 10. @ Ivan Stoilov 22.03.2023 в 14:33

  Приказките и действията на рундю казачока и гълабарника му в полза на раZия са позор за всички българи и подлост спрямо Украйна. руZки гыз(опроводи), таваришчи! В хангарите на МО има над 600 Т-55 и Т-62, които ръждясват и смучат бюджета. Е, катараги са, но оръдията им са по-добри от тези на Т-90 и “передаваята Армата”. Барем могат да се окопаят като НОТ (неподвижна огнева точка) по белоруската граница и в района на Бахмут и украинските момчета да спят в тях на топло и сухо, не в мократа слама.

  А полкът за IT отбрана към Генщаба на ВСУ хакна банка “РоZZия” и пропагандни издания, сред които “Конт”, “Свободная пресса”, “Взгляд.РУ”, “Новости Москвы”. “Добавихме малко информационна хигиена и изключихме куп дезинформационни помийни ями”, се казва с прес-съобщението за УНИАН-ФРИЙДЪМ.

  А у нас кога?

 11. Българският народ е с бъгнат софтуеър – непрекъснато празнува някакви асвабаждения. Този прословут пилон щели да го забиват на Рожен заради 111 г асвабаждение на Родопите. Преди това някакви асвабаждения празнуваха в Русе, Плевен и не знам кои си още градове, отделно от общото асвабаждение на България.

  Кога ще празнуваме възстановяването на българската държавност след 480 г прекъсване, питам аз? Ето, това е нещо, достойно за празнуване. Кой друг народ се е вдигнал като феникс от пепелта и е възстановил държавността си след толкова дълго прекъсване? Не са много май.

  Първо, освободили сме се сами. 30 000 български жертви има само от Априлското въстание, а 11 000 са загиналите чужди войници на българска територия.

  Второ, руската империя се възползва от българските национални борби, за да се докопа до проливите.

  Трето, некадърните им генерали губят войната, докато българите не спасяват прохода Шипка.

  Пилони, байраци, юмруци, руснаци, мутри, фатмаци…СРАМ!

  Искам да ви разкажа една история – как ме взеха на работа в една финансова институция на запад преди 15 г.

  Отидох на трето интервю при големия шеф, който беше германец, и който всъщност ме взе на работа.

  Беше много заинтригуван, че съм българка. Попита ме знам ли кои е българския нобелов лауреат за литература. Аз казах, че нямаме такъв. Напротив, имате, отговори той.

  Ами, Елиас Канети е роден в България, казах аз, и е живял до 12-тата си година в града, в който съм завършила гимназия, но той е писал на немски език и наградата е за немска литература.

  Човекът беше много развълнуван. Поговорихме си за Елиас Канети, който беше любим негов автор. Говорихме си на френски, защото аз не знам немски. И досега съм сигурна, че дължа работата си – и не само, дължа и начина, по който се стече живота ми – на Елиас Канети!

  Това е пример за това, кои са истинските ни културни посланици по света – не пилоните и не байраците.

  И е време да започнем да избираме по света и у нас да ни представлява Алеко, а не Бай Ганьо.

 12. Аз ще добавя към написаното от коментаторите и това, че фърчилкоф излъга и правосъдие за всеки с обещание да създаде специална комисия с предложения за промяна в конституцията.
  Не съм забравил и това, че състоянието на държавата ни във всеки аспект е плод на правителствата след 2001г.
  Озадачен съм кой точно информира САЩ за незаконните арести у нас?! При наличието на огромен брой такива и то за много дълго време и с тежки последствия за пострадалите да изберат точно геройкото стоял няколко часа?!
  Да не се окаже и Херо Мустафа след време като Уорлик?!

 13. Литва приема закон, забраняващ на руснаци да кандидатстват за гражданство и да имат имоти. Спира се и издаването на визи

  (Като импийчнем Радев и вкараме в затвора Копейкин, Сидеров, Малинов, Румен Петков, Каскета, разни свинеподобни патрэоти, политически чалгари и т.н. ние трябва да въведем същия закон, защото няма друго ефективно решение за справяне с русския етнически окупационен десант по Черноморието ни. Кой ще спаси България ????)

  Сеймът на Литва прие на първо четене законопроект, забраняващ на граждани на Русия и на Беларус да кандидатстват за литовско гражданство и да купуват недвижимо имущество в страната, предаде Униан. Информацията е позована на съобщение на литовския парламент.

  “Огромното мнозинство от гражданите на Руската федерация подкрепя военните действия на своята страна, те не вземат мерки за прекратяване на агресията на режима, гражданите на тези страни носят отговорност за това”, заяви заместник-министърът на външните работи на Литва – Йовита Нелюпшене.

  По думите й, за да има промяна в поведението на гражданите на Русия и Беларус, е целесъобразно да се наложат ограничителни мерки, свързани с възможността руснаци и беларуси да посещават Литва и да влизат на територията на Европейския съюз.

  В законопроекта има текст, с който се предлага да се спре приемът на документи за визи от граждани на Русия и Беларус.

  Гражданите на тези две страни няма да могат също да подават заявления за получаване на литовско гражданство.

  Друг текст в закона постановява да се отнеме правото на руски физически и юридически лица да придобиват недвижима собственост на територията на Литва.

 14. Спокойно, приятели. – Румену Радеву е наш човек! – Той сега подготвя, култивира почвата отсам Дунава, за да може да се забрани и изкорени още по-хубаво ВСЯКАКВО русофилство по тези земи.

 15. БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ВСИЧКО,КОЕТО НАПИСАХТЕ ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ,КОГАТО
  БЯХ НА ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ ОТ ТУК .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.