Орбан, с неговия “гулаш капитализъм” и Румен Радев са си плюли в устата

 

Унгария няма да арестува руския президент Владимир Путин, ако той влезе на нейна територия. Това заяви в четвъртък Gergely Gulyas ( на снимката), началник на канцеларията на унгарския премиер Виктор Орбан.

 

 

 

 

Унгария, перифразирано по стандартите на комунистическата фразеология, се цепи от колектива, т.е. от “колективния Запад”, както на Изток наричат кошмара на западното обединение, който Путлер и режима му си изпросиха като враг. 

Прегазеният от съветските танкове унгарски порив към свобода през 1956-та година роди феномена на унгарския “гулаш социализъм”. Позволено беше от съветското началство въвеждането на социализъм на пълните стомаси, за да бъде потушено недоволството.

Изкушавам се да прекрача границата на аналогиите и да кажа, че днес наблюдаваме Гуляш капитализъм в тази страна във връзка с изявлението на Гуляш.

Излиза, че Унгария на Орбан направо кани Путлер да заповяда- този път в смисъл, че е добре дошъл. Тя приюти и путлериста Груевски, когато избяга от Скопие.

Унгария е страна по Римския статут, по силата на който е създаден Международният наказателен съд (МНС), издал заповед за ареста на Путлер.

Държави, смятани за симпатизиращи на московията, като ЮАР ( която  обяви намерението си тепърва да се присъедини към МНС) и Бразилия, дадоха да се разбере, че е по-добре Путлер да не стъпва на тяхна територия. Независимо от факта, че в ЮАР управляват едни проруски другари, а в Бразилия на власт е ляв президент с нескрити пропуски симпатии от недалечното минало. 

В европейската Унгария на Орбан се случва друго. И на какво основание? Ами статутът на МНС не е обнародван в Унгария”, заявява Гуляш. Унгарското правителство “не е формулирало позиция” по въпроса със заповедта за арест на Путин.

За да хвърлим мост към нашенската ситуация, г-н Гуляш подхвърля “аргумент”, който направо съвпада с реториката на все по-орбанизирания ни президент Радев. “Подобни решения не са най-уместните, тъй като тласкат нещата към допълнителна ескалация, а не към мир“, казва Гуляш.

Борците за московски гулаш-мир в Орбанова Унгария и за примирение с “руския мир” в Радевата България са си плюли в устата. Чака ги съдбата на Брежнев и Живков.

17 мнения за “Орбан, с неговия “гулаш капитализъм” и Румен Радев са си плюли в устата”

 1. Честит Курбан байрам!
  На братята мюсюлмани!

  Курбан байрам се частва заради придчата,
  която я има и в Библията, и в Корана.

  След като Бог се уверил във вярата на Авраам,
  разрешил му, вместо да заколи синът си Исаак,
  да му принесе в жертва овен.

  Според легендата, всеки мюсюлманин, посетил Мека,
  трябва да пипне камъкът на Каабата.
  Който е бил жертвен олтар за овена.
  За да се освободи от греховете си!

  Камъкът е бил бял.
  Но заради греховете на хората,
  сега той е най-черният камък на Каабата в Мека!

  …Предай нататък…КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…
  Слава Україні! Героям слава!

 2. Нека кагебистките шлюхи бай ОрбанЮ и лумПен гадень да отидат при ТЪПькача си Путлер да просят мир, нали уж искат “мирь”? Нека докажат , че са най-добрите шлюхи на сводника си Путлер и да отидат под краZZните фенери на краZZная площадь и да го обслужват по пълната програма за “мирь”!
  Но и двамата са толкова неЗАВИСИМИ от него , че не могат да шавнат без позволението на альфа-сАбаката си!
  Ето така неЗАВИСИМОСТь искат всички корумпирани рублоядски блядове в Будапеща и сАфия!
  Дори поднебесният большевишки генсекь – ZZинZZинпинь не можа да постигне мир , а какво остава двете блядьски труженички на Путлер да го направят?!?!?
  И двамата искат да проZZтитурат за Путлер, но едновременно с това искат да откраднат и стотици милиарди и от Брюксел , и от колониалните бюджети на УНРь и НРБь, нали ! ПараZZить веднъж, параZZитна шлюха – безкрай!
  Но нашите съюзници вече ще финтират проZZт(итуращ)ата зИльона ТИКВА от ДРОНЬдуковь2, като ще купуват балхарските снаряди за собствените си армии, а техните сегашни снаряди ще отиват за Украйна!
  Така дори зИльоната фатмашка шлюха дори и да иска ,няма да може да спре никакъв износ за съюзническите армии, още повече оръжейните заводи са частни, а гебревците имат да си връщат много на ТЪПьксча му Путлерь!
  Освен това , зИльоната фатмашка ТИКВА иска да “забрани” износа на боеприпаси за Украйна, ама не каза дали ще забрани износа и за сводника си Путлер ! Или на него не може да му откаже , а ????? А дали може да откаже на САЩ???
  Или иска да затрие и оръжейната промишленост, след като вече ЛИКВИДИРА собствената си бутафорна “армия” – БНА???
  Защото веднага ще спрат големите поръчки за военните работилни чки, и ще има доста уволнения , а и милиардите от поръчките за Украйна ще изчезнат от бюджета!
  Така че зИльоната фатмашка ТИКВА трябва сама да си подаде оставка , защото я чака импийчмънт! А ако продължава с вселенската си селяндурска нагла тъпотия , тогава САЩ са приготвили още санкции по Магнитски, за него , за проZZт(итуиращ)ата му шайка от ченгесари и фатмаци в калинковият му канцеларски щабь и в БНА! Заедно с падругите му от мутрошевишката ГЕРБь и мултакошевиките от ДПСь, и още повече за болшевиките от БКПь и сирищнишките селяндурски пикаещи шутове от АБВь!
  Одите на хуйло ви!

  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!
  Долу фатмашка шлюха – лумПен гадень, и падругите му от бумажната болшевишка рублоядска мафия – кУрвела ниновНаЯ, бокоТИКВАТА , дИбильян прасееФскиЙ, кУпейкинь и всички други параZZитни шлюхи на Путлер , одите при хуйло ви!
  Долу хунската шлюха бай ОрбанЮ, оди на Магнитски, оди на хуйло ти!
  Долу КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 3. – в последния ”Стандартен Евробарометър 98” :
  76% от българите счита,че ЕС се справя с предизвикателствата
  71% са за засилено сътрудничество в областта на отбраната
  63% са за инвестиране в отбранителните ни способности
  – над 2/3 одобряват инвестирането във възобновяеми енергийни източници за намаляването на вноса на руски газ и петрол в името на глобалната сигурност
  https://frognews.bg/novini/prof-evelina-kelbecheva-frog-svobodata-donese-balgariia-useshtaneto-ravnopostavenost-sas-sveta.html

 4. – ДеСантес за думите си за безсмислеността на поддръжката на Украина:
  “..Русия нахлу в Украйна… превзе Крим. Беше грешно… идеята, че аз вярвам, че действията на Русия могат да бъдат оправдани по някакъв начин, е глупост. Не мисля, че ще завърши с победа на Путин и това е добре. Според мен той е военнопрестъпник. Той трябва да бъде подведен под отговорност…” – от 32:37 мин.

 5. Неоспорим факт е, че меките и високоинерционни регулатори винаги водят до срив в регулираната система!
  Ето защо смятам за крайно необходимо, дори закъсняло, втвърдяването на ЕС и НАТО спрямо държави като Унгария и България, които очевидно нямат намерение да се съобразяват и изпълняват основополагащите уставните постановки и колективно взетите решения на тези съюзи. Като начало, членството на такива страни би могло да бъде „поставено на трупчета” /замразено/, правото на участие при вземане на общи решения – ограничено, а насочването и усвояването на еврофондове към тях – поставено под условие или временно преустановено.

 6. и гледам веднага форинта почна да потъва….пак…отново
  А всъщност нищо ново по слънцето-Орбан се оказа, че е обикновен внедрен доносник на КГБ, а досието му е в Москва и така го държат в зависимост. Опозиционната партия Дижение са се добрали до подобни документи. Същия евтин трик като в Б-не напразно неговия приятел и също внедрен доносник Г.Марков/седесарския шут/ му пише книги и го слави като велик.
  и Орбан се мъчи от много години да противопоставя ЕС и ценности на гулаш доволството или по скоро доволството на пръжките, които се продават тук във всеки магазин и си нямате идея какви купчини на щандовете свършват за нула време/евтин вариант на сланината, която е на свръх почит в унгарската кухня/. Ей това е евтината политика на т.нар. нелиберална демокрация-нещо като дървено желязо, но целта е хем да цоцаме пари от ЕС , пък хем да си крадем и правим каквото си искаме. И за съжаление унгарците в масата си тъпо и упорито вярват и са доволни, но похарчените пари за тази цел излизат прези свръхинфлацията от джоба на всеки. Плакатите и билбордовоте против ЕС и против Сорос бяха сменени с такива против санкциите – на всети 50 метра има такива, не можете да си представите това са милиони билбордове пръснати в цялата страна. Пропаганда се лее с всичка сила и на унгареца му се внушава че само унгарското е най-хубавото. Не не говорим за обикновен патриотизъм. В новини, реклами и във всякакъв вид комуникация се насажда – унгарско унгарско унгарско…всяка 10та дума е унгарско и то така че да е противопоставено на европейското.
  По себе си усещам настройката на повечето хора срещу чужденците. В последните 2-3 години от неутрална, вече стана прикрито враждебна. Дискриманицията е навсякъде в ежедневието.

 7. според инфо от УКРАЙНА, българия през 2022г е произвела и ПРОДАЛА оръжие за един милиард долара, което е отишло в УКРАЙНА. направено е чрез фирми-посредници от ПОЛША и САЩ, които са ПЛАЩАЛИ. от тях се и знае за до тук казаното.
  добавям, че по подобна схема ВСУ е получавала разни видове въоръжение и боеприпаси от българия още от 2014г, непрекъснато, до 2022г. като предвид далеч по-ниската интензивност на руско-украинската война през тези години, количествата са били съответно по-малки / още през 2015г отровителите на путлер тровиха нашия ГЕБРЕВ, правеха саботажи в заводите му и складовете с муниции. не сте ги забравили тези събития, а не ги помните, защото нашата, вечно русофилистична власт, не ги разследваше, не ги развяваше из своите, разбира се, медии…/
  всичко това прекрасно се знае от нашите комуноиди, защото ” по традиция от соца”, военната ни индустрия, частна + държавната, са червени бастиони в двукракия си маТреал. знае го и т.н наш президент. но предвид тяхната геополитическа шизофрения, те си го могат това ! / да въртят денем на струга снаряди за УКРАЙНА, която мразят , защото така иска тяхната икона путлер, а вечер да броят щастливо колко е надебеляла пачката от заплатите./
  нещо обаче мен взе да ме притеснява, като се видя как рашистите останаха без муниции, ДАЛИ НЯМА ДА ПОЧНЕМ ДА ПРАЩАМЕ МУНИЦИИ И НА “БРАТУШКИТЕ”?
  маТреалът по военните заводи ще заработи доброволно на четири смени, по 8 часа, хаха, щом ще е за “нашия мил путлерчо”!

 8. към Павел Тинков:

  “Като начало, членството на такива страни би могло да бъде „поставено на трупчета” /замразено/, правото на участие при вземане на общи решения – ограничено, а насочването и усвояването на еврофондове към тях – поставено под условие или временно преустановено.”

  Подкрепям напълно становището Ви!

 9. Цар Румен Първи Гълъбарски е несломим в своята решителност да остане в историята като завършен кретен.

 10. П.П. Все пак трябва да се напомни на спящите красавици от ППДБ , че освен комисия за импийчмънт на реZZиЛдентът лумПен гадень и на “партийната” вещица – вицепутлеристката йотовНая , трябва да се поиска НЕзабавна углавна присъда на адютантската фатмашка секретарка -“министъра” стАяновичь за НЕизпълнение на законЪТ за представяне на НЕограничена военна помощ за Украйна!
  Защото правомощията за предоставяне на военната помощ са на реZZиЛдентската шлюха стАяновичь, а не директно на сводника му от ДРОНЬдуковь2, нали!
  Не само реZZиЛдентът лумПен гадень трябва да бъде импийчнат , заедно с вицепутлеристката му йотовНая, заради ПРОТИВОконституционно и НЕзаконно потъпкване на Конституцията и законите в България, и абсолютна злоупотреба с тотална влась , и тотален конфликт на интереси! Той се мисли за фатмашки диктатор , заради НЕограниченият му имунитет , от “коМУнституцията” на НРБь, също както и другият милЮЮЮционерски фатмакь – геЙшев!
  Но , падругата му и секретарка – стАяновичь НЯМА ограничение да бъде преследван от закона и коМУнституция на НРБь, нали!
  Така че Атанасов от ДСБ трябва най-накрая да стегне редиците и да поиска НЕзабавно углавно дело за престъпленията на фатмака стАяновичь, който не спазва закона за военната помощ за Украйна, в чиито преки правомощия е това! НЕЗАБАВНО!

  Освен това трябва да не се позволява на парлаМЕНТА да контролира “служебните правителства” на зИльоната фатмашка ТИКВА лумПен гадень , след като не са избрани от дупетатите , нали!
  Нека си действа едно постоянно “служебно” “правителство” , което да се “контролира” , само, от неговият ТЪПькачь , който го е назначил, а това е резИлтатът лумПен гадень! Няма смисъл дупетатите да контролират “правителство” , което не е избрано нито от тях , нито от суверенът им!
  Това е тотален ХАОС от НЕЗАКОННО и ПРОТИВОконституционно смесване на изпълнителната, законодателната, съдебната, прокурорската, резИлдентската и всички други НЕзаконни СЛУЖБИ(“власти”) в НРБь!
  Ето това е болшевишката коМУнституция приета от НЕзаконното “велико” събрание , преди 33 години, одите на хуйло си!

  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!
  Долу баджанака-резИлденть лумПен гадень и вицепутлеристката йотовНая, заедно с проZZт(итутк)ите ченгесари, фатмаци и милЮЮЮционери от канцеларски щабь на ДРОНЬдуковь2 и ДРОНЬдуковь1, и в бутафорната БНА, одите на хуйло ви , БЛЯДове!

 11. Към Иван Стоилов:

  Познато ми е като аналогия лично. На украинското знаме, което съм си сложил на терасата, тази година на 3 март ми развяха отсреща рекорден брой български знамена. Никога преди не е било толкова наситено. Сякаш имам нещо против българското знаме. Беше очевидно, че украинското им действа като червено на бик и държаха да ме “затапят” по този начин.
  копейкин и компания правят точно това: били българофили, а не били путинофили, но крадат и поругават украински знамена винаги, когато им се получи ( с пасивната помощ на полицията в София).

 12. “Излязоха окончателните резултати от пробата – официален контрол, на пресни кокоши яйца, клас А, с произход Украйна, внесени в Република България през периода от 9 до 13 март тази година.

  Пробите са изследвани за забранени за употреба ветеринарни лекарствени продукти, антибиотици, сулфонамиди, кокцидиостатици, тежки метали и радиоактивност.

  Резултатите са отрицателни.

  Анализът е извършен в акредитираната Централна лаборатория по ветеринарно-санитарна експертиза.”

  Малееее, ако се извършваше и на българските яйца и пшеница същите проверки а не тези дето ги правят онлайн не знам какво щеше да стане….!

 13. @ Либералец 24.03.2023 в 12:32

  Само добавям – от асоциациите на зърнарите и на яйчарите (популярни и като клуб на любителите на “Бентли” и силиконови джуки) веднага заквичаха на умряло, че Украйна продавала много евтино! Ти да видиш! Ми продавайте и вие евтино бре, тулупи лоясали! Пазар му се вика, Мордехай Ашшер Леви – К.Маркс го е обяснил в съкратения курс по политЭкономия на капитализЪма! Всъщност, проверките са тройни – от Украина, от РъБъ и от една евроагенция. И се оказва, че украинските яйца са по-качествени и по-евтини. Дето имаше един неприличен виц, “Пълен та…шак, др. радЭв”, да ме простят дамите във форума.

  И за всичко това РъБъ телевизорите МЪЛЧАТ като руZкий газ(опровод), сал една ТВ Европа от немай къде в супер окастрен вид го помена. Те ти превзета държава, дето рундю казачока се чудеше що е то…

  ПП – ДОВЕЧЕРА ВСИЧКИ ПРЕД РэЗИДЕНТСТВОТО. С ЯЙЦА И ДОМАТИ!

 14. “Освен това трябва да не се позволява на парлаМЕНТА да контролира “служебните правителства” на зИльоната фатмашка ТИКВА лумПен гадень , след като не са избрани от дупетатите , нали!”

  Да, ама не!

  При наличието на парлаМЕНТ, той трябва да контролира и “служебните правителства”!
  Независимо от това, че е назначен от пРезидента!
  България не е президентска, а парламентарна република!
  Нали?

 15. Този Радев изгря на сцената като “Решетников” а ще си залезе като измамник от “Магурата” . Достоен авер на бате си Борисов !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.