Новини и илюстрации от и за света на рашизма

Рашизмът вилнее не само срещу украинските жертви, старци и старици. Може да бъде видян развилнян и по улиците на Москва.

Църковен екстремист с икона на гърдите рита на улицата възрастна жена край метростанция Марксисткая.

Православният фундаменталист видял в лицето на продавачката на цветя конкуреция в събирането на средства от минувачите.

 

 

 

 

В Крим вече се усеща паниката или както се изрази президентът Зеленски “най-съобразителните плъхове” вече бягат от там.

 

 

 

 

 

 

В социалните мрежи бегълци от окупирания полуостров се оплакват, че стоят в тричасови задръствания на моста, който ги свързва с Русия, без никакви санитарни условия.

Армения и Австрия, уж проруски държави, обявиха, че зачитат решенията на Международния наказателен съд, т.е. биха арестували Путлер, ако се окаже на тяхна територия.

В Молдова, по същото време, забраниха на проруски доскорешен президент Додон ( на снимката с Путлер с т.н. георгиевска лентичка на ревера) да се прояви като праведен православен в Атон. Разследват го за национално предателство. Забраниха му да напуска страната.

Такива са някои от новините, с прилежащите им илюстрации, от “руския свят”, който беше изненадан от решение на най-голямата китайска компания по разтоварване на кораби да откаже обслужване за руски стоки- ден след края на визитата на Си Дзинпин в московията, откъдето пристигат твърдения (непотвърдени официално засега), че китайският “скъп приятел” на Путлер на практика е съкратил визитата си. Отменил е не само предварителено (едностранно) обявена среща с руски комунисти, но и с кмета на Москва Собянин-както и посещение в московския зоопарк.

 

 

 

 

 

 

31 мнения за “Новини и илюстрации от и за света на рашизма”

 1. Извинявам се, но защо защо Австрия е сложена при Армения като проруска страна? Самият факт, че излезе със специално изявление относно решението на Хага е показателен: Виена иска да се знае, че се придържа към западното единство, тъй като е заподозряна в обратното.Никой друга (западно)европейска държава не се почувства гузна, че да изпада в оправдателен режим в този смисъл.

 2. Към Hristo Popov:

  На сравнителна основа. Сред останалите (западно)европейски държави тя е единствената, която се противи Украйна да бъде въоръжавана, мърмори срещу санкциите… Не е мое “екзотично мнение”.

 3. 鋭い目つきのゼレンスキー氏
  (букв.”остроокият г-н Зеленски…”)
  https://www.yomiuri.co.jp/world/20230325-OYT1T50112/2/
  58 минути разговор без пиене на вода…
  Контра офанзива… „Все още не. Чакаме боеприпасите от нашите партньори. Руската армия изстрелва около три пъти повече боеприпаси от украинската армия всеки ден. Без танкове, артилерия и HIMARS не можем да изпратим смели войници на предните линии… Ако имате политическа воля, можете да намерите начини да ни помогнете, ние сме във война и нямаме търпение. Украйна не може да направи компромис. Те убиват, изнасилват, ограбват и унищожават всичко..“
  – 鋭い目つき – в см. силен,пламенен, интензивен, проницателен поглед
  https://twitter.com/gytta_ogg/status/1638242874520158208?cxt=HHwWgIC2-d3NmrwtAAAA

 4. Външната им министърка танцуваше със специално поканения Путин,който беше довлякъл за тържеството десант от танцуващи казаци….

 5. Благодаря за обяснението, защото не бях наясно с тези детайли относно позицията на Австрия, а е добре да се знаят

 6. Не може да се отрече, че Радев тарикатски остави Орбан да излезе с едни гърди напред. Можеше да отговори, че няма да го арестуваме и туй то. Но той доблестно като истински офицер (реколта БНА) изшикълкави… Друго си е да имаме президент-политик, а не като онзи русофоб-техноктат Плевнелиев, който дори нямаше да чака да го питат….
  Все пак на мястото на Путин не бих дошъл в България, при тази независима прокуратура…

 7. Напълно споделям написаното от г-н Инджев по отношение австрийската позиция!

 8. @HristoPopov,
  Още от времето на соца КГБ си разиграва коня в Австрия с типичните похвати – подкупи, заплахи и изнудване. След края на соца КГБ и ДС прехвърлиха доста капитали там. Цветан Василев отиде в Австрия да търси протекции и подкрепа, когато Пеевски и Борисов атакуваха банката му. Станишев също отиде в Австрия да търси подкрепа, когато го отстраняваха от лидерския пост в БСП.
  В Австрия е “заровено кучето”! Най-важните решения за българската политика и икономика се решават с обаждания до австрийски или швейцарски номера.

 9. Представям си как са осрали бягащите кацапи моста-гордост на Путлер…
  Сега ако бях на мястото на Байдън, щях да изпратя под формата на хуманитарна помощ десетина химически тоалетни.
  Питам се, кога нашите политици-демократи ще поемат инициативата на молдовяните и ще поставят нашия пРезидент в позицията на Додон-2?!

 10. Цирк в Нова телевизия – пРезидентинът ни /с извинение/ “подписал решението на ЕК, с което не е съгласен”… Пресслужбата му на нокти! Тъпият “зелен чорап” не може да излезе от кожата на селяндура Андрешко. Резилът му е позор за България!!!

 11. @ HristoPopov, 25.03.2023 в 13:51

  Австрия от десетилетия имаше, меко казано, странна позиция по всичко, свързано с СССР/раZия и евро-ограниченията за катуна на блатните шебеци. Няма как да не сте чували за рестрикциите по КОКОМ. Е, едни хора в Австрия редовно ги нарушаваха с години и доста добре си натъпкаха касичките. Имаше един дългогодишен канцлер на име бруно крайски, който с блага усмивка се правеше, че не ги вижда. Традицията продължи съвсем доскоро, чак до сватбата на външната министерица др. карин кнайсел, която се пробваше да тропка гавот, танго и казачок с бункерния кагебист. За благодарност той я гуди в борда на ПАО “Роснефть” с мизерна заплатица от само 530,000.оо € годишно. Повечко четене извън руZкия фейсбук не вреди, колега!

 12. към HristoPopov:

  Високия стандарт на тези крайдунавски селяни /и по манталитет/ се дължи на факта, че Австрия е Швейцария на руските капитали, а не защото са работливи.

 13. Off-topic – малко преди взрива на 2-та северни потоци на мястото са били засечени 3 руZки бойни кораби, пишат в.Die Zeit и Expressen. Те са от базата в Калининград/Кьонингсберг. Данните са потвърдени от датски патрулен търсач P524 Nymfen, шведски корвет и разузнавателен самолет на Кралските ВМС. Съдовете на блатните диваци носели мини подводница, специален кран-влекач и доста са се мотали на мястото 3-4 дни по-рано. Кой ще плаща контрибуции за държавен тероризъм, ха-ха?

 14. dkaraivanov
  25.03.2023 в 15:31

  И що да не дойде Путин, може пак да му подарят кученце и цял поток. В комплект.
  И аз да се пошегувам.

 15. За Австрия чуйте Хр.Грозев за руските агенти във Виена, където е перачницата на КГБ и нашето ДС, парите все някога замирисват, каквото са си надробили австрийските другари, ще си го сърбат …

 16. В сайта https://www.kasparov.ru/material.php?id=641F06CEE81E6 се цитират няколко издания, според които руски военни кораби са забелязани край СП-2, дни преди взрива. По същото време има интервю на бившия френски президент Оланд, взето от немския ФАЦ.

 17. Гледам че тук се спори кой е по-по-най руzzолюбски настроен и за да вмъкна миролюбив елемент в спора предлагам на спорещите да попият малко от високонравствената, дълбоко хуманната, естетически недостижима и непрежалима руzzка култура.
  Единият от двамата самородни бисери пръскащи култура от сцената е даже с нашенски корени и самите руzzнаци го имат за българин от което най-малкото трябва да се възгордеем, както се гордеем с рундю каzzачока например…
  Надявам се спорещите да получат дълбоко удовлетворение от видяното и се умиротворят.

  https://twitter.com/LaraFilinni/status/1603777225807069187?t=zJ6McRLvLRDW2fy-eiHEsA&s=19

 18. @ ImBlack:
  В Австрия, по време на т.н. преход се позиционираха с предоставеното от Партията-майка /и награбеното/ и Дража Вълчева, и Огнян Дойнов, и Петко Данчев и мн. други. През австрийските банки бяха препрани милиарди мръсни червени пари!

 19. Вчера беше Благовец и в тази връзка да кажа, че най-гадното и отвратително в така наречения рашизъм е че включват в срамната си братоубийствена война, Божията Мироносна Църква. И затова моля коментиращите да не злоупотребяват с това и да не винят Православието в частност. Божията църква, заради която Господ се роди на нашата планета , била тя Православна, Католическа, Протестантска или друга, води придобиване и утвърждаване на Мир, Любов и Милосърдие , качества на Божията Мъдрост с която човека е създаден. Божията Църква е вратата към Божието Царство и Господ дойде при нас, за да я отвори за всички, които искат да избягат от злото и омразата на Падналите ангели. Затова моля не плюйте и не зачерквайте Божията врата. Тя е единствено ни Спасение. Ордите на мрака искат само това. Вратата да бъде затворена а човека завинаги да остане техен роб. Другаря путин е роб на Мрака и мисията му е такава. Тази война не е просто война за власт и територия. Не е само война между два свята. Падналите владеят ума на човека но Господ е в сърцето му и е по-силен.

 20. Павел Тинков,

  радев с тези частушки приземи бойната ни авиация за 8 години и като главнокомандващ свежда превъоръжаването на армията ни до чегеварското си юмруче – Македония даде на Украина 4 Су-25 + х танка Т-72, в петък обяви, че прехвърли на Украина 12 ударни хеликоптера Ми-24 и купува 8 хеликоптера западно производство
  – кога ще си спомним, че сме македонци …
  https://news.bg/int-politics/papa-frantsisk-na-pat-za-rim-balgariya-i-makedoniya-sa-dve-napalno-razlichni-natsii.html
  ” … Македония е вратата, през която християнството е влязло в Европа, защото Павел е бил призован от македонец…България трябваше да се бори толкова много за своята идентичност като нация. Самият факт, че през 1800-те, повече или по-малко, 200 000 руски войници загинаха, за да си върнат независимостта от ръцете на турците… мислим за това какво означава 200 000. Толкова много се борят за независимост, толкова много кръв, толкова мистика, за да се намери консолидация на идентичността … България винаги е била мирен мост между Изтока и Запада
  Македония имаше самоличност и сега тя я консолидира като народ, с малки и големи проблеми, като името й, както всички знаем…”

 21. Папа Франциск волно или неволно служи на хуйло. Радэв също служи на хуйло.

 22. RaifaizenBank – австрийската кооперативна банка оперира без проблем в московията.
  Тя е от малкото “западни” компении, които останаха да работят с московсикете касапи.та
  Кой спря победния ход на българската армия през 1888? Австрия!

 23. Благодаря г-н Инджев, че публикувахте коментара ми. Замисъла на тъмните беше световна ядрена война но Господ го предодврати. Червеното и Синьото бяха укротени. Бойците казват, Слава на Украйна а Аз казвам Слава на Божието Царство. Вярвайте в Исус Спасител и в неговата подкрепа. Без него, човека ще бъде роб. Космичния дух, който живее във всеки от нас е създаден с Божията любов и Господ ще го опази от всеки насилник.

 24. Тази Македония за която говори господинът ,където апостол Павел ,е посетил в първото си мисионско пътуване е Егейска Македония ,Филипи е до Кавала,тогава Римска провинция и няма нищо общо с днешната Северна Македония ,тогава районът на Скопие въобще не е бил част от никаква Македония ,а към Горна Мизия,там са живели илирийците Дардани,които по късно дигнали въстание срещу Рим,не са живели и никакво славянски мелези като днешните псевдо македонци,ето и древно македонски имена за сравнение,Птолемей,Стратоника,Леандър ,Лидия,Александър,Антиох,а сега съвременни вардаряни,Зоран Заев,Бранко ,цървенковски ,Блаже Конев,Крсте Месирков,Доста Димовска,от пръв поглед си лечи разликата нъли

 25. Едно детенце помолило баща си:

  – Тате, разкажи ми приказка за Македония.

  Бащата започнал:

  – Нямало едно време …

  Извън майтапа, познавам македонец, който твърди, че името Македония идва от мака.

 26. Към Динев:
  Гърция вече забрани на титовските подлоги от УДБА в Скопие, да се наричат “македонци”, забрани!
  Така че сега скопските ченгета се чудят , как да са едновременно “антични” македонци,освен това и да са създатели българската скавянска кирилска азбука и писменост, а и да са създатели на Българската Охридска Архиепископия, и на найния наследник Екзархията, и на всички възрожденци и революционери от Костур до Косово и Албания.
  Няма как да са древни “елини” и да са “славяни” , едновременно!
  И със забраната на българските клубове искат да дамгосат македонските българи , че са “фашисти”, фашисти! Няма как някой да почита “фашисти” , като кръщава клубовете си на тях, без самият да е фашист, нали?
  “Фашистите” почитат себеподобните си! Ето такъв разделителна абсурд искат да ни наложат скопските титовски “антиФАШИСТКИ” ченгета! Те обявяват пред целия свят , че българите в БЮРМь са “фашисти” и така разделят собствената си ИЗКУСТВЕНА “НАЦИя” , щом като се делят на фашисти и антиФАШИСТИ! Те са същите примитивни инфантилни болшевишки и сърбофилски , като нашите рублояди спрямо матушката им Кремль! За скопските сърбофили матушката е УДБА!
  Дори “валутата” им е клонинг на сръбската, и двете са динари, дотам са стигнали скопските подлоги!
  Няма как сръбските слуги в Скопие да извършват “възродителен” процес срещу българските клубове, след като една Гърция ги накара да си сменят името, два пъти, един път на БЮРМ, а след това и на СРМ!
  Никой не им отрича историята след Втората световна война, но и те не могат да отричат нашата преди Втората световна война!
  Че даже имат наглостта да копират сръбско-коминтерновско-руските си сводници , и да ни наричат “татари, както правят те!
  Ба сръбските подлоги в Скопие трябва да се отговаря – Je suis TA(r)TAR! Защото ние не сме македонски “арийци” , като тях , и не се срамувам да се наричаме дори татарски “унтерменшени” , макар и да сме си само българи, нали?

 27. Много неща започват да се изясняват, макар и бавно.
  Бавно, защото е факт, че сме завладяна държава!
  За щастие, все още не сме се разпаднали като нация и това се дължи на Просветителите ни, както преди многото години, така и сега за да ни натягат обръчите. И ако има(ме) искрица щастие, това е, че Просветителите ги е имало, и все още ги има!
  Дори сега в „лепкавият“ вапцаровски мрак, остатък от сянката на дълго строения комунизъм, за радост и в лицето и на неуморимият журналист и критик Иво Инджев, чиито гости в блогът сме му. Осана, че просвещението продължава да живее.
  Сега по някои от темите-
  Австрия и австрийците?
  Балкаджии и Балкан, макар и (малко) по–различен, поради по–голямата близост до центъра на Европа и по–слабото турско „владичество“(?) Вероятно много от нас дори не знаят, че Австрия и Виена след ВСВ са били като междинна точка между западна Европа и СССР. Там са се помещавали и от там са действали шпионските резиденции на двата блока. И ако аз, както Суворов, не разполагам с директни и точни сведения, поне съм срещал много „австрийски“ българи на които, както се казва, косъмът не им е чист. Просто при общуването, както с необяснимото им отзоваване ТАМ по времето на соца, и последвалото им посредничеството при търговии на стари западни коли и други доходни сделки, които само свързани с ДС българи можеха, ей така, да се навъдят и професионалстват, без да „изгорят„. Това, поне за мен, е достатъчно показателен пример. Дори ми се струва някъде имаше изяви, че и наш Бойко е нагазвал в тази територия.
  После се оказа, че се чудим, защо и как, много от тях станаха олигарси и политици.
  Да не говорим за политическите фигури които споменава господин Тинков, както и австрийските политици, които преди известно време по сватби и банкети открито славеха и канеха там Путин.

  Относно взривените северни потоци , поне мен, мълчанието и мудността относно руското влияние там, също ми се струва съмнително, след като от авторизирани служби там по това време са забелязани руски военни кораби и голям товарен гръцки кораб (който е обслужвал само Гърция и Русия) дълго да са сновели около тези места. Освен това най важното, след което са се насочили и прибрали в руски пристанища. Смешното тук е, че се подозира някаква десетметрова яхта и неин екипаж, който на такава дълбочина, без специално оборудване и умения (дори без наличието на миниподводница), едва ли биха могли да предизвикат авариите.
  Също преди няколко дни много ме учуди с изказването си министър президентът на Бранденбург (Германия), който в едно тв–предаване постоянно и с право, критикуваше за недоумения, и накрая като миризлива купчина на метеното, изтърси, че с Русия трябвало веднага след прекратяването на военните действия да започнели стокообмен и добри отношения, защото било в НАШ интерес. Е, че е бивш комунист знаехме, но (поне аз) си мислехме, че се е променил…
  Е, изясняване е нужно, но вероятно трябва и малко възпитание (както се казваше някога) по макаренковски, за да може най–после без пречки да се пристъпи към истинската промяна.

 28. В момента са се СНИШИЛИ, много скрити лимонки…Снишили са се, слухтят и дебнат новините от Фронта…зад гърбовете им на кавьорчетата все още стоят портретите на късото фюрерче, но в момента са леееекинко наметнати с маскировъчни покривала…

  Прочее, някой знае ли какво става с нашенското “Тръмп общество”?
  Скоро не са се появявали по екраните да тропосват…?

 29. Динев,

  в апостолските времена Филипика в дн. Гърция е село, а става дума за дн. Пловдив – Св. Ерм е един от 70-те апостоли на е 1-вия епископ във Филипопол от списъците … и цитата на г-н католическия папа в комлект с 200 хилядите руски жертви , може само да накара всеки дн. българин да се замисли защо оттатък Вардар ги учат че тук сме татари, а отсам Вардар че тук са дошли някакви азиатци и са се претопили в славянското море след като направили държава под носа на Източната римска империя – да напомня , че генетичните изследвания отдавна доказаха , че сме местно Балканско население много преди данайците да се преселят тук – католиците са станали християни след българите(https://drumivdumi.com/чирпански-манастир-свети-атанасий/), а русия се самообявила за наследница на ИРИ от мерак за Проливите …
  – нашите историци все още крият, че след институционализирането на християнството – църквата обявява за еретици тези , които се считат за последователи на апостол Павел,
  получили от него Христовото учение – местния орфизъм по естествен начин прелива в апостолските послания и до днес това се пази в обичаите и традициите ни , а заради българското богомилство заразило европейците католиците измислят инквизицията …
  – да припомня ли за потопената под копринка тракийска столица – и траките е трябвало да се изнесат по дн. гръцки острови, за да изчезнат от нашите земи
  http://macedonia.kroraina.com/tschilingirov/bc2/atch_bg_cyrkva_2.pdf
  “Във Филипи няма, а и никога не е
  имало река, за каквато се споменава на много места в Деянията на
  апостолите и която е свързана най-тясно със събитията по време
  на първото и второто пътуване на апостола. За разлика от Фи-
  липопол/Пловдив, край който тече пълноводната и единствена през
  средновековието плавателна река на Балканския полуостров, която
  със своите многобройни притоци напоява цялата тракийска земя
  южно от Балкана и дори със своето тракийско-българско име, Хе-
  бър, на гръцки Еврос, дава името си на нашия континент, Европа –
  и това е свещеното име на свещената река, извираща от преспата
  под най-високия връх на Балканския полуостров, в чието подно-
  жие, в един храм, според преданието на неоплатониците, е бил по-
  светен Орфей, Учителя на траките, а не името на отвлечената от
  Бика/Зевс девойка в елинската митология. Към тази река се отправя
  в съботата след пристигането си в града апостол Павел, търсейки
  градската синагога. Там той държи първата си проповед на евро-
  пейския континент, а в свещената река на траките кръщава и първа-
  та европейка-християнка Лидия”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.