Рашисткият фюрер се опитва да компенсира военния си провал с пропагандни фойерверки

Путлер се опитва да демотивира Украйна и Запада с поредица от нови заплахи. Щял да употреби боеприпаси с обеднен уран в Украйна в отговор на британското предложение да снабди Киев със снаряди, съдържащи от този метал. Плаши украинците с радиоактивния прах, който щял да се разпръсква при стрелбата с такива боеприпаси, сякаш огромното количество експлозиви, изстрелвани от армията му, не нанесоха вече страховити щети върху природата на Украйна.

 

 

 

 

 

 

Освен, че загрижеността му за украинската природа е повече от лицемерна, фалшиви са и и аргументите му срещу използването на обеднен уран- най-малкото поради това, че самата раzия произвежда такива боеприпаси и няма логика да прави това, ако действително вярва, че са толкова вредни. Как ли би се отбранявала на своя територия с тях, каквато опасност непрекъснато внушава пропагандна? Или ги произвежда именно поради своята убеденост, че ще служат само за нападение на чужда земя?

В днешно време всеки интересуващ се може да провери що е то обедненият уран. И понеже не е за вярване, че експертите не са обяснили на Путлер какви глупости дрънка, остава единствено версията, че нарочно дезинформира, когато говори за “оръжие с ядрен компонент”.

Става дума за сребрист бял метал с атомен номер 92. Неговата радиоактивност е малка, но е два пъти и половина по плътен от желязото. Това не само подобрява бойните качества на снарядите, в които го добавят, но и е причината да бъде смесван с метала, от който американците произвеждат танковете си. Дали са толкова “малоумни”, че да застрашават с облъчване танкистите си или е обратното: защитават ги?  

Въпреки това и рашисткият военени министър Шойгу се загрижи за здравето на воюващите със снаряди с обеднен уран. Трогателен изблик на хуманизъм спрямо врага, няма що!

Фюрерът Путлер лично се опитва да компенсира липсата на успехи на бойното поле като обявява намерението си да разположи ядрено оръжие в Беларус ( в нарушение да договора от Будапеща от 1994 г., подписан от Борис Елцин, Джон Мейджър и Бил Клинтън). Разправя небивалици за това как за година федерацията му щяла да произведе 1600 съвременни танка, макар капацитетът на военния му завод да не надхвърля 20 бройки на месец ( а и страда от липса на обучена работна ръка). 

Дори и да е вярно твърдението му, че танковете му щели скоро да станат 3 пъти повече от украинските, възниква въпросът КАКВО ОТ ТОВА? Това съотношение беше още по-голямо в началото на инвазията му, но никак не му помогна да постигне целите си. В мрежата припомнят, че СССР разполагаше с близо 7 пъти повече танкове от всички натовски държави взети заедно, но това не спаси империята от разпада й.

Празните приказки на фюрера отдавна не плашат Украйна и Запада именно защото са доказано кухи. Хорът на пропагандата, на която той лично дава тон, издайнически говори за голямата промяна, настъпила в тяхното либрето.  Ултимативните послания към украинците да се предадат изчезнаха от тези песнопения и сега акцентират върху заканите за отмъщение ако украинците посегнат на Москва или Крим, т.е. допускат вече това да се случи. Няма как да скрият опасенията си, след като от месеци насам по покривите на обществени сгради в руzката столица започнаха да разполагат противовъздушни системи.

Надеждите им да разбият НАТО не само не се сбъднаха ( както отбеляза вчера президентът Байдън), но и търпят все нови разочарования. Най-новото е решението на Унгария да се присъедини към споразумението на ЕС за предоставяне на 1 милион снаряди на Украйна. Дори и “последният мохикан” на рашисткото влияние в ЕС и НАТО Румен Радев направи опит да видоизмени предателското си послание спрямо общата западна политика, модифицирайки категоричното си заявление срещу предоставянето на каквото и да било оръжие на Украйна с уточнението, че България щяла да се включи в сделката за снарядите, но само за “трети страни”.

Позорно е да сме на опашката на евроатлантическата солидарност. Няма как да бъде прикрито обстоятелството, че това е реверанс към раzия, колкото и Радев да обяснява, че по този начин се бори за мир. За съжаление неговата борба (zein kapmf) откроява страната ни като черната овца сред “белите страни”, към чийто стандарт на живот българите са доказали, че се стремят  – включително чрез краката си, населявайки западните държави с повече от 2 милиона свои бегълци от облъчената с рашизъм България. 

14 мнения за “Рашисткият фюрер се опитва да компенсира военния си провал с пропагандни фойерверки”

 1. По повод извършвания от путлер еко-тероризъм давам този линк към “Avaaz” за криминализиране на екоцид-а:
  https://secure.avaaz.org/campaign/en/make_ecocide_illegal_loc/?cZCuXsb

  и допълнителен линк касаещ късия-да бъде инсталиран на правилното място:
  https://secure.avaaz.org/campaign/en/prosecute_putin_loc_rb/?cZCuXsb
  Моля разпространявайте след подписване!

 2. След загубата на Бахмут,
  рашиста Путлер, крайно време е да реши къде да се крие!
  При Башар Асад, или при Ким Чен Ун.

  П.П.
  Издъхва Странджата – най-истинският хъш на България

  На 25 март преди 147 години в Браила издъхва една от най-митичните и обаятелни фигури в българската история и литeратура – Странджата.

  Вазовият хъш от „Немили-недраги” не е художествена измислица,
  а в действителност е от плът и кръв.
  Това е патриотът-родолюбец и борец за освобождението на България Никола Тодоров Странджата.
  Никой в България днес не се пита дали той е реална историческа фигура, защото образът му отдавна е част от националната идентичност.

  Никола или Нено Странджата е роден в Търново през 1834 г.
  Кръстник му е Кръстю Момчев – член на мезлиша/общинския съвет/ и градската търновска община в Османската империя.

  От малък Нено се изявява като смел, пъргав и ловък.
  Градската легенда разказва, че един ден бащата на Нено купува дърва, натоварени на волска кола от един турчин.
  Когато почват да ги разговарват, 10- годишното момче извиква “ Мога да прескоча колата натоварена с дърва.”

  “ Ако можеш, дървата с колата и воловете, ще ви ги дам безплатно”, казал турчинът с насмешка.

  Нено се отдалечава десетина крачки от колата, запретва си късите панталонки, втурва се и със силен скок прескача колата.

  Нено се потупва по гърдите и се обръща към турчина с думите: “Беним странджа”( aз съм юнак).
  От тогава му остава името Странджа.

  Турчинът верен на думите си, трябва да остави колата и воловете и почва да плаче.
  Бащата на Нено го успокоява, като му казва да остави само дървата и да си вземе колата и воловете.

  Не можейки да понася османлиите, вече порасналият Никола напуска Търново.
  С материалната подкрепа на Добродетелната дружина през 1867 г. в България навлизат две чети,
  за да установят настроенията и готовността на българското население за въстание –
  четата на Панайот Хитов, през април-август и четата на Филип Тотю – през май-август, а Никола Странджата вее знамето на войводата-първият трибагреник.

  Връщайки се от България в Румъния, той отваря кръчма-кафене в Браила.
  Много хъшове намират подслон и храна при него.
  Самият Вазов прекарва 2-3 месеца в кръчмата на Странджата.
  Впечатлен от своя благодетел, той го описва в своите произведения като най-уважавания хъш.
  Вторият знаменосец на Ботевата чета Димитър Стефанов Казака също посещавал кръчмата на Странджата – човекът, приел нерадостния живот на хъш.
  Странджата издъхва от туберкулоза в Браила в ръцете на Вазов (Бръчков) с мечтата да дойде в България и да умре за нея.
  Деня, в който издъхва страстния родолюбец, камбаните на Браила бият за Благовещение, 25 март.

  147 години по-късно днес също е Благовец.
  Да почетем в сърцата си паметта на Странджата, който завинаги ще бъде част от българската Свобода.

  …Предай нататък…КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…
  Слава Україні! Героям слава!

 3. Путлерь нека обясни на овчите си лумпени , защо подари на болшевишкия си сюзерен -ZZиZZинпинь 5 милиона квадратни километра от територията на ОРДОстана си ????
  ЗАЩО??? Нали , уж, иска да присъедини Украйна към болшевишката си империя? Украйна е 10 пъти по-малка от териториите, които туПинь подари на маоисткия си императорь , а и останалите други 10 милиона квадратни километра иска да му ги подари за окупация, заради нищожният си параZZитен чекистки животец и бандитизъм!
  Нали уж щеше да “увеличава” губерниите си за сметка на Украйна и бившите савецки колонии в Европа?????
  Всичко това показва, колко примитивно инфантилен е чекисткият бандитски изродь от Санкть Лениньградь! Той съгласен да подари на китайските большевики дори завладените народи от Бурятия, Тува и Чукотка,вместо да им даде НЕзависимост! И така те ще преминат от едно московско робство към друго маоистко робство, заедно с Монголия ,и чак до Чукотка! Ето това е “великият” обединитель на новият савецки рай(Хь) , и на новата руска империя! Няма как Руската ФЕЙКдерация да остане цяла след като нейният главатар подарява половината територия на генсекъть на маоистката болшевишка империя! Без дори да е провел референдуми в окупираните руски губернии! Затова всичките руски губернии трябва да проведат Референдуми за НЕЗАВИСИМОСТ от Московията! Защото Путлер ще ги даде на китайско робство , за да спаси нищожната си престъпна чекистка кожа, без да се интересува от запазването на целостта на Руската ФЕЙКдерация! Също както и другите путлеристките подлоги , като Шойгу, който няма доблестта да ликвидира Путлер, и така да спаси собственият си народ от китайско робство!
  А колкото до обедненият уран, то е най-добре украинските танкове да ги заредят не с такива снаряди, защото не останаха савецки танкове срещу тях ! По-добре е да ги заредят с по-евтини осколочно-фугасни снаряди за ликвидиране на пушечното мясо и камионите на путинската орда! Те дори не заслужават да използват обеднен уран срещу тях!

 4. Другаде го сърби Путю. Руските танкове използват техни модели подкалибрени снаряди, включително от обеднен уран. Но, както всяка хубава руска работа, има едно но. Руските танкове са с автоматично зареждане. Това създава ограничения за дължината на снаряда, който може да се ползва. А при подкалибрените снаряди от този тип, на руски БОПС, на български не знам как е, за бронепробиваемостта решаващо значение има дължината на подкалибрената стрела, а не толкова началната скорост. И се получава така, че руските танкове дори с най-добрите си БОПСове от съвестко време, не могат да продупчат съвременния натовски танк от 3-4 км – това е дистанцията, от която натовските снаряди ги пробиват отпред и излизат отзад, включително върха на съветското танкостроене, преобутия като Т-90М ветеран Т-72БЗ.

 5. много е тъпо, когато на едно здраво и нормално тяло се появяват болки ту тук, ту-там и ти развалят житейския комфорт…най-вече с НЕИЗВЕСТНОСТТА “какво, по дяволите, става?”
  очевидно, по разни, известни на умните хора причини, тези, които им се плаща за функцията да се грижат за твоето здраве, вятър ги вее на бял кон..
  тази метафоричност отпада в момента, когато върху тялото ти се появи болезненият цирей – най сетне ПРИЧИНАТА е показала своята гадна физиономия! край с неизвестността! и без мнението на “компетентните органи”, всеки знае как трябва да се действа при този проблем!
  най-полезното от оголилото се ЗЛО е, че след това НЯМА поведенческа алтернатива – колкото и да ти тежи задникът, колкото и да е сладък животът ти, колкото и да мразиш оръжията, щеш – не щеш, ТРЯБВА ДА ЛИКВИДИРАШ ЗЛОТО!
  не се сещам за двукрак глупак, който е готов да цамбурне в гнойта на цирея по своя воля. дори нашите русофилистици няма да направят такава безумна крачка.
  всичко това го направиха путлер и послушното му стадо – НАЙ-СЕТНЕ ТЕ СЕ ВИЗУАЛИЗИРАХА КАТО ПЛАНЕТАРНИЯ ЦИРЕЙ!
  не случайно по цял свят, от много векове, съществува поговорката ВСЯКО ЗЛО – ЗА ДОБРО!
  гнойната еволюция на русия УЗРЯ в рашистката война в УКРАЙНА. започна световен катаклизъм! да ме извини г-н ИНДЖЕВ, но войната няма да приключи скоро. рижият клонинг на путлер в САЩ може да не стане пак президент, байдън може да се разболее, путлер може да го капичнат…, но тези варианти няма да приключат войната. войната е пещ, в която изгарят човешки животи, материални ценности и пълноводна река от нова индустриална ПРОДУКЦИЯ. мощните световни икономики вече се развъртат като гигантски маховик и това е , уви, гаранцията, че войната скоро НЯМА да свърши.
  путлер ,къде ще ходи нещастникът- плаши с ядреното си оръжие. идиотите му от централните телевизии внушават на населението, че ще е много по руски да измрат всички, но и на останалия свят да направят максимална гадост. в тази посока “играта” наистина може да свърши с изтребването на рашистите. като се наложи – това ще се направи! от тези, които го могат. от тези, които имат не “безаналогови”, а реални оръжия .
  преди време, комуноидите- русофилистици вярваха, че все някога “обреченият капитализъм” ще се срути и “на позитано” ще изгрее щастливото слънце. да, ама не! срути се комунизЪма. като се яви московският “цар”, нашите баш идиоти започнаха да отделят отново мъзга, с надеждата рашизмът да превземе света. и отново динена кора! – пак замириса на нас.рани руски гащи, на провал, на гибел и на мъзгата, и на мечтанията за московски световен ред.
  кофти работа, другари! живеене като шизофреници, а подсъзнателно – ОГРОМНА ТЪГА! нощем сънища как протягате за милостиня немита ръка…

  за обща култура: преди половин и повече век, в пътническите и всички транспортни самолети по света имаше едни къде кубове, къде паралелепипеди, представляващи полетен БАЛАСТ. чрез местенето им в “тялото” / фюзелажа/ си реализираше центъра на тежестта на самолета, според товарите или пътниците.. този баласт се правеше от БЕТОН. но, като му дойде времето, бетонът беше заменен с ОБЕДНЕН УРАН, с което обемът на баласта се намали поразително. от тогава всички ние сме пътували из небесата, винаги в присъствието на този баласт в самолета. ако има НЕ тъп рашист, а нормален човек, интересуващ се от радиацията в самолета, би узнал публичната информация, че обедненият уран на борда е никакъв риск, докато самата височина на полетите, уви, гарантира радиационно облъчване, идващо отвън…
  въобще, докога ще коментираме блевотините на рашистите? каквото и да изговорят, е ЛЪЖА. докога ще говорим с тях? по добре всеки да си купи по една овца и да си говори с нея. а чуем ли рашистки говор, просто хващаме автомата!

 6. Българските земеделски производители пристъпват към ефективни протестни действия с едно искане – да не се удължава за България действието на Регламент (ЕС) 2022/870 на Европейския парламент и на Съвета от 30 май 2022 година, касаещ безмитния внос на стоки от селскостопански произход от Украйна. НАЗ ще координира по-нататъшните си протестни действия съвместно с целия земеделски сектор на България, Румъния и Полша.

  Българските зърнари, които взимат огромни субсидии и произвеждат зърно с много хирбициди и какви ли не други отрови за родните потребители са възмутени от качественото и евтино зърно от Украйна!
  Защо? Защото ще спре далаверата!
  Тях и буци не успя да ги пребори. Кой ли от ДС им дърпа конците и прибири стотиците милиони ….???

 7. Голям цирк по БТВ! Биков докара Цънцарова и Калина до екстаз по БТВ на 26.03.2023г.

  Изключително забавно премина предизборният дебат по БТВ!

  Тома Биков от ГЕРБ докара до студиото да се пръскане от смях!
  След като направи голям гаф.

  Мария Цънцарова не можа да удържи смеха си в ефир!
  На Калина Константинова от ПП й се наложи да благодари на смешника Биков.

  “Не си позволяваме да обещаваме светло бъдеще.
  Защото сме наясно със ситуацията, в която се намираме.
  Единственото, което може да обещаем е,
  че България ще се върне на пътя на нормалността с усилия, а не от небето.
  Това ще стане с труд.
  Ще го направим пак.
  Гласувайте с номер 12 на изборите!
  АА аа, извинявам се с номер 2”, призова Томчо Биков.

  Цънцарова не можа да удържи смеха си!

  “Тук е момента да благодарите на г-н Биков”!
  Обърна се през смях Цънцарова към Калина Константинова!
  Защото номер 12 е номерът на ПП-ДБ, нали?”

  “Аз от началото ви казах, че между тях има симбиоза, но вие не ми вярвате”,
  опита се да спаси положението Христо Проданов от БСП, отклонявайки вниманието към инфлацията!

  Според Проданов най-бързия вариант е таван на цените.

  Обаче Калина Константинова припомни,
  че шефката на Комисията за защита от конкуренцията е майка на депутат от ГЕРБ
  и ако има картели в цените вината е тяхна.

  Никак не е случайно, че
  мандата й е удължен нарочно от пРезидентският Гълъбарник.

  …Предай нататък…КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…
  Слава Україні! Героям слава!

 8. Много ниска топка беше тома биков за Калина Константинова, а фройдистката грешка на езика му в края на дебатите беше черешката на тортата. Но така е като герберастите са изградили цялата си предизборна кампания на плюене срещу ПП&ДБ, за да отвличат общественото внимание от собствените безобразия.

 9. Таз година полу-проводници, а догодина – цели!
  Таз година обеднен уран, а догодина – цял!
  Ура!

 10. @симпатизант/ка на ДСБ, Видьо Видев

  Тома Биков не веднъж се излага по тв. Един въздух под налягане, но пък гласовит, като началника им. Тъп и арогантен. Щеше да докарва газ от Уестингхаус, но Асен Василев го тури на място, вижте Панорама от септември, 2022 (24:25 мин.):

  https://youtu.be/Kwkb7UfVFow?t=1465

 11. Либералец,

  кога и как буци-то е борил зърнарите ..
  – освен боренето да е сплашва един зърнар с клипчета с издевателства над други бизнесмени, за да продава по сгодни на ‘буци и ко ДпС’ цени, ли…
  https://www.facebook.com/vladislav.panev.now/posts/4246247162085999

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.