Руските военни се учили (зле) за нашествието в Украйна от американската “Пустинна буря” срещу Ирак

Любима опорна, направо оперетна точка на рашистите, са аналогиите между операцията по изкореняването на баасизма, иракската форма на сталинизма (оцеляваща с рашистка помощ и до днес в Сирия) на Саддам Хусейн и “правото” на рашизма да си приписва в наши дни подобна роля в Украйна спрямо “бандеровците”

Извинявам се за израза “оперетна точка” на практикуващите това изкуство, който се родее с набедения като нещо негативно, но също любимо на народите по света цирково изкуство. За иронизирането на театъра, да не говорим…

копейкин козирува на рашистката пропаганда и разиграва от години тази аналогия между Украйна и Ирак. Прокарва я напоследък агресивно от екрана на любимата му БНТ най-вече при любимия му любенов, на когото благодари за това от екрана.

Не е сам, когато громи Чичо Сам в компанията на многобройни негови подобия. Колективният Изток у нас не може да се нарадва на затруднението на Америка в обосноваването със задна дата на освобождаването (наистина беше такова) на Ирак, региона и света от един от най-кървавите войнолюбци ( на вниманието на нашичкия “миролюбец” Румен Радев що е то “войнолюбец”!). 

Рашистите се изобразяват не като противници на иракския човекомразец, откроил се сред диктаторите от времето на горещата му война срещу съседите в минирания с експлозивите на потенциала за разпалване на нещо повече от регионални конфликти близкоизточен имитатор на Сталин, а като противници на отстраняването на този тумор на антиамериканска основа. Прилагат същия плитък номер като  “ние сме за българския лев, а не срещу еврото”.

Те просто се опитват да експлоатират факта, че баасисткият другар беше заподозрян в притежаване на химическо оръжие най-вече поради доказаното му минало на масов убиец. Наистина го употреби както никое друго негово подобие откакто това оръжие за масово поразяване се появи по фронтовете на Първата световна война-дори Хитлер се въздържа (поради страх от реципрочност), въпреки че неговата химическа индустрия беше водеща в света. Саддам го използва в геноцидните си акции срещу кюрдите в северната част на неговата държава.

Повтарям, никой, никъде другаде, не е избивал с химическо оръжие ( пет) хиляди цивилни ( или военни дори), както той постъпи в Кюрдистан със собствените си разбунтувани поданици от кюрдски произход през 1988 година. 

Въпреки всичко това, по логиката на рашистите, “Пустинна буря” ( специална операция, както не забравят да напомнят заради аналогията с рашистката в Украйна) била намеса във вътрешните работи на суверенната иракска държава. 

Нищо, че тя се месеше брутално къде ли не: “малко” в Ливан и доста повече със заплахите да унищожи Израел, вкл. с ядрено оръжие. Също и срещу Йордания. Междувременно и с войната му срещу братския сирийски баасистки режи. Цели осем години се опитваше да съкруши военно и братския му по шиитска линия Иран, вкл. с помощта на химическо оръжие, което е достатъчно добре документиран факт. Накрая се препъна самоубийствено, настъпвайки американската мотика с окупацията на Кувейт.

Лошата Америка и съюзниците й освободиха света от това зло. Направиха го въпреки съпротивата на руския ни (п)резидент Георги Първанов, горд и до днес, че е бил против (точно както рашисткия му последовател копейкин в наши дни). 

Всичко припомнено дотук има връзка с рашистката мотивация да бъде нападната Украйна. Според някои анализатори тя е пряка.

Moscow calling

𝐀𝐓𝐎𝐌𝐈𝐂 𝐂𝐇𝐄𝐑𝐑𝐘

От този анализ следва, че руските военни са били запленени от успеха на  водената от американците операция “Пустинна буря” срещу Ирак и са построили върху този свой възторг от американския успех цялата си конструкция на идеята да постигнат нещо подобно на бойното поле срещу Украйна с крилати ракети, батальонно-тактически групи и частни военни компании, та чак до имитацията на американските камуфлажните униформи. В публикациите на Генералния щаб на РФ от началото на 2000-та година могат да бъдат видени многобройни хвалебствени отзиви за американския начин за водене на бойни действия срещу Ирак.

Видялата жабата, че подковават коня…

Пригожин, с неговите мобилизирни в частната му армия престъпници, явно не е Гордън Рамзи, оглавявал частната «Blackwater» в Ирак. А руските Су-27 също с далеч от американските F-16, господстващи в небето ( съответно на Украйна и на Ирак). Но и това не е всичко в разминаването и (не)разбирането защо Ирак не Украйна, която не е пустинна. Руzката буря срещу нея се оказа в чаша вод(к)а от гледна точна на имитиацията на американската.

Иракските военни, калени в калната война с Иран, изобщо не са били професионални кретени. Много добре са разбирали какво се случва, когато истинският кретен над тях им се меси и нарежда да отстояван незащитими позиции-например да не отстъпват при никакви обстоятелства. Чашата на тяхното търпение прелива, когато диктаторът им забранява да използват ВВС с идеята да съхранят самолетите си, но по този начин е била блокирана цялата система на ПВО в страната.

Малко преди да ги удари “пустинната буря”, иракските военни търпят удар, който може да се сравни само с репресиите на Сталин срещу генералитета и висшето офицерство в СССР в навечерието на Втората световна война. Багдадският диктатор нарежда да бъдат екзекутирани 14 генерали и още 126 висши офицери. Арестувани са по негова заповед още 620 офицери и са понижени в звание повече от 1500. Ето защо още в началото на втората война срещу Ирак през пролетта на 2003 г., започната от “коалицията на желаещите”, иракските генерали масово се предават пред перспективата да попълнят списъка с екзекутираните си колеги. 

В актуализираната задача се пита сега докога и доколко висшите военни в раzия, които са градили представата си успешна война въз основа на американската “пустинна буря”, ще изчакват техният Саддам Путлер да се проваля, за да вземат пример от иракския генералитет, преминал изцяло на американска страна преди 20 години в ситуация, която все повече наподобява на онази буря, помела режима на “една от най-силните армии в света”, за каквато минаваше по онова иракската.  

 

12 мнения за “Руските военни се учили (зле) за нашествието в Украйна от американската “Пустинна буря” срещу Ирак”

 1. – зловещата оперетна точка на рашистите е, че още не са намерили химоръжие в Ирак, а недопуснаха да го потърсят при асад – обама-мама се оказа полупрезидент – асад прехвърли пак в Ливан и Ирак химоръжието, докато батко путин провеждаше спецопераците ‘снайпермайдан’ и ‘ихтамнеткримнаш’ и гвоздеят на рашашоу за публиката в залата на колективния запад – ‘операция бежанска буря’ …
  https://www.dnes.bg/world/zapadyt-mylchi-za-izpolzvaneto-na-himicheski-oryjiia-v-siriia.185784

 2. Без да разполагам с някаква информация предполагам, че и в Ирак, както в повечето бивши колонии, генералитетът ако не се е обучавал в бившите метрополии, то поне се е учил от техния военен опит. Докато руските генерали са ментални потомци на Сталиновите висши офицери, викащи “Слава Сталину” преди разстрела.
  Тук по-скоро изненадващ е професионализмът на украинските генерали, надскочили нивото на бившата метрополия. Това показва, че нещата са поправими и някой ден може да осъмнем с осъзнал се руски генералитет. И това е по-вероятно, отколкото с осъзнал се наш президентет…

 3. – разбомбилите театъра в Мариупол обозначен с”ДЕТИ”, родилния дом и детската болница там, са предадени на Международния наказателен съд – адресът на полковника, командвал спецоперациите е установен – и не само неговия …
  https://t.me/andriyshTime/8099
  https://informnapalm.org/ua/zlam-75387-960-aviapolku/

 4. Г-н Инджев, все пак трябва да припомняте за сталинистко-шиитския конфликт, и тогава болшевишкият другар Саддамь използва химическо оръжие срещу тоталитарните си посестримски ислямистки тирани в (т)ИРАНь! Тогава Саддамь “спечели” т.нар. “война на градовете” с ракетен тероризъм срещу иранските градове и с химически бойни глави за скъдовете му.
  Но сега съм забравил за конфликта между басистът в Сирия и Саддамь, можете ли пак да ни го припомните?
  Но освен Саддамь, химическо оръжие е използвал и самият родоначальник на болшевишкия КОНТРАреволюционен тероризъм – ТЪПарищь Ленинь, който използва химическо оръжие в Тамбовска губерния срещу разбунтувалите се селяни срещу большевишките терориZZти и параZZити ! Освен него химическо оръжие е използвал масово и социалистическата им фашистка падруга – камарада Муссолини в империалистическият му геноцид в Етиопия 1935г..
  Има подозрение за химически атаки и в гражданската война в Испания.
  Но и днес сирийската падруга на ZZаддамь – аZZадь , също използва стотици и хиляди пъти химическо оръжие в гражданската война , след 2011г.. И с помощта на химически военни престъпници от Московията и Техеран, одите на хуйло ви!
  Така че болшевишките от всех стран са химически военни преZZтъпници – от ленинь , през Муссолини, и през ZZаддамь, през аZZадь , с помощта на Хуйло!
  Но и камарада им Хитлер също е използвал химическо оръжие в огромни количества , и с най-много жертви!!!!!
  Хитлер убива близо 5-10 милиона концлагеристи с ХИМИЧЕСКО оръжие , и в крематориумите!
  А хунтараторь Путлер също е използвал ХИМИЧЕСКО оръжие в Англия , срещу Скрипал. И в задунайската си губерния , срещу Гебрев!!!
  Даже случая с химическото оръжие в театъра Норд-Ость!
  Но, не само химическо оръжие, Путлер използва и радиационно ядрено оръжие в Англия , срещу Литвиненко!
  Да припомним и химическия терориZZть – тато-ди-тути-каскети , който уби Георги Марков в Лондон , и Костов въе Франция!
  А и другите химически убийства на другарите Сталинь , Хрушчовь , Брежневь, Андроповь в чужбина , да си припомним само убийството с химическо оръжие на Бандера и други украински патриоти!
  Така че ,г-н Инджев, припомнете ни за конфликта между Саддамь и Ассадь, и другите конфликти в Близкия Изток от първо лице, а и дали в Ливан беше използвано химическо оръжие?

 5. П.П. И г-н Инджев, забравих да допълня че санктьсталинградският параZZить кУпейкинь само повтаря, безтълковно, опорките на ТЪПькачите си в Кремль! Той друго никога няма да може!
  Няма нищо общо между Саддам и Украйна, защото САЩ и другите съюзници искаха да се проведе международна инспекция в Ирак. След като Саддамь отказа, искаха да се приеме решение от ООН, но Путлер и Китай отказаха, заедно с болшевишките им ТЪПарищи по света, включително терориZZтичната шайка БКПь, начело с реZZиЛдентът гоцье ,от Сирищник!
  И просто паразитния лумпен кУпейкинь трябва да оди на хуйло си , при падругата си Саддамь !!!!

 6. 🎭 Алек Алексиев от сцената на народния ни театър при връчването на наградите за куклен театър:
  “Много се радвам, че съм на сцената, на която съм израснал. Не виждам господин президента на Република България, на когото бих искал да кажа, че ние сме парламентарна република. Слава на Украйна и да живее България!”
  – радев, ДпС в един кюп … бурни аплодисменти и кисели мутри
  https://www.facebook.com/100000002403530/videos/610638700920382/

 7. Към RICOшетниковь:

  Не няма нужда да припомням, че иракското химическо оръжие е било употребено срещу съседи, които също са били тирани. Не тираните пострадаха лично, а тормозените от тях поданици, да не говорим, че в Халабджа Саддам изби хиляди мирни жители, кюрди.
  Акцентът ми е върху факта, че Саддам нямаше проблем да използва химическо оръжие и това породи основателното мнение, че би го направил отново- както никой друг войнолюбец от Първата световна война на света.

 8. С особена благодарност, господин Инджев, се отнасям към този Ваш текст, защото той дава точен отговор на упреците към Америка, относно „неадекватната“ Пустинна буря!
  Доводите от Ваше лице, като специалист запознат с войните в този район, добре познаващ арабските триения и стълкновения, с което може най–точно да се противопостави на твърдението за незаконно нападение над Ирак.
  Отлично аргументиран отговор особено когато се твърди, че не са били намерени химически бойни средства.
  При военните действия на садамов Ирак виждаме, че са използвани такива и това липсва в противоаргументацията на хора които не са чак толкова добре осведомени. Освен това разбираме, че преди военните действия е искано да бъде направена съответната проверка от независим инспекторат, което е било отказано.
  Нищо чудно, след като познаваме комунистическите лъжи, тези химически оръжия бързо да са били изтеглени в СССР.
  С граничещата до сигурност възможност, подобни оръжия дори да са били налични и в държавата която също имаше подобен ръководен сатрап, беше готова да атакува натовските си съседи и при това искаше да се присъединява към съхветските реСпублики.

 9. САЩ се събудиха, Германия и Франция се определиха, а Китай се замисли
  – следващите 100 години няма да са съвсем по Фридмановия сценарий …

 10. Честно казано в светлината на развитието на Иракската история САЩ не биваше да се месят освен ако не ги заплашат директно. Според мен се получи малко ала – “храни куче да те лае”.

 11. Не знам защо никой не прави връзка между “бурята” и недовършената война в Кувейт , когато на границата на Ирак лигльото Митеран разтури коалицията и даде възможност на Садам да се измъкне от пълно поражение. Последва превъоръжаване , потушаване въстанието на шиитите и тровенето на курдите. Нима трябва винаги да се обосновава от игла до конец кога на някой диктатор му е дошло времето да приключва с дивотиите си! Имам чувството, че и сега американците са на път да допуснат кувейтската грешка като постоянно повтарят на украинците – сакън да не стрелят през границата та “да не дразним пут*ин”.

 12. И от мен голямо Благодаря за ограмотяването по темата, г-н Инджев!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.