ТАТОиране

Познайте как ще гласуват на 2 април последователите на “възродителния процес”? Да си “възродител” стана срамна дума след 10 ноември 1989-та, но днес сме свидетели на предния опит светлата дума ВЪЗРАЖДАНЕ да бъде употребена за мракобесни цели, опаковани в целофана на патриотизма, под който прозира рашизма. Не ми е известно да има днешен възродител, който да не рашист. 

Един демонстративен бг патриот сгази с (повече от) 160 клм. в час две млади жени в София. Държи всички да знаят, че е от онези, които се смятат за големи патриоти. Татуирал си българското знаме на врата.

 

 

 

 

Убитите от него са непрежалими несъстояли се майки. Различно е от несъстоялите се бъдещи бащи, убити на война, в която участват по принуда или по желание.

 

Дотук всеки нормален читател ще се съгласи с написанато в частта, че не е хубаво да се убиват хора, особено в мирно време и без принудата на войната .

Думата ми е относно (не)съгласието у нас що е то патриотизъм, заявяван чрез развяването на българското знаме. Вееш ли го-патриот си.  Ако не- си най-малкото “подозрителен”. 

Ако си конкретно Иво Инджев, който изразява чрез украинското знаме солидарност с избиваните от рашистите украинци-“анатема” за теб от “патриотична” позиция. 

Казано с езика на един квартален рашист на преклонна възраст зад гърба ми на улицата, на която живея, ( но не посмя да го повтори очи в очи, когато се обърнах ): “ти си идиот, вееш чужди знамена”.

Най-лесно е да се обърна за помощ към Ботев и да припомня мнението му за идиотите в България.

Много по-трудно е да преведа на човешки език онова, което бих искал да бъде разбрано от онези, които си присвояват монопола върху патриотизма. 

Патриотарската ниша в наши дни е окупирана от рашисти. Имат се за патриоти защото веят български знамена. Споменатият по-горе убиец дори си го татуира на гърлото, както вече споменах.

Бих могъл да дам много примери за критичното отношение към патриотизма на руски класици от Кармазин и Чехов, до Херцен и Толстой- за да не се ограничавам с  предупреждението на (американеца) Джордж Вашингтон “пазете се от безсилието на патриотизма”.  Но ще се огранича с репликата, че патриотарите, включително криминално проявените, навсякъде по света могат да си татуират местното знаме на което и да било място на тялото.  Но никъде другаде, смея да твърдя, освен у нас, не се подразбира любов към друг държава под знамето на патриотизма. 

 

В държавата, наследена от Тато, опозорила се с “възродителния процес” като форма на патриотизъм, това е уникален вид татоиране. “Възрожденците” са продължение на тази срамна традиция и адски се гордеят с това.

 

 

15 мнения за “ТАТОиране”

 1. Когато започна войната, сложих украинското знаме на профила си във Фейсбук. Мисля да го оставя там и след края на войната. Навярно, с надеждата поне малко да съм част от един горд народ.
  Когато някой “патриот” започне да ме ругае, че съм сложил чуждо знаме, му отговарям: “Ако някой беше нападнал Русия, убиваше руски деца, разрушаваше руски домове и крадеше руски тоалетни чинии (употребявани), щях да си сложа руско знаме на профила. Но се случи друго.”
  Войната свали много маски и най-грозните мутри, които се показаха, са на нашата територия. Което, разбира се, не трябва да ни учудва – все пак ние сме единственият народ, който празнува националния си празник, като развява чуждо знаме.
  Да са живи и здрави украинците, в тях ми е надеждата…

 2. за съжаление, щом ДЖОРЖ ВАШИНГТОН предупреждава колко измамна кауза е патриотизмът, визирайки въобще НЕ нас, за у нас, където е пълно с българи -шизофреници / до обяд българи, до другата сутрин – гъзолизци на днешните РАШИСТИ /, понятието патриот не струва дори ръждясал грош.
  така си е: ако имахме поне трима мутант- патриота, поне някакво подобие на теоретичния оригинал, ТЕ щяха , биха насмели в канавката на историята нашенските патриоти и над скъпоценната ни родина щеше да грейне малко слънце. искам да кажа- в нашите души!
  г-н ИНДЖЕВ ни предоставя страхотния лайтмотив, че точно нашите “патриоти” са до такава степен СБЪРКАНИ В МОЗЪКА, че смеят да изразяват слугинажа си към москва като “български патриотизъм”.
  това е пълна какафония! това е като да слушаш приказките на рашистите – винаги ЛЪЖОВНИ, винаги НЕВЕРНИ, винаги ЖАЛКИ!
  пиша по тези баналности с омерзение! ще ида да си измия мозъка като свърша поста.
  ето, в това е ТОКСИЧНОСТТА на РАШИЗМА- заразява, разрушава, разболява човешките мозъци дори безконтактно. едва когато РАШИЗМЪТ отиде “в пъкъла”, следвайки съдбата на НАЦИЗМА на хитлер, ще се появи РОДИЛНА ВЪЗМОЖНОСТ да се пръкнат у нас що-годе еднополярни мозъци-патриоти! а до тогава-“трай коньо за зелена трева”!
  / поговорката е оптимистична. пролетта НЕ е като комунизЪма…винаги идва! /

 3. – в промитата ни българска памет с водата е ‘изхвърлено и бебето’ – роденото ни в борбата за Независима Екзархийска България национално самоосъзнаване + националното ни самочувствие от тази уникална Българска победа
  – проруската пропаганда след 1944-та промива спомена за българските войни до хайдутлук , а хилядолетната ни култура до ‘Изгубена Станка’ на Блъсков – не помним майката на 3 годишния български хаджия Димитър, а матушката на бащата на народите … – до днес гоним ‘Михаля’ в самодейното ни политическо театро, та в ролята на Баба Марта е мутрофановна – звеZдата на агенция „роZcотрудничество“…
  – ‘не си взимаш жена врачанка’, ама рускиня може – та и патриоЕте ни руски …
  – подменена е Възраждането ни със смяна на имена под дулата на калашници и руски танкове и масово изселване на хора от домовете им по стар руски обичай …
  – това което байтошовци натвориха даже Буда не можа да пребоядиса , но ДпС спретнаха потьомкински декор шоуто продължава с партии на ‘истината’ И.Т.Н.

 4. https://frognews.bg/novini/izbori-ili-izbor.html
  Манол Глишев :”… в България има откровено проруски организации като „Възраждане“ и паравоенната БНО „Шипка“, които действат на практика съгласувано с президента – или по-скоро с руското посолство у нас. Ситуацията днес много напомня проваления опит за проруски преврат в България от 1886 г….” – само дето сега хич не изглежда провален , щото и тогава отсрочката е до показните убийства на Стамболов и Димитър Петков …
  ” … Остава крехката надежда за свобода. Демокрация, промяна… красиви думи, може би похабени, но все така ценни. Вече не става дума просто за едни избори. Става дума, че Изборът е очевиден и ще се наложи да бъде защитен …”
  https://www.youtube.com/watch?v=9ZKyngEvqu0

 5. IVO i az sam za vazrazdaneTO za tova shte glasuvam tvardo za Da Balgaria pozdrav ot España

 6. Когато чух за ареста на журналиста на WSJ в Москва по обвинение в шпионаж, първо се сетих за песента “Брала мома къпини”.
  Безкрайно уважавам и направо се прекланям пред куража на журналистите, предаващи от опасните места по света. Претенцията ми е към медиите, които отдавна трябваше тотално да бойкотират империята на злото, и към държавите, които отдавна трябваше да са изгонили представителите на нейните информационни войски.
  А у нас…
  Днес по БНР представителка на социологическата агенция “Насоки” даде насоки към избирателите с разказа как анкетирани са се обаждали в агенцията да кажат, че преди са отговорили, че ще гласуват, но сега са се отказали заради бомбените заплахи. Цял ден се чудя, това с бели или с червени конци е съшито? Не казвам, че няма такива хора, но защо трябва да се тръби за тях по радиото?
  Пред немладите ми очи си отидоха доста митове за българските добродетели – трудолюбие, честност, толерантност…. Сега се опитват да ни отнемат последната балканска добродетел – ината. Моята здрава балканска логика ми казва, че ако някой се опитва да ме плаши с бомби, та да не гласувам, аз напук ще гласувам, дори преди това да съм решил да не го правя. А агенцията ми внушава, че ако не отида няма да е проява на страх, а на благоразумие (и други така ще направят).

 7. “Патриотизмът е последното убежище на негодника”- д-р Самюел Джонсън, британски поет, писател, есеист, лексикограф, лит. критик и редактор (1708-1784). ПатрЭоти като жора сЭмерджиев наспорил Господ в РъБъ-то. Татуират си не само флага, ами и Левски, Ботев, Вазов. По всякакви телесни места. И политически лидери стават. То затуй сме на този хал, май.

  Подкрепям “БЪРЗОЛЕТ” – един такъв задунайски патрЭотин, др. кальфин, в 3 правителства се дереше, че кой не обича раZия, не обича България. Ма си изкърти токовете да се урежда за евро-заплатица – първо в Брюксел, после в Дъблин.

  ПП – Стопанино, линкът за Ботьов е “счупен” и не се зарежда.

 8. След Виктор Бут, заменен за американската баскетболистка, явно и още някой мастит съветски бандит ще излезе скоро на свобода…в замяна на журналиста от WSJ..eй таквиз едни предположения ми се въртят из главата..

 9. От началото на агресията на раZZия си нося непрекъснато синьо/жълтата лентичка.
  Преди няколко дни като минавах покрай оградата на едно софийско училище две момиченца от вътрешната страна на оградата на около 10 години ме поздравиха със СЛАВА УКРАИНИ!
  Чувството беше неописуемо!

 10. https://www.state.gov/briefings/department-press-briefing-march-29-2023/
  – важно е да запомните, че когато става въпрос за предполагаемото „мирно предложение“ на Китай, това в крайна сметка зависи от Украйна. САЩ няма да приемат предложение, което би позволило на руснаците да съберат нови сили и да започнат нова офанзива срещу Украйна.

 11. Патреотарите са са най-инфантилните лумпени, които не могат нито нищо “друго” да предложат, нито да приемат. Просто умственото им “развитие” не отговаря нито на “габаритите” им, нито на възрастта им.
  И Дж.Вашингтон много точно го е усетил и изразил!
  Но същият ифантилен дИбиль е начело на задунайската губерния- реZZиЛдентът лумПен гадень, както е и с повечето савецко-рублоядски фатмаци, особено пък от большевишкото леговище -Санкть ТАРАБАградь!
  Тоя гнусен фатмакь се надмина по нагла проZZти(туци)я дори герберасткият вождь бокоТИКВАТА!
  Дори Винету не посмя да промива мозъците на учениците с налагането на ЗАДЪЛЖИТЕЛНО обучение по неговата пожарникарска професия, въпреки че е във властта през последните 12 години, и въпреки че поне е избран на легитимни избори за законодателната и изпълнителната власти!
  Докато гнусния зИльон фатмак, въпреки че НИКОГА не избиран за дупетат , или премиер , си позволи да наложи НЕлегитимно и НЕзаконно на служебната си проститутка в образователното министерство да въведе задължително военно обучение, което е безкраен конфликт на интереси , и безкрайна ЗЛОУПОТРЕБА с НЕзаконна власть! Дори бокоТИКВАТА не наложи задължително обучение по полицейско, пожарникарско или някакво друго обучение, нито задължително, нито доброволно! Разбрахте ли?!?!?
  Ето такива са инфантилният фатмашки “манталитеть” и “мораль” зИльоната фатмашка ТИКВА, и на неговите НЕлегитимни секретарки от ченгесарската , фатмашка чиновническа канцелария!
  Нещо повече, те така разбират “демокрацията”! Разбират я като – фатмашка де(Рь)мокраДция!
  Затова , след изборите трябва НЕзабавно да се изхвърли НЕзаконното задължително зомбиране на учениците с войноЛЮБСТВОТО на гнусния зИльон фатмак, а неговата служебна просветна проститутка да бъде подведени под углавна отговорност за САМОуправство и БЕЗпредель! Защото нямат правомощия да зомбират учениците!
  Ето това е фатмашката де(Рь)мокраДция – без да има никакви правомощия въвежда задължително войноЛЮБСТВО в училищата, и даже си позволява да въвежда “единни” “учебници” по история , география и др., в училищата! Разбрахте ли – “един(стве)ни” “учебници” от гнусния примитивен предателски и корумпиран фатмакь , и от НЕлегитимната му бандитската ченгесаро-фатмашка шайка от щаба му и гълъбарника!
  Ето това е “патрЕотарското” “просвещение” на вОзродената фатмашка де(Рь)мокраДция , от най-високото ниво! А какво да очакваме , че ще е по-надолу, а ???
  Затова вън фатмашкото войноЛЮБСТВО от училищата!
  И всичко това го прави , за да приберат няколко милиона, допълнително, към огромните пенсии на запасните фатмаци-колеги , за задължителни часове по войноЛЮБСТВО! Ето това е фатмашката “безКОРИСТНОСТ” на зИльоният параZZить и присъдружните му фатмашки мутробаджанаци от запаса , и в училищата!
  Ако толкова иска да има часове по войноЛЮБСТВО в училищата, най-малкото трябва да вземе средствата от военния бюджет, а не да паразитира върху просветния бюджет, ето това е фатмашката байганЮфщина в действие, оди на хуйло ти!
  А и не е равнопоставено да има часове само по войноЛЮБСТВО в училищата! Нека има и часове по полицейско обучение, пожарникарско обучение , прокурорско обучение, съдийско обучение, горско обучение и т.н..
  И да НЕ задължително! Нека учениците ИЗБЕРАТ , сами, какво обучение ИСКАТ , а не гнусният фатмакь да им НАЛАГА задължително обучение по войноЛЮБСТВОТО , в училищата, оди на хуйло ти!
  А иначе гнусния фатмакь няма никакви правомощия в училищата и учебниците , или при кражбата на десетки милиарди чрез гълъбарника му , особено в енергетиката, но въпреки това нарушава ВСИЧКИ закони и Конституцията!!!!!!!
  А и когато трябва да изпълнява БЕЗПРЕКОСЛОВНО и подсъдно ЗАДЪЛЖЕНИЯТА си по законите и Конституцията за предоставяне на военна помощ на Украйна , БЛЯДьския фатмакь и гълъбарника му ,пак, нарушава всички закони и Конституцията!
  Вън! НЕзабавен импийчмънт!

  Долу МОЧИ-те , одите на хуйло ви!
  Долу бумажните большевишки терористи БКПь и кУрвела ниновНаЯ, баджанака свиненскиЙ, симАвичь, вигенинь, герберастката шайка и бокоТИКВАТА, етномултаците от ДПСь и дИбильян прасееФскиЙ, заедно с путинкантропи от иZZраждане и “леваците” на агенть Гоцье и особено гнусният им иZZродь – жабовь, оди при хуйло ти, ЖАБО!
  Долу гнусният фатмакь -баджанака лумпен гадень и ченгесарско-фатмашката му корумпирана шайка и гълъбарника !
  Долу фатмашката путлеристка войноЛЮБСКА де(Рь)мокраДция, оди на хуйло ти!

 12. П.П. Допълвам само , че зИльоният фатмакь се грижи за попълването на пушечното мЯсо на Путлер с попълнение от балхарски “интернационалисти” от бутафорната БНА, която скоро няма да има самальоти, дори за попълване на мизерия им нальот, както досега. И трябва да се запишат в пехотата, ако искат да останат в БНА, и без това има огромен свободен скрит щат в пехотата , чрез който се краде военния бюджет. Или вместо кашици в БНА, безполезните и приземени льотчици могат да се запишат в “втория армия” , и да летят с путинските вундерваффе-та в окупирания Кримь, в помощ на техният чекистки вождь Путлер! Техния “главнокомандваНь” фатмакь- лумПен гадень, може да им издейства необходимата повиквателна “виза” от ТЪПькача му Путлерь!
  Същото важи и за безполезните оператори на савецкия скрапь С-300. Те също могат кандидатстват за резидентска виза за Украйна, като пушечно мЯсо в путлеристкият Вермахть, там поне могат да се научат как се стреля с това вундерваффе!
  Малко трудно ще е за малобройните танкисти от бутафорната БНА, те трябва да се приучат в Кримь на още по-древните Т-54 , вместо техния савецку скрапь от Т-72 в БНА!
  Ето така ще се погрижи за освободените си льотчици и фатмаци реZZиЛдентът лумПен гадень, които ще останат на земята без самальоти и ракети ,заради него, и направо ще ги прати – чемодань, вакзаль, Кримь , оди на хуйло ти!

 13. Темата е изключително интересна. От психологическа гледна точка. Понеже в БГ има много хора които веят българското знаме с повод и без повод а след това искат да гледат парада за Ден пабеди от Червения площад или си пускат по стереото Ставай страна агромная. В същото време те са клинични ксенофоби и по принцип мразят всички и всичко и стават агресиви когато бъдат осветени или бъдат конфронтирани от другомислещи. По повод наближаващите избори мисля че е добре психолози да направят психологически профили на избирателите на ГЕРБ, БСП и Възраждане, в които според моите подозрения има най-голям процент от типажа описан по-горе. Нормалните хора имат право да знаят на кои партии конкретно се дължи липсата на мир и спокойствие в обществото ни напоследък.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.