Рашистката ни пропаганда пробутва лъжата за зависимост на ЕС от Китай

Рашистката пропаганда у нас продължава да изнасилва истината. Едно пише в заглавие, друго признава в текста си по-надолу. Разчита някой да не разчете продължението. Като в рекламите с продължението със ситни букви с цел заблуда. 

Нашисткият “Труд” демонстрира класика със следното заглавие:

“ Урсула фон дер Лайен : Просперитетът и сигурността на ЕС ще зависят от отношенията с Китай

Автор: Труд онлайн

Европа

12:48

30.03.2023

 

 

 

 

 

Истината?

Тя е в казаното от същата госпожа, което е определящо в нейната позиция:

“Как Китай ще продължи да взаимодейства с войната на Путин ще бъде определящ фактор за бъдещите отношения между ЕС и Китай”.

  Фактът е споменат по-долу в текста на “Труд”, но в заглавието са изкрещели откровената манипулация, че ЕС направо е на колене пред Китай, макар да става дума за това, че отношенията на ЕС с Китай зависят от позцията на Китай спрямо Украйна. Внушението в заглавието е за някаква зависимост на ЕС от китайските другари ( на “Труд”).

Ако четете истинската информация, а не само  заглавието на манипулаторите, Урсула фон дер Лайен видимо смята, че ЕС трябва да прекрати зависимостта си от доставките на редки земни изкопаеми от Китай и конкретно от вноса на магнезии и литий. 

Иначе “Китай представлява 9% от нашия износ и 20% от вноса. Китай представлява 9% от нашия износ и 20% от вноса”, уточнява Урсула фон дер Лайен.

На пазара на храни всеки се възмущава от надутите цени. Но на пазара на надутите лъжи се вихрят безнаказано спекулантите. Надяват се тяхната вина за спънатата ни демокрация да остане невидима, а шараните да се ловят на случаен принцип- който е прочел само заглавието, най-вероятно се е хванал, стига да е достатъчно неинформиран за истината.

 

9 мнения за “Рашистката ни пропаганда пробутва лъжата за зависимост на ЕС от Китай”

 1. 3 дни преди изборите БНБ обяви колко е външния дълг.
  Брутният външен дълг в края на януари 2023 г. възлиза на 45 083.3 млн. евро (49.9% от БВП), което е с 3962.9 млн. евро (9.6%) повече в сравнение с края на януари 2022 г. (41 120.5 млн. евро, 48.6% от БВП), съобщи БНБ.
  И по нататък след купчини числа и проценти за този дълг се съобщава в подходящ формат.
  “Нетният външен дълг в края на декември 2022 г. е отрицателен в размер на 25 581.9 млн. евро (30.3% от БВП), като увеличава отрицателната си стойност с 4827.1 млн. евро (23.3%) спрямо края на декември 2021 г. (отрицателна стойност от 20 754.7 млн. евро, 29.2% от БВП). Намалението се дължи на по-голямото увеличение на брутните външни активи (с 8044.5 млн. евро, 13%) в сравнение с това на брутния външен дълг (с 3217.4 млн. евро, 7.8%). ”
  95% от четящите изобщо няма да разберат какво означава това, освен че е „дълг“. Няма да обърнат внимание на думите *„Отрицателен“* и че *„намалява“* от *20 754.7 млн. евро на 25 581.9 млн. евро.*
  Не няма грешка намалението е от 20 754.7 млн. евро на 25 581.9 млн. Евро. А това е защото Нетният външен дълг е “*отрицателен*” поради растежа на брутните външни активи с *8044.5 млн. евро*, докато Брутния външен дълг расте само с *3217.4 млн. евро* и съответно *Нетният външен дълг „увеличава“ отрицателната си стойност с 4827.1 млн. евро*
  Всъщност това означава, че *Брутните външни активи на България са с 25 581.9 млн.евро повече от Брутния външен дълг* на България. Т.е. *Брутните външни активи на България са 70 665.2 млн.евро*
  Обаче заглавие „Брутните външни активи на България са 70 665.2 млн.евро“ никак не звучи добре в полза на ГЕРБ, затова излиза съобщение на БНБ само колко е Брутния външен дълг.
  Разбира се в статия за дълг нямат място и такива неща като „*Спестяванията на граждани и фирми в банките, които са на стойност 116,46 млрд лева или 59.55 млрд евро*“ и е нараснало с 15 млрд лева за година, което е рекорд.
  Можеше и да се наблегне, че *брутния външен дълг относително БВП е намалял от 19.1% за септември 2021 г на 11,2% декември 2022 г.*, но да се набляга на относителен спад от 8% е убийствено за ГЕРБ 3 дни преди изборите
  В статия за дълга „няма място“ и за *Фискалния резерв*, който е на стойност *16,425.6 млн.лева*
  докато през *октомври 2021*г гербаджийския Фискален резерв е на стойност *10,119.0 млн.лева*
  *Брутният външен дълг на сектор “Държавно управление” в края на януари 2023 г е 10 108.1 млн. Евро*
  *Брутният външен дълг на сектор “Държавно управление” в края на януари 2022 г. е 8219.6 млн. Евро*
  Тук има нарастване от 1888.5 млн. евро – основен аргумент, че след ГЕРБ са натрупани само дългове

  А равносметката е убийствена за ГЕРБ. Държавата се справя много по-добре от мафията.
  1. *Брутният външен дълг* е 45 083.3 млн.евро и нараства с *3962.9 млн. евро*
  *Брутните външни активи* са 70 665.2 млн.евро и нарастват с *8044.5 млн. евро*
  като в равносметката на този баланс е *плюс 4827.1 млн. евро*

  2. *Кредитите* към банките са 40.05 млрд евро и *растат с близо 4.5 млрд евро*
  *Спестяванията* в банките са 59.55 млрд. евро и *растат с близо 8.0 млрд евро*
  като в равносметката на този баланс е *плюс 3.5 млрд евро*

  3. *Фискалния резерв* януари 2023 г е на стойност *16,425.6 млн.лева *
  докато *при ГЕРБ към септември 2021* г. е едва *10,119.0 млн.лева*
  като също равносметката на този баланс е *плюс 6,306.6 млн.лева* или *3224.52 млн. евро* за периода

  И аргументите на гербаджиите, че „Кирчо и Кокорчо“ натрупали дългове автоматически стават нонсенс,
  4. защото *Държавния дълг нараства с 1888.50 млн. евро*,
  но пък *Фискалният резерв нараства с 3224.52 млн евро*
  или този баланс се явява на *ПЛЮС с 1,336.02*

  Явно Кирчо и Кокорчо са се справили значително по-добре от правителствата на руския орденоносец от Банкя
  Затова и модераторите в дира трият този пост упорито

 2. Търсенето на китайски износ изобщо намаля при пандемията , но
  износът за ЕС, САЩ и Япония рязко спадна през последните месеци,
  докато вносът в Китай е скочил сред различните групи стоки
  Износът за САЩ е намалял с 22%, докато вносът от САЩ е намалял с 5%.
  за ЕС по правителствените данни от китайските митници “износът отразява слабото търсене от ЕС”, което вкл. и България въпреки “другата гледна точка”
  – в Китай отчитат “натиск за намаляване” на техния износа, но се прогнозира вносът да се увеличи значително тази година : “поради отслабване на външното търсене”. Експортът на механични и електрически уреди е представлявал 58% от китайския износ .
  – в проучване на Bloomberg: икономистите очакват вносът в Китай да се възстанови постепенно и допълнителен спад в търсенето на китайския износ .Износът е ключов за икономическия растеж на Китай – сега ще се разчита на повишаване на вътр. потребление
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2022/06/03/4352915_noviiat_put_mejdu_kitai_i_evropa_minava_prez_bulgariia/
  “Транспортният коридор през Централна Азия расте като важност и обеми заради пандемията и войната в Украйна”
  … страната на кривите огледала и кривите сметки

 3. до Мел:
  Респект! Перфектен финансово-икономически анализ и изводи.
  Тъжното е, че го правите Вие, в блога на Иво Инджев, а не е взет на въоръжение от политиците на ПП/ДБ, при предизборните им изяви в медиите и преките сблъсъци с “експерти” на ГЕРБ/БСП/ВЪЗРАЖДАНЕ и в.о.с.Истината трябва да бъде формулирана в общодостъпна, лесносмилаема /предвид средното ниво на аудиторията/ форма и популяризирана. Пропагандните лъжи трябва да се разобличават безкомпромисно, остро и веднага! Тогава безочливи манипулатори от рода на гербаджията Добрев и Костя Копейкин, заклеймени като безскрупулни лъжци, няма да се пъчат като петли на бунище!

 4. Димитър Попов:

  След изборите: ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯ НА РУСКИТЕ АГЕНТИ !

  “От 2 години насам руските агенти са на власт и тази ситуация е рискова среда за евроатлантическото бъдеще на страната.
  Русия ни е обявила война – на България, на НАТО, на ЕС, и на целия свободен свят. Тя води и гореща война в Украйна, като заплашва с ракети цяла Европа, включително и нас. По руската доктрина за сигурност ние сме вражеска държава. Следователно е редно България да предприеме действия за ограничаване на възможностите за вредителство, които вражеска Русия има на българска територия.
  Затова първата и най-важна мярка в такъв закон за лустрация на руските агенти е щателна проверка на всички във властта, свързани с Русия по политически, икономически, финансов, шпионски, агентурен, семеен, сексуален или друг начин. За онези от тях, за които се намерят доказателства, че активно сътрудничат на вражеската държава и вредят на българския интерес, трябва да последва забрана за заемане на определени държавни длъжности за дълъг период от време. ”

  И на тези избори президентът Радев, когото най-сетне и негови привърженици открито наричат руски агент за влияние, все още има цялата власт в ръцете си, а парламентарните партии не показват с нищо, че са готови да мобилизират своите избиратели срещу зловредното руско влияние, което Радев персонифицира.
  Напротив: благодарение на проруската президентска власт, партиите в страната се разделиха или на откровено проруски, или на срамежливо – евроатлантически, като вторите дори не смеят да се конфронтират нито с президента, нито с Русия. От 2 години насам руските агенти са на власт и тази ситуация е рискова среда за евроатлантическото бъдеще на страната.
  Тя може да се промени след изборите на 2 април. Прогнозите показват, че заявените като евроатлантически партии ще бъдат огромно мнозинство в бъдещия парламент. Ако успеят да превъзмогнат страха си от Русия и вътрешните крамоли, те ще могат да направят коалиция за управление, която изключва президента, БСП и Възраждане от всякакво участие във властта, като така ще спасят българската държава от лапите на Кремъл
  и ще запазят бъдещето на България като държава от Западния демократичен свят.

  Ако обаче не успеят, защото трудностите пред такава коалиция са огромни, е възможно и следващият парламент да не изкара повече от няколко месеца, а властта отново да остане в ръцете на Радев. Ето защо, след изборите на 2 април, като застраховка срещу такъв песимистичен вариант, евроатлантическото мнозинство в парламента трябва да обсъди и приеме

  Закон за лустрация на политици и висши държавни чиновници,
  работещи тайно или явно за Русия.

  Мотивите за приемане на такъв закон са ясни: Русия ни е обявила война – на България, на НАТО, на ЕС, и на целия свободен свят. Тя води и гореща война в Украйна, като заплашва с ракети цяла Европа, включително и нас. По руската доктрина за сигурност ние сме вражеска държава. Следователно е редно България да предприеме действия за ограничаване на възможностите за вредителство, които вражеска Русия има на българска територия. Това е елементарен инстинкт за държавно самосъхранение, и тъй като парламентът е основна институция, този инстинкт трябва да се задейства именно оттам.
  Първата и най-важна мярка в такъв закон е щателна проверка на всички във властта, свързани с Русия по политически, икономически, финансов, шпионски, агентурен, семеен, сексуален или друг начин. За онези от тях, за които се намерят доказателства, че активно сътрудничат на вражеската държава и вредят на българския интерес, трябва да последва забрана за заемане на определени държавни длъжности за дълъг период от време.
  Особено щателни трябва да бъдат проверките сред политиците. В последните години, особено след войната в Украйна, много от тях показват явно или тайно съпричастие с агресора Русия.

  Русофилството сред политическите партии се превърна в
  епидемия, която РУШИ ИМУНИТЕТА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И НЕЙНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ.

  При това политиците нямат никакво солидно оправдание за своето поведение. Преди години България беше под властта на Москва, и тогавашните комунисти не смееха да сърдят Русия, защото страната беше силно обвързана и зависима. Тогава 70% от износа и 90% от вноса на България беше със СССР, а всеки опит за политическа независимост от Москва щеше да докара руски окупационни войски в София.
  Днес България е член на НАТО и е напълно защитена от най-мощните армии в света. Това прави напълно невъзможна заплаха за руско военно нахлуване у нас. Като член на ЕС, ние имаме и пълна икономическа независимост от Русия – видя се, че можем и без руски газ, и без руски петрол, и без руско атомно гориво. Следователно страхът, че националния ни интерес ще пострада от конфронтация с Русия, е безпредметен страх. По независима и защитена от Русия България не е била никога преди!

  Той никак не приляга на онези политици, които оправдават своята служба на Москва с български национални интереси. Мотивът за тяхното поведение е съвсем различен – ЛИЧНИ ЗАВИСИМОСТИ от Кремъл.

  Ясно е, че ако преброим сега тези политици, които са служили или открито, или прикрито на Русия, ще направим толкова дълъг списък, при това с много актуални имена, че самата идея те да бъдат отстранени от властта, може да изглежда абсурдна. Та те ще се окажат мнозинството от българската политическа класа! Трудно е също на такива хора да им се отнемат привилегиите, които демократичната политическа система дава на всички граждани, така че тяхната лустрация няма да е нито лесна, нито бърза работа.
  И все пак отнякъде трябва да се започне… Един бъдещ закон за лустрация на руските агенти ще ги освети и ще им отнеме сегашния комфорт необезпокоявано да прокарват руски интереси във властта.

  Сайт със СПИСЪК НА ЗАВИСИМИТЕ ОТ РУСИЯ

  ще е първа крачка в тази битка срещу вредното руско влияние у нас. Приеме ли такъв закон, със съответната комисия за проверка и осветяване на руските агенти, дори да не състави правителство, следващият парламент ще е изпълнил поне 10% от своя дълг към българския суверенитет.

  Естествено, следващи служебни правителства на Радев ЩЕ БЛОКИРАТ ЛУСТРАЦИЯТА по всякакъв начин, но тогава президентът и неговата военна клика ще бъдат заплашени от ИМПИЙЧМЪНТ заради неизпълнение на парламентарно приет закон и погазване на Конституцията. Още повече, че самият Радев ще е обект на осветяване за руски зависимости…

  С агентите на ДС се провалихме, ако не опитаме да изхвърлим от властта и руските агенти, ще трябва да поставим въпроса ребром: „Що е то независима държава и има ли тя почва у нас?”
  Дни преди изборите всички призовават избирателите да гласуват. Е, който иска, ще гласува, който не -не!
  Далеч по-важно е обаче политиците да си опичат ума СЛЕД ИЗБОРИТЕ, защото дори прословутото българско търпение има край!

 5. Сопола е проZZти(тут)ка на всеки гасударь! Още от мутрите, от ченгесарската шайка , след това на банкянската мутра и путлеристките му ТЪПькачи! Сега сополската шлюха си е намерила и нови ТЪПькачи от жълтурковските маоистки большевишки сталинистки тирани!
  Сопольски шлмхи от всех тиранских странь , соединяйтесь! Оди на жултурковските хуйловци, сополска БЛЯДь!

 6. RICOшетниковь,

  “всех тиранских странь , соединяйтесь! ” се актуализира с
  целенасочената АКТУАЛИЗАЦИЯ на МарксизЪма

  ЦИТИРАМ публ. в електр.изд.Литературен клуб навръх 9 септ.2011 г.,
  – от резюмето на Борис Попиванов : “Тази статия представя част от резултатите на количествено изследване, интерпретиращо позоваванията на Карл Маркс, на руското списание „Вопросы философии”. Предложена е специфична съдържателна типология на цитатите в различни контексти. Маркирани са проблемни области в науката и практиката, където се забелязва най-висока честота на използване на Марксови цитати за възможна интерпретация. В заключение са посочени направленията, в които се търси актуализация на Маркс в условията на ХХІ век.”
  – от заклочението: ” … направления, в които постепенно се формират нови подходи към Маркс.. да бъде актуализиран .. за завръщането на интереса към Маркс..напр.анкетата на БиБиСи, посочила го за мислител на хилядолетието. Течението на „Вопросы философии” дава възможни обяснения за непрекъсващата актуалност на Марксовото дело.”
  … мандата за руската пълномащабна война в Украина СИ е даден от Китай

 7. не съм в час, за което моля за извинение, на когато е за инфо-захранване, т.е. нещо като следобедна закуска, си позволявам да предложа видео, което поне малко ще ви засити:

 8. Към Мел
  Брутният външен дълг на БГ към януари 2023 г. е около 45 милиарда евро !!! /а не около 45 милиона/ както е отбелязано в коментара Ви! Има “малка” разлика, нали!? Само три нули повече! Грешно изложените данни водят до неправилни /меко казано/ заключения…

 9. Към Любомир Николов,
  Ами четете и гледайте внимателно, на поне на 2 места съм наисал 45 083.3 млн. евро, Явно не правите разлика между 45 милиона и 45 хиляди милиона. Та трите нули са си там, просто ви е трудно да вдявате написаното, защото и дори да бях сбъркал и да напиша 45 милиона евро, то логиката и сметките надолу показват пак ясно че става въпрос точно за 45 хиляди милиона евро. Не знам дали сте от ГЕРБ, но явно сте чел като гербаджия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.