Църквата на Путлер е част от войната му и среща отпора на Украйна

Въпреки продажността на сребърника Гундяев, монтиран от режима начело на РПЦ, в Русия се намират духовници, които опонират на шовинистичното опиянение на попската пасмина, освещаваща ракети преди да бъдат изстреляни да убиват наред хора в Украйна.

 

Ето какво казва един свещеник от Краснодарския край за войната на Путлер:

Ако танковете се намират у нас под прозореца, ако са нападнали нас, тогава трябва да се отбраняваме. Но ако нашите танкове са под техните прозорци, следователно това е незаконна, проклета война”.

За тези слова свещеникът ( снимката) е бил глобен с 40000 рубли. 

И пак се е отървал леко. В Рашистан гонят до дупка и хвърлят в дупката зад решетките дори за това, че детето ти е нарисувало антивоенна картинка. Тези факти на пречат крайнодесните напускат пленарната зала на австрийския парламента в знак на протест, когато той гласува подкрепа за Украйна и вдигат лозунги за мир и неутралитет. Точно както нашите крайнобесни путлеристи от БСП и израждане.

Президентът Зеленски обеща в същото време пълна дерусификация на Украйна. В съответствие с изпълнението на таза задача започна прогонването на пропутлеристките попове от православните църкви в Украйна. Например във Франковск ( докато в Киев тези храненици на Кремъл все още се опитват да се съпротивяват, но едва ли ще бъдат оставена да си развяват рашизма).

  

15 мнения за “Църквата на Путлер е част от войната му и среща отпора на Украйна”

 1. Възраждане: Избери свободата, за да бъдеш убит от нас по особено мъчителен начин в концлагер. След твоята смърт няма да имаш никакви грижи и проблеми, защото ще бъдеш абсолютно свободен.
  БСП: ДА! Можем да фалираме България. Доказахме през 1990г. и 1997г. нашия потенциал да се справим с тази задача. Фалитите на българската държава в периода 09.09.1944г. – 10.11.1989г. не се броят, защото историци с шарлатански манталитет и комунистически мисирки в медиите направиха необходимото да се забравят тези факти.

 2. https://www.liga.net/politics/articles/my-zdes-navsegda-kak-proshel-ne-posledniy-den-upts-mp-v-kievo-pecherskoy-lavre
  – главатарят на рашистката секта Паша(Лебед)’Мерцедеса’ заяви:”.. ведь, власти начнут ‘изгонять’ церковь”, но властта няма намерение да влиза в сценария на руската пропаганда
  – в Киевско-Печорската лавра са откраднатите мощи на Св.Дамаскин Габровски при изгарянето на Свищов от руската армия на Кръстовден1810(http://toshev.blogspot.com/2015/09/1810.html)

 3. Най-доброто решение е създаване на две алтернативни църкви – една проруска и една към Вселенската патриаршия. Да поканят Всебългарски архиепископ Христофор Събев – опитът му в създаването на алтернативна църква би бил полезен. Аналогично Католическата църква е провела изключително успешен експеримент с четирима папи 1382-1417г.

 4. Украинците ще им връчат безкомпромисно чемодана, няма съмнение! Любопитно е обаче кога борбата на БПЦ за църковна независимост , започнала преди двеста години , ще се увенчае най-после с истински успех ?!

 5. Пълна дерусофикация и в България. Коня пред парламента – на боклука. Руската църква с руските генерали в нея – на боклука. Александър Невски – преименован на някой достоен български светия.
  Всички руски, социалистически и комунистически имена на улици, градове, села, и т.н. заменени с български!
  съветските и руските “паметници” – на боклука!

 6. VladTepes,

  1996 г. църковен събор избира митрополит Пимен за патриарх. Новото ръководство поисква от МС да регистрира новия патриарх. Мълчаливият отказ бе обжалван пред
  ВАС. Междувременно МС регистрира БПЦ начело с патриарх Максим, НО
  бе обявена за нищожна с Решение от1997 г. на ВАС.
  1999 г. патриарх Пимен скоропостижно почина
  2000 г. ВАС се произнесе:”… щом има граждани, които не желаят да бъдат в църковно общение с патриарх Максим, те имат суверенното право да се отделят от религиозната общност, ръководена от този патриарх, и да образуват самостоятелна църква… в демократичните общества държавата не трябва да предприема действия, за да обезпечи
  подчиняването на религиозните общности на едно обединено ръководство.
  Новоизбраните за премиер-цар и за президент агентгоце се кълнат пред ДС-патриарха
  2002г когато гледаха закона за вероизповеданията, мнозинството в НС отхвърлят предложенията на дясната опозиция, защото защитавали разколници – пращат спецчасти срещу “отказващите духовно общение” с инсталирания от комунистите патриарх – правителството на НДСВ-ДпС се приравни с управлението след 1944
  – в заявлението на извънредния събор, свикан от алтернативния Синод се казва:
  ” Чл.11 суспендира автокефалията на БПЦ. Допуска се изявление на руския патриарх и на събрание на главите на други православни църкви да решават действията на БПЦ и с чисто конюнктурни цели се обезсмисля вековната ѝ борба за независимост”
  – за ДС-патриарха:”вярно служи на господарите си комунисти и на техните репресивни служби за унищожението на християнството в България и превръщането ни в атеисти”
  – тогава хората предлагаха на царя-републиканец като си харесва комунделския патриарх, да си го вземе в къщи …
  – на закона за лустрация на ОДС петърстоянов наложи вето и беше сведен до обява за някакъв ”репресивен режим до 1989”, но на “новия” закон за вероизповеданията нямаше вето и пратиха и алтеративния синод при разбитите авари на Костов

 7. Либералец, 🎯

  2012г откриха размествания на връзката между коня на ‘цар окупатор’ и основата, но още 1902 от бързане да се подмазват на русия сплавта, от която е излят не отговаря на изискванията – точно тази година е подписана тайната военна конвенция, с която България става васал на русия – след Погрома спретнат от русия , парламентарната комисия изкарва наяве това национално предателство – 1937 г по краката на коня под царя-българофоб вече има сериозни пукнатини …
  – през 2012 г. 1.2 млн. не стигнаха за нови крака на Коня(https://m.offnews.bg/news/Balgariia_1/1-2-mln-lv-ne-stigat-za-novi-kraka-na-Konia_110089.html), а депутатът от “Синята коалиция” Лъчезар Тошев внесе предложение срещу НС да стои хан Аспарух(а конникът от жълтите павета да замени “освободителя”на МОЧА):”Преекспонирането на паметници на видни руски личности в центъра на София е довело да не уважаваме собствените си заслужили дейци, на които дължим създаването на нашата държава, църква и нация”
  – фандъкова форсира – реставрацията беше финансирана от руска фондация’Поколение’ за 135 годишнината от санстефанския мит
  2013г протестите на пред НС само отложиха откриване на закърпените крака на конника на българския апокалипсис
  – точно такова е положението с русоробските инсталации във всяко населено място след окупацията на червената армия първо на територията, после и на политиката на България
  http://toshev.blogspot.com/2012_09_02_archive.html

 8. Избери Свободата! Избери Европейска България! 💛💙 Слава на Украйна!

  С номер 12!

 9. В последните минути преди деня за размисъл бТВ дадоха думата на Буда РАПОНЯ (лайв “Лице в лице”). Сикаджийската мутра, пандизчията от Панкрац, бизнес ортакът на Пашата, Мето Илиенски и куп други бандити скромно заяви, че “за родината е готов на всякакви жертви, за да излезем от ТУПИКА”. Тази смайваща наглост очевадно е в унисон с овцеглавието на матряла, що припознава баш простака на рЭспубликата като водач на простите в нея. А бе, да здравствует Буда ТУПИКА! Затуй в неделя – масово на избори. Иначе жална ни майка!

 10. vic_kaminsky💙💛

  Дано ви стане ясно на *КОЙ всъщност служи бтв!
  Щото и тук даже “проблясваха” преди време някакви надежди…Совите не са това, което са!

  100% сигурен!

 11. @Либералец-100 % подкрепа за дерусификация на България.

 12. ВАС окончателно: Министерството на образованието е нарушило санкциите срещу Русия

  “Държавата е сключвала договори, които нарушават санкциите, наложени на руски компании след началото на войната в Украйна.( Шпионската) фирма “Софтлайн” ООД, “съ”собственост на руски гражданин, Игор Боровиков, е спечелила нови обществени поръчки, а вече сключените ѝ договори НЕ са били прекратени. ( Шпионската) фирма доставя софтуерни услуги на Министерството на образованието, Министерството на външните работи, Националната здравноосигурителна каса и “Информационно обслужване”. От 30 септември 2022 г. “Софтлайн”ООД има договор с продължителност до 2025 г. за осигуряване на Microsoft лицензи за нуждите на БТА на стойност 471 950 лв!
  Фирмата има и много по-голям договор с просветното министерство, също сключен в нарушение на санкциите, за абонаментно ползване на продукти на Microsoft за университетите и научните институти. Договорът е от 19 април 2022 г., сключен е 10 дни след влизането в сила на забраните в областта на обществените поръчки, продължителността му е до януари 2025 г., а стойността – 5.3 млн. лева без ДДС.
  До този момент не са направени постъпки за прекратяването му !!!
  Европейските санкции забраняват сключването на нови договори с контролирани от руски граждани или руски фирми дружества, като ограниченията са в сила от 9 април 2022 г. До 10 октомври следваше да се прекратят и всички заварени стари контракти.”

  https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/14131156

  България е сключвала договори (с русски шпионски фирми) нарушаващи санкциите, наложени на Русия

  https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13000469

 13. @Българин💛💙, 31.03.2023 в 22:03

  Нямам илюзии що за животно е бТВ, още от далечната 2000, когато ни успиваха, че е “американска”, “европейска” или “независима”. Имаше едно независимо, авторско, европейско предаване в нея, казваше се “В десетката”. Унищожиха го, откъснаха главата на автора и го изхвърлиха на улицата да мре от глад – буквално.

  Но винаги се радвам на подкрепата на единомишленик, колега! Респект!

 14. vic_kaminsky💙💛
  01.04.2023 в 16:37

  Безкрайно точно казано!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.