Размисли, два мисли, раз-два,раз-два и марш към урните

По закон днес мога само да размишлявам, но не и да агитирам. 

Като се замисля и преди не агитирах, но си позволявах да изобличавам агита(р)торите на статуквото и неговото все така управляващо основни сегменти от различните власти началство от ГЕРБ. От това по-лоша агитация по (анти)логиката на законите, някои от които са правени без капка мисъл в главата, (на)здраве му кажи. 

Или са правени с (у)мисъл?

Такива мисли ми минаваха по време на най-малоумната предизборна агитация, на която бяхме жертви, откакто ни позволиха да се дърляме публично и да се зъбим на тирана извън механата ( за пореден път, за всеки случай, ще кажа, че не става дума за столицата на Албания).

Били сме неопитни, наивни, прекалени оптимисти и какви ли още не по време на предизборните кампании, но никога през последните 33 години на разрешена едностранна любов към Демокрацията не сме били толкова безпомощни пред наложеното на медиите и от тях на нас след това тъпоумие всички регистрирани малоумници да ни тормозят от телевизионните екрани на принципа на “равенство” по правилата на лудницата. 

Успяха да откажат от Демокрацията по този начин още много все още колебаещи се дали да не се откажат да гласуват граждани на клетата ни селска по генезис България. Блестящо постигнаха целта си да докажат по този начин, че нищо не зависи от здравия разум в политиката.

И както си седя и си размишлявам по закон, започвам да се усещам, че се повтарям в мислите си. Леко полудявам.

“Размисли, двамисли, раз мисли, два мисли, раз мисли, два мисли… Раз-два, раз-два!”

Явно мозъкът ми се е нагодил към генералската конюнктура, която командва парада-вече и в мисленето. Марширува неволно в зададения ритъм от върха на държавата и нейната също толкова генералска опозиция.

Генералът може и да спи, но Манфред Вебер и другите му началници-никога! Един генерал начело на държавата ни стига.

 

 

 

 

И все пак: раз-два и хайде да гласуваме!

 

 

 

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://clubz.bg/134892

 

 

 

 

 

23 мнения за “Размисли, два мисли, раз-два,раз-два и марш към урните”

 1. Колкото повече наближават изборите, толкова съм по доволен, че съм избиратели, а не политик. Моята е лесна – от самото начало си гласувам за една формация, независимо от превъплащенията ѝ, и дори независимо от някои изказвания и дела на лидерите ѝ.
  Докато пред моите избраници стои не леката дилема дали да участват в редовно правителство (за да изритат ЗЧ от изпълнителната власт и да помогнат на Украйна), или да държат ГЕРБ извън властта. Безспорно за част от избирателите им е по-важно да си оправим къщичката (Украйна ще победи и без наша пълноценна помощ), а друга част вижда в Путин главната заплаха, заради която си струва компромис, за да не ни се наложи да мрем за къщичката си, както сега правят вместо нас украинците. Разбирам, че задачата на политиците е да правят това, което иска по-голямата част от избирателите им и с интерес очаквам да видя, коя според тях част е преобладаваща.
  Пропускам покрай ушите си опорките, че някой е готов да остави ЗЧ още да управлява, за да се представи по-добре на местните избори, след което вече ще помогнем на Украйна (голяма страна, няколко стотин (дори и хиляди) жертви вповече – бълха я ухапала). Но ако случайно го направят, има да ме търсят за местните избори…. Мака че, като се познавам, пак ще съм пред урните…
  За неразбрлите – това не е агитация за кого да се гласува (тук всеки си знае това отдавна), а молба към политиците да се замисля…
  Честит Първи април!

 2. днес няма да си говорим за политика, показвайки, че сме законопослушни.
  затова ще идем на кино. филмът е вирусен в мрежата. по всички ресурси, поне по милион гледания.
  предисловие: украинска позиция с 12 метра окопи и блиндаж, неотдавна е била превзета от рашистите, след като половината украински защитници са загинали в боя.останалите се изтеглят. рашистите ЗАЕМАТ ТАЗИ ПОЗИЦИЯ.
  видеото показва ОТМЪЩЕНИЕТО на ВСУ. заснето е с украински дрон.
  за да забравите, че утре сме на избори, ОБЕЗАТЕЛНО СИ ПУСНЕТЕ И ЗВУКА НА ВИДЕОТО.

 3. – разговор за равносметка, размисъл и още много …

 4. Освен марш към урните трябва да има и марш да си вършите работата! Без компромиси!
  Лустрация – пълна и безусловна!
  Дерусофикация! “паметници”, капища, имена на улици и населени места – всичко руско и комунистическо – да бъде заличено. Онова на Бузлуджа да бъде изринато до последния камък. На Беклемето също.
  Оръжие за Украйна – самолети, ракети и танкове!
  Всички ДС досиета – публично в интернет.
  Всички ДС агенти – публично в интернет.
  След победата на Украйна – активно участие в съдебния процес против рашизма, предаване на всички рашистки агенти от България на новия трибунал.

  За да не се налага пак да има марш към урните на следващите избори. А да го направя с кеф!

 5. Храна за размисъл и понеже, обаче, защото не всеки е с фе(й)с пускам и пълния текст от връзката плюс снимка на “учудения” Бибитко.
  https://www.facebook.com/emil.jassim/posts/pfbid02ZBXVaG6RHW6R3mjTVkZKvc2VTc9R8vHntf3ZG9XDUmvq6TGMFTi8BktTmsd9ouQAl
  КОГАТО КЬОВЕШИ ПОЧУКА НА ВРАТАТА
  Помните ли колко бяхме възмутени от скандално некадърното пренареждане на жълтите павета, символ на европейската ни столица?
  А помните ли как първото нещо, което каза Фандъкова беше, че били се размествали заради колите…?
  Европейската прокуратура ДНЕС е започнала днес серия от обиски по разследване за злоупотреба с 3 000 000 евро от европейски фондове за ремонта на центъра на София, като разследването е с кодово име “Жълт паваж”.
  Схемата е разкошна – Столична община първият договор бил подписан през 2018 г. за реставрация на централната част на София, включително на бул. „Цар Освободител“ и пл. „Народно събрание“, НООО 2 години по-късно след извършване на редица плащания договорът бил прекратен по взаимно съгласие.
  Без неустойки, без връщане на парите, без нииищо.
  С други думи Столична община (РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА), управлявана от ГЕРБ, е подарила 3 МИЛИОНА ЕВРО на някоя фирма.
  Да, буквално ги е подарила, защото срещу тях няма никаква свършена работа.
  Нула.
  0.
  Зеро̀.
  Това е тяхната СТАБИЛНА БЪЛГАРИЯ ОТНОВО – стабилно крадене на нашите данъци и на нашето бъдеще.
  Това ли искате да се върне?

 6. Във филосовска гледна точка съм шастлив. Защото българският народ ще си избере това,което заслужава.

 7. България – “Малката Русия” в ЕС

  Защо след 30 години преход към демокрация страната остава сред най-твърдите поддръжници на Кремъл и режима на Путин
  Правителствата в България през изминалите две десетилетия, откакто Путин е власт в Кремъл, взимаха ключови за страната решения с ясното съзнание, че търгуват с националните интереси. © Николай Дойчинов

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2023/04/01/4465318_bulgariia_-_malkata_rusiia_v_es/

 8. “Населението на България към 7 септември 2021 година е 6 519 789 души”
  “Избирателите в България са 6 594 593,” (Frognews) – повече от населението.
  Да четем внимателно – казано е “в България”, не е казано общо, заедно с чужбина.
  Но – има и умрели.Те винаги са гласували.

 9. ” … още много все още колебаещи се дали да не се откажат да гласуват граждани …”

  Няколко познати много ме изненадаха тези дни! Казаха, че ще отидат да гласуват, защото тябвало, но щели да изберът празното квадратче! Обясних им, че когато няма избор, като например да избираш межде пРезидента Радев и Цецка Цачева, или други подобни, и аз не гласувам, но в момента имаме изключително добри шансове, и всеки, който не гласува помага на руския медалист от Банкя! Дано да съм помогнал на някойй и друг полуинтелигент!

 10. “1983 г. на лятна практика по диалектология бях в няколко родопски села. Сядах на чаша лимонада в кръчмата и слушах. Така забелязах, как след разгорещен спор, единият отвръщаше с израз, които разглеждаме като обида“на майка“ Там обаче, другият се усмихваше благо. Мислех си, че е сарказъм – не бяха пияни. Записвах надлежно всичко, но след поредната подобна случкиа не издържах – Абе, хора, как единият псува, а другият му благодари за благословията!? – Те ме зяпат, след което се разхилват: „КАКВИ ПСУВНИ БЕ, МОМЧЕ? ТОВА СА СИ МНОГО ДОБРИ БЛАГОСЛОВИИ И ЗА ЧОВЕКА И ЗА СЕМЕЙСТВОТО МУ! “Е*И МУ МАЙКАТА“ е от първите апостолически християни – ЕВА МУ Е МАЙКАТА – използва се още и за приключване на спор – показва, че е излишен: „ЩЕ РАЗБЕРЕШ, когато му ДОЙДЕ ВРЕМЕТО” – стори ми се доста непонятно, но и в няколко средногорски села попаднах на същото …“
  Пловдивският историограф Константин Каменов цитира древни източници за историята и столицата на държавата на дедите ни Балхара(Бахти, Бактр – топоними със значение на:“благословено място“)СТРАНА НА ДУХОВНОИЗДИГНАТИТЕ БЛАГОРОДНИЦИ – в изворите за столицата се пише:БАЛХ Е МАЙКАТА НА ВСИЧКИ ГРАДОВЕ , МАЙКАТА НА ХИЛЯДИТЕ ПЕЩЕРИ – градът от който са всички династии, управлявали владенията и държавите не само в Средна Азия. Самият град между 18в. пр. Хр. и 3 в.за свещен.
  Така се е утвърдила формата:“БА*ТИ МАЙКАТА“- спомагателният глагол (съм) може да е между двете думи и в края, но често се подразбира. По методиката на японския учен Масуро Емото при „зареждане“ на дестилирана вода с: „БАХТИ МАЙКАТА“ под микроскоп се наблюдават разл.по форма изящни кристали …
  — това спомня ония думи в началото на войната:”руский военный корабль,иди нахуй”,
  изречени от един войник на поста си и станаха мантра за несломимост за украинците и упование за целия свят – за този украински войник ТУК
  https://twitter.com/Lyla_lilas/status/1641934827145293829

 11. “По празниците им ще ги познаете”
  Който и да го е казал това, верно е.
  В България единствения официален аполитичен празник е Нова година.
  Трети март, първи май, девети септември и седми ноември са политически празници, използвани за политически цели на определени групи.
  Двадесети април, двадесет и четвърти май и шести септември са общонародни празници.
  Утре се гласува за общонародните празници или за политическите измишльотини.

 12. @Либералец, 01.04.2023 в 11:00
  Добавям без лоши чувства:
  – пълна конфискация на всичко награбено последните 70 г. – до 9-то коляно;
  – забрана да заемат публични изборни и държавни длъжности-до 9-то коляно;
  – може да се мисли и за връщане обратно в селата и паланките ИМ, особено за разни мако даковци, бечо цочовци, пуно парапуновци, пеко тако цоло драгойчо кубадинковски безценен “рабоче-крестянски” уникален лумпен-пролетарски генофондов матрял.

 13. След изборите, ако няма масови фалшификации от страна на хартиената коалиция, в новия парламент ще съществува едно евроатлантическо конституционно парламентарно мнозинство, което би могло, ако наистина е евроатлантическо, да внесе предложения за конституционни промени: за включване членството ни в НАТО и ЕС в Конституцията на Република България, за отпадане на институцията “служебно правителство” и за импийчмънт на резидента Радев. С тези промени АВТОМАТИЧНО ще отпадне (като противоконституционна) регистрацията на проруските партийки и ще се сложи край на медийния тормоз и патрэотичната им гавра с търпението на българите, а безсрамните им фюрерчетата, призоваващи за референдуми за излизане на България от ЕС и НАТО и срещу присъединяването на страната към Еврозоната, за антиконституционната им дейност и антиконституционните им публични изяви ще бъдат осъдени по бързата процедура и прибрани за по десетина година на топло в строящия се нов, луксозен дори по евростандартите, затвор.
  Дори търпението на българите има граници!

 14. Димитър Рачев,

  има и още според НСИ
  https://www.nsi.bg/bg/content/2977/население-по-статистически-райони-възраст-местоживеене-и-пол
  статистика за деца до18 години няма (!)- под 18 не са избиратели
  15 до 19 години – 319 108 – под 18 не са избиратели
  15 до 18 години – поне 200 000 не са избиратели
  деца до 15 години – 993 065 не са избиратели
  лишените от свобода – около 7 000 не са избиратели
  около 1,2 милиона в повече
  без активна регистрация(!) “ниска” избирателна активност

 15. Гледах интервюто на Кирил Петков пред Евронюз…. Очевидно е повярвал на Евгений Дайнов, че Борисов е втасал да подкрепи евроатлантическо правителство без да участва в него. Дано тази преценка на Петков да е по-вярна от онази, че ще вземе 51% на изборите. Иначе за съм с двете ръце ЗА (и за дете)!

 16. Meл,

  по изконната руска тема ‘деди воровали’: от Буча , назад към дневниците на Бунин за болшевишката диващина1917(https://www.slovo.bg/old/litforum/105/ibunin.htm) , та до записките за Суворовските варвари в Европа … и всъщност винаги и навсякъде
  27:12 Доказано историей: русские солдаты всегда срали в домах

 17. А докато ние сме пред урните, Софийска филхармония си кани изпълнители като Валентина Лисица. Дамата не е желана на никоя цивилизована сцена. Бляскавата звезда на деветомайско изпълнение в “освободения” Мариупол. Интересно дали министърът на културата лично ще излезе на сцената с нея и дали ще се държи с нея като с уважаван колега.

 18. Неразбираща,

  март 2022 руснаците разбомбиха театъра в Мариупол обозначен с “ДЕТИ” с големи бели камъни пред и зад сградата и Лисица изнася там празничен концерт за победата
  (https://www.svobodnaevropa.bg/a/32340837.html)
  Проф. Личева: ” … не просто да се отиде на неин концерт, но и изобщо да бъде канена на гастрол е срамно и неморално… в ситуация на война е нужна повишена взискателност към позицията на творците и към решенията на институциите… в такъв момент изкуството трябва да отстъпи пред морала…”
  Лисица се прочу още след анексията на Крим с писанията си вТуитър за “укропитеците”
  … за Ню Йорк Таймс Лисица казва, че използва вулгарни илюстрации в Туитър – с карикатурата, адаптирана от Шарли Ебдо, показвала как “западните медии се хранят с лъжи за руското участие в Украйна, скалъпени от украинското разузнаване и ЦРУ” (https://www.nytimes.com/2015/04/09/world/americas/toronto-orchestra-drops-pianist-over-tweets-about-ukraine.html)
  – на 22 юни 2015 свири Рахманинов в окупирания Донецк


 19. Да. И тази изпълнителка е канена у нас на празничен концерт. Нямам думи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.