Победителят в беда

Въздържането от коментар, особено странно като за победителите на изборите от 2 април, изглеждаше първоначално като израз на някаква необичайна за тяхната история на “биткаджии” странна форма на  толерантност към победените. Времето обаче тече и този размисъл след изборите все повече озадачава. 

Или не?

При цялата неяснота на мотивацията за това мълчание е ясно, че Победителят пак нещо крои. Това никак не озадачава когото и да било. Щото той ни е “широко скроен” и обича да скроява номера на всеки  и всички, които са се докоснали до неговата токсичност ( за “отровна гъба двойник” заговори днес и Нинова, но това е друг вид вътрешновидова надпревара с новичока на надцакването в лоното на най-старата партия у нас).

Победителят е в положението да се пита сега защо не е внимавал какво си пожелава. Защото май ще му се НАЛОЖИ наистина да сглобява правителство и да поема отговорност, от каквато се надяваше да се откачи. 

Никак не изключвам сценария, при който победените ще му услужат с отсъствието си от пленарната зала, за да го оставят да си формира кабинет и да изпълни обещанията си да се докаже като най-големия евроатлантик и за Украйна, и за Шенген, и за Еврозоната, че и да докаже, че театралното му възмущение от големите бюджетни разходи  ще се материализира в строга фискална политика и затягане на коланите. 

Последното предизвиква със сигурност тих ужас за демагога, който бързаше да потуши всяка недоволство с пари от бюджета, разпореждайки се еднолично с народната пара, но от позицията на опозиционер много се възмути от разходите на правителството.  

И още едно гайле ( по аналогия с уйдурма) му предстои при опасността да има свой кабинет: ще трябва отново да се върне към конфронтацията с Румен Радев, с когото се сближи и започна дори открито да хвали напоследък, въпреки драстичното разминаване по най-важната геополитическа тема: отношението към въоръжаването на Украйна.

Заявявайки декларативно, че този път наистина ще стане депутат, което видни сановници от неговата свита вече повториха няколко пъти като обещание. Победителят явно няма е премиер на собственото си премиера като управляващ в сянка. 

А той мрази да е в сянка! Нищо, че от неговата фашизоидна “агенция” вече го призоваха да си поеме премиерския кръст, т.е. приканиха да си наруши обещанието да не премиерства повече. Наистина, ако прегази и този път думата си, никой няма да се учуди. Но по всичко личи, този път Победителят се пази да скочи обратно в обувките на явния лъжец. 

Как да не си блъска главата над тази главоблъсканица? 

Щял да говори чак в четвъртък след официалното обявяване на резултатите от изборите, т.е. ще мълчи цели 4 дни като пожарникар с противогаз насред бушуващата стихия на пожара от страсти сред страстните му почитател(к)и.

Не мога с моето “проговаряне” по темата да компенсирам неговото мълчание, но се опитвам да бъда достатъчно ясен като критик, които не си сменя позицията спрямо мутрата. Пиша това преди да са продумали и от либераланта коалиция, чиито лидери обещаха да обявят позицията си до края на деня ( т.е. все пак два дни по-рано от ГЕРБ). 

Нямам вътрешна информация каква ще бъде тази позиция, но като външен наблюдател, който не е безразличен в подкрепата си за тази формация, мога да си пожелая да е нещо като джентълменското “ ladies first”. Няма нужда да се правят на “джигити” като в онзи грузински виц за шофьора, който минавал на червено, но спирал на зелено, за да даде път на друг джигит.

Има и друг виц, по-малко популярен и “джентълменски”, но може би по-актуален- за мюсюлманина в Афганистан, който вървял след жените си. Ходжата го попитал  дали е чел Корана, където пише, че мъжът трябва да върви отпред. “Чел съм, го, но там не пише нищо за мините”, отвърнал мъжът.

Ако компромисът в името на прекъсване на Радевото рашизиране на България чрез вредните му служебни правителства е да бъде сглобено управление на ГЕРБ без Борисов и с пасивната подкрепа на истинските евроатлантици от либералната коалиция, нека бъде така. 

Дойде време срещу Радев да бъде приложена компромисната формула на общия фронт, която успя да обезвреди властването на милиционерския генерал, приоритетната задача към онова време. Дори и от БСП, които лансираха избраника на Решетников в политиката, дават сигнали, че биха се включили, ако се съди по днешното оплакване на Нинова от Радев.

Сред евентуалните “съпътстващи жертви” при бесепарския “приятелски огън” срещу Радев ще бъде интересно да се открои кой кой е в оформилата се рашизоидна триада в българската политика между копейкин, Нинова и Радев ( съкратено КНР). 

 

 

 

37 мнения за “Победителят в беда”

 1. Чух, че пиарката на „Боец“ казала при Дремджиев колко е грешно да се разсъждава дали Борисов, или Радев е по-малкото зло. Двамата са едно зло, което трябва да се маха. За нас може и да е така, но за украинските артилеристи край Бахмут разликата между Борисов и Радев е от небето до земята. Лесно е да напишеш „Слава Украини!“ (и дори да потърсиш и с две точки на компютъра) и да се надяваш на депутинизация, но за тая работа трябва джeпане… (дори ако трябва да се джапа с Борисов в лайн….та).

  През 2020 г. доста стожери на евроатлантизма бяха обвинени, че са се продали на статуквото, защото не приемаха да сваляме Борисов (6 месеца преди редовните избори) заедно с Радев, Манолова и Нинова. Михаил Вешим го беше написал в прав текст „Вместо да искате предсрочни избори, използвайте тези шест месеца за агитация в провинцията“.

  Сега гледам как „Дарик радио“, „Клуб Z“ и други (без да настоявам, че се стожери на евроатлантизма) се обявяват за редовно правителство, подкрепяно от двете първи формации, ако не заради помощта за Украйна, то поне заради еврозоната (Украйна ще си победи и без нас, но в еврозоната няма да ни вкарат без нас), шенген и изобщо да се маха Радевото правителство.

  Положителният момент е, че тези които са срещу това не казват в прав текст „По-добре Радев да управлява, т.е. украинците да мрат, а еврозоната да се отдалечава, отколкото Борисов във властта“, а само разправят колко хубаво ще бъде, ако на местните избори си върнем двата най-големи града и така да започне оздравителният (и дълъг, според гореспоменатата пиарка) процес на изтласкването на ГЕРБ от властта. Както би казал учителят на Борисов, на тези избори двата най-големи града, а на следващите – и двата най-малки….

  Това е последният ми коментар по темата до връщането на третия мандат.

  Слава на Украйна!

 2. Към dkaraivanov:

  Да, известни са ми яростните нападки “защо подкрепяхте Радев”.

  Няма да изпадам в обяснителен режим с припомнянето, че нито съм участвал в протестите ( “под юмручето на Радев”- с копейкин в една кочина не влизам, а там той си вееше безнаказано знамената и по мои спомени не видях някой да подкрепя моите протести срещу това), нито съм го подкрепял, нито съм гласувал или агитирал да се гласува за него. Има архив на блога и всеки може да види каква е била позицията ми срещу неговата кандидатура ( която Методиевич на практика подкрепи с издигането на неизбираемата Цачева, а след това заяви, че му е позволил да спечели).
  На при оценката на сегашни позиции по темата ( например на Дарик, на Клуб Z- на които не съм адвокат) трябва да се отбележи, че украинският акцент не съществуваше с такава острота, каквато сам отбелязвате, преди рашисткото нападение. А и Методиевич беше съвсееем различен на този терен преди него.
  Така че обстановката се промени. Радев се “изяви” и е нормално да има адекватен отговор на това.

  Апропо, да попитам онези, които се заяждат: къде е кандидатът на ГЕРБ Герджиков да заяви позиция в този смисъл? Не се подразбира, че щеше да е по-приемлив евроатлантик. Не ми е известно поне веднъж да е изразил солидарност с Украйна, камо ли да се опълчи на Радев ( както прави Плевнелиев, злополучно пренебрегнат от Методиевич като номинация за втори пост) например) по украинската тема.

 3. Не критикувам “Дарик” и “Клуб Z”, а им се възхищавам. И се питам колцина сме на техния акъл?

 4. Само се чудя, каква ще е ролята на ЕНП този път. Защото ББ козируваше на Меркел, тя му хвърляше огнени погледи – вероятно са били колекционери на финикийски знаци и са си обменяли колекциите. Да, ама палачинката се обърна, Меркел я няма, а ББ приятелски построи на руснаците газопровод, работата е доста подозрителна. Преди германците бяха приятели на руснаците, вече – не. Ха сега, м/у два огъня. Ще се поизпоти, не е за него тази работа.

 5. Към dkaraivanov:

  Само да попитам КОЙ заби нож в гърба на Украйна с иzграждането на руския поток?

  Жокер: Същият, от когото (наивно?) сега очаквате да подкрепи изпращане на оръжия за Украйна.

 6. А! Случайно съвпадение! “Полиция нахлу в централата на ЕНП в Брюксел”.

 7. dkaraivanov,

  6 месеца , които трябваха на борисов да строи руския турски поток за путин(Герджиков каза, че това е Балкански поток – не уточни от Сакар ли извира или от Витоша … а на чегеварчето радев не му се и налагаше да го попита)

  – след акцията на Христо Иванов в Росенец, имаше акции и край теца на доган по маршрута на прокопаването на България под СИК-аджийска и руска охрана…
  – радев го изстреляха да вдигне юмруче по спешност – акциите на ДБ трябваше да бъдат заглушени – поредиците от директни включвания за онагледяване колко ни струва “превзетата държава” бяха изместени от трибунката с веднага инсталираната мощна уредба под президенството , на която не се допускаха нито ДБ , нито БОЕЦ , нито случаен протестиращ срещу статуквото гражданин – сблъсъкът трябваше да е вътре в протеста, а не да се развие като протест срещу наложения руски олигархичен модел с потьомкинска демокрация – да припомня, че ‘отровното трио’ загряваше на тв-тъча по сценарий за 2-ри дворцов преврат …
  – повече за московската технология на управляемите конфликти ТУК

 8. Към
  dkaraivanov
  04.04.2023 в 15:40:
  Г-н Караиванов, истината не е точно такава!
  Дори реZZиЛдентът лумПен гадень не осъзнава, че в момента той подкрепя със зИльоната си фатмашка ТЪПотия Украйна!
  Защото чрез дИбильизма си да не дава старият савецки скрапь на Украйна, така той ускорява предаването на натовско оръжие от САЩ , Англия и другите държави на Зеленски! Така че лумПен гадень е агенть на Украйна! Но от това губи БНА, която няма да получи това натовско оръжие , което ще заминава директно за Украйна, а не за България и БНА! Дори реZZиЛдентът лумПен гадень
  работи за натиск върху САЩ да предоставят ,бързо , оръжие за Украйна, вместо да предоставя старото савецко оръжие от Източна Европа за Украйна!
  Така печели само Украйна, печели натовско оръжие! Губим ние, оставаме само със савецкия скрапь, и без натовско оръжие! Губи донякъде и САЩ, защото е подложен на натиск и трябва да дават директно, и бързо, оръжие за Украйна, а не старото оръжие от България!
  Така че реално лумПен гадень е полезен дИбиль(идиоть) на Украйна, той е техен агенть!Също както Путлер е полезен идиот, който ще ликвидира рашистката си империя, и загуби завинаги Украйна и трилионите от търговията със Европа!
  И през Втората световна война съюзниците са обсъждали варианти за елиминиране на Хитлер и другите диктатори, но са решили че те са най-полезни като останат главатари на Третия райх и съюзниците му, и са най-добрите им агенти ,които ще ликвидират самостоятелно техните режими , чрез “арийската” си лумпенизирана ТЪПОТИЯ!
  Та така и с Путлер, и със задунайското му зИльоно фатмашко человече лумПен гадень, които ще ликвидират и РАБьZZия , и БНА , самостоятелно!

 9. https://www.svobodnaevropa.bg/a/32349222.html

  Голям ден за Финландия и НАТО!

  Добре дошли, приятели и съюзници!

  Изключително почтени и трудолюбиви хора, които боготворят Природата, перфектните пътища, качествения алкохол и хеви метъла!

 10. Призлява ми само като си представя, че пак ще видя в парламента рунтавото шимпанзе на Чалгаря (с гуреливите очички) да подскача около трибуната и да се гаври с интелекта и достйнството на българите….

  А днес, цял ден, “социолозите” се надпреварваха да ни убеждават, че 100 000-те гласове за ИТН, подадени в самия край на изборния ден, били на избиратели, разочаровали се от ПП- ДБ 🙂 Сакън да не се сетим, че са преляни от ДПС!

  А повечето от гласувалите за ментето “Възраждане” лумпени били …. висшисти : )
  Да бе, сигурно е така!

 11. Българин,
  Само защото Ви уважавам, ще се опитам да отговоря.
  Плочата “кой прокопа Турски поток?” е почти толкова изтъркана колкото “кой избра Радев? “. И двете неща се случиха (както казва по-горе Иво Инджев за второто) преди пълномащабната агресия.
  А специално за тръбопровода, той си има кранчето (за специалистите – шибър), което можеше да бъде врътнато още на 25.02.22. И не беше врътнато не от Борисов (не казвам, че той щеше да го врътне, а смо че не той е виновен, че още не е врътнато).
  Това го пиша вече няколко пъти и още никой не го е прочел….

  Специално това предлагам да обсъдим лично при представянето на следващата книга на Иво Инджев (дай Боже по-скоро)… за да не затлачваме форума….
  Бъдете здрав!

 12. @ sms 💙💛, 04.04.2023 в 19:19

  Ми “вишисти” са си пар ексаланс. То “виСшото” вече за €500 + 1 прасенце може да го вземе човек, с все салтанатите му. Един съфорумец оня ден писа каква даскалка-путинючка имал в комисията. Ми той и копЭйков е “вишист”, даже “доктор на нАуките”. На предните избори гурбетчийските “вишисти” масово гласуваха за чалгаря от Учин дол (и той е “вишист”). На тези – за копЭйките,, особено в Испания и Италия. Сам синьокожият ман гау се хвалеше как някакъв топ мениджър подписал малоумните му петиции “чак от Япония”. Тоже “вишист”. Като вземем пред вид, че шеф на даскалския синдикат е изкопаемото янка такЭва, що още си носи в портфелчето снимчица не на пупи късото, а на Коба Джугашвили, ясно е какви “качествени вишисти” щампова системата. И среднисти. Ако перифразирам Димитър Талев, последният путиняк ще умре в РъБъ 50 г. след закриването на пЭдЭрацията. И на бас – ще е “вишист”. Респект!

 13. Към
  dkaraivanov
  04.04.2023 в 21:45:
  Все пак , ако, ако бяхме нормална държава , поне колкото Румъния, сега нямаше да спорим колко е ВИНОВЕН бокоТИКВАТА, и колко са “виновни” другите! Защото там политиката и мутрите са разделени. Там няма “конкуренция” между политиката и мутрите , защото там има прокурори, които се грижат да няма смесване и объркване, кой спазва законите и кой не ги спазва. И затова там “политиците” са в затворите, а тук мутрите са “политици” , нали!
  А вие сам си отговорете КОЙ не искаше, и не иска да стане и тук , като в Румъния, и КОЙ си ги “избра” , през последните 10 години, заедно с реZZиЛдентът лумПен гадень, още през 2016г..
  За потоците и скритите им пътни карти , също.

 14. dkaraivanov,

  Относно неврътнатото кранче, предполагам, е имало достатъчно Договори, в които държавата е страна, и при които ей така, “врътването” му, биха донесли още по-големи щети и неустойки за всички ни (справка – ядрените съветски самовари, дето отлежават на площадката в БелеНЕ). Със сигурност сте наясно, че след построяването на такъв мащабен проект неговото спиране няма как да стане ей така, просто със “завъртане” на едно кранче!
  Второ, накратко за да не затлачваме форума, хич няма и да отварям дума за другото кранче (на Междусистемната газова връзка Гърция-България), което добре че дойдоха ПП и ДБ, та да се “отпуши”, и то само след няколко месеца тяхно участие в изпълнителната власт…”Съвпадение!”, биха казали някои, а аз бих им отговорил “Аха, аха, съвпадение ще да е , няма какво друго…вервайте!”

  Хубав ден Ви желая и аз, бъдете здрав и Вие!

  Благодаря за поканата, дай Боже да сме живи и здраве всички, да се случи.

 15. dkaraivanov

  За малко да забравя да драсна два реда и относно изтърканата плоча “кой избра Радев? “,
  Този, който посочи Цецка Цачева да му е основния опонент.
  Понякога на сложните въпроси има много прост (но не опростен) отговор.
  2 и 2 прави 4, колкото и да се опитват някои да ни убеждават, че невинаги е така.

 16. Избирателите бяхме изиграни.
  Факт е, че пРезидентът беше избран с решаващата помощ на вожда на простите, който спря Плевнелиев от втори мандат.
  Явно е вече, че “арестуването” на пРезидентските съветнци беше ДС акция за канализиране на недоволството – гръмоотвод.

  В този форум аз писах, че съм гласувал за Радев и прозовах и другите да го направят.
  И въпреки осъзнаването, че съм се поддал на манипулация на ДС, все още смятам, че избрах тежка настинка пред Коронавирус с усложнение.
  Без грам симпатия към президента на Русия в България и последните назначени от него правителства смятам, че правителства назначени директно от президент на мутрата, различен от Плевнелиев, биха имали по-разрушителен ефект върху България.
  Последните две години гербавите са поне отблъснати (леко) от централната власт.

  Ще се повтопря.
  На изборите за президент не сме имали опция за по-добро.
  Можехме да избираме само по-малко разрушителното.
  Да не забравяме, все пак, че тоя пРезидент даде шанс на председателите на ПП да влязат в плитиката и от там, и в медиите. Не казвам, че е създал ПП, но Мутрата никога не би допуснал такава “грешка”.

 17. Българин,
  Напълно сте прав за газовата връзка и за другите неща, които сте се сетили, но не сте написали. Аз реагира на съмнението Ви, че ГЕРБ ще дадат оръжие. Дори не се позовах на факта, че вече са гласували за това в предишния парламент. Само се опитах да кажа, че както това че си гласувал за Радев преди 24.02.22 не пречи сега да си против наго, така и това че си прокопал Турски поток преди не пречи да дадеш оръжие сега.
  Не оправдавам нито едното, нито другото. Просто пълномащабната агресия промени нещата.

 18. “За малко да забравя да драсна два реда и относно изтърканата плоча “кой избра Радев? “,
  Този, който посочи Цецка Цачева да му е основния опонент.”

  Само че Радев беше избран два пъти. И втория път не Цецка Цачева му беше опонент.
  Ако тогава бяхме гласували по-различно, мнението на Радев за войната в Украйна сега щеше да има толкова значение, колкото и мнението на Плевнелиев…

 19. Тъжно е за гледаш как разговора боксува в посока “Близко минало”, вместо да поеме в посоката, предлагана от dkaraivanov “Как най-вярно да се продължи в тази ситуация – от гледна точка интереса на България”.
  Поддържам неговата позиция.
  Необходимо е нестандартно решение, даже и с готовност за партийни (само)жертви.

 20. Arthur,

  факт е, че (П)резидентът му беше дадена възможност да бъде избран с помощта гербб, но избирателят имаше възножност да не го избере – достоен кандидат за президенът беше г-н Трайчо Трайков – беше видимо открояващ се сред номинираните русофилистици – впрочем той беше и една от поредиците “грешки” от назначенията на мутрата – Трайков е предложение на Плевнелиев и е една от причините Плевнелиев да няма 2-ри мандат … и ПП са предложени на чорапа – те бяха за подържане антиборисов образ на радев – ако ПП имаха полит. опит щяха да знаят, че не им беше дадена възможност , а бяха параван и поставиха ДБ в позиция “противник” на президентските избори – и не е вярно, че булгарите на са имали избор – Лозан Панов е 2-рата пропусната възможност България да има истински Президент с достойнство – и НЕ, гербавите не са отблъснати след лекото раздрусване от ПП от властта – радевия гълъбарник върна всички удобни на корупционните схеми по места хора на ДпС-герББ – а медиите дори станаха още по-Zле
  – та, не са номинациите виновни , както не е виновна приватизацията … на българите им е нужно време да придобият политическа култура след десетки години политическо безправие, но засега това спасение е оставено на самите давещи се, докато изливат с тонове пропагандна помия от руски тип …

 21. Към Beal:

  А моля, моля-без първия мандат, подарък от “врага” ББ, нямаше да има Радев-2.
  Всеки опит за реанимиране на Методиевич (какъвто беше случаят с подставения Герджиков),е глас в полза на продължаващата мутризация на България.

 22. – копейкин откри предизборната си кампания: освободил 3-тото място от турците и “процесът е необратим”, народа МУ вече има 37 беге-депутати , венсеремос, таваришчи , та “грешка” в преливането на гласове към и.т.н. излезе вярна – ББ требе да спасява простите избиратели от копейките
  – по този повод Даниела Цонева(от facebook стр.на Д-р Владимир Сотиров-психиатър):
  ШАПКА СВАЛЯМ НА ТЪРГОВЕЦА КОСТАДИНОВ! Поздравления!
  Единият държи в ръцете си 1 гнила ябълка. Тя е не само гнила, тя е и отровна. Продава я на поразия, по най-перфектния начин, Костадинов, и печели.
  На тезгяха на Костадинов има – страх, има смърт, много смърт, от Ковид, от терор, от бомби, предлага да имаме визи за Европа, да се върнем към ссср, където средно живеят по 50 г., без болници, даже без болкоуспокояващи за раково болните, а там са милиони, с мизерните заплати, в несвободата, в робуването на олигарсите, в градове и села без ток, без вода – там в калта с бараките. Без медии. На празните площади с милиционери, където ако гъкнеш те вкарват за 20 г. в затвора за детска рисунка. Кой ходи в Беларус на екскурзия или в Русия, кажи Костадинов? Ябълката ти е толкова вкиснала, че е пред разпад.
  Другият има в ръцете си ТОРБА златни ябълки и е некадърен да продаде, нещо което само се продава по принцип.
  Колко некадърен продавач трябва да си, за да избират хората гнилата ябълка, вместо златната?
  Онзи лъже и ти обижда златната ябълка, че била крива, била скъпа, била вносна и ти му се огъваш и оправдаваш. Позитивно!
  И културно, че за 2 г. няма как повече. Какви 2 години? Я имате 100 нормални дни работа, я нямате.
  Нищо, трайте си още.
  Единия ти предлага:
  визи, затворени граници, руски учебници и учебен терор, нищо, че нямаме армия, ама да излезем сега и от НАТО, бедност, Ковид умрели, след-Ковид умрели, партийни събрания три пъти седмично, след работа, вместо да си гушкаш децата, народен съд и духовна нищета.
  Другия ти предлага света в краката, да имаш тунели, мостове, аеролинии, по-модерна армия, наука, стимулиране на иновации като Nexo, медицински хеликоптери, свободни почивки навсякъде по света, скоростни влакове …
  Единият ти внушава, че си бил роб преди Русия да те “освободи” в кавички, нищо че в Кордопулувата къща имаме 3 метра високи бурета вино от 1750 г, че имаме десетки градове-музеи: Копривщица, Етъра, Царевец, Арбанаси, Боженци, Жеравна, Банско, Перперикон … ВЕКОВЕ ПРЕДИ Русия да стъпи тук или да се пръкне.
  С кое руско, да се похвалим днес, след 80 години руско нашествие тук – с добрите условия в концлагерите, или с руските паметници и десетките хиляди интелигентни и предприемчиви хора избити от режима?
  Пред входа на нашите църкви пише: построена хиляда седем/осемстотин и някоя си година, по турско време. А по руско (бай-Тошово) време няма нито една построена църква, но има стотици унищожени със заграбени от Русия артефакти и ценности, преди това. Наред с кражбата на националния ни архив.
  Хиляди документи показват как българите от векове са били свободни да пътуват на запад, да се обучават, да търгуват или просто да го разгледат (прочетете разказа на Чудомир, Читроне, линк в коментар), а един подъл нещастник ще ни вади през 2023-та от ЕС и НАТО и ще ни слага визи.
  Единия ти вика, че му летяли летящи чинии отгоре и го пръскали с отрова и това му продава гнилата, отровна ябълка.
  Вика ти, че не ни искал нас нормалните тук, да сме ходели на фронта да мрем, щом помагаме на набития, лъже че сме щели да пращаме ние децата му на фронта, нищо че не било компютри, а компоти и няма да ги пращаме, а ще ги обучаваме украинците, и то извън Украйна, във Виена и т.н.. Аз не знам на какво всъщност може един български зелен чорап да обучава украинците, освен как да се предадат, ама това е отделна тема.
  Другия ти предлага да върне младите в България, като им гарантира работещи институции, справедливост, добра бизнес среда, модерно здравеопазване и иновативно образование.
  А онзи крещи, че антените 5-Джи ни облъчвали – и продава. Ванга им заръчала едикакво си – и продава. Американците ни чипирали – продава. Скакалците скачали – продава.
  Ама как да ни чипират американците и да искат даже? То вътре трябва да има мозък, където да сложат чипа?
  В няколко национални студия, доносникът и професионален търговец Цомчо, ни обижда нас на доносници и вие му мълчите, вместо да му прекършите лъжата, като му кажете – “Фашизиран тип, замълчи!” (по проф. Калин Янакиев)
  “Ама твърдиш, че не си фашист, така ли? Фашист си, щом защитаваш умишлено избиване на хора, фашист си щом подкрепяш и служиш на психопат, извършващ престъпления срещу човечеството. Осъден от целия свят, само не от вас. Този, който подкрепя престъпници е същият като тях.”
  А не да обръщате глава встрани и да му мълчите на Цончо. (Д. Лорер)
  Политиката се прави от лидери! Добрият лидер е първо добър оратор, ако ще да е много прост. Кажи му на изрожденеца ясно така:
  “Вие сте фашист и нямате място в нито едно тв студио и в нито един парламент. Никъде няма да ви пуснат по света с вашите потресаващо глупави тези, политиката не е шикалки. Не случайно имате черен печат и забрана за влизане в някои страни.
  И го наречете директно в национален ефир – изражденец, защото те изродиха и опорочиха най-мили, скъпи и ценни думи за мен, като възраждане, патриот, България и българското знаме …
  Точка.
  Това трябва най-накрая с много остър тон да им се каже от централен ефир, в праймтайм, 10 пъти минимум на Израждане, ОТ ПОЛИТИК, не само от фейсбукарите.
  Така трябва да бъдат разбити на пух и прах ЕДНА ПО ЕДНА, ВСИЧКИТЕ им лъжи на тези платени, неграмотни лумпени от пирамидата на Костадинов. А не нас да ни наричат доносници.
  Срам и аномалия е точно тази сбирщина да набира скорост в парламента, по време на Ковид и на тази Война, и едната от причините да расте, сте вие – анти търговците от ПП-ДБ. И културно-позитивната ви мрънканица 2 години. Да вече 2 години възпитано мрънкате по студията! Кога ще се ядосате вие?
  Аз искам да ви ядосам.
  Защото Костадинов продава неща, които даже луд човек не би продавал, но той ги продадЕ. Да!
  Предложете на децата в една детска градина да си играят на магазин. Даже изберете ромска детска градина, ако искате.
  Струпайте им гнили и златни ябълки и ги накарайте да изберат кои да продават.
  Ще се сдърпат за златните и ще ви обяснят много логично защо и как. Направете си връзката сами.
  Да имаш всичките кирливи ризи на врага пред себе си и да си мълчиш!?Позитивно и възпитано, по харвардски – не продава. Това е или страх, или глупост, или и двете.
  Крадеца Борисов също се изпра, окопити се и ти вика: “Що Лена се държала за ръката с Петков, ау трагедия”,
  но банкянския бек не знае коя от всички проститутки в спалнята му е Мата Хари и жива ли е? Той да не си бил водел списък на проститутките, я, той е свободен мъж? И всичко е точно.
  Една другарка седнала на американски мотор, на кон от американски обор, само дето не беше гола до кръста, като Путин на коня, е пратила сина си не в Русия, а в джендърската Америка и от 2 години ни тормози с някакъв джендър.
  Долу Джендъра, вика!
  Все едно джендъра е някакъв идиот, който ни чака долу пред блока да ни пребие, аз така го разбирам. И в тези кризи нямаме никаква по-важна работа от джендъра. С един прост джендър и 8% са и вързани.
  Излиза, че челни университети в световните класации са – свищовския, великотърновския, югозападния, библиотекарския и милиционерския, защото те разбиха на пух и прах харвардците.
  Шапки долу пред чучелото Костадинов.
  Пак ще кажа – вместо да сме в Еврозоната и да се връщат младите в България ние отиваме към нова вълна емиграция, след абитуриентските балове, и нови избори, на които един ден ще гласуваме за Гешев и хоро ще играем, защото алтернативата е Путин.

  – открийте къде и как почна подмяната за запазване на т.нар.”борисова държава”:

 23. Към
  Beal:
  Защо вие и г-н Караиванов и Артур, не помислите за наистина нестандартната възможност бокоТИКВАТА да беше подкрепил кандидатурата на ДСБ – Панов, без да предлага марионетки от НДСВ и с други зависимост , като Герджиков ?
  Ето това щеше да е наистина европейско-атлантическа възможност, но бокоТИКВАТА е тотално зависим от всякакви путинистки ченгесарско- мутренски шайки , и затова никога нямаше да подкрепи Панов, защото той си “избра” неговият антипод – геЙшевь! Та така!

 24. RICOшетниковь
  04.04.2023 в 23:41

  По повод поста Ви за нежните отношения между прокурорите и политиците в България, се сетих за един стар виц, от времето на т.н. ранна демокрация, за мутрата, която след като била арестувана и чула обвинението, вместо да поиска адвокат, започнала да крещи “Искам прокурор! Искам прокурооор!”

 25. Победителят си каза условията – сядате на бутилката и си говорим или никакво говорене!

 26. Един стар виц по повод висшето образование и науката в България:

  В БАН решили да пестят от охрана и взели два стари пенсионирани лъва от Зоологическата градина да пазят входа и да плашат потенциални натрапници.. Пазили те няколко месеца без проблем, докато един ден единия лъв, колкото и да бил стар и немощен, дивото го призовало и изял телефонистката. Веднага естествено и двата лъва били сложени в клетки и върнати в Зоологическата градина. Като се озовали обратно в клетката, другия лъв казал: ” Какво ти стана бе, брато! Колко добре си бяхме на свобода… Как можа да изядеш баш телефонистката! Аз от два месеца всеки ден си хапвам по един научен сътрудник и досега никой нищо не беше забелязал!”

 27. Да не забравяме, че СССР и САЩ са били съюзници през ВСВ в името на общ враг. Колкото и несъвместими да са ГЕРБ и ПП-ДБ, все общи теми ще намерят, с цели които да гледат отвъд местните избори. Пък после да си продъжат студената война колкото им се иска.

 28. Виждам, че продължава “дискусията” около мутрясалата “пАбеда” на бокоТИКВАТА и реших да сложа някаква междинна точка в споровете , тук.
  Та просто да си “представим” , ей така , просто да “предположим” , просто, че в последните часове от изборния ден 2 април, някъде в подконтролните ЦИКь и Информационно слугуване представят “докладь” до сводниците им , че за момента ППДБ водят пред мутромилиционерската шайка ГЕРБь!
  Веднага олигирхично-“масонско”-ченгесарските щабове на мафията се задействат , и другарите ченгесарски “зидари” от Пловдив се обаждат на другарите мутромилиционери в Банкя, и на другарите етномултаци в Дръндарь и дИбильян прасееФскиЙ, и всичките другари – “зидарите” , мутромилиционерите и етномултаците , и библиотекарските ченгесари решават да “помогнат” на всичките си “партийни” проксита – ГЕРБь,ДПСь, иZZраждане и челгарските маймуни от ИТНь да спечелят изборите , като им дадат над 200 000 купени гласа “преднина” пред моментните водачи от ППДБ!
  След това следва задействане на плана за “изборния” ПРЕВРАТ в последните часове на изборния ден!
  От “изборния” ПУЧ ще спечелят най-много “масонския” чиракь на мафията- геЙшевь, който пази гърба на всичките другари от “изборната” хунта, а и от друга страна се подсигуряват чрез гарантирано “служебно” управление на другият “масонски” чиракь – реZZиЛдентът лумПен гадень, защото при победата на герберастката шайка ГЕРБь няма да има правителство , защото ППДБ ще откажат да участват в коалиция с мутромилиционерските им ортаци!
  Та след всичко това, “масонската” мафиотска олигархия от ченгесарски “зидари” се обажда и заповядва на “масонския” си чиракь – лумПен гадень веднага да се обади до служебния си гълъбарник и “министърь” ДРЕМЕрджиевь МВР да подпомогне купуването на гласове за другарите мутромилиционери от ГЕРБь, за етномултаците от ДПСь, за популистките им шутове от иZZраждане и за чалгарските маймуни от ИТНь!
  Но за другарката мужишки джендърь- кУрвела ниновНаЯ няма такова разрешение , защото е скарана с другаря свиневъден “зидарь”- геЙрговь, а поради това е скарана и с подчинения му “масонски” чиракь- реZZиЛдентът лумПен гадень!

  И в резултат от “изборния” ПРЕВРАТ се виждат следните факти – другарката мужикь- кУрвела ниновНаЯ е бясна на другаря “масонски” чиракь на мафията – реZZиЛдентът лумПен гадень, защото той не позволи и тя да купува гласове за БКПь! Въпреки че тя извърши черната работа на хартиената мафия и върна купуването на гласове! И след това не изпълниха договорката да позволят на кУрвела ниновНаЯ да купува гласове ,наравно с ГЕРБь, ДПСь, иZZраждане и ИТНь!
  Освен това , другаря мутромилиционерь бокоТИКВАТА не трябва да подкрепя правителство на ППДБ, а е “пАбедитель” от “изборния” ПРЕВРАТь! Сега “победените” ППДБ няма да имат правителство!
  Освен това основната цел на “изборния” ПРЕВРАТь е спасяването на другаря “масонски” чиракь- геЙшевь, а допълнително се гарантира “служебната” безгранична власть на “масонската” олигархична пловдивска мафия , чрез продължаване на “служебните” правительства на техният “масонски” чиракь- реZZиЛдентът лумПен гадень ! От това печелят и всички мутробаджанашки олигархични мафии , участващи в “изборния” ПРЕВРАТь – мутромилиционерите около ГЕРБь, етномултаците около порционната шайка ДПСь, библиотекарско-сарайската шайка и т.н.. Одите на хуйло ви!
  От “изборния” ПРЕВРАТь губят другарката хартиен бумажень джендърь – кУрвела ниновНаЯ и “победените” ППДБ!

  Само подчертавам , че всичко написано дотук са само “предположения” и “случайности”!!!
  И те трябва да се вземат предвид , за да се гласува МАСОВО и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, за да няма повече подобни “изборни” ПРЕВРАТИ! Вече 6-ти пореден път на предсрочни “изборни” ПРЕВРАТИ!
  – ДОКОГА?????

 29. към dkaraivanov:

  “Плочата “кой прокопа Турски поток?” е почти толкова изтъркана…”

  Тази плоча може да бъде изтъркана само от съдебен став, гледащ това дело и пазач в затвора, следящ дали затворника си седи мирно в килията! До този момент тази плоча е изключително актуална, защото този поток отключи войната срещу Украйна! Опитвате се да оневините Боко тиквата ли?

 30. И на мен много ми се ще на рундю да му набият един шут в задните части и да се пръждоса заедно с все гълабарник, че много поразии направиха и още ще направят. От друга страна обаче ПП и ДБ съберат ли се с гроб това ще е краят им и до местните избори може и да на устискат. След като ДБ и ПП са враг номер 1 за всички останали ами нека се сберат и да си направят правителство, ако ще и да е на малцинството пък ПП и ДБ макар и в опозиция съм убеден, че ще подкрепят всяко проевропейско и проукраинско начинание – ако такова може да
  излезе изпод крилото на тиквун.

 31. Георги Георгиев,

  каква е разликата между радев и борисов след като 3 мандата не реформира армията по НАТОвски стандарт, не освободи България от руския енергиен капан , засели Черноморието с руснаци , хариза на руснаците Резерват , ПРИСТАНИЩЕ и им построи байпаса за войната срещу Украйна – колко пари струва на бълг. данъкоплатци всичко това – да не говорим за затриването на селското стопанство, за смърдящото блато на турската граница , за … радев щеше да е непознат за българите некадърен офицер от БА, ако борисов не е това което си е от времето на участието му във Възродителния процес , т.е. част от прехода спретнат и контролиран от ДС-КГБ

 32. Фатмака и полюционера го играят доброто и лошото ченге.
  Проблема на ППДБ е, че не успяха да мотивират негласуващите да отидат и да ги подкрепят.
  Да, лайняните медии в България играят играта на милииционера и фатмака, но пак можеше да направят някой неща.
  1 Кой гласувя за милицинера и фатмака? Това са чиновниците и служителите на олигарсите от обръчите. Тях няма смисъл да ги убеждават в нищо.
  2 Кой не гласува – хората, които разчитат на себе си. Как може да ги мотивират? Като им предложат нещо, което да ги освободи от робията на първата група.
  3. Обещание от 75% съкращение на държавни и общински служители!
  4. Обещание за отпадане на задължително здравно и пенсионно осигуряване и пускане на западни застрахователи в тези области.
  5. Обещание за необлагаем минимум на член от домакинство в размер на 2000 лева.
  Пълна и безусловна лустрация. Не само на ДС но и назначените от тях бизнесмени.
  Това са постижими цели.

 33. dkaraivanov
  05.04.2023 в 09:31

  Г-н Караиванов, пишете “Просто пълномащабната агресия промени нещата.”
  Тя, пълномащабната агресия, започна още през 2014 година…с окупацията на Крим и други части от Украйна…с над 13 700 убити цивилни граждани…

 34. @ Радослав Андреев
  05.04.2023 в 15:41

  Отлично обобщение на ситуацията ! Тук не става въпрос да има какво да е правителство – иска се да има парламент ,който да прави разумни закони а правителството да ги прилага (вече 30 г. и двете не се получават). Нека победилата на изборите Тиква да си прави правителство с ортаците си в сянка, та да си поемат отговорността за всички неразбории в държавата.Скоро ще им дръпнат руското килимче и ще им лъснат задниците. Може би тогава гласуващите ще проумеят в чий капан са попаднали. А депутатите на ПП-ДБ да ползват трибуната на Народното събрание за непоколебимо отстояване на възгледите си ! Не бива да влизат в ролята на Матросов за “спасяване” на родината. Прикъткат ли ги за общо правителство, ще унищожат всякаква опозиция. Това е борба между два противоположни свята и няма място за компромиси !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.