Собственикът на ГЕРБ протегна крак към конкуренцията и я заложи на дузпата

 

 

 

 

 

 

Нов живот получи старата журналистическа шега “ когато не знаеш дали вторник се пише с в или с ф- пиши го сряда”. Вдъхна й го известният майтапчия, автор на шегичките относно журналистите като “мисирки”, интелектуалците като “тулупи” и на мотото на овладяната от него държава “ и вие сте прости, и аз съм прост”.

Същият обеща в началото на седмицата да говори в четвъртък, но се произнесе днес, в сряда. Нормално е като за него. Когато го чуеш да обещава да се произнесе в четвъртък, пиши го сряда.

Какво го накара да избърза? И защо дежурните ласкатели обявяват за нещо ново предложението му към всички партии да се прегърнат, дублирайки състезателя на същия популистки терен Румен Радев? 

Кое му е новото в предложението на гълтача на партии, който е сготвил и схрускал доста от тях в кухнята си, колчем му повярват, че си е сменил нрава?

Вече писах, че може да се окаже приемливо либералната коалиция да направи крачка встрани и да остави ГЕРБ да си състави правителство на малцинството, поемайки отговорността за управлението в условията на катастрофа, апокалипсис, наследен ужас – все характеристики на състоянието на държавата, използвани предизборно от популистката партия в синхронизиран дует с Радев. Но условието за либералите да преглътнат такъв компромис би било орденоносецът от Банкя да се оттегли от върха.

Вместо това той предлага сега лично да ръководи преговори за съставяне на правителство. Точно обратното е на очакванията да отпуши политическото задръстване чрез крачка назад.

Ласкателите му веднага го набедиха, че е протегнал ръка. Всъщност за пореден път протяга крак с цел да препъне конкуренцията. Слага я на дузпата. Прикани и вратаря Радев да не пречи да отбележи поредния си нагласен гол.    

23 мнения за “Собственикът на ГЕРБ протегна крак към конкуренцията и я заложи на дузпата”

 1. Винету казал – (х)ау-у-у-у!
  Сега щял да “предложи” асфалтова “КОЙалиция” , с чувален “бюджет” от кюлчета в чекмеджета и европачки в сакове с половин тангента и геЙшевь за специалень европрокуроринь за Мата Хари и с “благословията” на Магнитски!

  Ave, Sanktь MESIasь!
  Ave , Santa BUDAsь!
  Ave , Santa TIKVOniusь!
  Ave, Sanь SUDJUKusь!
  Ave, Sanь ASFALTusь!
  Ave, Sanь TANGENTusь!
  Ave, Sanь POTOKusь!
  Ave, Sanь LUKusOILusь!
  Ave, bajHUJusь!
  …………………….
  ……………..
  ……….
  …..
  ..
  Оди на байХУЙ, оди при хуйло ти!

 2. Нещо интересно за заблудените, които си мислят, че ГЕРБ е про-европейска партия – основният процент гласове за ГЕРБ, идващи от чуждестранни секции, е от….Русия. Всеки може да си поиграе с интерактивната карта на ЦИК – https://results.cik.bg/ns2023/map/index.html

 3. С малко уточнение по предишния ми коментар, тъй като се изразих лошо – *най-висок процент гласували за ГЕРБ извън България* има в Русия. И да, знам, че като абсолютен брой са нищожни, просто изглежда забавно картата да свети така издайнически.

 4. – украинците гонят от храма си московските попове …

 5. BIRD.BG ·
  — Изборите минаха и чудесата започнаха. На първа инстанция почетният #Свинар и #руZки почетен консул #ГеоргиГергов спечели делото за #ПловдивскияПанаир. Мотивите на съдията са безумни, затова ги споделяме по-долу, да може всеки да им се “порадва”. С две думи, видите ли, валидна било само една точка от решението на Общински съвет Пловдив от 19.12.2022 – и то само тази точка, която устройва #СветиняМу Гергов. Другите две точки от решението били направо НЕИСТИНСКИ. Народе?!?
  Припомняме, че всичко това нямаше да бъде възможно без любезното съдействие на:
  1) Вечният герберски кмет (и бивш руски гражданин) #Портних, който не върна акциите от Панаира на държавата – и с това наруши закона.
  2) #Гешефтурата, която отказа да види това закононарушение.
  3) Съдът на Чудесата (#ВАС), който в края на 2022 циментира подарените на Гергов варненските акции в Панаира.
  4) Радевият #Гълъбарник, чиито служебен министър осем месеца не си мръдна пръста, за да върне варненските акции в патримониума на държавата.
  Сега остава само да видим дали кметът #ЗдравкоДимитров ще обжалва – и дали ще обжалва докрай, чак до ВКС. Чакаме да видим…
  — 12 Милиона причини да си припомним „АЛО БАНОВ“ Преди повече от 3 години, през януари 2019, гръмна скандалът „Ало Банов“. Това беше поредната брънка във веригата от скандали, които неизменно съпътстваха 12-годишния режим на борисовщината в България. Дори ако броим само „гейт“-овете, свързани с подслушване, списъкът е доволно дълъг: „Ало Ваньо“, „Мишо Бирата“, „Ти си го избра“, „Яневагейт“, „ЦУМгейт“, „Да му размажа физиономията“, „Братиньо“…. като това са само по-известните. Общи фактори между всички тях обаче безспорно има – и те са следните:
  Винаги бяха замесени Борисов или някое негово непосредствено разклонение/израстък #Европейскисредства #ЕППО #АлоБанов #ОЛАФ #Специализиранапрокуратура #ИванГешев
  https://twitter.com/Bebo_debel/status/1643368338830008322/photo/1

 6. https://uatv.ua/en/live/

  Директно от Варшава!

  Президент Анджей Дуда

  Президент Володимир Зеленски!

  ГЕРОЯМ СЛАВА!

  Гледайте ДИРЕКТНО

  По нашите СКОПЕНИ КАГЕБИСТКИ МЕДИИ НЯМА ДА ГО ИЗЛЪЧАТ, НИКОГА!!!

 7. Вчера една от мисирковите му журналиститутки- мира бадж(анак)ева директно каза , защо обичала толкова много, толкова лично, толкова интимно своят “партиен” вождь и “мачовски” ТЪПькачь- бокоТИКВАТА! Тя каза че “жените”, обобщено от нея , искали “сигурность” от “политиците” , сякаш не отиват да гласуват , а да се женят , или да имат деца от тях!
  Но, но нейният “възлюбен” – донь ГанЮ от Банкя , е тъкмо антипод на желаната от нея доживотна политическа “сигурность”, той лъже дори , когато спи в будоара си в Бояна с Мата Хари!!!!!
  А и доживотната “политическа” стабилност означава само едно – “стабилен” ТОТАЛитаризъм, без избори !
  Ето това е разликата от политиката и личният живот, и те не трябва да се бъркат, защото са различни неща! Но мисиртитутката бадж(анак)ева дългосрочно и вярно обслужва , явно не е безкористно, своят личен персонален дългогодишен “политически” сводникь – бокоТИКВАТА! А и не е самотна в това дългогодишно “политическо” проституиране към своят личен генсек, не, тук са и вярната агентьция- МОЧь, и куРВшлуковь, хекимянь и всички други “стабилни” мисирки на бокоТИКВАТА! Одите на хуйло си!
  Всички журналиститутки очакват доживотната “вярност” от своят банкянски донь ГанЮ , най-голямата популистка “политическата” пирамида на прИходь в НРБь!
  Защото в задунайския Бандитустань съдят само “Ало-измамници”, но не и “политическите” такива, като бокоТИКВАТА и купените му помощници , като кУпейкинь!
  Няма и “журналисти” в пропаГАДните рупори на властта, защото там са останали само “стабилните” му сексуални РАБьини , като мира бадж(анак)ева! Оди при байХУЙ, одите на хуйло ви!

 8. Тук във обсъждането/форума/, често се споменава Копейкин. Според последните данни на ЦИК, те са взели 5.4 % от всички избиратели , по списъци, в РБ. Да не забравяме – математеката е точна наука ! Останалите 95 % не се интересуват и нямат нищо общо с тяхното възвраждане. Да напомня, победителите от ГЕРБ-СДС/а при тях участват ли и от Съюза на репресираните ?/ имат 10.53 % от всички, които имат право да гласуват у нас и в чужбина, т.е. приблизително от всеки 10 души, 9 нямат нищо общо с тях.

 9. 05.04.2023 в 18:55

  Видеото е потресаващо…

 10. Павел Тинков,
  Разбрах какво Ви е заблудило за количеството на руснаците, получили българско гражданство.
  Чужди граждани могат да купуват недвижима собственост. Частните лица без земя, а регистриралите фирма – всякаква. Като прочетете, че 300000 руснаци са купили недвижимост, това не дава никаква информация, колко от тях могат да гласуват.

 11. @Българин, よ

  Така е било някога по турско и с нашата екзархия. Гръцките попове – вън!

 12. @ dkaraivanov:
  ОК! Грешката е моя, за което прося извинение!
  Остава обаче съмнението, че дори само една трета от собствениците – етнически руснаци да са с право да гласуват, те са достатъчни, при тази ниска избирателна активност да изкривят вота. Мисля, че не е излишно да се изясни, колко ватници с българско гражданство /право на глас/ живеят в България или са собственици на недвижимост.

 13. Тази сутрин по БНТ водещата Христинка беше поканила идеолога на пРезидента, Александър Маринов, и му задаваше, очевидно предварително съгласувани, въпроси като напр. “не можело ли, след като партиите не били в състояние да сформират правителство новият парламент да гласувал служебното правителство на Радев (или поне отделни служебни министри) да станело редовно ? 🙂 И идеологът веднага изстреля отговора, че “има такава теоретична възможност”, за да имало “стабилност”. Но независимо от резултата парламентът трябвало да гласува бюджет (сигурно, за да не носи отговорност за този бюджет служебното правителство)
  А не може ли парламентът да гласува пожизнен мандат на пРезидента, защото имал най-висок рейтинг, според медийната стъкмистика, или пък присъединяване на България към РуSSката федерация като не знам коя си съюзна република? 🙂
  Беше хем тъжно, хем смешно, но и обидно, защото демонстрира мнението на управляващите в момента за умствения капацитет на българите: Безмозъчни малоумници!

 14. Павел Тинков,
  Честно казано не исках да поправям грешката Ви, а да разсея безпокойството Ви. А и основната ми мисъл беше, че възходът на “възраждане” си е български позор.
  Този спор за руснаците по морето припламва от време на време. Преди няколко години съфорумка беше дала линкове с броя на чужденците, получили българско гражданство. Не съм ги отварял, но по друг повод съм търсил (не е лесна работа). Попаднах на справка (която сега не открих), че за десетина години (2002 – 2012 ако не се лъжа) към три хиляди са руснаците (женитбата за българин не дава автоматично гражданство, а само пребиваване – първите години – временно, а после и постоянно).
  sms следи по-отблизо този проблем и може да помни по-добре.
  Изобщо не питам защо руските бежанци, едвам отървали се от Путиновия рай, ще гласуват за Копийкин, който иска да устрои такой же рай у нас? Не само защото веднага ще изскочат коментари, какъв поцент от тях са военни пенсионери, получили облекчени кредити (демек пета колона на ръчно управление от Кремъл), но и защото вотът е таен и ние трябва да предполагаме най-лошото.

  Румен Панков,
  Много сте прав. Лошото е, че по тази логика пет от всеки десет не се интересуват какво става с България. Не бих се наел да споря кое е по-срамното…

 15. 2019 г американският посланик в Украйна свидетелства в процедурата по импийчмънт за опита на Тръмп да се спазари с Киев срещу “помощта за сигурността на държава във война, зависима от военна помощ и демонстрация на подкрепа”
  — Нанси Пелоси:” Показанията на Тейлър потвърждават обвиненията срещу Тръмп за подкуп“
  … Уилям Тейлър за украинското контранастъпление и след това ТУК

 16. Павел Тинков,

  “една трета от собствениците – етнически руснаци да са с право да гласуват, те са достатъчни, при тази ниска избирателна активност да изкривят вота”

  прав сте – за пример: гласувалите(2.4) с „не подкрепям никого“ 108 000 се изваждат от броя на действителните гласове – но с тези 108 хил. прага от 4% за влизане в 49-ото НС е 105 339 гласа – без тях пада на 100 980 – 1373 разлика вкарва ИТН с103 965 гласа.

  !! регистрираното руско ДпС”Альоша”(2010г.) за защита на правата и интересите на рускоезичните собственици на недвижими имоти в България загрява на тъча за балансьoр в НС -то на РъБъ …

  2016г адв.Юлия Данова писа:”РУСНАЦИ стават БЪЛГАРИ законно със 100 000 лв”
  .- покупка на имот, след 5 години постоянно местожителство и след година – гражданство.
  – промените в Закона 2016 за чужденците намаляват 6 пъти изискваната цена на притежавания имот + редица облекчения за статут на продължително пребиваващ за “по-лесното уреждане на статута на многобройните граждани от русия с имоти по Черноморието” – и Законът за бълг. гражданство им позволява да получат наш паспорт, ако са със статут на постоянно пребиваващ и вложат 1 млн лв във бг-фирма или с инвестиции до 2млн , което се заобиколя, като впишат руснака в управата на вече регистрирано представителство – десетки руски фирми предлагат услуги за получаване право за пребиваване в България: “българите и руснаците имат общ опит от социализма и това ни сближава ментално”, а с бг-паспорт се пътува и без виза

  — по данни на ООН руската диаспора в България е на трето място в света след индийската и мексиканската – руснаците са най-голямата група чужденци в България кандидатстваща за бълг. гражданство – за 2020 вицето е дало бг гражданство на над 2 пъти повече руснаци в сравнение с 2019 …

 17. Особено ВАЖНО е ППДБ въобще да не обръщат дори минимално внимание на простотията на бокоТИКВАТА и на неговите платени врачки, “социолози” , “политолози” и всички други проститутулози на мафията му!!!!!!!
  Просто ППДБ трябва да ПОВТОРЯТ огледално поведението на бокоТИКВАТА в 38-иият парламент, когато беше правителството Петков!!!!!!!!!
  Трябва по всеки възможен начин да се БЛОКИРА дейността на парламента, както го правеха “юридическите” проститутки на ГЕРБь – чолаковь и д.атанасова !
  Нека сега да видим как ще се разберат бокоТИКВАТА с кУрвела ниновНаЯ , като коалиционни “партньори” , колко министерства ще даде бокоТИКВАТА на БКПь за подкрепата им? И дали ще даде толкова министерствс, колкото Петков им даде? И как ще се “разберат” за ” социалната” политика на БКПь?
  А още по-интересно е какво ще даде бокоТИКВАТА на платените си чалгарски маймуни от ИТНь, за да получи подкрепа от тях, за да го сравним с това , което им даде правителството Петков, миналата година?
  Просто ППДБ трябва да стои настрана , за да види как ще се сгромоляса герберастката “КОЙалиция” между ГЕРБь, ДПСь, БКПь и ИТНь, както направи бокоТИКВАТА с правителството Петков! И да блокира по всякакъв начин работата на парламента, както правеше русенската курвеса Атанасова и чолаковь!
  Освен това ППДБ , за да се компенсира бездействието и чадъра на мафията от геЙшевь, трябва да се изискват нови санкции по Магнитски , точно насочени пряко срещу бокоТИКВАТА, ДПСь и “масонските” олигархични пловдивски мафиотски сводници на реZZиЛдентът лумПен гадень!
  НЕзабавно! Още сега!
  И тогава ще видим сриването на ГЕРБь, ДПСь, иZZраждане , ИТНь и БКПь на следващите предсрочни избори ! А преди това ще има и нови протести, като през 2020г.!
  Това е! Просто в парламента ППДБ трябва да правят опозиционна “компания” на параZZитите на кУпейкинь, в тотална опозиция! ТОТАЛитарНА(АБСОЛЮТна) ОПОЗИЦИЯ!
  Нека бокоТИКВАТА си направи “правительство” със собствените си купени ортаци! Той и ДПСь имат същият брой дУпетати , както и в предишния парламент, но тогава не направиха “правителство” с кУрвела ниновНаЯ! Нека пък сега си направят хартиена “КОЙалиция” – Магнитски!
  И в предишният парламент бокоТИКВАТА, дИбильян прасееФскиЙ и кУрвела ниновНаЯ имаха 128 дУпетати! А и в сегашният парламент имат 128 дУпетати! Така че имат достатъчно , както преди 5 месеца!
  Предишния парламент имаха и още 12 дУпетати от Балхарски воссходь на фатмака яневь! А сега имат още 11 дУпетати от чалгарските маймуни ИТНь!
  Така че , в предишния 39-ти парламент бокоТИКВАТА имаше 140 дУпетати от ГЕРБь, ДПСь, БКПь и Балхарски воссходь, но не направи “правительство”! Много “чудно” , защо не го направи със 140 дУпетати?!?!?
  А сега има един дУпетат по-малко , общо 139 дУпетати , от ГЕРБь , ДПСь, БКПь и ИТНь!
  Да видим дали сега ще “успее” да си състави правителство, под заплахата от следващи санкции Магнитски, директно срещу него! Персонално!
  Оди на хуйло си!
  От това следва , че ППДБ трябва ОБЕЗАТЕЛНО да ПОВТОРЯТ поведението на герберастката шайка в 38-ият парламент! Пълен блокаж! И натиск в САЩ за нови санкции Магнитски, директно и персонално , срещу бокоТИКВАТА и реZZиЛдентът лумПен гадень!
  Пък ще видим тогава, какви ще са ПРОТЕСТИТЕ и изборните резИлтати на бокоТИКВАТА на следващите местни и предсрочни ИЗБОРИ!
  Одите на хуйло си , БЛЯДове!


 18. Догде е мъничка змията,
  елате да се СЪБЕРЕМ!
  Със крак да й строшим главата,
  СВОБОДНИ да се назовем!

  P.S. Змията вече никак не е малка (14,2%) и орденоносецът каза, че ще преговаря и с “нея”! ДАЛИ ВЕЧЕ НЕ Е КЪСНО!?

 19. @dkaraivanov
  Преди около десетина години служител в общината във Варна, когото познавам отдавна, и който очевидно беше изпаднал в паника от хилядите български лични карти, които скоростно издават на постоянно пребиваващите у нас руснаци, се осмели да сподели тревогата си с мен в опит да даде публичност на този факт. Подобна тревожна информация публикуваше от време на време и местният вестник в Бургас.
  Така че информацията ми вече не е актулна.
  Все по-трудно, но не невъзможно е човек да се “докопа” до тези факти (заради институциалната и медийна дезинформация) стига да знае къде да търси и да има късмет да попадне на смели и отговорни за бъдещето на България държавни и общински служители, по примера на председателя на НС Захари Стоянов.

  ПРИЗОВАВАМ ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ, ДЕПУТАТИТЕ, РАЗЛИЧНИТЕ НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ, КОИТО ИМАТ ДОСТЪП ДО ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ, ДА Я НАПРАВЯТ ПУБЛИЧНА! ВЪПРОС НА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ Е!

 20. Радвам се, че успях да “хвърля камък в блатото” . Бих добавил само /без да разводнявам темата/, че познавам лично член от смесено /българо-руско/ семейство в Бургас, с регистрирана фирмичка, която повече от 15 години развива бурна дейност тъкмо в коментираната тук дейност – покупко-продажба на недвижимости /в т.ч. терени/, при уреждане на всички необходими съпътстващи документи. Фирмата просперира…

 21. П.П. Подчертавам изрично , че БЛОКИРАНЕТО на 38-ият парламент и правителството Петков не се извършваше само от герберастките шлюхи д.атанасова и чолаковь, не, основна роля изигра и доганският корупционен шут и блядь – данчУ МЕНТАТА и ортаците му като съпартиеца му дИбиль дИбиль! Затова ППДБ трябва да ПОВТОРЯТ огледално поведението на д.атанасова, чолаковь и данчУ МЕНТАТА!
  И допълнително да се активизират нови пакети санкции по Магнитски и спирания на всякакви еврофондове и подпомагане от Кьовеши за кражбата на десетки милиарди от еврофондовете , блокиране на Шенген и Еврозоната!
  Така че Магнитски трябва да се насочи не само към бокоТИКВАТА и герберастката му шайка, и не само срещу реZZиЛдентът лумПен гадень и ченгесарско-фатмашката му шайка, но и към етнобандитите от ДПСь и шайката около дИбильян прасееФскиЙ!
  Но не само това специални санкции по Магнитски трябва да се изискват и за генсека на прокурВатурата им – милЮЮЮционерската мутра геЙшевь , оди на байХУЙ, оди на хуйло ти!
  Трябва да се блокира цялата камарила на проZZти(туиращи)те порZZионни и корупZZионни шайки на “мачисткият” байганЮфскиЙ – донь ХУ(й)АНь, от Бистришките тигри!
  Одите на донь ХУЙань, одите на хуйло си !
  Пълен БОЙКОть на хартиените мафиотски “партийни” шайки, санкции за хартиената терористична хунта!
  Одите на донь ХУЙань, одите на хуйло си!

  И накрая, все пак да не забравяме – ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 22. @ Павел Тинков
  И аз познавам, но само бегло, без дори да се поздравяваме и говорим, едно СМЕСЕНО семейство между космата мъжка маймуна с вид на “бачкер” и силно изрусена русска шлюха, които практикуват същия изключително успешен бизнес с недвижимость и легализиране на постоянното пребиваване на руснаци, но в Несебър. В 10-хилядният град вече пребивават постоянно около 50 000 руснаци!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.