Да атакуваш МОЧА вече не е новина, реагира с(р)амотно само рашисткото посолство

Дори и моя милост, спряган за голям злодей срещу съществуването на МОЧА (например като кръстник на истинското название на монумента), научих със закъснение, че този жалон на робството отново е бил атакуван от български патриоти.

В недалечното минало медийното премълчаване на изобличаването на МОЧА чрез маркиране с червена боя като кървав символ на съветската окупация беше резултат от опитите да се профанизира, маргинализира и неглижира темата.

Днес сме свидетели на привидно същото: МОЧА за пореден път е в червено, за яд на червените и рашистите изобщо.

Няма отзвук. Пищи с(р)амотно само рашисткото посолство.

Няма отзвук поради факта, че МОЧА е обречен. Вече няма проблем да е заклеймен.

Вече не е новина.  

6 мнения за “Да атакуваш МОЧА вече не е новина, реагира с(р)амотно само рашисткото посолство”

 1. Доколкото разбрах, са реагирали бързо. Паметникът на Тарас Шевченко вече е залят с боя, чета във Фейсбук. Жалки твари са рашките, крепостните, комуняжките и тролорашките, факт.

 2. Надраскан, имах предвид. Надраскали са паметника.

 3. Вярвате, или не, но още девдесте години, като войниче-артелчик във ВА-то, което е до барата, ми се отдаваше многократно възможност да се боря срещу съветските офицери, които идваха на инспекции и съвместни учения, което правех, макар и със страх, и в малък мащаб, съответсвуващ на моята ниска позицийка на прост редник-артелчик във величествената система на великия Варшавски договор.
  Тази позиция обаче ми даваше директен достъп до храносмилателната система на големите гости, които имаха огромни фуражки, които наричахме “летища”, каквито и нашите родни шапкари си набавяха по поръчка, ушити с двойно повече плат, да се различават от обикновените офицери и да си личи че са големи началници. Така например ме пращаха в кухнята на големия казан, където трябваше измежду медузите – само сланина, да отбирам хубави мръвки, които да поднеса по-късно на таваришчите. Но това, че плюех на всяка мръвка и без да искам ги изпусках на земята и слагах обратно в руската тенджера, сякаш не ми се струваше от ранга на Джеймс Бонд и затова по време на ученията на полето леко забравях да измия водоноската от която пиеха вода руснаците и после гледах как цяла нощ бродят из гората и залагат “мини” тук и там и дълго не се прибират в палатките, за да не заспят и да се насерат на сън.
  Голяма беше уплахата на старите полковници по това време да не ги уволни Луджев, който от кумова срама беше бил шута на някакви хептен стари генерали, които се водили началници на складове за марли и риванол на Витоша, длъжности, обикновено заемани от старшини. Тогава ме прати началникът на катедра марксизъм и ленинизъм да ходя цивилен по улиците около барата и нагоре по Шипка и да събирам от хубавите цветни книги, които пратеници на Бхагават Гита раздаваха без пари. Натоварен с педестина такива тухли, се завръщах при шефа на катедрата и той ми благодареше и ги раздаваше по равно на марксистките му подчинени, които ги подреждаха пред марксистко ленинските си томове в канцелариите си, за да прикрият наследството си от комунизма. Защо не ги изхвърлите просто, ги питах аз, а те викаха, Абе знаем ли накъде ще се извърти работата? Е тя се извъртя така, че свят ни се зави вече.

 4. Проф.Павлов:Паметникът на Съветската армия е обречен. Мястото му не е там…”
  (frognews/2023.03.10/mocha-sluji-elementarni-evtini-politicheski-manifestatsii)

  “Гери”
  В Плевен свалиха паметника на Съветската армия и на негово място се издигна такъв на ген. Вл.Вазов и героите от 9-а Плевенска дивизия, прославила се в цял свят при боевете край Дойран. Плевенчани го направиха и историята си дойде на мястото.Оказва, че непобедимата Съветска армия е победима и украинците доказват това всеки ден.Смайваща с размерите си грамада на Бузлуджа, която бе издигната в прослава на БКП. През 1981 г. Живков я открива като заявява, че партията е държавата и ни води към светлото комунистическо бъдеще.Днес паметникът е развалина и най-големият клозет на такъв връх в света.Днешната действителност е, че БСП и останалите леви може изобще да не попаднат в Народното събрание, заради тяхната идеология. Повече щяха да спечелят, ако бяха вдигнали паметник на четата на Хаджи Димитър и Караджата, убити на метри от нея. БКП е следвала съветския модел, който признава еднолична и репресивна власт.Седмица след преместването на МОЧА вече няма да се говори за него.

  “гражданин на ЕС”
  другаря Бойко Борисов, верен последовател на ментора си, Тодор Живков, който преди 1944 г. е снасял информация на Гешев (на полицая, не на днешния каскет прокурор) за другарчетата си. След 1944 г. го обявяват за най-активният партизанин в “борбата против фашизъма и капитализъма” щото се криел, макар че никой и не го е търсил!
  По време на перестройката все повтаряше “Снишаване, снишаване, снишаване!”, а като дойде демокрацията даваше интервюта от (уж) домашния му арест и викаше “Ех, що не бех сега млад, та да развея байряка и да поведа митинговата демокрация!”
  Та и бате Бойко същия – целуваше се с Путин, подари му кученце, заигра се с руски газови и петролни компании, пазеше съветския паметник, а сега и той иска да го маха!

  “Оппааа”
  Този недостоен за страната ни железобедонен грозен стълб ,с надвиснали с оръжие в ръка ‘миротворци’ трябва да бъде преместен ,в банкянския двор на ББ ! А тези заблудени архивни кадри на престъпната бкп номенклатура ,и свързани с тях по род и заблуда ,да го духат . Заради тях ,и техните командири живеем 34 години в небитието . Времето е на младите да управляват ! Айде аривидерчи дъртаци кадри на ДС престъпниците !.

 5. Радвам се, че МОЧА вече трайно изглежда така, както му се полага. Неволно се оказах на 30-ти март привечер там, докато БСП със значително повече червени, отколкото български знамена провеждаше последнoтo си предизборнo митингчe. Голямата им лидэрка кУрнела я нямаше вероятно от страх да не бъдe освирканa от своите. Свалиха плочата с лъжовния надпис със заклинанието, че щели да я възстановят. Да го направят като си нямат друга работа, но да я окачат там, където са сред свои. Нямат място в европейска София тези поданици на умрелия СССР.

 6. Аз се чудя защо напоследък служебните министри някак “омекнаха”, почти не говорят срещу помощта за Украйна, не споменават, че “най-подходящото” за АЕЦ “Козлодуй” било оригиналното руSSко гориво, спряха да се заканват на “военнолюбците”, даже настояват партиите “бързо да сформират правителство”…..въобще започнаха да изглеждат някак по-приемливи, по-патриотични и “загрижени” за бъдещето на България, по-малко застъпници единствено и само за русския интерес ???! А то какво било 🙂 Просто още се надяват русските наемници, назначени от пРезидента, ошашавеният от противоречия парламент да изпадне в амнезия и с “деликатния” натиск от страна на Кремъл чрез четирихилядниците му в парламента и медиите, да гласува служебното правителство да стане редовно!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.