В навечерието на Великден получих обнадеждаваща новина

В текста няма “продуктово позициониране” във връзка с факта, че се появява на самия Великден.

https://euronewsbulgaria.com/news/12809/roden-na-velikden–istoriyata-na-ivo-indzhev

Продукт е на обстоятелството, че се позиционирах от позицията на законна самозащита срещу заплаха децата ми да бъдат изнасилени, а аз да бъда осакатен и “ликвидиран”.

Заплаши ме с това рашистът Мартин Гочев от Варна.

Направи го на 4 март като лично съобщение в профила ми във Фейсбук с името и физиономията си. Това превърна деянието му в особено дръзка закана за изнасилване на моите деца и за живота ми. Явно разчиташе на безнаказаност.

Съвпадение с великото за християните събитие е фактът, че получих точно в този момент информация ГДБОП за “респектирането” на кандидата за изнасилвач на децата ми и за мой убиец.   

Гочев се извинил пред полицаите. Не и пред мен.

Имал проблем с …Познайте, с какво имат проблем рашистите и дали изобщо е нормално да си рашист.

Повече подробности няма да споделя, за да не затруднявам процеса ( и да не улеснявам защитата на рашиста) при търсенето на справедливост. 

На ход е прокуратурата, която през 2015 г. постанови, че заплашващите ме с убийство упражнявали правото си на свободно слово. 

НА ФАКСИМИЛИЕТО: Писмото до мен, подписано от прокурор Железчев.

По отношение на съдържащите се заплашителни изрази в коментарите в блога на Иво Инджев не може да бъде прието, че същите съдържат конкретни заплахи срещу него, които да са от естество да възбудят у него основателен страх за осъществяването им.

И още:

Изразяването на мнение, в конкретния случай – коментар, било то и с негативен за тъжителя характер или поддържащ противоположна теза, не може да бъде тълкувано като извършено престъпление по смисъла на чл. 162 от НК. Намирам, че в настоящия случай изразените мнения са проява на конституционната свобода на мнение, изразяване или политически убеждения.

 

Иначе в САЩ за подобна заплаха арестуваха и осъдиха на 6 години затвор един българин. Там животът на българите се цени от съответните власти повече отколкото тук.

 

17 мнения за “В навечерието на Великден получих обнадеждаваща новина”

 1. Честит рожден ден, г-н Инджев! Христос воскресе!

 2. Моите поздравления към г-н Инджев за предприетите действия и пожелания за успех в започнатото дело! За всеки случай, ако нашето правораздаване продължава с пренебрежителното си отношение по повод на личните заплахи от българските рашисти към хора изразяващи свободно мнението си, това пренебрежение е достойно да бъде подобаващо “възнаградено” от Европейския съд по правата на човека!

 3. Честит рожден ден на Иво и пожелания за здраве и късмет на цялото му артистично семейство !
  А ОТКАЗЪТ от образуване на досъдебно производство на т.н. “прокурор” Железчев, особено “мотивите”, е гавра с достойнството на всеки български гражданин и срамен акт за цялата българска прокуратура ! Във всяка демократична държава този прокурор би трябвало да бъде отдавна наказан!
  След съдебната реформа нито един прокурор от сегашните продажни безсрамници не би трябвало да остане и да продължи да саботира правораздаването в България !

 4. Интересно, ако Вие пожелаете на прокурора същото което Ви е пожелал онзи рашист какво ли ще последва?

 5. Проруските тролове и руснаците са абсолютно ненаказуеми в България (все още)г-н Инджев.Властта неофициално се страхува от хората,които сами раздават правосъдие…

 6. eee IVO ti pak mnogo barzash nie nad 75 godini sme v lapite na kamaniZZma ti iskash za 7g. ama kraia idva blagodarenie na VELIKA UKRAIINA. badi ZDRAV da go dochakash

 7. Напълно разбирам и споделям твоите терзания! Такъв е “материала” за съжаление! По-големият ми син от няколко години работи като таксиметров шофьор, след като по стечение на обстоятелствата изгуби последната си работа. Преди около две години ми се обади късно вечерта по телефона да ми съобщи, че са го пребили!…Качил трима пийнали лумпени и ги закарал на съответния адрес. Возели се на задната седалка. След като спрял и докато връщал рестото на единия, той се протегнал и му нанесъл няколко силни удара в лицето. Синът ми бързо излязал от колата и онзи му нанесъл още няколко удара. За щастие другите не се намесили и после вкупом побягнали…Той успял с мъка да се добере до “Пирогов”, където малко след това пристигнах и аз…Оказа се, че предни три зъба силно му се клатят, лицето му доста обезобразено…В този момент пристигна и бияча с още едно говедо. Глупакът беше с цепната кожа на челото причинена от вратата на таксито…Синът ми веднага го разпозна.
  Появи се един субект, който се представи като дежурен следовател. Безсрамно се държеше като адвокат на бияча, който отричаше да е бил в таксито на сина ми. Останах с впечатление, че се познават…След като му обясних набързо каква професия съм упражнявал доскоро, го помолих да предприеме незабавни действия по събиране на доказателства – снемане на отпечатъци, изземване на петна кръв от вратата на таксито и др. Да извика съответен екип от криминалисти. Той категорично отказа! На другия ден едно съдебно лекарче издаде документ с неясно заключение, от което прозираше тезата, че нанесената телесна повреда е “лека” /а не “средна”/ както се разбираше ясно от причинените поражения по лицето!. При полицейското разследване се установи авторството на деянието след снемане данни от камери и пр. Написах мотивирана жалба до СРП. Както знаем, прокурорите се произнасят с постановление. Та отговора на жалбата беше “отказ от образуване на досъдебно производство”. Обжалвах пред СГП – същото…после пред САП, пак без резултат. Основният мотив на прокурорите беше “липса на хулигански подбуди” тъй като на бияча му се сторило, че му се връща по-малка сума!!! Явно според тези прокурори подбудите са били едва ли не “благородни”. Отказах се да обжалвам пред ВКП, тъй като трябваше да прибягвам до “връзки”, а този подход открай време ми е чужд. Оставаше да водим дело от “частен характер”, но нямах психически сили да се занимавам, като знам колко е “бързо” българското правосъдие… Та и аз съм отчаян, че има доста такива прокурори, които вместо да си свършат работата, предпочитат да изсмучат от пръстите си подобни нелепи мотиви и да откажат да образуват досъдебно производство! Извинявай, че на рожденият ти ден те занимавам с мои лични проблеми, но има нещо макар и малко общо с твоя случай! Ти не се отказвай за да може този вреден екземпляр Гочев да си получи заслуженото /ако се намери някой свестен прокурор/. Дай Боже….

 8. Честит рожден ден господин Инджев. И най-добри пожелания за здраве и щастие. Христос воскресе!

 9. ….
  Камбани празнични звънят,
  и сякаш ангели вестят:
  Христос възкресе!

  И всеки цвят, и всеки клон
  чело на слънцето поднесе.
  Поле и лес и небосклон
  се сляха във молитвен стон:
  Христос възкресе!

  Кънти съзвучен благослов
  и дух пробуден се унесе.
  За правда жаден и любов
  във светлий на живота зов:
  Христос възкресе!
  …..
  Честит рожден ден на Иво, с пожелания за здраве и късмет!
  Какво прекрасно съвпадение – човек да се роди на Великден!
  С най-добри пожелания и към всички четящи и коментиращи в блога!
  (И с надежда – повече хора да разбират – безхаберието не е пътят напред).

 10. Някой, Hristo,

  БКП спокойно може да бъде разглеждана като терористична организация 1923-1944г. и единствената причина това да не се случва, е че е инсталирана да управлява с руската окупация 1944 – бълг. общество остава все така поляризирано по отношение на кървавото му наследство на атентата в “СВ Неделя”. Обикновено, историческата давност преди адекватното оценяване на едно събитие е 50 години. Тя отдавна е изтекла.Участие имат Вълко Червенков, а дъщеря му като дъщерята на убиеца на ген Луков ни поучават и до днес от екрана – на името на друг участник Станке Димитров-Марек е кръстена Дупница десетилетия наред,да не говорим за града на “вожда и учителя” – Атентатът в Св Неделя е преди всичко гибелната роля на Русия за българската нация и държава
  – показателно е , че сред жертвите е Недялко Колушев – един от изключително добре подготвените ни дипломати от началото на XX в., с възрожденски дух, посветил дейността си на националната кауза за обединение в пределите на държавата ни на всички населени с българи земи–https://bnr.bg/radiobulgaria/post/100959015
  11925г москва не си прави илюзии, че комунистите в България могат да вземат властта с краха на т.нар.Септемврийско въстание, НО БКП е инвестиция с голяма възвръщаемост: руски пари и оръжие ЗА послушание и москва формира своя вярна клика – свободомислещите и независими са маргинализирани – България е тренировъчно поле за московските служби за подривна дейност – в атентата е използвана киселина и някои от жертвите загиват заради натравяне, а терорът е инструмент на българските комунисти и след 1925 г. В края на 20-те и началото на 30-те години на XX век, комунистите засилват и разширяват вербуването на престъпни структури.Политическите убийства, обири на цивилни и действия срещу полицията и армията.След 1944 г., тази дейност се разглежда като партизанска борба против „фашизма“ въпреки че в България няма германски окупационни части и не участва в активни военни действия срещу Съюзниците.
  -извършителите на терористичното нападение в „Св. Неделя“ са същата тази БКП, която поема управлението на страната 1944 г. и терора развихрил се в България в пропорции, надвишаващи многократно сходните процеси в останалите
  държави от т.нар. Източен блок. Осъдени на смърт от т.нар. народен съд,са над 2 700 души, а над 1 900 получават доживотни присъди. За сравнение, в Унгария на смърт са осъдени 470 души, в Румъния – 100 на смърт (нито една изпълнена) и 163 на доживотен затвор, в Югославия, броят им остава незначителен – в два от най-ключовите процеси през 1945 и 1946 г., на смърт са осъдени общо 16 души – паралела БКП с организации като „Хизбула“ е очеваден – Путин говори как хитлеризма и станилизма не могат да се сравняват, но престъпленията на сталинизма са по-големи от тези на хитлеризма –
  но никой не съди русия за Катин – военните престъпления нямат давност, а Катинското клане е основателна причина да не е СССР в ООН, а МОСКВА обвини ГЕРМАНЦИТЕ в това руско престъпление – колко още неразследване и неосъдени свои престъпления руснаците приписват на германците, като се знаят военните престъпления на руснаците в страните окупирани от червената армия – зверствата в Германия, геноцида в окупирана България – подлостта на руснаците е ненадмината от времето на Иван Грозни до днес ден – японците през цялата ВСВ спазват сключеното с Москва примирие – не я атакуват в гръб – а руснаците окупират северните японски острови между две атомни бомби и имат дързостта да поискат от САЩ да разделят Япония на северна соц. колония и южна – подла блокада на Берлин, когато британски и американски пилоти спасяват жителите му от гладомора и холодомора спритнат от руснаците… военнопрестъпна тактика която рф-то прилага сега в Украина , а копейките тук са като въшки на чело

 11. Здраве и късмет Иво, на теб и на всички които обичаш и те обичат!

 12. Христос възкресе!Честит рожден ден,г-н Инджев,да сте жив и здрав,да илядиш!

 13. За Великия ден на победата – Повече никакви оправдания и полумерки
  – това е ген. Бен Ходжис … към днешното интервю на г-н Инджев

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.