Комплексираният Путлер подражава на Зеленски, когото искаше да сваля от власт

Путлер, който искаше да сваля от власт Зеленски ( след което тихомълком се отказа от тази провалена цел), се превърна постепенно в негов имитатор в опит да постигне успех на информационния фронт. 

След няколко злополучни акции по имитиране на “храбро” присъствие близо до фронта в Украйна, при които Путлер и военният му министър Шойгу бяха изобличавани, че мамят относно мястото и времето на изфабрикуваното от тях “събитие”, Путлер отново се пробва да влезне в обувките на Зеленски с “фронтова” изява.

Постановката на Путлер при неговата най-нова демонстрация на лично присъствие близо до опасния фронт в Украйна и този път съдържаше двата елемента на измамата, свързани с разстоянието от фронта и с времето, по което е направен видеозаписът. Опозиционни и украински военни коментатори се съгласиха, че е посетил окупираните части от Херсонска област, но уточниха, че се е появил в село Счастливцево ( на разпространените кадри от съответното видео беше разпознат пансионтът “Бигантина” в селото). То се намира поне на 130 километра от фронта. Ще рече- извън обхвата на украинската артилерия, вкл. и на американските ракетни установки HIMARS.

Същевременно Путлер се издаде, че записът е правен преди Великден, а не след това, както внушава пропагандата му. Чува се да казва, че Великден предстои. Този негов гаф вкара говорителя му Песков в обяснителен режим, изричайки глупостта, че Великден продължава 40 дни…

За разлика от Путлер президентът Зеленски действително се прояви отново като истински фронтовак. Отиде за Великден в Авдеевка, второто най-горещо място след Бахмут ( където вече беше на 22 март). Буквално на стотици метри от линията на противопоставяне Зеленски връчи награди за проявена храброст на украински войни. 

 

 

 

 

Вместо награди за прояви на доблест(?) Путлер дари окупаторите с икона- да ги пази тепърва от онова, което им предстои. Признавам си, че не разбрах кой е руският “пълководец”, комуто въпросната икона е принадлежала, по неговите думи. Но ми е достатъчно да знам, че тя била владение на Александър III, мракобесния син на Александър II, кумир на Путлер ( който си държи бюст на точно този император на видно място в работния си кабинет в Кремъл).

Куриозното е, че българофобът Александър III, заплашил България с руско-турска реокупация като наказание за Съединението от 1885 г. ( и въвел антисемитските закони, написани по негова заявка от “санстефанския” Николай Игнатиев) е единственият руски владетел, който при цялата си войнственост така и не успява да воюва нито веднъж. А изявлението му, че Русия има само двама съюзника-флъта и армията-днес служи за подбив от страна зевзеците във връзка с изолацията на московията. 

“Онова, което им предстои” на окупаторите беше описано от един от тях, който разпространи в мрежата кратко описание на положението на рашистите в Украйна по следния начин”:

“Тук сме като в харем. Знаем, че ще ни …, но не знаем кога”.

В същото време началникът на украинското разузнаване Кирил Буданов (на снимката по-долу) се ангажира с твърдението, че до лятото украинските войски ще бъдат в Крим. Иначе казано, той потвърди прогнозата на бившия командващ американските сухопътни сили в Европа ген. Бен Ходжис. 

10 мнения за “Комплексираният Путлер подражава на Зеленски, когото искаше да сваля от власт”

 1. Имам един реален приятел, който заради едната си баба, която е рускиня, се чувства фанатизиран руснак. Публикувах графика на курса USD/RUB, от която се вижда, че за около 9 месеца доларът е поскъпнал 57-58% с/мо рублата. Ето какво ми отговори той:
  “С две думи:GDP или брутен вътрешен продукт. 65% от света решават да не търгуват с долара.
  Край.
  Доларът 2007 година струва два цента. Днес струва 1 цент.
  Всичкото ограбване на ресурси от Рокфелерови приключи. До два месеца ще има световен конфликт.”
  М-даа.

 2. Димитър Рачев,

  една от моите баби по повод т.нар. руски блокове в града ни, казваше , че на българските мъже им е слаб ангела, та ни завлича русо*филия – откъдето е жената, оттам и поколения без корени тук и все по-видим проблем, и не само в руските колонии – порусначването …

 3. Гном Гномич не смее да доближи фронта. Понеже редовно влизам в сблъсъци с най-маниакални русифили, винаги съм се чудел как припознаха в този мишок идеала си за силен мъж и геостратегически гросмайстор.
  Ако бях записал да следвам психиатрия сигурно щях да си го обясня това поведение.

 4. Много интересно интервю на Дмитрий Гордон с Михаил Йосифович – човек с дълбоки познания и със съвест, който няма страх от тиранията на путин и левите псевдодемократи. Уважавам го за неговата честност, здрав разум, широта на възгледите!

 5. @Иво Инджев

  Така е Иво. 💯🎯👍
  Бункерният гном се е намирал на поне 134км от условната Линия на съприкосновение на фронта. И като знаем, че HIMARS-те не са на баш огневата линия, а километри назад, ясно става, че за путлер не е имало никаква заплаха.

  https://drive.google.com/file/d/1cGaUl6tmEyuCHc2m4XwdeuvJeK_ccHsP/view?usp=share_link

 6. Г-н Инджев май Александър 3-ти все пак е успял да воюва. Воювал е с Япония и е загубил почти целия росийски/да се наричат русия е лъжа, та затова използвам от гръцото рисияни/ флот. Знаете ли кое е най-интересното в тази икона. Тя е била на военния министър на Александър 3-ти. И тази икона всъщност не е победоносна, а бедоносна. Този именно министър е бил тъпа консерва и в общи линии и генералите му/така както и сега/. Японския флот ги разнищва с по-далекобойни оръдия. И сега Путлер я дарява на тези, в които към тяхната така наречна DRG/Dnepr Task Group/ влиза и Черноморския им флот. Ай хаир да им е дано тогава…. И името им крадено/от монгола Петър 1-ви в 1721 г/ и езика от нас са откраднали в Московията. Добре че всичко при тях е лъжа и коруция.

 7. Към Ivan Stoilov:

  Александър III умира много преди руско-японската война, която води и губи позорно синът му Николай II, комуто това струва в перспектива главата (защото предизвиква тътена на т.н. първа руска революция през 1905 г.,чийто финален акорд е февруарската антимонархическа революция и нейното продължение през 1917-та, изродена в болшевишкия преврат.
  Всъщност Алексанодър III е бил близо до това да воюва, заплашвайки България с флота си след Съединението пред 1885 г., но Англия охлажда войнственото му намерение. Солзбъри държи пламенна реч в защита на българите в Парламента.
  Това толкова е вбесило Александър III, че се заканил да нахлуе в Индия, за да накаже Англия, но външният му министър Гирс охладил и този негов мерак.
  Това е случаят, когато малка България се е оказала във фокуса на световната геополитика и е била единодушно защитена (по примера на Англия) от единодушна Европа-в много европейски градове избухнали многохилядни митинги в защита на заплашената от Русия България ( Прага, Дрезден, да не говорим за Англия).
  Фактът, че Европа е спасила България от руската заплаха, не се учи в българските учебници.Набива се в главите на учениците само колко лош е бил Западът, разпокъсвайки в България санстефанската химера, подхвърлена именно с такава цел на българите, т.е. с ясната задна руска мисъл да противопостави българите на Европа, макар самата Русия да се е договорила тайно предварително с Австро-Унгария и Англия да няма голяма България, т.е. да няма нищо подобно на “Санстефанска България” България.

 8. Да явно не съм слушал внимателно. Този военен министър е бил при Александър, но не тогава е била войната с Япония. Негова е всъщност е само заслугата за това флота им да е по остарял образец. После Николай го сменя. Сега се заслушах по-внимателно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.