Да са кажем правичката кривиците

 

 

 

 

Времената се менят и някой оценки във връзка с новите обстоятелства-също. 

Години наред се дразнех, когато ме наричат русофоб. Обяснявал съм и в книгите си, че това е термин, измислен от руските шовинисти, за да оправдаят русофилщината (си) и да измислят антипод чрез абсурдното твърдение за фобията от руското. Всъщност набедените за русофоби просто не приемат безрезервно руското по различни причини, че и му се противопоставят дори, без да се страхуват от него.

Днес вече не смятам за обидно да имаш страх от държавата, която разпали най-голямата и опасна за милиарди хора война на века. Заплашва час по час да я превърне в ядрен апокалипсис, ако не стане нейната. 

Заслугата да си променя позицията и да приема да бъда определян като русофоб не е моя. Би било нескромно да си я приписвам и да я отнемам от законния причинител, какъвто е мутиралият хибрид между Хитлер и Сталин в Хитлерста(ли)н.

И за друго си променям мнението в крак с времето. Не мисля, че повечето следовници на култа към “руския свят” са платени. Безплатни са в своето мнозинство-кой от фанатизъм, кой от глупост, а най-вече всички вкупом от невежество (и нежелание да прогледнат) относно фактологията. Просто са безплатни. Плод са на натрупвания. Черепните им кутии са като касичка прасенце, в която от поколения са пускани копейки.

Както каза риторично наскоро на конференция в София един гост от Белград-защо Русия да си плаща в Сърбия за разпространението на руска дезинформация, когато има толкова много желаещи да я тиражират безплатно. 

Важи и за България, където рашистите се натискат да обслужат Хитлерста(ли)н. В това отношение ехидната Митрофанова има основание да отрича пред един от тях в съответното обслужващо интервю, че имперската хазна не плаща за такива цели в България. 

Хитлерста(ли)н си купува с безотчетни и незначителни като стойност спрямо бюджета си за жълти копейки отделни съвести, възползвайки се евтино, ако не и безплатно, от вековните си инвестиции, пуснали дълбоки корени в така наречените умове и сърца на така наречените българи.   

Най-зловредните пробиви на съветския шпионаж в националната сигурност на Запада са осъществени не толкова от  вербуваните срещу пари подкупни лакомници с достъп до секретни материали, колкото от вярващи, че помагат на човечеството като издават секретите на врага, за да има…баланс в световното съревнование с комунизма. Издайниците на ядрените тайни от Великобритания и САЩ определено са сред тях. 

Последиците днес ги виждаме в един свят, в който незаконното дете на Сталин Северна Корея се прави успешно в едно отношение на СССР ( “като амурчета-голи, но въоръжени”) чрез ядрения шантаж, следвайки съветско-рашисткия пример.

Може и да греша. Няма как да се измери съотношението между фанатизираните идеологически безсребърници и напазаруваните “полезни идиоти” на Запад. Особено ако е вярно, че Орбан и Тръмп работят в полза на Путлер заради “нещо”, с което той ги държи зависими, а не защото са му идеологически верни. 

Вече и за Меркел се пише и говори като за част от постсъветската агентура. Много рядко се позовавам на “неназовани източници”, но един такъв, на когото имам доверие, наскоро ми сподели версията си от позицията на своята осведоменост в рамките на йерархията на нашата държавата, че тя е била не просто вербувана, а и обучавана в СССР, легендирана като млада пътешественичка в продължение на седмици из необятната страна ( “опознай СССР, за да го обикнеш”).

Трето, няма вече такова животно като русофил. Тревопасното се превърна в хищен рашист. Всеки, който подкрепя рашистката война в Украйна – а тя се води не само срещу тази многострадална държава и нейния народ, а и срещу Европа, дори и срещу установения след Втората световна война международен ред- е рашист, т.е. надграден бивш русофил. 

Четвърто, популизмът успя да хипнотизира де що има публични личности и говорители. Всички се състезават да се вайкат, за да се харесат на вайкащите се у нас. Никой не смее да изрече истината. А тя е, че днес дори бедните българи живеят по-добре от бедните обитатели на НРБ през годините на “развития социализъм” и последвалите го години в руините на  комунистическото сгромолясване, довело -без преувеличение- до просешка тояга Родината по вина на “плавния преход” под ръководството на едни другари и другарки.

Една от тях, която днес се напъва начело в политиката с претенция да спираме помощта за Украйна, си има хотел в Гърция ( приемете го като новина, която предстои да бъде разгласена).

Друга другарка, която се изявяваше като парламентарен вожд на дебелокожите червенокожи в началото на приватизацията (на която е бенефициент спомената без име по-горе  другарка), се оказа много едра наследница и създаде с такива пари една от най-вкусните и щастливи (хепи) вериги за ядене и пиене в България.

Пето, като продължение на четвъртото, днес европейска България е далеч, далеч по-богата като БВП на глава на населението. Статистически факт е. Населението си го знае, но по навик роптае. На населението никой не смее да съобщи този факт. Плащаме данък популизъм, от който се възползват рашистките популисти, според които страдаме все повече под “еврогейското иго”.

Времената се менят. Време е да си дадем сметка за това, за да се противопоставим на злото. 

Мълчанието е злото, напомням отново.

 

 

20 мнения за “Да са кажем правичката кривиците”

 1. Да си русофоб, това значи да си порядъчен и мислещ човек.
  Да си русофил, това значи да си роб и скот.
  Руската култура – след руския кораб!
  карбовски/костя/волгин и т.н. – след мутрофанова да заминават след руската култура!
  Каква е разликата между Европа и московията?
  Европа не иска повече война! московията постоянно крещи – можем повторит! московията се издаде, че е майка и на даеш – същите главорези, но не банда фанатици а инстутционализирано зло с ядрена бухалка и с незаконно място в ООН и съвета за сигурност в ООН.
  Пълна дерусофикация!
  Пълна лустрация на московската агентура в България.
  Агентите на московията за 30 години в затвора и пълна конфискация на имотите им!
  За да не могат да влиаят повече на новоосвободена България!

 2. Северна Корея никога не е била типична комунистическа държава и след смъртта на Сталин все повече се превръща в средновековна абсолютна азиатска феодална монархия с теократични елементи – Ким Ир Сен още в края на 50-те и началото на 60-те години отстранява от партийното и държавното ръководство привържениците на сталинизма, по-късно марксизмът е сведен до фасада и след 1980г. става дори нелегален и преследван.

 3. за VladTepes:

  казвам три пъти-прав си, прав , прав си – за да не потретяш този свой пост. ПРАВ СИ! при това е ясно, че имаш сериозно основание да го твърдиш. / може дори да си женен за севернокорейка, прекрасно, но хайде не разправяй на старите кучета как не били под индиго копиращи московския комунизъм…хайде без средновековни феодали! прекопираха КУЛТА КЪМ ЛИЧНОСТТА от своите московски идоли, а диктатурата си е инструмент, работещ удобно още от животинското ни царство. /
  малко е неясно от какво се отблъскваш. дали да не цаламе комунизма с архаиката на северна корея или обратното – дали да не цапаме “чучхето” с цапцарапнатите от библията комунистически догми?
  няма значение, щом не си го прецизирал. но се досещам, защо се получава така. тук не пишем докторати, а си разговаряме. ето, педерацията никога не е била фашистка, а досадно често я наричат така. верното е, че педерацията е РАШИСТКА. това е цял клас по-високо в йерархията на ЗЛОТО! фашизмът е бил в миналия век. ако някой се засили да го приповтаря, това е РЕЦИДИВ. рецидивистите, навсякъде по света , се знаят и третират като ПО-ГОЛЯМОТО ЗЛО!
  да се нарича днес педерацията “фашистка”, това е омаловажаване! от глупост или користно – няма значение. имаме факта. затова, хайде да сме пунктуални като нашия VladTepes и да заковем, че педерацията е РАШИЗЪМ, а всеки мърдащ там е РАШИСТ по подразбиране, от бебе до кръста в гробището!

 4. ПОПУЛИЗъМА няма идеология, нито логика, нито същност, нито мисъл ……..той е диагноза, особено за лумпенизираните си детински “жертви”! И затова и БКПь(большевишки кремльовски популисти) се възползва от тях , и най-вече от прите им(деньгите им)! Така че популизма има поне две страни, от едната страна са паразитите(като БКПь и “другарите” им) , а от другата страна са техните “жертви” – техните инфантилни лумпени!
  Същите популистки ПИРАМИДИ са и другите пар(т)ии в парлаМЕНТА, от бокоТИКВАТА, през кУпейкинь, през кУрвела ниновНаЯ, и до челгарските маймуни от ИТНь! А ДПСь даже не са и пирамида , те са директни паразити!
  Всеки може сам да си отговори какво представлява зИльоната фатмашка ТИКВА.
  И ,докато популистките паразити много добре знаят истината за “светлото” им комунистическо минало, и затова крадат милиарди и ги влагат в западни барцелонски хасиенди и дворци , и оффшорки, то лумпенизираните им “жертви” наистина остават без денгите си. И въпреки това дори популистките лумпени купуват само стоки от “прогнилия” запад , работят и се учат там. А не отиват да се насладят на истинският “руZZкий мирь” в Сибир или Камчатка. Нека отидат там са изкарват денгите си, и след това да сраМняват еврогейовете и матушката им! Те дори не си задават елементарният въпрос – защо техните паразитни полпулистки вождове и фюрери не ходят в Сибир , а искат САЩ и Париж! И кУпейкинь не си помисля дори за такава (не)вероятность! А отрочетата на другарката кУрвела ниновНаЯ или р.Овч, са на Запад , станиШЕФ-също, дори бокоТИКВАТА праща своите кюлчета , пачки и Мата Хари на Запад, а не в матушката им!!!!!
  А пък жълтурковските маоистки болшевики в Китай нямаше да имат какво да ядат , ако гадните пиндоси и еврогейове не им бяха дали. Защото от Сталин получиха само большевишкият КОНТРА(р)еволюционер- мао ZZедунь ! Той извърши най-големият Голодоморь , чрез “големият му скокь” , по подобие на сталинският Голодомор в Украйна, Казахстан, Поволжието и другите републики на СССРь!
  Но не само поетпрение на Голодоморът, мао ZZедунь приложи в Китай и повторение на сталинският Голям терор, като цинично го нарече Халтурная (контра)Революция!
  Така че нека Популистите отидат до матушката си и до “братски” Китай, и след това да се “оплакват” от НАТО и ЕС!
  А , накрая, добавям и че благодарение на колониалните колаборационисти терористи от БКПь, клонинг на СССРь, НРБь фалира над 5 пъти до 1989г.. А и след това продължи с фалитите при Луканов и Виденов. И с последващи мутренски фалити , последният от които е КТБ!
  Така че БКПь означава само едно – държавен фалит през почти всяка тяхна петилетка, след 1944г.. Същото е и в “братския” СССРь, Голодомор от 1917г. , до 1947г.. Голод , Голям терор, калхозное крепостничество и заводско робство във военните заводи на Сталинь!
  Същото е и в “братски” Китай, азиатска дивашка жестокост в Големия скок, Халтурната революция и тоталитарна зависимост от “партийните” вождове!
  Да не повтаряме за екстремните диваци в КНДРь, Сирия, (т)ИРАНь и т.н..
  Одите на хуйло си!

  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 5. Не виждам причина и аз да се наричам русофоб, но на един му написах на стената, че ме дразни невероятно много с глупостите си. Отделно разни радевци-мадевци и гълъби-мълъби. Те са от високите етажи, толкова много са ги коментирали в медиите, че каквото и да кажа, само ще повтарям като магнетофон. Но какво да кажем за обикновените бесни рашисти, които са такива, защото им е толкова акълът? Има няколко характерни моменти:
  1. Те се самопоставят в ролята на просветени в някакви тайни, а горкия слушател го поставят в ролята на тъп простак (то винаги е обратното).
  2. Страдат от дефицит на концентрация на вниманието и вместо да се придържат към една тема, нахвърлят примерно 5-6, уж са осведомени, но всъщност страдат от елементарен психичен проблем, поне доколкото не съм психиатър, все пак. Ще дам пример:

  “Какво каза госпожо? Правилно ли чух?
  We printing money like 🤣 crazy.
  BRICS няма да търгуват с доларът.
  Саудитска Арабия редуцира черното злато за САЩ и се обръщат и влизат в съюз с BRICS.
  С две думи прекратяват търговията на петролът им с долари, на което се базира и цялата икономика на Щатите.
  Франция и Германия обръщат гръб на САЩ и гледат към Китай и обратни връзки с Русия.
  Джо Байдън бръщолеви глупости пред репортери опитвайки да върви към нова предизборна кампания. Хората в Америка му се смеят на лъжите му.
  Очаква се инфлация и рецесия. Доминация на долар е в начална фаза на своят край.”

  Показна мащабна тъпотия. Внушаваща на читателите, че те са простаците. Тюрлюгювеч от разнообразни теми, имитиращи свръхосведоменост. То Саудитска Арабия ли не щеш, на която всъщност САЩ продават оръжия, то познания по добив на петрол ли не щеш, то BRICS ли не щеш, то детайлно познаване на икономиката на САЩ ли не щеш, то Франция и Германия се били прегръщали с Китай, ли не щеш – и т.н, да не досаждам.
  И като му кажа, че много ме дразни с тъпотиите си – пак няма спиране. Луд за връзване.

 6. Преди месец (14 март, 2023), историкът Timothy Snyder бе поканен да се изкаже пред Съвета за Сигурност на ООН – що е то русофобия. Направи го ясно и точно.

  Тежки заключения в края – за едно общество (руското, ако има такова), възпитавано в извършване на геноцид, а оттам и огромната опасност за Украйна (и целия свят).

  https://www.youtube.com/watch?v=uBz9EeLeQ8w&t=112s

  Пълният текст:

  https://snyder.substack.com/p/playing-the-victim

 7. Меркел…. Няма да се уморя да повтарям: НЕ Й Е ЧИСТ КОСЪМА НА ТАЯ!
  Пада берлинската стена, цял Берлин от двете страни е на стената, тя отива на сауна и след това да пие бира?! Е, накрая по някое време отиват на стената.
  ИЗБЯГВА ДА ГОВОРИ ЗА ГОДИНИТЕ В СССР!
  https://cryptome.org/0001/merkel-spy.htm

 8. Часовникът на компютъра ми показва 9:23, 22.04. В този момент по трите национални телевизии са Плевнелиев, Желязков и Сачева, които заливат “суверена” с опорки. Това е връзката със силното влияние на Кремъл.
  Пропагандата.

 9. До Рапър:
  Фашизъм – “довела до коренни промени в същността на войната, обществото, държавата и техниката – тоталната война и масовата мобилизация на цялото общество разрушават границата между цивилни и военни, в резултат на което се появява „военно гражданство“, чрез което всички граждани са въвлечени във военните усилия.[7][8] Войната довежда до създаването на силна държава, способна да мобилизира милиони на фронтовата линия и във военната икономика и придобила безпрецедентни възможности за намеса в живота на гражданите.”
  “те смятат тоталната мобилизация на обществото в тоталитарна еднопартийна държава за задължителна в подготовката за въоръжен конфликт. За да изпълнява ефективно функциите си такава тоталитарна държава, трябва да бъде ръководена от силен лидер и военизирано правителство.[9] Фашизмът не приема, че насилието само по себе си е нежелателно и гледа на политическото насилие, войната и империализма като на средства за постигане на национално обновление.”
  Доколкото виждам, това, което е сега в московията, отговаря на определението. Не ги наричат “фашисти”, защото има клаузи в договорите, с които приключва ВСВ, според които, ако в някоя държава възникне фашизъм или нацизъм, държавите от военния съюз “Съюзниците” са длъжни да им навият гайките. Само че, когато е подписван този договор, не е имало ядрено оръжие. Днес нещата са различни. А и все някога ще се възстановяват някакви отношения с московията. Някак си не е добре да се установяват отношения с фашисти. Затова всички си траят за очевидното, все едно не съществува.

 10. … време е да спукаме балона за русофилсаката България
  – Зеленски вчера подписа закон, забраняващ имена, свързани с русия на географски обекти, юридически лица, прославящи, увековечаващи, пропагандиращи или съдържащи символи на руската политика и нейни забележителности, паметни, исторически и културни места, населени места, дати, събития
  – лавров обвини американците, че обявяват кръстоносен поход срещу русия и руските традиции, каквото и да оZначава това …
  https://www.state.gov/briefings/department-press-briefing-april-21-2023/
  MR PATEL: In fact, the Russian Federation partaking in irresponsible rhetoric as it relates to nuclear warfare … russia’s GDP shrinking and we’ll continue to keep the drumbeat of that alive so that we can continue to hold Russia accountable… President Zelenskyy been clear that this ultimately will to end through, but on the terms of the Ukrainians… and it’s irresponsible to be putting Russia and Ukraine, on the same level. One is trying to erase the borders of the other, and one is trying to defend itself for its life. So very different circumstances.
  https://webcafe.bg/onya-deto-ne-go-triyat/koga-shte-spukame-mita-za-rusofilskata-balgariya.html
  https://www.youtube.com/shorts/I8iCkNuOfes

 11. Фобия, значи страх.
  Аз не се страхувам от Русия.
  Още повече, че зад нас са могъщите и непобедими НАТО!

  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ!

  В Чехия е инкриминирана публичната подкрепа на войната на фашиста Путлер в Украйна.
  Наказва се със затвор до 3 години и парична глоба до 5 000€.

  Кога в България ще се осъдят
  националните предатели, марионетки на Путлер,
  Копейкин и шайката му???

  ,,Предай нататък…

 12. – по Платон за 3-те П-та в държавата на 2-те Б-та

 13. до Димитър Рачев
  22.04.2023 в 09:20

  убеден съм ,че с вас сме на една вълна. но има различни нива на прецизност.
  фашизмът си има родина и битие. нацизмът също. а ние почти половин век се наричахме народна република, което е проява на “пролетарско образование”. вашите пасажи, описващи “фашизма” са целеви производни я за някой справочник, я за уикипедия някоя си, я за някой доклад…с подобни цитати рашистката шайка слага етикети на цял 45-милионен народ и резолира обвиненията към голяма европейска държава, след което започва методично да я унищожава. мусолини, с цялата си артистичност, много би се изненадал от тази ЗЛОУПОТРЕБА с неговата ясно и подробно описана идеология! така че, кой какво пише и говори днес за фашизма, хайде да го метнем където му е мястото – преди 1945г. за след това имаше “неофашисти”, “неонацисти”, “сталинисти”, “маоисти” – все локални изприщвания тук или там, които изчезваха като дим, като им обърнеше гръб идиотът, който ги финансираше.
  използването на термина фашизъм през ВСВ беше простотията на тези, които го използваха – всички в ссср.
  след войната ТЕ НЕ ПОУМНЯХА. те, тъпашки ни нарекоха народна република, те продължиха просташки да говорят и пишат, че са воювали с фашистка германия / простак = парадиращо невежество! /, вместо елементарната истина :…нацистка германия! ЗА ЧИЙ ДЯВОЛ ЩЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАМЕ ДНЕС НА ПРОСТОТИЯТА, АРТИКУЛИРАЙКИ ФАШИЗЪМ ЗА ЩЯЛО И НЕ ЩЯЛО, НО НЕ И ЗА ФАКТА, ЧЕ ТОЧНО ТЕ СА РАШИСТИ ? / много ясна дефиниция на злото, което взриви ЕВРОПА , засега…/
  въобще, явно вие сте оптимист. по това главно се различаваме. дано да живеете дълги години и разберете дали ще ни пука фашисти ли са жабите – мутанти на мястото на московията…

 14. В моето семейство имахме русофил/ка, чието русофилство приключи на 24.02.2022г. Преди това много сме спорили и впечатлението ми беше, че не искаше да повярва, че през целия си съзнателен живот е бил/а в плен на пропагандни лъжи. Но тук говоря за интелигентен човек. За да си руZофил днес, трябва според мен да си или финансово зависим от империята на Zлото, или тъп.

 15. раптър,
  използването термина фашизъм е наложено от окупаторите-освободители за параван, зад който завладяха и русофицираха половин Европа

  раптър(21.04.2023 в 19:43),
  коментирахте ‘добрите руснаци’ и цитираните “изречения от една презентация”, които бяха са реплика на “картините от една изложба” на г-н Инджев( https://support.microsoft.com/bg-bg/office/основни-задачи-за-създаване-на-презентация-в-powerpoint-efbbc1cd-c5f1-4264-b48e-c8a7b0334e36)
  – дупликата към вас с добрите русские ЮНУС и Гела явно не са били достатъчен отговор, защото НЕ става дума за рационалното зърно в “мнението на всеки”, а за полезеността, целесъобразността във всяко инфо и изводите от него – и не само ЮНУС , а и ние с вас сме ‘хорошие русские’ еничери, говнояди, замислящи се, мислещи, в територията на колониалната империя, от московския соц. лагер, избягали от московския тоталитаризъм … – руский не е съществително а прилагателно за не просто за рускоезичните, а за живелите в заразената с русофолистия среда – разликата между напусналите тази среда се определя най-малкото от времето на излизане от нея – флорентинския професор , говори в новата си книга за причините за войната и разпада на рф-то в ‘зеления преход’ на света, а г-н Юнус пропагандира своята ‘добра руска истина’ на украинците за след войната
  – Арменска историчка срещу руска сенаторка: За съветизацията на Азербайджан и за предаването на бакинския нефт на Съветска Русия, последната помогна на турците в разкъсването на Армения/blacksea-caspia.eu

 16. Аз не съм Русофоб, защото като член на ЕС и НАТО, не се страхувам от Русия! Фобията е гръцка дума и означава СТРАХ, който поради посочените ми членства НЕ изпитвам. Единственото ми чувство, което изпитвам спрямо Русия, това е презрение и ненавист, дори омраза. И при това, не ми са присъщи никакви положителни оценки на всякаква форма на руската култура, които някои българи вмъкват в цитатите си.
  Руската самобитна култура е робска, дълбок траур и раболепие, внедрени и обособени от векове.
  След като всички руснаци са потенциални роби, то палачите стоящи на ръководещи постове там още повече заслужават пренебрежение, защото крепят робството и потисничеството върху тази събирателна нация.
  Там, където в музиката, литературата или изкуствата са проникнали някакви положителни „пламъчета“, това се дължи на опит на подражание или опит за копиране. Трябва да споменем и кражбите, които са доказано руско изкуство, за съжаление и във военното дело. Технологията и изработката на оръжията им не са на ниво, защото един път откраднати, производителните им възможности са пак по някакъв начин заимствани. По този начин, до като се достигне до собствено производство, съществува голяма времева разлика, която ги прави вече остарели. Това ще го установим и в момента на украинското настъпление, което се очаква до седмици.

 17. до よ
  23.04.2023 в 10:18
  ” раптър,
  използването термина фашизъм е наложено от окупаторите-освободители за параван, зад който завладяха и русофицираха половин Европа” – голямо “благодаря”, че ми отворихте очите!

  уважавам това, което имам в главата си, а в нея фашизмът дреме, потънал в паяжини, още от 1945г. какво говорят рашистите или марсианците за себе си ВЪОБЩЕ не ме интересува. по-умен от тях е дори 21 г. американски заплес ДЖАК ТЕЙШЕЙРА, който още на абитуриентския си албум изписва своя девиз ДЕЙСТВИЯТА ГОВОРЯТ ПОВЕЧЕ ОТ ДУМИТЕ. аз, много по-стар и опитен от него, бих внесъл редакцията “действията говорят ПЪРВИ, думите – след тях”. много пасва на казуса с педерацията и нейното говорене.
  нещо сте се объркали – поне от два месеца не съм употребявал в мой текст думата “презентация”. още по-малко- да я цитирам…
  видеото ви с ЮНУС и дремещия му “събеседник”, си беше ОК. но не върви да го приемам като ваш отговор, след като сам аз ви го …презентирах. и то в аспекта, че съм против добрите руские, ако не сте го разбрали, вдигнете глава малко нагоре – до моята реплика за димитър рачев от снощи, в най-последния ред ще прочетете представата ми за добрите руские: няма такива под небето. само жаби…
  препоръчах ви ЮНУС единствено заради твърдата му позиция по отношение на “добрите руские” СЕГА. вие ми съчинявате какво искал ЮНУС да прокарва за УКРАЙНА след войната. НЯМА КАК ДА Е ВЕРНО, ЗАЩОТО, СПОРЕД МЕН, ТАЗИ ВОЙНА ЩЕ СВЪРШИ С ЯДРЕНА КАТАСТРОФА, СЛЕД КОЕТО ЕДНО СТО ГОДИНИ ОЦЕЛЕЛИТЕ ЩЕ ПРОКЛИНАТ, ЧЕ СА ОЦЕЛЕЛИ. особено орките…
  накрая, защо се намърда в дупликата ви някаква арменска историчка и руска сенаторка – понятие си нямам.

 18. раптър,

  ‘чукча’ не читател, ‘чукча’ писател … а четенето, слушането и мисленето помагат

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.