Най-новите “успехи” на путлеризма на международния фронт

Докато светът гадае кога ще засъхне калта в Украйна, за да започне неизбежното като смъртта украинско контранастъпление, настъплението на “русофобията” на международния фронт продължава с нарастващи темпове. 

Чехия се отказа напълно от руския газ. Тя последва светлия български пример, но без опасността правителството там да бъде свалено по тази причина, както стана миналото лято у нас при сговора между ГЕРБ и ИТН, възникнал именно след като кабинетът на Кирил Петков отказа да плаща в рубли, обърна се към Америка за алтернативни доставки и за ужас на Кремъл и неговия обслужващ персонал у нас американските танкери наистина пристигнаха ( този път дойдоха американските танкери, а не съветските танкове).

Също за първи път Литва осъмна без внос на електричество от СССР и московията. Замени го със собствено производство и внос от Швеция и Полша. Състоя се истинското освобождение на Литва от съветската окупация.

 

Най-кресливият шовинист в руzката Дума Анатолий Васерман, ( роденият в Украйна яростен сталинист, който получи руско гражданство през 2016 г.) призова онзи ден Сърбия да бъде “освободена” с военна сила от коварната натовска блокада на съседите си. Сърбия в същото врме включи свои висши военни в тактически курс с командването на Въоръжените сили на САЩ подобряване на уменията в миротворчески операции, както заяви сръбското министерство на отбраната.  Кремъл мълчаливо стиска зъби, не смее да скръцне с тях на най-проядената от рашисткото влияние европейска държава.

Зеленский подписа закон за «деколонизацията на топонимите». С него се забраняват свързани с руzката федерация географски обекти, названия на улици, площади и т.н. Срок за изпълнение-три месеца, когато законът влиза в сила. След това в затвора ще влиза онези местни и държавни служители, които не изпълняват закона.

Американската компания Holtec International сключи с Украйна договор за изграждане в страната на 20 ядрни енергоблока SMR-160. Специфичното на тази модерна технология е за производство на 160 MW и топлинна мощност от 525 MW е, че леководните реактори под налягане представляват далеч по-малка заплаха в случай на авария поради много по-малката си мощност от обичайните ядрени динозаври, съществуващи досега. Могат да служат за производство на електричество, централно отопление, обезсоляване на вода и производство на водород за търговски цели.

 

Правителството на Кипър призова банките в страна да спазват санкциите на ЕС срещу московията, след като през април американските власти санкционираха няколко кипърски банки. В съобщението на официалния представител на правителството Константинос Летембиотис се посочва също, че в Кипър ще бъдат замразени активите на “лица, които помагат на руски олигарси да заобикалят санкциите”. 

Германските власти изгониха 20 руски дипломати ( или повече, не става ясно напълно окончателният брой). По същото време миналата година от Берлин бяха екстрадира 40 руски шпиони.  

Американският натиск стана причина московията да се лиши от услугите на регистрираната в Индия застрахователна компания Gatik Ship Management. Чрез нея заобикаляше санкциите за износ на руски петрол с помощта на 48 танкера. След санкционирането на техния застраховател тази врата в санкционния режим се затваря.  

Но най-големият външнополитически успех на путлеризма тепърва предстои. Страните от Г-7 обсъждат почти пълна забрана на износа си за московията. Идеята ще бъде сложна на масата в Хирошима идния май, когато Япония ще бъде домакин на срещата на седемте най-развити държави в света. https://www.japantimes.co.jp/news/2023/04/21/national/g7-russia-exports/

Но има утешителна награда за путлеризма: руzките спортисти дефилираха с руzкото знаме на игрите на страните от Боливарския алианс . “Голям пробив” в международната блокада, която последва по отношение на веенето на този трибагреник по спортни събития в света след агресията на рашизма срещу Украйна!

Във връзка с този латиноамерикански успех на путлеризма вижте две карти на света. Едната показва кой държави подкрепят Украйна, а другата – къде на планетата чешмяната вода става за пиене. Съвпадението е почти пълно.

България, уви, не попада в графата на (предполагаемо) цивилизованите развити страни, където може да се пие вода от чешмата и това някак си се връзва с факта, че има твърде много жадни за руzка пропаганда нашенци, желаещи да пият от неговите извори. 

17 мнения за “Най-новите “успехи” на путлеризма на международния фронт”

 1. Страхотно!
  Браво!
  Шапо!
  Само да добавя, че и на вътрешния фронт за рашистите “отнийде взорът надежда не види”. Следете изявите на сенатор Нараусова. Тя далеч не е сама в мекото си противопоставяне на безумните законодателни инициативи на кремъл. И то не от позицията на т.н. 6-та колона за които: пут.ин не е достатъчно пут.ин.
  Върлуватт последните издихания на извънсистемния терор, т.е., освен тесния кръг около ввХУЙЛО за които е валиден принципа: за приятелите всичко, за останалите Закон (сиреч едно непремерено действие, жест или дума гарантиращо “минималката” 5 години колония и нищо друго).
  Много мина, мъничко остана!
  Шалтер за Педерацията!

 2. Логично е Украйна да разпредели своята ядрена енергетика. И всички други държави го правят, и Франция, включително! Но все пак ядрената енергетика има основен недостатък, заради опасните отпадъци, опасната технология и източник на енергия. Но основното е , че ядрената енергетика има най-големи екологични и физически последици , защото де факто в ядрените реактори се извършва геноцид и холокост на уранови атоми и уранови ядра!!!!!!!!!!!!
  Които са трудно възстановими, засега. А и самите реактори са изключително големи топлинни замърсители и изискват големи количества вода за охладител, което също има големи екологично влияние!
  А за путлерастките шлЮЮЮхи в България е важно да крадат десетки милиарди, всяка година, чрез Лукойль, Турски потокь, Росатомь , Булгарьгазь, Булгарьтрансгазь, АЕЦь Козлодуй и Белене, НЕКь, ЕСО и БЕХь! Отделно са и другите путлерастки олигарси и техните колаборационистки ченгесарски, милЮЮЮционерски и фатмашки проZZт(итутк)и в задунайския Бандитустань, които общо крадат над 50% от БВП на НРБь!
  Одите на хуйло си , путлеристки паразитни БЛЯДове!

  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. CHAPEAU за картите г-н Инджев!
  И за текста, разбира се – перфектен както винаги!
  Право в десетката!

 4. Отчитайки факта, че почти всички мои познати софиянци пият вода отжчешмата, първо реших, че онези дето са ни наклеветили пред Репортери без граница, са ни наклеветили и за водата, но се сетих, че на много места в страната водата е варовити и не става за пиене. Както планинските ни райони са оазис на питейната чешмяна вода, така и в. “Стършел”, Дремджиев, някои водещи на “Скат” и “Дарик” са оазиси на свободната журналистика.
  Но като гледам къде сме на двете карти, се чудя кое е по-правилно да се каже “Водата не се пие благодарение на дванайсетгодишното управление на Борисов”, или “Пдкрепяме Украйна благодарение на двегодишното управление на Радев”?

 5. Г-н Инджев, 🤣🎯

  весеннее половодье в Киеве идет на убыль … уже вышли из самой высокой “красной” зоны – на юге хорошие новости будут …

 6. Третата световна война, на която сме съвременници, ми прилича на сцена, в която американската боа (която всички четирихилядници отписват със слюнка на уста (особено Вацев, за когото трябва да отделят осем хиляди еднократно, за да закрепи зъбното си здраве)) бавно се увива около руския (ядрен, а не Гена) крокодил, който се зъби предсмъртно. Срещата в Хирошима звучи като шега – почти 80 години след Малчугана, на масата сядат велики нации, разменили си Пърл Харбър и ядрени удари, но намерили начин за истински мир. Япония впрочем, наред с Австралия и Южна Корея, също е част от АУКУС боата, обградила азиатските мечка и дракон. Да поставиш Германия и Япония отново на военните релси, но този път на правилната страна, с Америка отпред, чрез война между Украйна и Русия и да очакваш пАбеда, не почива на юрдечески математически анализ, а на лудост. Лудост, подобна на Германия след Първата световна война – набили са ти шамарите 1989 г. (1918 г.) и около 20 години по късно през 2008 г. (1939 г.) почваш война/войни за реванш. Знаем как свърши това за Германия – четири окупационни зони. Шолц миналата година в Бундестага при обявяването на 100 милиарда военен бюджет приличаше на дете, на което са купили играта Wolfenstein и са му дали джойстика в ръката. Относно сърбите – щом в Германия може да има базата Рамщайн, а в Хирошима да се срещат Г-7, то при смяната на поколенията – 40 години след 1999, към 2039 г. очаквам среща на 40-те страни от НАТО в Белград, че е по средата между Хаваи и Владивосток – двете крайни точки Алианса. Победителят от Студената война, ще бъде победител и в Третата световна война. По аргумент от противното – представете си война между Тексас и южните щати, подкрепяни от Русия и Китай и Северните американски щати. Лелеяната от Вацев нова гражданска война не се сбъдва, за сметка на войната между 40 милионна Украйна срещу 150 милионна Русия е факт. Препоръчвам на автора и читателите youtube канала “1420” – млад руснак с риск за себе си провежда социология сред руското общество – тези на 65+ виждат нацисти, тези на до 20 им се иска да си живеят живота, а не да мрат по окопите, щото дядо им е изкуфял военолюбец. Пред(по)ложение – след преврата Пригожин става Президент и договаря репарациите, споделянето на контрола над ядрения арсенал и Алианса срещу китайската Ламя. Да видим дали като една руZка Ванга няма да позная, без да съм го споделял с Нешка РОБева. Както съюзниците са уважавали немските генерали, включително участвалите в отбраната на Берлин не от бункера, така и Запада ще уважи човека на терен – ЕС свали санкциите спрямо майка му – намигват му. Това са моите прогнози, останалото е ПохоТ на Мира.

 7. Седя си и си мисля за често цитираните думи на Айнщайн (ако не се лъжа), че не можеш няколко пъти да правиш едно и също, и да очакваш, че ще получиш различен резултат. Как да не може? Като пускаш топчето в рулетката, почти всеки път получаваш различен резултат… Дали пък затова оная процедура в парламента не се нарича неправилно “парламентарна рулетка”?
  Казвам това не за да се правя на по-умен от Айнщайн, а за да подчертая колко неправилни са обобщенията – било за руския народ, било за руските бежанци по морето, било за политиците ни…
  А защо точно сега го пиша?… Свърших виното, а ме мързи да слизам в мазето… Или много дълго гледах новините… Я по-добре да не обобщавам…

 8. Г-н Караиванов , извинете ме и вие и Айнщайн, но се сещам и за друго древногръцко правило – Панта рей!

 9. В София водата е годна за пиене. Началото е положено с рилския водопровод от инж. Иван Иванов, най-дълго управлявалия (но истински) кмет на града след Фандъка. В страната е факт, че не навсякъде става за пиене, но не защото е варовита, а поради други разнообразни замърсители. Всъщност аналогията със цивилизованите страни, които подкрепят Украйна и имат годна вода за пиене, може почти сигурно да се транслира локално на картата на България – градовете с що годе демократична общност с подкрепа на Украйна и годната вода за пиене сигурно биха съвпаднали отново.

 10. Георги Георгиев,

  в София след кметуването на гранитометния мвр-секретар, по времето на здраствуйтенашататяна, снегурачките и руските йолочки пред Св Неделя , след пребиването на протестираащи младежи зад сталинските колони на МС-то … днес в този евроатлантически оаZис на руССкий мир – възрожденска молитва за дъжд с хоругви и рапиди от руската церква насред столицата на превзетата ни държава

 11. Като усетиха дебелия се разпискаха за мир! Къде бяха преди година ??? Вееха руски байраци и георгиевски лентички , ZZZZZ си лепеха по автомобилите …. Крим бил дефакто не знам чий си … голям вой беше. А сега хуругви ще ми разнасят из София. Отговора ще чуят от ген. Милли.

 12. към dkaraivanov:

  От текста Ви не става ясно, какви са обобщенията за руските изверги, било в матушката им, било заселени у нас по заповед на ГРУ?

 13. … достигат до Москва/какво се знае за комплекса Гром-2
  ‘Сапсан’, обсег 300–500 км, отклонение от целта 0-2 м.
  Използвала ли е Украйна ОТРК Гром-2 на бойното поле?
  неизвестно
  – септ.2022, Залужни:”… серия успешни ракетни удари по военновъздушните бази на противника в Крим …(9-ти авг.)“
  – март 2023, Резников: „Всичко невъзможно е възможно в бъдеще… Украйна ще сюрпризира руските окупатори със ‘Сапсан’…това е много реалистичен шанс. Бих го нарекъл план”

 14. Към Похот на мира:

  Ха-ха, от снощи съм си приготвил чернова за публикация с такова заглавие…Така че ще Ви дублирам след малко.

 15. Към Иво Инджев:

  Здравейте, Иво. Кратко позоваване на “източника” ще ме зарадва и ми е напълно достатъчно 😀 – все пак каламбурите и лАфоризмите са солта на живота, Вие впрочем създавате и акроними :). Очаквам коментара Ви с интерес.

 16. След като искат България да бъде зона на мира, защо разни брадати примати от протеста са cе заметнали с руSSки знамена, веят руSSки хоругви и парцали с двуглави орли, защо допускат варварите от москалските блата на българска територия и им позволяват да придобиват огромни имоти у нас като резервата “Камчия” или този на Медведчук в Несебър ?! Черноморието ни се е превърнало в свърталище на международно издирвани военнопрестъпници, руSSки шпиони, наркотрафиканти, контрабандисти на оръжие и всякакви други криминални типове !

  Христо Грозев по БТВ за международен шпионски скандал, свързан с руSSкото рали “Силк рали” и огромният имот в Созопол на опасен руSSки шпионин от ГРУ, някакъв Булат Янборисов, имот, използван за шпионски цели.
  (от 9.30 мин)

  https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/hristo-grozev-rusija-me-obvinjava-che-sam-pomognal-na-zhurnalist-da-izbjaga-ot-stranata.html#

  https://mil.in.ua/en/news/silk-way-rally-turns-out-to-be-a-cover-for-russia-s-operations/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.