След хартиената се очертава и “швейцарска” коалиция на борците за референдуми срещу западното влияние у нас

Когато комунизмът в неговата класическа съветска форма колабира у нас по съветска заръка с цел оцеляването на неговите мутации носителите на заразата му взеха няколко завоя на кръговото движение на историята. 

Завиваха “плавно” чрез т.н. плавен преход към пазарна икономика, в рзултат на което трайно изостанахме от конкуренцията по този път.

Прегърнаха национализма като последното убежище на комунизма с цел да оцелее под добре позната традиционна форма, приспособена за реанимирането на бившия “интернационализъм”.

Загърбиха враждебното сталинистко отношение към “царска Русия” и го замениха с култ към всичко руско. Замениха съветския ни “национален празник” 9 септември със също толкова “българския” 3 март.

Взеха в свои ръце сътвореното имущество от милионите безправни другари и другарки, на които се обясняваше преди, че са стопани на произведеното от тях.

Монополизираха банковото дело в уж плуралистичната вече финансова сфера.

Запазиха си контрола над армията и службите.

Съхраниха си медийното влияние в достатъчна степен, за да го използват за всякакви подривни дейности срещу омразната им демокрация, позволила да има и медии, които не им се подчиняват.

Пред вероятността България да се присъедини към западните съюзи ЕС и НАТО издигнаха като бариера лозунга за неутралитет ( Варшавският договор умря и нямаше как да го възкресят). Впоследствие, когато се видя, че не могат да удържат този фронт, решиха да оглавят процеса по приемането ни в двата съюза. Казано с думите на видния между тях кукловод Любен Гоцев, БСП възприе римското правило да се присъединиш към по-силния, когато не можеш да го победиш. 

“ …разумът и днешната политическа обстановка у нас И В РУСИЯ ( курсивът мой-бел. ИИ) ме задължават да си спомня латинската мъдрост: “Като не можеш да ги победиш, стани техен партньор или съюзник”. Друг е въпросът, кога , при какви условия и на каква цена ще стане  това партньорство”. (“Задочни интервюта с Любен Гоцев”, изд. къща Международни отношения, София, 2005 г., стр. 52-53)

Матираният комунизъм мутира в борец за неутралитет и издигна лозунга “България-Швейцария на Балканите”. Нелепата претенция постепенно беше забравена, но отново изплува в дневния ред на борците за неутрализиране на прозападната ни ориентация.   

Новоизлюпените “швейцарци” се хванаха за швейцарския пример да се правят референдуми. След Трифонов и копейкин в този опит да се имитира швейцарската традиция и да се приложи на нашия балкански терен днес се включи и Нинова. Щяла да прави референдум срещу “джендър идеологията”, осведоми ни тя.

Намери си кауза извън рашистката, която пак да е свързана с московията, където специалната операция срещу измисления “джендър” може да се сравнява по своята ярост само с войната срещу Украйна, но и да изглежда приемлива не само за рашистите у нас.

Имаме си “хартиена коалиция”. На Запад се гласува с хартия, обосноваваха се нашите рашисти, които отказаха да признаят знайното на всеки Асан у нас, че машинното гласуване се наложи, за да се елиминира непознатият на Запад феномен да се пазаруват гласовете цели махали, “опаковани” в хартиена бюлетина.

В. “Стършел”:

 

 

 

 

 

Сега си имаме вече и тройна “швейцарска” коалиция. Обединява “швейцарците” у нас с това, че имат нужда да бъдат против нещо европейско и западно, което да изглежда…западно, швейцарско. 

Истинският референдум за или против Запада се състоя тук отдавна. Поне два милиона българи гласуваха с краката си, отправяйки се на Запад. Но за “швейцарците” у нас това не е достатъчно. Искат да бранят България от върховенството на парламента, от общоевропейската валута и от измисления ужас на “джендърите”. 

 

 

5 мнения за “След хартиената се очертава и “швейцарска” коалиция на борците за референдуми срещу западното влияние у нас”

 1. Тя е уплашена от група “джендъри”, които са й обадили: Дошли сме при теб Ниновице, да се разберем по мъжки.

 2. Правейки аналогии с израза “прусаците” на Балканите и “Швейцария” на Балканите и използвайки терминологията на четирихилядниците, може да бъде сътворен следният аргумент под формата на шега:
  – Кой би победил при война на “руснаци” срещу руснаци?
  – Отговор: “руснаците” със западни оръжия.

 3. А бе, що тея паразитни ПОПУЛИСТки рублоядски дермояди не кажат , че искат винаги да управляват с “референдуми” , ама както “референдумите” в Третия райх, СССРь , азиатските му РАБьспублики, “братските” Сирия (т)ИРАНь , Ирак , Венецуела, Куба и т.н. , и до “братска” КНДРь! Одите на хуйло ви в Хуйлостань, рублоядски ПОПУЛИСТки паразити!
  Аз пък предлагам отделен личен паразитен ПОПУЛИСТки “референдум” един за кУпейкинь, втори за учиндолската мумия и чалгарските му маймуни, и трети за вековните ПОПУЛИСТи от БКПь и кУрвела ниновНаЯ, като “референдумът” ще по въпроса – “”ЧемАдань-вАкзаль-Хуйлостань! Одите на хуйло ви!””
  Предлагам да започнем да събираме подписи! ВЕДНАГА !

 4. Блатните павиани в паника – според медийна група RBK в Камарата на представителите официално е внесена проекто-резолюция за условията на победата на Украйна във войната с Русия. Документът е представен в Конгреса, като се цитира Оксана Маркаровна, посланик на Украйна в САЩ.

  “Председателят на Хелзинкската комисия на САЩ, конгресмен Дж. Уилсън (R), съпредседателят на Комисията С. Коен (D), съпредседателят на Конгресния медиаторска група по Украйна М. Каптур (D) дадоха брифинг с участието на третия президент на Украйна Виктор Юшченко“, отбелязва Маркарова.

  Проектът потвърждава, че политиката на Вашингтон е насочена към победа на Украйна и възстановяване на международно признатите граници от 1991 г. Също и че “след победата трябва да осигурим интеграция на Украйна в НАТО и др. евроатлантически институции”.

  САЩ, съюзниците и партньорите им ще гарантират:
  – Русия да плати репарации на Украйна;
  – съдействие на световната общност за възстановяването на Украйна;
  – привличане на ръководството на руZия под отговорност за агресията;
  – справедливост за жертвите на престъпленията на РФ по време на нейното нахлуване в Украйна.

  Мирише ми на безплатен руZки нефт, газ, уран и пр. идните 50 г. и отгоре.

 5. Господин Инджев, само да Ви допълня! Антихристите комундели взеха и още един завой към яхване на църквата, този “опиум за народа”! Не им беше трудно – по-голямата част от поповете бяха техни платени слуги!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.