Руско-турската дружба вече е скрепена с руzки ядрен печат

Имаме новина от седмицата, свързана с вековната руско-турска дружба, за която съм писал не веднъж в блога и в книгите си, позовавайки се на историческите факти.

Ердоган и Путлер отдавна скрепиха руско-турската вековна дружба, чийто апотеоз е спасяването на султан Махмуд II от Николай I .

В наши дни символ на тази дружба между най-ислямзираната европейска (?) столица, каквато е Москва и претендиращата за лидерство в ислямския свят Анкара стана откриванeто на най-голямата джамия в Европа от автократичните аркадаши Путин и Ердоган. По официални данни на московската милиция във Великденските празници в столичните църкви са участвали 600 000 души, а Рамазан Байрям е събрал повече от 400 000 мюсюлмани. Увеличението при мюсюлманите е в пъти само за няколко години. 

А и демонстрацията на турския еничарски оркестър, който изпълни “Катюша” на Червения площад през 2017 г., също си я биваше.

 

 

 

 

Разиграха двамата заедно и епизода с руските противовъздушни системи, които автократът Ердоган купи от военнопрестъпника Путин, чието завоевание в Крим турският президент не признава по…исторически причини. Османците са владели полуострова доста преди московците, а Ердо обича да се представя като възкресител на османското имперско величие- точно както Путлер и неговата мания да оседлава “руския свят” като наследник на императори и генерални секретари. 

Дойде ред и на ядреното подпечатване на историческата руска-турска дружба с централата в Акую, която беше захранена с руско ядрено гориво. Това стана нов връх в дружбата между двете бивши евразийски империи, воювали през вековете за надмощие над народи и територии, които си оспорвали.

НА СНИМКАТА: Единият болен, другият в ужас от възможен атентат при пътувне в чужбина-ето защо двамата си общуваха виртуално по случай подпечатването на дружбата им с ядрен руски печат. Българските рашисти гледат ревниво новия връх в руско-турската дружба.

 

 

 

 

Такъв е случаят с нашата България, която празнува като свой национален празник края на едно тяхно временно скарване. Наистина имаме нужда от Възраждане – обратното на агресивното израждане на големия вековен стремеж на българите за повече Европа в България.  

11 мнения за “Руско-турската дружба вече е скрепена с руzки ядрен печат”

 1. Отново сме прецакани.
  Преди Германия можеше да прекарва газопроводи, а ние не. Сега Турция може да строи атомни електроцентрали, а ние пак не. Дори Украйна е на път да се отърси от руските гниди, а ние дори тогава надали. Доскоро си мислех, че с разгрома (разпадането, демократизацията) на РФ нашите рашисти ще изгубят почва под краката си, и тогава ни чака такъв живот… Но все повече се страхувам, че дори тогава те никъде няма да се дянат, а ще продължат да тровят атмосферата (и политическия живот, което е по-лошото) с някоя поредна простотия и озлобена носталгия по матушката…

 2. турската централа не само е с кацапско ядрено гориво, но е и 99% капиталова собственост на педерацията. затова пък е спазарена за 20 милиарда долара, които аркадашите ще плащат на УКРАЙНА като част от репарациите, които рашистите ще дължат и изплащат за гнусния си гяволък поне до 22 век. така че “всяко зло- за добро!”
  / жалко, че заради нашите гъзолизци-русофилистици, ВЕЧЕ ПЛАТИХМЕ двата старомодни ядрени реактора по 1000 МВ, подмладяващи се чрез ръждясване в БЕЛЕНЕ. а можехме да ги плащаме и ние на УКРАЙНА, което щеше да е поне малка утеха за простотиите ни! /
  – за сведение: рашисткият реактор №1, пуснат в турция /ще бъдат общо четири/, не е като нашите беленски бракми, а е 1200 МВ мощност. точно с такива е и атомната централа, работеща отскоро в беларус.
  – припомняне: в този високоуважаван блог продуцирах идеята двата беленски реактора да се превърнат в паметник на човешката глупост или както там му бъде оформено името. струват милиарди, но ще стоят вертикално позиционирани /иначе, те работят хоризонтално/ и ще бъдат българската УНИКАЛНА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ. подозирам, че като паметник, ще стане гинес-рекордьор като най-скъпия паметник в света. определено ще се получат немалки ползи за българия!

 3. Г-н Инджев,

  България празнува като свой национален празник едно тяхно тайно спазаряване на български територии – за да не получим автономия по мирен път, защото на русия й трябва война след кримското поражение, за да има стъпка на Балканите – затова т.нар. граф игнатиев обещава Македония, Беломорска Тракия и Южните Родопи да останат на султана и “освободителната” армия не стъпва там , а българите не стъпват на Берлинския конгрес – даже не празнуваме учредяването на Българско княжество на 1/4 от бълг. землище – ПОДАРЪКЪТ за деня на ко(ро)нясването на цар “освободител” са ИЗЛЪГАНИТЕ с игнатиевата санстефанска карта БЪЛГАРИ – НИЕ сме възпроизвеждащият се военен трофей от предпоследната руско-турска война до днес – празнуваме, че сме военен трофей, както след1944 празнувахме, че пак сме окупирани от братушките, та до днес сме руска оМОЧАна територия на роби, предатели, байганьовци и андрешковци …

 4. По-точно е руско-(нео)османистка “дружба” , и конкретно путинско-ердоганска ,лична, “дружба”.
  А само преди няколко години се сблъскаха империалистически в Сирия, Либия и на други територии. А и все още не са си поделили Сирия, още повече и с по-старият си вековен, верски и ислямистки империалистически съперник – (т)ИРАНь.
  А бай ЕрдоганЮ иска да развива и ядрена оръжейна програма, и затова иска да я прикрива зад фасадата на ядрената енергетика.
  И това е една от причините да не получи лесно западни ядрени технологии, а това не е проблем за Путлер, още повече , че така ще контролира ядрената енергетика на бай султань Ердогань, който ще е много зависим от него.

 5. Момента, в който руската империя спасява османската империя е повратен в разбирането на загрижеността на русия към поробеното православно население на балканския полуостров. Де факто султана се явява васал на руския император, но от това не последва никаква свобода за българите и другите другите християнски народи на балканите.
  Русия преследва собствените си имперски цели, които предизвикват и кримската война

 6. Бившата колежка на Емил Кошлуков в тв “Атака”, на която ген. директорът на БНТ е поверил да води “Говори сега”, днес представи ИТН, партията на Чалгаря, имитиращ каменното лице на комика Бъстър Кийтън, косматото му шимпанзе Тошко и останалите ганьовци като “интелектуалните аристократи” на българския парламент 🙂 🙂 : )
  Водещата похвали “аристократа” Тошко за сговорчивостта на чалгарите в сегашния парламент, а той веднага използва възможността да оплюе ПП-ДБ пред камерите, че “след като нанесли огромни вреди на България, сега се държали като малко дете, което си искало близалката”, а те, от ИТН, били “нещо различно”, уникално?! Тошко се оплака, че чалгарите – “аристократи” били само зрители в този парламент, никой не ги канел за разговори, нямали никакви контакти с останалите парламентарни групи. 🙂 Категорично искали третия мандат, защото били свалили едно вредно за България редовно правителство…Продажни наглеци !

 7. sms 💙💛
  29.04.2023 в 19:57

  Поздравявам Ви за неуморния ентусиазъм и стоицизъм, с които
  редовно правите перфектни словесни дисекции на всички хибридни пропагандони, впили се като пиявици в нашите “свободни” и “независими” (аха, аха, вервайте) медии.

  https://youtu.be/vkB-fujq5ag

 8. Към
  sms 💙💛
  29.04.2023 в 19:57:
  Всички чалгарски маймуни са “аристократични” , и водещата маймунска вещица и шлюхналистка – тоже!
  За куРВшлуковь, няма какво да говорим той е назначен престъпен шмекер , който дори не знае дали е само шутналист или е журналиститутка!
  И да гнусните чалгарски маймуни не искаха да направят правителство 4 пъти, предизвикаха 6 избори ! И сега тоя проZZт(итуращ)ь плазмодий – тошкУ , комплексиран детински маломерен селяндурски слуга , с безкрайно примитивно его е тръгнал да иска “мандат”?!?
  Това е сигурно проява на инфантилната му чалгарска шизофрения! Защото само заради чалгарската шайка на учиндолската мумия изгубихме над 500 милиона за извънредни избори! И сега той и чалгарите му трябва да ги връщат на всички бедни българи, и то поне в троен размер – около 2 милиарда! Заедно с ТЪПькачите им от мутренското мафиотско задкулисие , което ги клати през последните над 20 години, и сегашните им ортаци от хартиената шайка- ГЕРБь,БКПь и ДПСь!
  Отделно има десетки милиарди загуби от служебните правителства на реZZиЛдентът лумПен гадень !
  И ако бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ не бяха им дали купени гласове, то сега тошкУ маймунарски щеше да си седи в чалгарската дупка, а не да иска “мандати” , които дори неговите сводници никога няма да му дадат, защото знаят колко струват и какво представляват!

 9. @ Българин и RICOшетниковь,
  Вдъхновяващо е, че споделяте чувствата ми към “энтелектуалните аристократи” в парламента ни 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.