Кой е виновен за взрива край джипа на Гешев? Изберете българското

ОБНОВЕНА в 14:15 ч.

Три неща, които отбелязах, че до момента на писането на статията ми не са се случили, междувременно станаха факт часове след публикацията ми:

Борисов проговори ( каза, че атентатът е лошо нещо).

Нова телевизия потвърди хипотезата ми, че децата на Гешев не са били в колата му (нищо, че Блъсковият “Труд” патетично изрази позиция, че атентатът бил срещу Гешев и семейството му).

копейкин буквално се съобрази с ироничната ми бележка и поправи пропуска си: обвини все пак американското посолство за атентата!

————————————————————————————————————–

Не ми е хрумвало да си водя статистика на колко атентати съм бил свидетел за 4 години като кореспондент в Ливан в периода, когато самата дума Ливан беше синоним на атентат. Вероятно мога да кандидатствам за  “Български свидетел номер едно на атентати”.

НА СНИМКАТА: Авторът в американската база в Бейрут няколко дни преди тя да бъде взривена с камион, натъпкан с експлозив, шофиран от самоубиец

 

 

 

 

 

Това, разбира се, не ме прави специалист. Слушам и гледам обаче специалистите, някои от тях набедени за такива, които коментират взрива край бронирания автомобил на главния прокурор Иван Гешев. Установявам някои странности в тяхното говорене.   

 

Всички, без изключение, вкупом твърдят, че не е имало нищо подобно в България и се “сещат” само за убийството на бившия премиер Андрей Луканов. То обаче се различава със самия факт, че беше убийство, а не опит за такова. Беше също така извършено с огнестрелно оръжие, както повечето атентати в посткомунистическа България.

Също с огнестрелно оръжие и също успешен беше атентатът срещу банкера Емил Кюлев на 26 октомври 2005 г. Съветникът на президента Първанов, определян като най-богатия българин по онова време, беше застрелян в автомобила си посред бял ден не къде да е, а на бул. “България”. Общото между случая с Гешев и този, освен в значимостта на двете фигури, е в обстоятелството, че извършителите са били отлично осведомени за маршрута на придвижване на двамата. 

Нещо повече, Кюлев намери смъртта си в отсечка от булеварда, който е правителствено трасе по пътя към резиденцията в Бояна ( дом на президента, с когото Кюлев е имал предната нощ дълъг разговор в кабинета му, по данни на източници, цитирани от мен в книгата ми “Президент на РъБъ”). Точно тази отсечка е била извън обсега на камерите. Кой ли в държавата е имал такава информация?

Още един пропуск (ми) прави впечатление при аналогиите. Никой не припомни взривяването на бронирания мерцедес на Иван Тодоров-Доктора на 18 април 2003 г. на главния столичен булевард “Цариградско шосе”. Той оцеля по чудо, за да загине при следващото покушение, извършено с така успешното при такива атентати огнестрелно оръжие. 

Продължавам с “пропуските” в припомнянето.

На 28 декември 2002 г. беше застрелян с десет куршума, включително и с един “контролен” в главата, на улица в София близо до дома му прокурорът Николай Колев. Беше главен прокурор на въоръжените сили. Смяташе се за най-близкия сътрудник на главния прокурор Филчев ( за чието издигане и избиране на поста е имал ключова роля), обърнал се обаче срещу него като най-острия му критик.

Всичките 4 атентата, които днешните коментатори дружно пропускат да припомнят независимо от аналогиите, се случват по времето на главния секретар на МВР Бойко Борисов.

Същият мълчи втори ден. Нима няма какво да каже? Или просто предпочита да не напомня за своята биография на главен полицай, белязана от серия от атентати без извършителите и поръчителите на нито един от тях да е разкрит до днес?

За сметка на това сред първите реакции сега видяхме яростно изявление на партията на копейкин със заклеймявания на виновниците, което поставя в интересен контекст хипотезата за ръката на Москва, каквито внушения направиха моментално желаещите да представят Гешев като герой в борбата срещу руското влияние, особено след изявлението му, че би арестувал Путин в случай, че се появи в България. 

Можете ли да си представите как копейките ще заклеймят рублите – явно не допускат нищо подобно. Но пък и те пропуснаха “нещо”: можеха за пореден път да обвинят американското посолство от своя въображаем връх на осведомеността какво става на “Козяк”. Но да не подсказвам, не е късно копейките да се коригират в “правилната” посока.  

В интерес на истината, колкото и да им се иска на клакьорите на тезата какъв борец срещу рашизма вече е Гешев, почеркът на престъплението не говори за ръката на Москва, която предпочита да трови своите врагове по света. Освен в едно отношение: серията от провали на руските убийци при опитите да бъдат отровени сем. Скрипал във Великобритания и сем. Гебреви у нас си е руски патент в наши дни. Това обаче не доказва руска роля и при този неуспешен атентат.

“Руската връзка” практически беше изключена тази сутрин от съобщението на прокурор Борислав Сарафов, според което срещу кортежа на Гешев е било използвано самоделно устройство. Едва ли пратеници на Путлер биха си сглобявали с подръчни средства бомба с някакви си 3 кг. тротилов еквивалент ( за сравнение прокурорът Джовани Фалконе беше убит в Италия с един тон тротилов еквивалент). Както веднъж самият Путлер подхвърли язвително при един от неуспехите на неговите убийци “ ако искахме да убиваме, щяхме да успеем”.

В този смисъл вече може да се каже по дедуктивния метод на Шерлок Холмс, че първата версия, поднесена косвено моментално с припомнянето, че Гешев е обещал арестуването на Путин, може да се смята за отпаднала. 

Изберете българското!

Остават другите две хипотези: опит за убийство по поръчка на (богати) врагове на Гешев или инсценировка в полза на главния прокурор, който се изявява като активен политически играч без да признава, че има политически амбиции, но определено има амбицията да победи на политическия фронт своите дългогодишни критици. 

Е, има и трета, най-абсурдната, че онези, които са срещу Гешев у нас не са усепли да го свалят и затова опитали да го убият. Озвучи я тази сутрин Сийка Милев, говорителката на Гешев. С един бутон иската да убият един(!) човек, каза тя буквално. Пропусна да включи в списъка на потенциално застрашените децата на Гешев.

Гешев може да бъде обвиняван (основателно) за много неща, но не и в липса на решителност, когато гони целта си. Да припомня, че хората му нахлуха по негово нареждане в главната квартира на главнокомандващия. Какво ли ще реши този път?

Единственото му изявление до момента е цитат в “агенция” ПИК, на чиито обаждания явно отговаря екслузивно. “Агентите” го цитираха да казва още вчера веднага след взрива, че е добре, но се страхува за децата си, които са се изплашили много, т.е. били са в колата.

Това е твърде съществен елемент от главоблъсканицата, за да го пропусна. Защото присъствието на децата му практически изключва вероятността сам да си е организирал “самовзривяване”.  

Днес имаме интересно развитие по въпроса. Прокурорът Сарафов отказа да потвърди пред журналисти тази сутрин, че децата на Гешев за били в автомобила…

Многоточие (както сте забелязали).

 

32 мнения за “Кой е виновен за взрива край джипа на Гешев? Изберете българското”

 1. Ох, отдъхнах си. Надявах се, че г-н Инджев ще се сети за децата, но друго си е, когато го прочетеш.
  По принцип всичко е възможно, но според мен, освен децата, Гешев има още едно “алиби” – големият риск да бъде разкрита инсценировката (поне няколко души трябва да са посветени) не оправдава съмнителните плюсове от героизацията му.

 2. Кой е виновен за взрива край джипа на Гешев?
  Виновно е предстоящото включване в списъкът Магнитски на Гешев.
  Докато Конгресът на САЩ се двоумеше, Гешев сам се набута между шамарите!
  Като заяви, че Цветан Василев, за целта, бил подкупил Конгреса.
  Ами ако работите ставаха така, фашиста Путлер да беше подкупил Конгресът на САЩ.

 3. Факт е, че се изписаха много глупости в кафявите медии
  Имало ранен, нямало ранен
  Имало военен дрон – как разбраха, че е военен и май нямало дрон?
  Бил с децата си, ама не бил с децата си.
  Бил си сменил колата и за това оцелял! Ами в колата в която е трябвало да бъде, колко не са оцелели?
  3 кг тротил а дърветата около взрива нищо им няма и добре че разкопаха с лопатката за да си личи, къде е била случката.
  ама да са копали повече, че Сарафов каза 3 метра в диаметър и 40 см в дълбочина, а на мястото гледаме купчинка пръст.
  За мен въпроса е само един – дали е искал да се прави на герой или има важни неща тези дни, които трябва да бъдат зачеркнати от медиите за да не се забележат?

 4. Кортежът на главния прокурор Иван Гешев е претърпял инцидент, съобщават Нова тв и БНТ. Той е станал на пътя София – Самоков
  По неофициална информация е имало сигнал за поставено взривно устройство в кола от кортежа, съобщават още от Нова.
  Пострадал бил един служител на НСО. После май тази част от общата картина избледня и отпадна.
  По информация на Нова тв е имало сигнал за поставено взривно устройство на пътя, откъдето е трябвало да мине кортежът.
  Според БНТ пък е избухнал взрив, но не е ясно дали става дума за бомба или за нещо друго.
  Последваха изявления на експерти и на шефът на следствието, той и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов.
  В Пик – че къде другаде, – се появи кратко изречение от самия Гешев: „Добре съм. За децата ме е страх!“

  Първомайският следобед от тих и кротък изведнъж се нажежи. Терористичен акт срещу главния прокурор (по Сарафов) не е шега работа. Някой друг доля олово: От Андрей Луканов насам не е имало подобно посегателство.

  Вярно, не е имало. А и Луканов бе вече бивш и там се говореше за големи икономически интереси, руски връзки и пр.

  В случая с Гешев все още не, но съвсем скоро очаквайте „руска следа“. Тя чудесно ще пасне на завършилото му и обвито в мистерия посещение в Украйна. Забележете: с брониран джип.
  Този брониран джип играе роля и в сегашната история с взрива.

  Не подценявам нещата – опазил ме Бог. Но знам, че като журналист съм длъжен да анализирам с особено внимание подобни ситуации, защото нерядко те се замърсяват умишлено от хора, които имат интерес от това.

  Затова да караме поред.

  Най-впечатляващата версия, която изтъкват медиите, най-близки до сърцето на Гешев и прокуратурата е, че някой вътрешен човек, разбирай служител на НСО, е издал информацията, че Гешев в последния момент се е отказал от пътуване в Турция и е поел по пътя към Самоков.

  Веднага възниква въпрос: Ако „къртицата“ е била толкова близо до главния прокурор и е знаела нещо, което знаят няколко човека, как така не е знаела, че той пътува с брониран джип? И че този брониран джип не може да бъде взривен с устройството, което се предполага, че е задействано по маршрута? Защото няма дори счупено стъкло, а сачми в крайпътни дървета. Те наистина са опасни, но ако бъдат взривени в градска част, където има много хора, на спирка, в метрото и прочие. Не трябва човек да е сапьор, за да знае това.

  След това: Откъде две телевизии са научили за инцидента? ОТ прокуратурата? От МВР? Ако това са източниците, защо информацията не е до всички медии, а само до тези две?

  Продължаваме. „Имало сигнал за поставено взривно устройство“… Сигнал до кого? Ако е до НСО, защо превеждат Гешев по този път и това място? Това звучи като слабо място в набързо „събрана“ версия. Освен ако медиите не са се объркали или измислили.

  Ако все пак е имало сигнал, защо не е променен маршрута, не е отцепен района предварително? И въобще защо не е отменено пътуването? Че и със семейството на Гешев?

  Извинявайте, но звучи несериозно.

  Имало взрив, но не е ясно дали от бомба или от нещо друго…
  Защо въобще се съобщава на медии – две или няколко, за нещо, за което не е ясно нищо.

  След това: движил се в кортеж. Иван Гешев се придвижва с кортеж от коли на НСО, някой от служителите на НСО е „къртица“, а устройството/бомбата гръмва отстрани на пътя. Вдигнал се пламък на високо, изровена е дупка 30-40 сантиметра, а диаметърът на ямата е около 2-3 метра. Хора от армията, с които разговарях, смятат, че става дума за взрив, който да е ефектен и да впечатлява.

  Малко отклонение: Бронираните джипове са конструирани така, че да осигуряват сигурност срещу взривове на ръчни гранати и дори на противотанкова мина с 6 кг тротил. Страничната част на джипа издържа взрив с взривна мощност 120 кг тротил от разстояние 4 метра. Дебелината на бронираните плочи, използвани по стандарта VR10 е минимум 18 мм. Но дори джип със защита стандарт VR8 е непробиваем от ръчни гранати и гранатомет.

  Има и друго: след като Гешев е променил плановете си и не е заминал за Турция, а в друга посока, дори най-добре обучени терористи трудно биха се организирали за толкова кратко време. Никой професионалист не действа по такъв начин. Тези неща и още много други са ясно описани в инструкциите за безопасност и противодействие на терористични действия на британската служба САС (Сили за специални операции). Достъпни са за всеки, който има интерес да научи повече по темата.

  Две седмици Иван Гешев привлича вниманието с гръмки твърдения за заплахи срещу него, за организиране на преврати, покушения и прочие. Във всички сюжети главно действащо лице/жертва е самият той. Малцина обаче му повярваха. Затова е много вероятно някой да е решил да премине към действие “под чужд флаг”, както се изразяват шпионите. Прави се нещо, което да бъде приписано на други хора, организации, кръгове.

  Дори повърхностен анализ на възможностите на лицата, които той изброи като негови врагове, показва, че те не са в състояние да организират подобен атентат, покушение – както искате го наречете. Техните възможности са силно преувеличени умишлено, за да ни убеди прокуратурата, че срещу нейния началник са изправени някакви гигантски структури. Нищо подобно.

  И тук идва ред на „руската следа“. Гешев отива в Украйна. До нас достига информация, че той е споделил с Киев каква величава битка води с руските тайни служби.
  Номерът можеше и да мине, но само ако украинците не знаеха, че Руски/Турски поток бе построен от Бойко Борисов за рекордно кратки срокове под натиск от Москва, за да се избегне транзитирането през украинска територия и Путин да издаде заповедта за нахлуването в Украйна на 24 февруари 2022 г. Гешев не е предприел нищо, за да разследва причините Борисов да дари такъв обект на Кремъл на стойност около 3 милиарда лева.

  Българската прокуратура мълча дълго време и не направи нещо, за да разкрие агентите на ГРУ (руското военно разузнаване) в България, където е възможно те да са участвали във взривяването на оръжейни складове и опита да убийство чрез отравяне на бизнесмена Гебрев, сина му и един от директорите на негов завод.

  Кучето е заровено другаде. ГЕРБ и ПП-ДБ са на път да се споразумеят за промени в Конституцията и законодателството с цел контрол върху действията на главния прокурор. Това на Гешев му звучи като траурния марш на Шопен от сонатата в си-бемол минор…

  Той опитва да се спасява и изпраща сигнали до кукловодите в задкулисието, че знае много за тях и трябва да го спасяват, а не да го включват в сделки. В този момент той се превръща в голяма опасност за играчите в сянка. И като се замисли човек за тези неща, не е трудно да му светне в главата кой има влияние и в НСО, и в други служби и може да получава информация, известна на няколко души?

  Теория на конспирацията, ше наскачат дежурни мастити експерти, обвързани с политически и олигархични кръгове. Този път ще са прави – конспирация е.

  Преди време имахме истинска служба БОП, която разкри и обезвреди заложените взривове срещу Бойко Борисов в Плевен. Има присъди по това дело. Същите хора разкриха и укрити оръжия до резиденция „Бояна“. По времето на ГЕРБ всички тези служители бяха изгонени, а на тяхно място се назначиха съмнителни типове, които освен че са зависими, са и абсолютни некадърници.

  Припомням това, защото ако в службите и прокуратурата имаше професионалисти на ниво, такава организация като взрива край кортежа на Гешев, щеше да е следена и обезвредена навреме. Освен ако не са замесени фактори, които дирижират от високо ниво.

  Преди време италианският мафиот Томазо Бускета заяви в едно интервю от затвора: “Вече не убиваме магистрати, твърде опасно е. Купуваме ги.

  Може би за някои кръгове и лица е станало твърде опасно.

  И нека медии и анализатори не търсят прилики със съдия-следовател Джовани Фалконе, който бе взривен с цял тон тротилов еквивалент на магистрала А29 между Палермо и международното летище през 1992 г. Фалконе все пак е доказан борец срещу корупцията и мафията. Гешев много би се радвал да го сравнят с големия сицилианец, защото има полза от това. В момента столът му се клати и има нужда от ореол. Спешна нужда.

  Много хора не вярват в историята с атентата, защото не вярват на прокуратурата, не вярват и на Иван Гешев. Взривено е общественото доверие, ако позволите да се изразя по този начин.

  Общо взето намирисва на мелодрама. Или на затваряне на устата. И в двата случая сюжетът е задкулисен и недобре сглобен.

  Огнян Стефанов

 5. В интернет не съм срещал снимка на кола с повреди вследствие на взрив. Не очаквам да е публикувана въобще такава. А това е първото, което се прави. 1 кола да катастрофира, я снимат. Хайде, не нам. Номерца от селски вечеринки.

 6. Ако Демерджиев се включи сега в глупостите на каскета, ще се орезили окончателно.

 7. SHERLOK HOLMS– porachitel PUTLER. Kasketa obeshta da go arestuva….shef na grupata izpalniteli MUTROfanova …..izpalniteli KASOPISHKOV i zdurnalis bradat blogar–vzel interviu ot MUTROfanova…….oxranitel(iatak) PIOTAR VOLGIN

 8. А дали въобще взривът е избухнал точно по времето на воаяжа на геЙшевь???
  Кой, КОЙ може да го потвърди?
  ОПГь-прокурВатурата(геЙшевьтурата) му?
  ОПГь-“следствието”, което му е ТОТАЛитарНО подчинено , също както и геЙшевьтурата му?
  ОПГь-УБО , същото?
  ОПГь-милицията, същото ?
  Както и другите казионни ОПГь-та, начело с ОПГь-ДанСь, същото?
  Докато не го потвърди съюзническа служба , ниКОЙ не може да “повЕрва” на туземните подлоги на мутренската шайка, начело с бокоТИКВАТА, шайката му ГЕРБь, дИбильян прасееФскиЙ и етномултаците му ДПСь, или кукловодите им от ченгесарската библиотекарско-сарайска шайка и мутрите им!!!!!
  Атентатите с бомби са рядкост , и затова се правят с огромноюи количества взрив , за да постигнат желания “ефект”! Като бомбите срещу прокурорите Фалконе, Борселино, или атентата срещу Рафик Харири! Един тон, най-малко!
  Дори опитите за атентатите срещу Трактора бяха с едно най-обикновено и сигурно РПГ, а не със самоделки, и то без контактен взривател! Дори дроновете на ВСУ са по-сигурни от туземните инсценирани самоделки!
  А и геЙшевь реално не води съдебни дела срещу никой, така че той е най-“невинният” прокуроринь на света , макар и с безкрайна чиновническа власть и без никакви задължения, срещу това!
  Единственото оптимално решение е въобще да се махне поста на директорски генсекь на прокурВатурата , и така да се поправи , поне малко , коМУнституция от времето на Луканов!

 9. За протокола да уточним. Колко внесени в съда обвинителни акта има Главният Каскет на Републико наша, здравей в битноста МУ на прокурор-0(зеро).
  Наскоро приключих спомените на личният фотограф на хитлер-Хофман. Единственият който в третият райх е бил на “ти” с фюрера. Там има интересни нещица около (авто)атентата срещу ах при възпоменание на годишнита от 9-то ноемврийската революция 1923г., по-известна в историята кат мюнхенския бирен пуч. “Разминаванията” и в двата казуса са 1:1. Сал таам дечица липсват. То и тука има, тука няма, е така, май?
  И накрая да попитам: Срещу кого протестират редовите прокурори.
  Обобщено. Аман от калпави юнаклъци.
  Кой разбрал-разбрал.

 10. Тези “новини” за кьорфишека с Гешев винаги заглушават нещо друго, което се случва подмолно. На някоя знакова мутра и се разминава срещата със закона или някоя заменка / продажба на общинска собственост бива предвижена.
  Там трябва също да се погледна – може да не са свързани новините но винаги се чакат такива моменти, когато обществото гледа в друга страна…

 11. П.П. Допълвам само , че от среди в парлаМЕНТА излезе информацията, че пЕрвият “законопроекть” предложен от кУпейкинь и ИZZраждане е в полза на “русофобЪТь” геЙшевь!
  Защо ли точно кУпейкинь ще внася законопроекти в ПОЛЗА на геЙшевь, и то точно първият?
  Ето само този ФАКТ показва ЗАВИСИМОСТИТЕ на кУпейкинь от всичките му ТЪПькачи, един от които е и геЙшевь , включително!
  Така че няма как да “повЕрваме” дори на ЕДНА дума, една буква от геЙшевь и кУпейкинь, и на задкулисните им сводници!
  Одите на донь байХУЙаньЮ БанкянскиЙ, одите на хуйло си!
  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 12. Покойният проф. Петканов разработи стратегия за борба с организираната престъпност – бандитите да се гърмят помежду си и тя все още се прилага с някои успехи.

 13. Напълно е възможно атентата да е изненада за Гешев, но само толкова, колкото беше изненада и за Доган.
  Статуквото, което дърпа конците и на Гешев и на Боко има друга цел а куклите си играят театъра.
  Просто този път методичките не са били добре подготвени и кафявите малко се поизхвърлиха.
  Така де, не са им дали подробности достатъчно бързо, че да се подготвят адекватно.
  А както знаем какво е положението с менталния им капацитет това беше напълно предсказуемо.

 14. Мда, вчера късния следобед случайно погледа ми спря на българска ТВ….. напрегнати задъхани репортери, апокалиптични малоумни приказки по студията….. отделих няколко часа и хронологично проследих информацията, развитието на поднасяните подробности и взаимно изключващи се твърдения. прегледах бурята в социалните медии и вечерта казах: “сапунисват ни”. Днес около обед пак погледнах развитието на поднасяната информация и заявявам: “Къпят ни”! Имам си някакво военно образование, но знанията по физика са достатъчни да се смее човек на дебилните приказки на “генерали”, висши функционери в силовите структури… за Сарафов въобще не споменавам, той е извън всяка класация на лъжци и измамници, не вярвам да е неграмотен, но приказва като такъв.
  Взрив на банкет с обратен на пътя наклон бил “насочен”. 3 кг ТНТ а изхвърлена прост колкото една къртичина. 4-5 м пламък, но дори листата на близкия храст не са ошмулени. Снимка на поразено дърво от проектил, но наоколо не се виждат подобни дървета в посока на блиндираната кола. Колата си е заминала по живо по здраво, но атентата бил да убива…. Имало втори заложен взрив по другия маршрут, нямало втора бомба. Каквото и да се е случило… подаваната информация е вярна само с датата на случката.
  Следващите дни още смешки ще има по темата.
  подпис: Русия е проказата на планетата Земя

 15. ЛИПСАТА НА СЪЧУВСТВИЕ към Гешев е резултат от колосалното разминаване между прокурорската каста и гражданите.
  Огнян Стефанов

  https://frognews.bg/novini/lipsata-sachuvstvie-kam-geshev-strashno-vzriva-shte-bade-razkrito-prestaplenieto-skoro.html

  Въпросите около покушението срещу Гешев и СМЕШНОТО СРАВНЕНИЕ с Фалконе

  Работата на Фалконе като италиански прокурор изпраща в затвора над 300 мафиоти, а
  главният прокурор Иван Гешев, за разлика от италианския си колега, не е вкарал нито един мафиот в затвора!

  https://frognews.bg/novini/vaprosite-okolo-pokushenieto-sreshtu-geshev-smeshnoto-sravnenie-falkone.html

 16. много ме разочарова огнян стефанов с “анализа” си на ситуацията.мислех, че умее повече…
  в този форум как пък няма един колекционер!!!
  писал съм тук по въпроса, но всуе. вървят си едни инертни клишета и се пропуска главното.
  когато писах, че днешните промени в пейзажа на българия започнаха, да, с “отровното трио”, финансирано ОТКРОВЕНО, ЧЕ ЧАК ОЧЕВАДНО от черепа – заради неговия личен интерес, хайде да съм великодушен – последва тишина.
  когато писах тук, че фалита на КТБ, глобално, е голям стратегически успех за и без друго вечно спящата нашенска реалност – защото това беше банката на ГРУ в българия / “вземи парите на бандита и после може дори да не го гръмваш” /, каква беше реакцията? песнопения за цветан василев…
  когато ви напомнях, че за 33 години “послесоц” НИКОЙ НИКОГО НЕ НАКАЗА за избития елит на нацията през 1944/45 г.- едни “никакви 30 000 българи” – пак тишина.
  когато попитах тук кой, един единствен поне човек, прояви КУРАЖ, ЛИЧНА СМЕЛОСТ, вършейки си работата, която го храни и през последните, “постсоц” години, поне веднъж е посегнал на ОТКРАДНАТОТО / не на крадеца дори/, някой да се сети за ГЕШЕВ? не, тишина.
  въобще ви е минавало по периферията, че ГЕШЕВ КОНФИСКУВА АРХЕОЛОГИЧНАТА КОЛЕКЦИЯ НА черепа. колекцията, първо, е уникална, което означава БЕЗЦЕННА. второ – в измерение на тръжните възможности, тя може да се осребри и за милиард долара. спокойно, казвам: може! никой не продава такива съкровища на куп! всичките телодвижения и движения на портмонето на черепа досега, са с единствената мотивировка да си възвърне колекцията. не сте длъжни да познавате душата на колекционера, затова аз ви го “обяснявам”. опитвам се.
  в българия има още една, подобна по величина, “хибридно-законна” /директно открадната от касите на ДС / колекция – тази на “гестапото”. и тя чака своя КУРАЖЛИЯ! / утешителното е, че и двете мега-колекции са на българска територия. поне официално./
  какво може да се каже за атентата срещу гешев? първо, че е направен от аджамии. хора, получили пари да го направят когато успеят и където успеят. лично отмъщение на човек, губещ търпение. ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ: ние нямаме професионалисти “атентатори”. дори когато стреляха с РПГ по колата на наш бандит, нищо не направиха.
  много хора може да имат зъб на главния прокурор, то е ясно. но сред цялата тази хипотетична купчина, има един далеч, далеч ПО – МОТИВИРАН мераклия. на него не му пука за прокурора гешев. за него гешев стои на пътя му към конфискуваната колекция. / за сведение: вече повече от 33 години, във виена, МИТКО-БУЗАТА, собственикът на главната част от колекцията на “гестапото”, съди българия за да се добере до любимото си съкровище. БУЗАТА беше историк-археолог, нумизмат, колекционер на антики, но и търгуващ с тях, поради което ДС му “преджоби” колекцията, скрита на тавана на дома му на ул. “безлуджа” в софия. а по-късно гестапото, след 1990г, напускайки ДС, си я занесе вкъщи, наглецът! /
  не е лошо да се замислите познавате ли някой КУРАЖЛИЯ в българия? но не сваляйте летвата, моля.
  аз познавам двама такива /само!/ – иво инджев и христо грозев. толкова! затова ценя куража на гешев спрямо черепа.
  който разбрал, разбрал, както казва един наш съфорумец…

 17. Пунта мара е този “атентат”! Казвам го като човек, до чиято глава на 2 м са взривявали тротилова шашка от 400 гр. Който е карал инженерна подготовка в школата в Плевен през 70-те г. на миналия век, знае много добре за какво иде реч!

 18. И аз имам един въпрос: защо Гешев е тръгнал за Самоков? По каква причина?

 19. Eмануил Йорданов:‘’прокуратурата направи преди време пресконференцията, на която обясняваше за заплахи, че олигарси и престъпници събирали пари да се плаща на лобисти, които да очернят главния прокурор… защо трябва да изсипеш огромна сума пари на лобисти, когато се готвиш да убиеш някого’’
  – да припомня взривяването на колата на цветелинабориславова(bivol/secret-report-borislavova) когато падна Zнаковото правителство на виденов, а когато падна правителството на герББ 2013, шефа на ГДБОП каза:”няма нищо интересно” в твърденията, че документите по разследването на това дело са в руменпетков , съвсем неZлучайна дружка и на мутрофановна днес …
  – та, борисов и кукловодите му имат нужда да се презастраховат срещу влизането ни в Шенген и заради схемата с Турция на Кап.Андреево(а преизбирането на Ердоган виси) и руското КПП в Росенец …
  Ген.АтанасАтанасов:”атентатът е срещу съдебната реформа”
  – поредната многоходовка … и тупане на топката
  https://twitter.com/smitstars/status/1653281788091850752?cxt=HHwWgICzzdvB0fEtAAAA

 20. Атентатът ср Гешев е атентат срещу държавността. Това е зле съчинена и зле разказана история с цел да се изпишат вежди на пазача на статуквото и да се избере подходящия враг. Първоначално съобщиха,чевзривното устройство е изровило яма на пътя с зълбочина 30-40 см и диаметър 3 м.След това са се сетели,че на пътя не може да се постави взрив,както и,че ямата не би могла да е толкова плиткаи са решили да поставят взривното устройство на банкета на пътя. И пак грешка – банкегите са много по-тесни от 3 метра. Съобщиха,че колите и охранителите не са засегнате. После за по убедително -имало поражения и един ранен. Ужас-в кортежа пътувало семейството на Гешев с двете му дъщери. След това – не е пътувало. Кое е вярно? Както и всичко друго. За тези хора историята е банална.Но тя предизвиква размисъл: Тъй като господата често се сравняват с Запада /за което им е изгодно,-например хартиената бюлетина/ нека да кажат как лица от ранга на Гешев в този прогнил Запад пътуват със семействате си из провинцията? Дали ги охраняват кортежи от бронирани коли? И да дат примери. Накрая ІІКой се е опитал да убие Гешев? Излишен въпрос. Или американските,или руските военолюбци. С тяхните български слуги. За сега не се съобщава кои. Най.сигурно е Иванчева. Тя е единнственият осъден за нарушение на законите съобразно прокуратурата и лично на Гешев..

 21. СЕГА И те не са лесни. Всичко е пунта Мара, шменти капели и ти ли ме ритна или сам си паднах. Да виждаш Черепа главния заподозрян с 18 (осемнадесет ОА) и аре, стане работата, колкото и нефелно да е “сделана” нима няКОЙ ще го посрещне ТУК на бял кон. Толкова си може номенклатурата. Чудовищен НЕПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ!

 22. Към
  раптор
  02.05.2023 в 14:19:
  Г-не , фактите не подкрепят вашата агитка за милЮЮЮционерската мутра геЙшевь.
  Делото за КТБ е до никъде , благодарение на зависимостите на геЙшевь от цацовь , пееФски и другите ченгесари. Нито иска да арестува Цветан Василев, защото ще последват тежки разкрития за бандитизма на кукловодите му, коитоограбиха активите на “фалиралара” КТБ. Същото е и с Черепа, не случайно САЩ предупредиха бокоТИКВАТА, чрез намагнетизиране на Горанов. А геЙшевь не направи нищо за разследване на съученика му от Симеоново за сайовете с евро от Черепа,и затова последва Магнитски .
  Същото бе и с “разследването” на чувалите от стогодишнината “обществени поръчки” от Хемус.
  Същото е и разследването на кюлчетата и папките на боянската Мата Хари от геЙшевь.
  Същото е и с барцелонската Мата Хари .
  Същото е и “разследването” от геЙшевь на половината асфалт от тангентата и Тракия, Марица, Струма и т. н..
  И да сме по-точни, геЙшевь не пипаше колекцията на Черепа, преди неговите ТЪПькачи – бокоТИКВАТА и пееФски да откраднат бизнеса му с лотарията. Едва след това геЙшевь получи разрешение да открадне и колекцията му, нали. Не преди това.
  Нито милЮЮЮционерският опит и образование, нито мутро-милЮЮЮционерските ЗАВИСИМОСТИ на геЙшевь му позволяват , и ще позволят, да се бори срещу тоталната корупция и престъпления на назначилите го кукловоди. Той е тяхна доживотна марионетка и мутробаджанак, и нищо друго. Това показват фактите , досега.

 23. sms, цитирал Оги Стефанов,
  Липсата на съчувствие към Гешев е напълно обяснима, но не оправдава липсата на логика в някои от коментарите…
  При всичките ми резерви към А. Атанасов, в случая се показа като истински политик. Предложи да се разследва и версията за инсценировка, а не като повечето специалисти, които още преди да видят снимки от мястото (на инсценировката) се изцепиха категорично, колко смешен е станал Гешев…

 24. Как ще ги стигнем румънците?

  Бившият финансов министър на Румъния и бивш кмет на община Слатина Дариус Вълков
  беше осъден на шест години затвор заради търговия с влияние и пране на пари.
  Присъдата е окончателна и беше издадена от състав, включващ петима съдии от Върховния съд.

  Гешев, а кога Горанов Магнитски и Борисов?

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!
  Могъщите САЩ и непобедимиат НАТО са гарант за свободата ни!

 25. до RICOшетниковь
  02.05.2023 в 20:39

  …”Едва след това геЙшевь получи разрешение да открадне и колекцията му” – ВАШ цитат!
  господине, какво ви става?! какви ги пишете, зрял уж човек?! какво ОТКРАДВАНЕ бълнувате? колекцията е в музея. може дори да е в трезорите на БНБ. не се полага това да е публична информация.
  може ли озлоблението срещу някого въобще да ви изключи разума и да пишете в публичен блог, че гешев е ОТКРАДНАЛ колекцията на черепа?
  продължавате да дъвчите конвулсиите около КТБ – ваша си работа. но факт ли е, че тази БАНКА НА ГРУ вече е ИЗВЪН СТРОЯ? ФАКТ!!! смятах, че предвид позициите, които постоянно демонстрирате в този форум, вие правите разлика между брашното и триците, т.е. схващате КОЕ Е ПО-ВАЖНО ЗА ДЪРЖАВАТА НИ. за съжаление съм сгрешил в преценката си. получава се, че заради такива хора има поговорката ” заради дървото – не вижда гората.

 26. Готини коментари! Явно 75 г. комун-милиционерия не са утепали докрай разсъдителността на българина! Ето 2 ст. и от мен:

  1/”експертите”-събитието още не бе станало, а те се деряха по телевизорите. И милиционерите бяха на место. Един “експерт” – славчо велков, даже е вещевак, изгонен от БНА поради лудост, но се кипри като “профи” и “контратерорист”. ПыК излезе веднага с “анализ” Липсваха само в. вацЭв и р. пЭтков, дежурни по всичко. Ха-ха!;

  2/ мотивите – да оставим техническите детайли. Важни са, но не сме били на място, могат да ни бълбуркат както им скимне. И фейк снимки да ни дават. И басни за специални взривни смески на топ профи килъри. И всичко. Но – CUI BONO? Освен Митю Бузата (респект на колегата “раптър”) има още преко заинтересувани. И сред тях – ни един мафиот. Каква мафия, какви 5 рубли? Моля, моля! CUI BONO №1 – самия гЭшов – става герой, борец за правда, втори Фалконе. CUI BONO №2 – Буда РАПОНЯ, той ги умее работите още от Панкрац. Баща на стабилността, най-подготвеният за премиер, “топ атлантик и европеец”. Някой да е забравил как, кога беше гл. секретарин на мюлюционерите, всичките неПРАВИЛНИ бандюги в РъБъ поумряха? И останаха само ПРАВИЛНИТЕ, които редовно се ОТЧИТАТ? Накрая, CUI BONO №3 – сам рундю казачока, наший славний рЭзидент, който, ако правителство не се получи, продължава да управлява РъБъ-то еднолично още Н число време – без парламент, без контрол, под вънкашност чужда и сърце юнашко на всичко готово. Най-вече – овладяло каналите за ТРАФИК, що носи париците. Щото деса обича бутиците.

  Чиста дедукция, да не си помислите че знам нещо конкретно…

 27. Aleksandar Lachev, офицер от запаса (инженерни войски) със сапьорски опит
  ⚠️ Взривът е предизвикан от експлозив не повече 400г. тротилов еквивалент.
  ⚠️ Поставен е извън пътя на банкет с обратен наклон, което отвежда силата на взривната вълна към гората, а не към пътя.
  🧐🤔 Всичко друго, което ще чуете е МАНИПУЛАЦИЯ‼️
  Ivan Bakalov: Това е взрив пунта Мара – дори не е от страната на посоката, в която се е движил, а от другата страна
  – та, ако световната конспирация не беше атакувала подло в гръб главния прокурор гешев, може би той вече щеше да разследва … в президентството явно има брокерство на различни интереси и президентът не вижда какво става с Пловдивския панаир, не вижда какво става във Варна, не вижда и Обзор
  – България е изправена пред критичен момент, който има сериозни последици за доверието в ЕС. Американският конгресмен Уорън Дейвидсън дори нарече главния прокурор “заплаха за стабилността на НАТО”
  https://www.dw.com/bg/spektejtr-blgaria-se-prevrna-v-mafiotska-drzava/a-65481429

 28. Бившият цар Симеон II спечели делото в ЕСПЧ срещу българското правителство

  02.05.2023 г., 21:25 ч

  Бившият цар Симеон II спечели делото в ЕСПЧ срещу българското правителство –
  Европейският съд по правата на човека удовлетвори иска на Симеон Сакскобургготски, който е последният монарх на България през 1943-1946 г., срещу правителството на страната му. ЕСПЧ постанови, че България трябва да плати 1,63 милиона евро на бившия цар Симеон II за незаконното блокиране на активите му, съобщава PAP .
  ЕСПЧ постанови, че българското правителство през 2009 г. е нарушило правото на собственост на бившия цар Симеон, като е наложило мораториум върху търговското използване на неговата горска земя. Съдът също така посочва, че правото на ищеца на съдебен процес в неговата страна е нарушено.

  Бившият цар и сестра му си върнаха собствеността върху имотите на баща си цар Борис III през 1998 г., когато българският Конституционен съд обяви за противоконституционен закон от 1946 г. за национализация на имуществото на царското семейство. В периода от 2001 до 2005 г. Симеон е министър-председател на България, като през този период са взети редица конкретни съдебни решения за възстановяване на правата му на собственост. По-специално Симеон получава права върху горски земи, в рекултивацията на които инвестира лични средства.

  През 2009 г. правителството на Бойк Борисов наложи мораториум върху ползването на горите, като обвини бившия цар в злоупотреба със служебно положение при получаване на разрешителни за рекултивация. Мораториумът беше подкрепен от парламента, поради което Симеон не можа да го оспори в съда в България и беше принуден да сезира ЕСПЧ.

  съжалявам, че горното не е по темата на деня, но го видях през ноща и не е за игнориране.

 29. На мен пък ми стана гнусно да слушам кака Сийка да реве, че Бог бил спасил главния милиционер Гешев.
  Нямам думи за тази жалка трагикомедия, която се разиграва.
  Ако наистина в последния момент си е сменил маршрута, явно не е било, за да обърка бомбаджиите а точно обратното. Най-вероятно са му казали че бомбичката е заложена и трябва да мине оттам, за да я гръмнат пред него. От цялата работа ни стана ясно само едно, че Главния милиционер е прекалено важен за разбойниците и са готови на всякакви номера, за да го запазят.
  Ченгетата и те станаха клоуни. Уж бомбаджията бил супер професионалист, сам си направил взрива а пък резултата е един одраскан фар??!! Хехе. Аз само едно бих ги помолил. Плащаме ви заплати не, за да се правите на клоуни пред журналистите. Ако обичате, минете в частния сектор и не харчете народните пари. Тъпотията ви вече не се търпи.
  Ако наистина “атентата” беше толкова професионален, дали нямаше да знаят, че бронираната кола ще остане без повреди?? И кой професионалист ще хукне да залага малка бомба в последния момент, ей тъй на пътя в някой храст, рискувайки, просто да дигне врява сред мисирките, както и стана?? Всеки истински професионалист ще знае, че това е супер рисковано и шанса да не успее надхвърля 90%. То поне едно дърво или някоя скала да му беше стоварил върху колата а те просто му одраскали фара. Хахаха.

 30. Към
  раптър
  02.05.2023 в 22:06:

  Г-не, тук нямаме нужда от инфантилни агитка, поне , според мен! Всички фактите са против вашара фенска , запалянковска “звезда” и вашият хиперхерой – геЙшевь!
  Колекцията на Черепа можеха да я вземат цивилизовано, а сега не се знае кое е инвентаризирано , и кое е “усвоено” от съучастниците му , със чадъра на тяхната подлога геЙшевь. Но всичко се случи изведнъж , за една нощ, след изгонването на Черепа, а не преди това!
  Същото важи и за КТБ, вие все повдигате срамният за геЙшевь, цацовь, пееФски и бокоТИКВАТА въпрос за открадването на 10 милиарда от КТБ! И ако не знаете КТБ я откраднаха с финансовото посредничество и в полза на ВТБь! Разбрахте ли , вече, ВТБь! Вижте , пак , чия “банка” е ВТБь!
  И според мен, повече не говорете тук за КТБ, вие!

 31. @よ
  Когато снощи гледах и слушах Марин Божков (от програмата “Достъп до правосъдие” в “Денят” при Веселин Дремджиев) констатирах, че този човек съвпада с личната ми представа за главен прокурор на Р България!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.