Този филм сме го гледали на фона на кървави животински главички

Трети ден тече след първомайския взрив край кортежа на главния прокурор Иван Гешев, определен мигом от разследващи и прокурори веднага като атентат срещу него и семейството му. Вместо отговори на логичните въпроси получаваме все повече въпросителни, мълчание и премълчаване на първоначално заявена официална (дез)информация.

Фактът, че не ни показват уж пострадалия брониран джип на Гешев, не може да бъде определен иначе, освен като нежелание да видим с очите си, че не е пострадал от онези заявени от прокуратурата 3 кг. тротил като еквивалент на веществото, избухнало край пътя. Изясни се обаче категорично, вече и чрез телевизионни кадри от мястото на престъплението, че самият път не е увреден и няма как да е при положение, че взривното устройство е било поставено на метър и половина под пътя. 

Под път и над път-това е въпросът! Както и защо е под, а не на пътя, ако целта е била наистина да бъде убит Гешев, както от първите минути на оповестяването на новината твърдят с увереност от прокуратурата много преди каквито и да било окончателни експертизи.

Не ни показват и израелския експерт, който не само се бил произнесъл веднага след взрива, но и дори се възхитил от майсторството на българските разследващи, според самите разследващи ( а не според израелеца, който трябва да е излетял с F-35 от Израел и да е скочил с парашут край Самоков, за да е успял толкова бързо да се озове на местопрестъплението).  

Друг чужд авторитет, който поне поименно ползват като доказателство привържениците за версията за атентата с цел убиване на Гешев, е Лаура Кьовеши. Изведнъж се превърна в ценен фактор международният прокурор, бойкотиран кадрово от тукашната прокуратура ( един след друг делегирани под ръководството на Кьовеши български прокурори я напускат, искат си Гешев за шеф). Тя, научавайки за поднесената й българска официална версия, изрази солидарност с колегата Гешев от висотата на поста си. А какво трябваше да каже: “ жалко, че не убиха колегата, който не иска да сътрудничи с Европейската прокуратура” ! Това ли трябваше да каже, за да не бъде употребявано мнението й като някакво доказателство за недоказаната версия на колегите на Гешев?

Расте списъкът с първоначалните твърдения на разследващите, за които те вече предпочитат да не говорят. 

На първо място, само коментаторите, желаещи да представят Гешев като жертва на лошите либерали у нас и намекват за някаква тяхна вина за престъплението, продължават да внушават, че Гешев се е возил със семейството си. Самата прокуратура, в лицето на Сарафов и говорителката Милева, отказват да потвърдят тези подозрения ( за разлика от волните интерпретатори, те могат да бъдат подведени под отговорност за разпространяване на лъжи)- не било в интерес на следствието. 

Напротив, тъкмо обратното е! Няма(ше) по ярко доказателство срещу хипотезата, че става дума за инсцениран от Гешев атентат от евентуалния факт, че не би изложил на риск децата и съпругата си. Не случайно Гешев се изрази чрез своите медийни мегафони твърде мъгляво: “страх ме е за децата”. Това не предполага задължително да са били на мястото на инцидента.

Много бързо отпадна лъжата, че е имало загинал служител на НСО.

Спекулациите за участие на дрон, при това военен(!) също заглъхнаха. 

Никой по никакъв начин не потвърди подхвърленото предположение, че някъде ( по пътя на евентуалния маршрут на Гешев за планирано негово посещение в Турция), е бил подготвен втори взрив. 

Внушението, че “злия гений” (по прокуратурата), заложил бомбата, е бил наблизо и наблюдавал, вкл. с цел да “довърши” жертвата си след взрива, не получава никакво потвърждение.

Изпада в противоречие твърдението за “абсолютния професионализъм” на “злия гений”, който в същото време “случайно” взривил устройството по-рано ( и нахалост, както знаем). Може да е зъл, но чак пък “гений”…

Гений обаче ще да е бил онзи, който, предполагаемо, е разбрал, че Гешев е сменил автомобила си в последния момент, както самият той съобщава през едни свои “гениални” ретранслатори, маскирани като журналисти. 

“Абсолютният професионалист” не постига нищо от целта си. Само превръща Гешев в герой, оцелял благодарение на Бог ( по Сийка Милева). Ако приложим класическото правило на правото “кой има полза”, отговорът е еднозначен.

Значи “геният” може да научава дори за направената в последния момент промяна в местоположението на своята цел, но не се е научил как да постави самоделната си бомба, за я постигне ( целта си). 

Ако замисълът на цялата операция е бил Гешев да бъде представен като герой, оцелял (случайно) при атентат, тази мисия изглежда все по-невъзможна. Предстои спасяването на редник Гешев. Този филм, с адаптирано българско заглавие “Гешев, шерифът на народа”, прожектиран на фона кървави животински главички, сме го гледали.

 

 

 

11 мнения за “Този филм сме го гледали на фона на кървави животински главички”

 1. Смешният герой Гешев, с юридическа диплома от милиционерски ПУЦ става за посмешище! Смеят му се и в Конгреса на САЩ, след като твърди, че Цветан Василев ги бил подкупил, за да включат Гешев в списъка Магнитски!

  Имам аз много мечти!

  Едната от тях е да се закрие АЕЦ Козлодуй!
  Както в Германия закриха всичките си ядрени централи.

  Но най- първата ми мечта е,
  изборите в България да са както в другите държави в ЕС.

  В България, както в другите държави в ЕС,
  да се отчита, като невалидно,
  гласуване с неотбелязана преференция!

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!

 2. КОЙ е Иван Кръстев, предложен от ПП-ДБ за министър на труда и социалната политика:

  “Депутинизация и декомунизация две в едно: Този с червеното яке и “Георгиевската лента”, който участва в прокремълския маскарад “Безсмъртния полк в България” е Иван Кръстев – кандидат на ПП-ДБ за министър на труда и социалната политика. На предишните избори е бил втори в листата на БСП в 27 МИР – Стара Загора.”

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=6828420113852919&set=a.1614956291866020

  https://www.actualno.com/politics/koj-e-ivan-krystev-kandidat-na-pp-db-za-ministyr-na-truda-i-socialnata-politika-news_1961053.html

 3. “Не бих обидил никой драматургичен текст, като го уподобя на днешната българска ситуация. От страна на властимащите играта е толкова долнопробна, че няма как да се получи добра пиеса …тези, които всеки момент трябва да подадат оставка, са само неприятни лекета върху днешната дреха, по-важното и сериозното е противостоенето между хората, което обрича България… ситуацията в България сме ние. Да отворим очи, да видим, че сме много, че сме заедно, че искаме едно и също, че доброто за един е добро и за останалите, и да сложим край на фарса…(”Стоян Радев: Надявам се окултуряването на българското общество да не е закъсняло”/24chasa,2013)
  … 2013-та днешния йованчогалфоне излиза на сцената да опраска половината Жоси и това го изстрелва до наблюдаващ прокурор по делото КТБ/Д.П. и така се оказа сам в битката за стола на цацаров – ГЕШЕФ/ЗАКОНИРЕД

 4. Гешефта е ясен.
  Пиратката има за цел хората да си говорят.
  А тук какво се случи?

 5. Защо дремят българските “независими” медии? Защо дреме “хипер-журналистът” петю сопола? Сега е моментът да се появи в пресата както в “славното” старо време заглавие
  ” БЪЛГАРИЯ УБИ МЕНТЕ /прокурор/, МАЙ?!
  Към SMS:
  Ти да видиш!….

 6. Хубаво би било ако ППДБ желаят да получават подкрепа от десни избиратели да не допускат повече грешки като тази
  https://clubz.bg/136198
  Защото започва да ми напомня на един виц от соца – грешки на растежа се превръща в растеж на грешките!!!

 7. Аз пак повтарям въпроса: защо Гешев е тръгнал за Самоков? Нали НСО са знаели за предстоящ атентат. Защо са избрали маршрут за Самоков? Та в искърското дефиле можеш да го убиеш най лесно, блокирай пътя със скала на пътя и… Какво е това НСО?!
  Работата си е доста fishy, вони ужасно на менте!

 8. @
  sms 💙💛
  03.05.2023 в 10:09

  То да е само иван кръстев, колега, с мед да храним “гарвардците”, що настъпват същата мотика 3-ти път. Те си туриха за парламентарен секретар руZнакът козлов юрий олЭгович; пробваха и щерката му мариета козлова да набутат (от София-окръг); в Бургас редовно набутват константин бачийски, дето редовно гласува против всичко в помощ на Украйна; от Русе издигнаха руZкия шпионин николай събЭв, легендиран като бизнесмен, дето чрез “Еконт” даде на руZнаците над 5,000,000 единици лични данни на фирми и граждани. Да не говорим за “дани” лорЭр, дето в разгара на агресията срещу Украйна искаше като министер на иновациите да ни вкарва руZнаци със сини карти, щото много гениални и уникални!

  ПП И един офтопик – лоши люде извършили “атентат” срещу добричкия путин в.в. чрез “дрон с бомба над Сенатската кула” в Кремъл. Няколко гарги и бездомни котки умрели – от смях. Салавьов и скабЭэвна вече реват на умряло за това “гнусно престъпление”. Аслъ кат сийка милЭвна у нас…

 9. Прощавайте,ама аз ако бях пръ@нал на мястото,обозначено като епицентър на “взрива”,по-голяма дупка щях да направя,поне цветчетата на дръвчето щях да издухам….много намагнитен май се чувства каскета,за да прави такива скечове…а,и вече знаем кои са извършителите-Сатиричния театър-плюс някой начинаеш пиротехник от Бояна

 10. Май 60-те процента избиратели , не пожелали да гласуват, са видели овреме грешките на ПП/ДБ по-трезво от много ентусиасти. Дори да са се промъкнали такива птици в изборните листи, то при избор на министри да не се провери кой какъв е, си е напълно съзнателно действие на ръководството. Явно не харесват думата Лустрация !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.