Атентатковина

  Имаме юбилей: една седмица без Гешев откакто край кортежа му избухна новината, че някой иска да го взривява. След което той изчезна най-буквално-невредим, но в нелегалност.

Да си лично на върха на хранителната верига при раздаването на порциите като господар на държавното обвинение и да се изпариш от публичността тъкмо в момента, когато наистина от теб се очаква да заемеш позиция, да говориш по същество със съответните обвинения, а не само да обвиняваш партии, е самопризнание, че се боиш от истината, съзнавайки, че всяка (твоя) лъжа може да се окаже фатална във войната (ти) за оцеляване. 

Всички говорят за Гешев, тънат в догадки. Само той мълчи. Взривът не трябваше ли да взриви възмущението му?

Тъкмо, когато от него се очакват отговори в България, той  ни поздравява с марша “Шуми Марица” и със снимка отвъд океана. Държи се като владетел, който общува с поданиците си с гатанки. Да се чудим и да разгадаваме какво иска да ни каже и да стигнем сами до извода, че много шумим, ама това си е оперета като “Графиня Марица”.

Вместо него през седмицата проговори вътрешният министър Демерджиев. Изрично подчерта, че го прави поради мълчанието  на разследващите по ключови въпроси от рода на това бил ли е Гешев със семейството си в автомобила. Не последва опровержение на изнесените от него данни, които навеждат на мисълта, че взривът край кортежа не е могъл да застраши живота на главния прокурор. Само говорителката на Главния Сийка Милева ядно се заяде с Демерджиев, че изнася факти, които тя явно не може да отрече.  

Намаля в същото време и почти секна интересът на медиите към невиждания акт срещу държавността, към нечувания атентат срещу висш представител на държавата, срещу самото олицетворение на пазителя на законността, срещу Човека Гешев (и неговото семейство, както по инерция продължаваха да лъжат нажалени коментатори по инерция още няколко дни). В днешния юбилеен неделен ден, седмица след онова избухване на нещо под пътя и край кортежа на Гешев, медийният интерес се върна в обичайното си русло-към темата за спасяването на Генерала от пожара на управлнеската му абстиненция, когото злодеите ( обобщавани като десни в леви и десни сайтове) отказват да заобичат.

Мобилизиран е за целта и левият Станишев. Зове от БеНеТе за дясно управление, а виновните за това, че не то се получава, по негово мнение ( също) са ДБ и ПП. Иска от тях малко да заровят личното си его.

Колко да е малко? До кръста или до шията, както го заровиха от Реформаторския блок и още не могат да се изчистят от калта, полепнала по тях в в Борисовото свлачище? За разлика от барон Мутрахаузен много се заструдняват да се извадят сами от това тресавище.

Песента “Я идете пиленца при батко” се лее от екрана, от сайтове и от онази подписка на видни общественици, много от които са наистина със завидни лични заслуги за демокрацията, но с погрешната (според мен) преценка как се сглобява колектив с един жив рецидив.

Демокрацията няма как да получи получи тласък от опрощаването на греховете на най-дълго управлявалия властник в периода на трайно закрепване на България на европейското дъно. Истината е, че от рецидивист можеш да очакваш само рецидив, нищо че той кътка “пиленцата” уж на обща хранилка, а всъщност ги кани в тенджерата си. 

Такива ми ти работи в нашата атентатковина!

НА СНИМКАТА: Кралски пример как се къткат пиленца

13 мнения за “Атентатковина”

 1. Какви “неочаквани” метаморфози
  От “Здравейте циркаджии”
  До “Станишев: ПП-ДБ малко да заровят егото, най-логична е коалиция между първите две сили”

 2. Възстановили са плочата на МОЧА!?!?! Кой го разреши? Повръща ми се…

 3. Всички знаят КОЙ, и КОИ си го “избраха” геЙшевь, а и другите бройлери преди него, нали!
  Всички знаят и КОЙ се обади на “Альо, Ваньо!” , нали!
  После се правеше на “лудь” , заедно с геЙшевь !
  И караше с “200” по евроатлантипеските съюзници! После построи Турски поток и самогон-самовари за Белене за ТЪПькачЪТь им Путлерь!
  И всички платени де(рь)мократи и мисирки знаят КОЙ прибира чувалите за Хемус и саковете от Черепа?
  За КОЙ са далаверите с “договорите” с Газпромь, Лукойль и Росатомь, през последните 10 години, и 20 години?
  Всички знаят КОЙ получи асфалтов подарък от Северната тангента, и “магистралите” – Тракия, Марица и Струма и стогодишните аванси за Хемус?
  Разни казионни милиардни “субсидии” раздадени от КОЙко за казионните му зърнари и тикваджии, и за “къщите за тъщи”!
  КОЙ прибра десетки милиарди от КТБ, “приватизита” Булгартабакь , и разни казионни “телевизии” , и назначи парашутиста куРВшлуковь в БНТь?
  И разни Суджук-гейт, ЦУМ-гейт, НДК-гейт?
  КОЙ даде на “масонският” си братиньо-геЙрговь един милиард в Пловдивският панаир , и допълнително му плати двойно десетки милиони за варненската му дупка , за да не претърпи ” щети” от това ?
  Да си припомним и за кметуването на сАфия и за генсекь на милицията!
  А и КОЙ прибра кюлчетата и пачките пред Мата Хари , за да има деньги за частна магистрала до барцелонската Мата Хари???
  Но айде да не “издребняваме” повече с братиньото!
  Да си спомним сега за политическото животно- КОЙ подписа “историческия компромис” с Реформаторския блок, и даде на геЙшевь министрите им?
  КОЙ искаше плевнелиевь и Ненчев да карат “платноходки” в Черно море, и пребоядиса савецките самальоти за стотици и милиарди?
  КОЙ ли ЕГО-исть свали правителството Петков, заедно с инфатилните ЕГО-исти от чалгарския маймунарникь и етномултаците от ДПСь и платените му проZZт(итутк)и от иZZраждане?
  КОЙ ли ЕГО-исть блокира миналия парламент , с помощта на своите проZZт(итутк)и – деса русенската курвеса и чолаковь, заедно с данчУ МЕНТАТА и дИбиль-дИбиль?
  КОЙ ли ЕГО-исть гласува хариеният “изборен” ПРЕВРАТь , заедно с ортаците си от ДПСь , БКПь и кУрвела ниновНаЯ с баджанака свиненскиЙ?
  КОЙ ли ЕГО-исть “си избра”, заедно с кУрвела ниновНаЯ решетниковата зИльона фатмашка ТИКВА- реZZиЛдентът лумПен гадень, по заповед на Путлер, а сега е в задкулисна КОЙалиция с него и служебният му гълъбарник?

  Така че нека ВСИЧКИ преценят КОЙ е ЕГОистЪТь в НРБь, дали е бокоТИКВАТА или са ППДБ?
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви БанкянскиЙ, одите на хуйло си!!!!!

  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 4. – Николай Слатински: С ерзац-атентата срещу една от най-вредните персони в нашата родна действителност отново се лашкаме към поредното следствие. Главната причина е управлението на ББ. То изпразни институциите от съдържание.Унищожи политическия дебат. Отприщи ужасна корупция. Срина цялата имунна система на нашата държава…
  – Явор Божанков: ГЕРБ никога не отвориха разговор, че държава така не се управлява…
  https://www.youtube.com/watch?v=KyUQq43QUQc
  – Радан Кънев: От протестите 2020 насам, които останаха без решение не успяваме да започнем промяната, поискана от хората. При кабинета Петков много бързо силите на статуквото се мобилизираха и успяха.Това, че нещата са странни и необичайни и не се случват както сме свикнали досега, е по-скоро добра новина. Защото ние търсим решение, което го няма в учебниците …
  https://bnt.bg/news/radan-kanev-pregovorite-za-upravlenie-sa-neshto-polozhitelno-no-ima-opasnost-da-dobiyat-partizanska-sashtnost-v344100-317748news.html

 5. varhushkata na BG niamat sram, chest dostoiinstvo za ostavki////zamechtah ce da obiavim VOIINA na AMERIKA IIAPONIA GERMANIA I ANGILA ednovremenno/// vse edna shte ni prevzeme i vkata v pravilnia pat

 6. Даже за Баба Пенка и Кака Сийка от Горно Нанадолнище, вече е кристално ясно, че Главния Милиционер на реСпубликата яко е загазил и прави отчаяни напъни, да се гръмне във предния фар, за да излезе пак на челни позиции. Ехх Гешеф, ехх Другарю, едно време така тарикатите ходеха в Балкана, за два дни, за да се върнат оттам герои на народа. Само че не сме 9 ти Септемри а Май месец. Малко си объркал сезона и годината. Няма вече къде да си скриеш голия Гз. Даже децата ти се смеят на селянията.

 7. Вече съвсем се обърках!
  Децата на Гешев не са били в джипа.
  А Гешев бил ли е?
  И имало ли е изобщо взрив!
  Показаният по телевизията изровен банкет,
  по скоро ми прилича
  на изровено от диво прасе.

  Все пак съм бил 14 години овчар в ДГС-Сливен,
  където се пенсионирах на минимална пенсия.
  Кел файда, че съм с две висши образования. …

  Един от коментиращите тук обясни
  какъв би бил ефекта от взривяването на обявеното количество тротил.
  Съгласен съм с него, тъй като съм взривявал най-различни количества тротил в ШЗО-Плевен.
  Там, в специална палатка сме били обгазявани с иприт.
  Били сме пролазвани и и от танк,
  ако това ви говори нещо..

 8. Polsat News & VoA съобщиха за поредна дивашка провокация на маймуна в СУ-35 в международно пространство. руZкият летящ павиан е засякъл с опасна маневра самолет на “Фронтекс” с полски екипаж около 13:20 ч., на около 60 км източно от румънското въздушно пространство на 05.05. Патрулиращият L410 “Turbolet” е невъоръжен, а павианът бил с изключен транспондер и не отговарял на радио повикванията. По древен обичай блатно-торфените са “настаяшчие богатири” срещу невъоръжени (напр. жени, деца, ранени). Само здравите нерви и опитът на полския екипаж са предотвратили сблъсък, материални щети и жертви. “Turbolet”-ът кацнал успешно на гражданското летище “Михал Когълничану” близо до Мамая 30 мин. по-късно. Май ще видим промяна на протоколите за сигурност – докато няма нов издумкан павиан с летяща катарага, тия няма да мирясат. Справка – ст.л-т Мириам Айше от Türk Hava Kuvvetleri ноември 2015 г. свали руZки нарушител. Павианите покрякаха 2 дни, светът се посмя, а тя бе произведена направо в капитан. Ха дано по-скоро, по-често и повече!

 9. Смешни и жалки са както “официалните лица” като борислава сарафов, ясен тодоров и сийка милева (не стига че е сийка, ами и милева!), така и свидетелите (баси и свидетелите):https://www.youtube.com/watch?v=fba8vw9pq1g

 10. Коалиция между ППДБ и ГЕРБ е антилогична, за разлика от коалиция на БСП с иZZраждане, които са почти изравнени в идейно отношение (кУрнела засега само за KZ и Untermenschen не е заговорилa). Така че станишэв да си гледа далаверите заедно с оная развъртяна мошеничка cтанишэва, вместо да дрънка неподготвен.

  Тези дни чух интересна трактовка на целта, която задкулисието преследва с все новитe и нови изборни цикли, от които не произлиза нищо освен препиране на банкянския падишах. Това безвремие щяло да продължи, докато изтече президентският мандат на радэв, след който буци – вече чист като сълза – щял да кандидатства за президент, за да “оправи” държавата, след като нефелните партии след десетина парламентарни избора не са могли. Найс, а?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.