Гешеф и Сарафов не са Хитлер и Химлер, но …

Вече има лична, все по-антагонистична полемика между дълго мълчалия Гешев и прекалено бързо проговорилия относно “атентата” от 1 май негов заместник Сарафов.

Тази история започва да ми прилича на побългарено копие на безбройните случаи в историята, когато отсъстващият диктатор, цар, император и т.н., е (контра)атакуван на актуалния терен у дома от своя заместник, наместник и просто…човек, който все пак иска да оцелее след катастрофата на своя началник.

Химлер, най-приближеният на фюрера висш изрод в Третия райх и вероятно най-виновен след него за зверствата на нацизма, се обръща срещу вожда си в последните дни на загубената нацистка кауза. Опитва се да измоли мир от западните съюзници на СССР, чиито червени армейци не оставят неизнасилена германка зад гърба си. 

Проваля се. 

Хитлер успява да го прокълне и отлъчи преди да се самоубие. Химлер също се самоубива малко по-късно. Схрусква капсула цианкалий, когато британците го залавят, дегизиран като редови германски боец с обръснат характерен мустак.  

Не се подсмихвайте под мустак. Признавам, че Гешев не е Хитлер. И Сарафов не е Химлер, разбра се. Но в разиграващата се сцена е видим синдромът на борбата за оцеляването. 

“ Своята рубашка е по-близо до тялото”. Това е поговорка на братушките на днешните набързо порусофобили се бивши другари на Чайка, ястреб в тамошната путлература, с когото нашистките прокурори си сверяваха угоднически часовника в апогея на управлението на гражданите за еврогейско развитие ( по Сидеров и неговия имитатор копейкин).    

Горната “сентетция” за рубашката има и шеговит вариант: “ без рубашката се стига по-близо до тялото”.

Онези, които си късат рубашките в защита на Гешев, трябва вече да избират между двата варианта ( за да не кажа девианта).

Залагам и на двата като очертаващ се сценарий. 

Личното оцеляване е мощен мотив за всяко разголване.  

Всичко, което не ни успива, ни прави по-бодри, би казал Ницше, ако беше българин днес- с извинение за парафразата на неговото “всичко, което не ни убива, ни прави по-силни”.

6 мнения за “Гешеф и Сарафов не са Хитлер и Химлер, но …”

 1. “Горе стават големи работи”
  И иде номер 3 на списъка на Магнитски. Голяма блъсканица от заслужили, по-заслужили, най-заслужили дейци на модела КОЙ. Много мина, мъничко остава. ДГД=ПНХ.

 2. Руските служби организират демонстрации в големи западни градове, с цел пропаганда, пише шведският в. “Еxpressen”. Това са резултатите на съвместно разследване с ZDF, “Le Mond” и ред локални скандинавски, френски и швейцарски ТВ и радиостанции. “Блатните” се имплантирвали сред постоянно пребиваващите на Запад руZнаци, създават анти-украински настроения и се стремят да затруднят влизането на Швеция в НАТО. Раздухват и анти-ислямски и анти-турски настроения. Напр. агенти-диваци се представят за украинци, веят украински и нацистки флагове и се гаврят с Ердоган и жертвите на земетресението в Турция. Според политолога проф. Алекс Краутър пред “Voice of America” демократичният свят може да загуби хибридната война с Кремъл, защото “руснаците се оказаха по-брутални и безкрупулни в пропагандата, а Путин, макар и слаб стратег, е изключително хитър тактик и опортюнист”. Ще доживеем ли забрана павианите да пъплят извън забора си и да мърсят нормалните държави?

 3. Поредната димка от милЮЮЮционерска хунта , която е окупирала задунайския Бандитустань по заповед на мутромилиционерските си ченгесарски и сарайски ТЪПькачи!
  Само изброявам видимите милиционерски калинки , начело на “държавата” ИМ!
  Първо, имат си мутромилЮЮЮционерски премиеринь – бокоТИКВАТА!
  Второ , имат си мутро-милЮЮЮционерски генсекь на геЙшевьтурската прокурВатура , това е – геЙшевь !
  Трето , имат си глАВАТАРь на мутро-милЮЮЮционерското “следствие” – сараФь!
  Четвърто , целият висш “административен” судь е натъпкан с мутро-милЮЮЮционерски калинки , начело с – чолаковь!
  Отделно в цялото МВРь е само милЮЮЮционерски кадри!
  Ето това е мутро-милЮЮЮционерската хунта , отделно е и зИльоната фатмашка хунта на ДРОНЬдуковь2 и служебният фатмашки гълъбарник на ДРОНЬдуковь1 !
  Така че я задунайския Бандитустань отдавна има обша мутро-милЮЮЮционерска и фатмашка ХУНТА , окупирали всичко!
  В случая със сараФь , там и двамата с геЙшевь са завършили “академичната” милЮЮЮционерска ШКОЛА в Симеоново! Дори имат една специалность!
  А наскоро геЙшевь назначи своят подчинен васаль сараФь за втори мандат начело на ОПГь-“следствието”!
  Така че едва ли няколко дни след спорното преназначение на сараФь, той ще вземе дори да “спори” със своя директорски генсекь и колега геЙшевь, НАЛИ!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви БанкянскиЙ, одите на хуйло си!

  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 4. … за еманцЕпатиите от рашистки еманацации
  – да поменем кога гърмяха военните складове и заводи в България
  или за ползите да се рупа рукола
  2017 Цацаров го привикаха в Русия да внимава с мерките срещу (руските)терористични заплахи..
  – подписва тук пакта “Цацаров-Чайка”, разбирай борисов-путин , за тероризЪма, наркотрафика и корупция
  Юрий Чайка: Русия е миролюбива страна, не сме заплаха за никого, а тук много руски граждани са си купили имоти
  Цацаров: Който живее от чужди грантове вече е продал душата си, каквото и да стане – министър или посланик, си остава глашатай под наем и националните интереси не значат нищо. Най-невярно и най-грешно е Русия да бъде определяна като заплаха за националната ни сигурност. Тя е велика сила и незаобиколим фактор и бълг. президент каза, че не бива да се говори за Русия, а с Русия и това е най-правилната ориентация на нашата политика
  – края на 2017 Вашингтон намагнити сина на Чайка
  Чайка цинично обяви: „Доволен съм, че синовете се справят добре“, а прокуратурата ни изпадна в амнезия и за бълг. прокурори, които се обучават в спецшколата на руската прокуратура. “Дневник” питаха какви и колко са били командировките на главния прокурор Цацаров и подчинените му в Русия и след врътка с “мълчалив отказ” , дело в Адм.Съд, прокуратурата изцепи, че не водят регистър на командировките в чужбина.
  https://www.mediapool.bg/ekimdzhiev-dokato-garmyaha-skladovete-tsatsarov-i-geshev-drugaruvaha-s-yuriy-chaika-news321376.html
  … Гешев и в Брюксел ухилен обяви:“ Русия пази Цветан Василев в Белград“ – не че там не знаят че е той е наблюдаващ прокурор по делото КТБ и за руската Внешторгбанк
  https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/geshev-kaje-balgarski-prokurori-oshte-obuchavat-moskva.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.